Vadászat topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Pistike 007
Szerintem jobban jársz hogyha egy kicsit még gyûjtesz és veszel egy jobbat. Kicsit drágább de sokkal megbízhatóbb. Szerintem😊

Pistike 007
Nem tudjátok honnan lehetne vadászkürtöt szerezni? Egyik ismerõs vett 20000-ért neten, csak nem tudom hol... Van ötletetek?

Sziasztok

Véleményeteket szeretném kérni. Kezdõ vadász vagyok többnyire aprovadas területen fogok vadászni, de lessz lehetõségem nagyvadason is vadászni (egyenlõre keveset).Golyós fegyvert szeretnék vásárolni, elég sokat nézelõdöm és érdeklõdöm de nehéz a döntés és anyagilag sem most szeretném életem legdrágább fegyverét vásárolni.
Felkeltette érdeklõdésemet egy Marlin 336W 30-30 kaliberû alsókulcsos, céltávcsõvel szerelt fegyver. 140 000 forintos áron, a fegyver teljesen uj.
Érdemes ilyenben gondolkodnom mint kezdõ vadász vagy nem?
Elõre is köszönöm a véleményeteket.

Sziasztok
É
Én is szembesülök a problémával 55 kilós fiúként :-D szerintem keress egy méteráru boltot vegyél anyagot és varrass magadnak ruhákat erre a célra.

sziasztok
Nemtud valaki emailba vadász vizsga kérdéseket elküldeni???nem fontos kidolgozott😊 [email protected]
köszi
Van valakinek új nikon távcsöve "E" jelû a legújabb 2,5-10*56 vill. pontos . Milyen éjszaka? Vill.pontot lehet használni? érdemes megveni?
Pistike 007
Ismerõsnek van, jól néz ki, és meg van vele elégedve ( nem panaszkodott😊 )

Sziasztok!

Nõi vadászként igen problémás megfelelõ méretû és szabású ruha beszerzése. Általában az üzletekben található ruhák óriásiak rám. A napokban rábukkantam a neten JahtiJaht néven finn ruhákra. Igen elõnyõs áruk van és van S és SX méretük is. Csak az a gond, hogy nem tudom milyen minõségû lehet, így a képernyõrõl nehéz megállapítani.
Vásárolt-e már közületek ilyen márkájú ruhát, és milyenek a tapasztalatotok?
Köszi a választ!
Pistike 007
Most nézem hogy 2003-as<#zavart2>
Nembaj, akkor is!😄

Pistike 007
Hátha valaki benéz...
Budakeszin egy hajtásban lõttek egy világrekord vaddisznót:

Szép!

Pistike 007
Mostanában senki sem volt vadászni?<#vigyor3>

Pistike 007
Ja, legalább úgy fotózták volna hogy ne látszódjon a kitûzõ.

Punker
ha szalonka lennék biztos megsértõdnék.....

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Pistike 007
Ja, igazad van, újságban is a lõtt szalonkát õzbakos kalapba tették a fótóhoz.

Szvsz nem etikátlan...nem kötelezõ minden vadhoz külön kalap.Én se teszem külön az ecset tollat más pamacstól.Bár egy picit külön.
De itt biztos tudnak segíteni.

A processzorok füsttel működnek. Ha kiszáll belőlük a füst, nem működnek tovább!

Pistike 007
Sziasztok... Kíváncsi vagyok a véleményetekre. Ha elmegyünk pl. kacsára vadászni, és egy õz-kítûzõ van a kalapomon az "etikátlan", vagy elmegy? Csak azért, mert van egy vadász ismerõsöm, és van vagy 8
nyolc kalapja. Egyiket szalonkához, másikat szarvashoz, harmadikat õzhez... <#conf>

Pistike 007
Hogy meg legyen a havonta írás ezért most: írok.

Jó máris elcseréltem egy Izs 27E-re ide csak havonta irtok vagy mi?
Monte Carlo 16/70 ?
Pistike 007
oks😊

2 és fél hét múlva megmondom😊
Pistike 007
milyet vettél?😊

már nem kell köszi
ha valaki tud sörétes puskát eladót akkor legyen szíves irni ([email protected])köszi elõre is
+ha valaki tud sörétes puskát eladót akkor legyen szíves irni ([email protected])köszi elõre is
Pistike 007
szia 😊

Üdvözlet mindenkinet
schelly...azok sorozatszámok<#wink>
Ha van itt túrista (nagyképûen túlélõ) vagy vadász (nem akit körbehordoznak aztán megmutatják mit lõjön az privben jelentkezzen)

Üdv mindenkinek!

Mondja meg nekem valaki, hogy mit jelentenek az IZS fegyverek nevében lévõ betûk és számok (EM, 27E stb.)?

Köszi
Galy
csak ha jönnek! 😊
Pistike 007
Köszi! Csak gondolom ha nagy mélázva ülök a lesen éjjel azért át kell adni a helyet ha jönnek a vadászok... 😊

Punker
a fokozottan védet területen meg nem lehet vadászni, oda csak az orvvadászok járnak......

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Galy
max pár hektárra gondoltam,mint rezervátum, tudtommal a Bükkben van ilyen
Punker
de az erdõk nincsenek elkerítve, szép is lenne mikor pl a vadásztársasághoz tartozik az erdõ meg a kukoric a föld, a földet nem kerítheti be mert akkor se a melós se a vad nem megy be, szal saccra 5-10% lehet elkerített terület max , nincs i sértelme elkeríteni a vadakat zavarja csak, mióta én élek itt még nem volt olyan hogy kirándulókra lõttek volna.

Galy
pedig van ott is
bizonyos helyeken meg max korlátozás van (pl. ne térj le a turistaösvényrõl)
Punker
hát itt a bükki nemzeti park van csak a szomszédban, nincs kerítve max 1-2 tábla...... pár év aktív túrázás alatt nem láttam olyan helyet ahova ne lehetett volna gyalog menni.

Galy
azért ez nem teljesen így van.
vannak bekerített vadászterületek, és vannak olyan erdõk, amik ugyan nincsenek bekerítve, de nem látogathatóak, mint pl fokozottan védett területek, erdõrezervátumok (ezek ált. táblával jejölve vannak)
Punker
vadász terület amúgy sincs bekerítve, ha nem magán terület bármelyik erdõbe nyugodtan bemehetsz.

Pistike 007
Hali! Lenne egy kérdésem. Ha van egy vadászterület, ami nincsen bekerítve, nincs kitáblázva hogy belépni tilos, stb. akkor oda "civil" ember bemehet fotózás, megfigyelés miatt? Gondolom a helyi vadászok nem örülnek neki, de hogy van ez igazából? köszi

BabBob
én egy vadászvizsgával kombinált utánaolvasást ajánlok, ha komolyan el akarod eljetni. Most én beírom ide neked hogy egy 30-06 os kaliberû fegyvert vagy egy .308asat ajánlok abból mit értesz?<#vigyor2>Olvass utána

Mi a különbség a pervezrz és a morbid között? a perverz: hat kislány egy kukában a morbid: egy kislány hat kukában

Punker
ne kispuskával 😊

teszem azt egy kifejlett vaddisznót akarok leteríteni, ahhoz mit ajánlanál ?
SiteDisagner
A kaliber a vad méretétõl/fajtájától függ.

\"Az élet életveszélyes. Eddig senki nem élte túl.\" \"Ne igyál, ha vezetsz, mert könnyen magadra öntheted!\" \"Az alkoholizmus nem más, mint örökös harc a másnaposság ellen\"

milyen fegyverekkel nyomjátok ?
Aquir
Mert komolyan írtam ugye? <#wilting> Eléggé el vagy tévedve. Téma lezárva, de ha offolni akarsz csak bátran 😊

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

SiteDisagner
Nem ûgy tûnik.... Igazából nagyon minimális tudásod lehet a dolgokról ha komoly arccal képes vagy ilyen balgaságokat írni.

\"Az élet életveszélyes. Eddig senki nem élte túl.\" \"Ne igyál, ha vezetsz, mert könnyen magadra öntheted!\" \"Az alkoholizmus nem más, mint örökös harc a másnaposság ellen\"

Aquir
ó én már befejeztem a témát, de ugylátom témapótlásnak vette és folytatta 😊

és természetesen láttam 😊

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Punker
te ugye még nem láttál vadállatot?

Aquir
never mind

akkor kell elaltatni mikor alszik 😛