Alternativ zene, zenekar?

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

szeva szacsi, bence vagyok az osztálytársad😄DD
látom a fogalmazással gondban vagyok sorry.😊
térjünk vissza az eredeti kérdéshez. 😄 Van-e közöttünk olyan aki része vagy szeretne része lenni egy alternativ stílusban játszó zenekarnak és melyik elõadó, együttes a kedvence, milyen zenét szeretne kicsit pontositva saját maga játszani akár.. Van erre érdeklõdõ fül egyébként? Én pl szívesen meghallgatnék egy magyar red hot chilit, vagy akár interpolt. 😄
szacsi
A Tool is teljesen egyedi, mégsem sorolják ide. Csak ezen a listán.

:-O http://www.ashes.hu O-:

Ez a divattól is függ, ha egy alternatív zenekar népszerû lesz akkor populárissá válik, ami totál ellentéte. Lásd Green Day, na most hova soroljuk.
Minden zenei ágban megvan a mainstream (divat) irányzat és mellettük kisebb, kísérletezõ rétegzenekarok akik alternatívként sorolják be magukat.

Valamint egyénenként változik az alternatív fogalma, ki mit tekint annak.

P3 Celeron 1000 Mhz, 512 MB SDRAM, Ati Radeon 9550 256 MB, Maxtor 160 GB Minek több?

scorpeeon
Ugyanmár gyerekek, a SOAD az nem alternatív és messzemenõen nem numetál! A SOAD az SOAD, külön mûfaj! 😄

Abit IC7, P4 2,8GHz Northwood HT, 2x1 GB DDR400 RAM, Gainward GF7600GT 256MB AGP Sony PSP

SRobert
Bizottság, URH, Európa Kiadó, Sziámi, stb...
sok-sok lassú és kellemes zene...

>:] Hiábavalóság, minden csak hiábavalóság...

ezt a felhasználók állították össze és nem kell "szószerint" érteni.. kinek mi számít alternak.. láthatjuk hogy pl a radiohead messze a legtöbb alternativ jelzõt kapta.
Red Hot Chili Peppers - rock, funk
Nirvana - grunge
Foo Fighters - rock, metál
System of a Down - numetál
Green Day - punk
Linkin Park - numetál
Pearl Jam - grunge
....

nem is folytatom, ez eléggé hülye lista, nem tudom ki állította össze, de fix h nincs a helyzet magaslatán

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

Bandew
Igen ez jó megfogalmazás. Meg ugyebár amit a szó magában hordoz, tehát "más", egyedi zenét játszanak. Igazából az alternatív zene nem más mind az új irányzatok kísérletei.

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

én úgy értelmezem az alternetív zenét, hogy olyan ami egy kisebb szûk réteghez szól
magyarok közül a Kispál és a Borz, Hiperkarma, Heaven Street 7 stb. vonal
van egy kisebb-nagyobb rajongói bázisuk a többi embernek pedig közömbös a zenéjük vagy nem is ismerik
szerintem ettõl alternatív

Bandew
Most mi van? Nem is a kérdésemre válaszoltál.
A lényeg az, hogy nincs ilyen, hogy "az alternatív lassab és kellemesebb". Az alternatív az alternatív! Ez a lényege!

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

hát hasonlíts össze egy green dayt meg egy radiohead-et és megérted bandew😊 még mondhatok ilyen párokat ha kiváncsi vagy.
sapkafej
hát, ha az amcsiknál annak számít, az már valami

György

Bandew
Mi az, hogy az alternatív lassabb, meg kellemesebb? <#confused>

Bandew
Egyáltalán nem. Nem a népzenei hangzások miatt alternatív. Egyszerûen a SoaD teljesen egyedi zenét csinál, senki más nem játszik ilyet.

Akkor ennyi erõvel az összes rockzenekart besorolhatjuk, amelyik népzenei hangzásokat is használ.

tesóm most kinn van államokba és ott a green day rocknak számít, meg a legtöbb nálunk nevezett punk. ugyhogy ezen ne vitázzunk, amiket az elején felsorolt hajnalcat, sztem sem sorolható alternativba, sztem az alter az kicsit lassabb kicsit kellemesebb mint a punk vagy a rock, de nagyon sok közös vonás van.. Nehéz elkülöníteni. De tudjátok remélem milyen "érzésre" gondolok😊 amit az alter zene okoz. <#eljen>
Akkor én is sorolok:
Muse, The White Stripes, Nirvana (örök), Placebo<#worship>, The Cure, The Strokes, Nine Inch Nails, Oasis, Audioslave, Depeche Mode, <#eljen>

a green day nem mai.. sazlé

Bandew
A System of a down-t sztem bõven besorolhatjuk az alternatív stílusba, hiszen semmilyen más zenekar nem csinálja azt, amit õk.

Bandew
A Green Day igen is punkzenekar! Az már más tészta, hogy ma tök másmilyen zenét játszanak, mint régen. Amúgy a mai populárisabb zenéjük nekem jobban tetszik.

Muse, Weezer, Garbage, Strokes, Alanis Morissette, Oasis, Keane <#eljen> (csak a listáról)

Ma úgylátszik, mindent félreértek<#vigyor5>...rossz napom van, bocs.

sapkafej
de ne hidd, hogy ellenségeskedni akarok veled. 😛

és szeretem az ilyen zenéket, amikrõl a téma szól. na😛

György

sapkafej
gondolom, 10 éves vagy, a nevedbõl ítélve. de mivel nem ítélek névbõl...

nem vagyok repper és félreértetted, amit mondtam.

György

Gondolom, ha a raprõl beszélgetnénk, az jobban tetszene neked a nevedbõl ítélve.

sapkafej
na, már az elsõ pár hsz-ben elõjön ez a sznob buzi téma... <#eljen>

György

A mai divatzenekarok többsége punkos, az biztos. Igazad van, azt is oda kellett volna írnom zárójelbe, hogy divatzenekar.

ngcsnet
Green Day - punkos? én divatrockhoz sorolnám, és egyáltalán nem alternatív (szvsz)<#smile>

Jó kis lista.<#eljen>
Viszont én pár együttest nem ebbe a stílusba sorolnék...
Pl:
Green Day - punkos
System Of A Down - nu-metalos, azon belül erõsen népies hangzásokat hallat
Jimmy Eat World - ez inkább olyan rock 'n rollos
Linkin Park - nu-metal egyik jeles képviselõje

A többire fogjuk rá, hogy alternatív, bár vannak grounge zenekarok is, de az az alternatív mûfajon belül fordul elõ.

Azért még egy nagyon jó alternatív együttest ide raknék:
Red Sparowes

helló. Kíváncsi vagyok ki mennyire kedveli az itt található zenekarok valamelyikét, és hogy esetleg létezik-e magyarországon fiatalokból összeállt banda akik hasonló zenét játszanak:
http://www.last.fm/tag/alternative
Én még idesorolnám Interpol-t, Franz Ferdinand-ot, és Death Cab-et.
← ElőzőOldal 2 / 2