Alternativ zene, zenekar?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Minden zenei ágban megvan a mainstream (divat) irányzat és mellettük kisebb, kísérletezõ rétegzenekarok akik alternatívként sorolják be magukat.
Valamint egyénenként változik az alternatív fogalma, ki mit tekint annak.
P3 Celeron 1000 Mhz, 512 MB SDRAM, Ati Radeon 9550 256 MB, Maxtor 160 GB Minek több?
Abit IC7, P4 2,8GHz Northwood HT, 2x1 GB DDR400 RAM, Gainward GF7600GT 256MB AGP Sony PSP
sok-sok lassú és kellemes zene...
>:] Hiábavalóság, minden csak hiábavalóság...
Nirvana - grunge
Foo Fighters - rock, metál
System of a Down - numetál
Green Day - punk
Linkin Park - numetál
Pearl Jam - grunge
....
nem is folytatom, ez eléggé hülye lista, nem tudom ki állította össze, de fix h nincs a helyzet magaslatán
Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.
One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.
magyarok közül a Kispál és a Borz, Hiperkarma, Heaven Street 7 stb. vonal
van egy kisebb-nagyobb rajongói bázisuk a többi embernek pedig közömbös a zenéjük vagy nem is ismerik
szerintem ettõl alternatív
A lényeg az, hogy nincs ilyen, hogy "az alternatív lassab és kellemesebb". Az alternatív az alternatív! Ez a lényege!
One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.
Muse, The White Stripes, Nirvana (örök), Placebo<#worship>#worship>, The Cure, The Strokes, Nine Inch Nails, Oasis, Audioslave, Depeche Mode, <#eljen>#eljen>
és szeretem az ilyen zenéket, amikrõl a téma szól. na😛
György
nem vagyok repper és félreértetted, amit mondtam.
György
Viszont én pár együttest nem ebbe a stílusba sorolnék...
Pl:
Green Day - punkos
System Of A Down - nu-metalos, azon belül erõsen népies hangzásokat hallat
Jimmy Eat World - ez inkább olyan rock 'n rollos
Linkin Park - nu-metal egyik jeles képviselõje
A többire fogjuk rá, hogy alternatív, bár vannak grounge zenekarok is, de az az alternatív mûfajon belül fordul elõ.
Azért még egy nagyon jó alternatív együttest ide raknék:
Red Sparowes
http://www.last.fm/tag/alternative
Én még idesorolnám Interpol-t, Franz Ferdinand-ot, és Death Cab-et.