Elvennék a gyorshajtoktól az autót.
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nincs elfogulatlan döntés. A vesztes fél mindig elégedetlen.
"mert kötve hinném,hogy egy jó érzésü ember számára az én válaszom lett volna sértõbb...."
A szabályok egyszerűek. Elfogadhatatlanul viselkedtél, büntetést kaptál érte. A büntetés lejár, kezdhetsz _majdnem_ tiszta lappal. Az életben sincs ez másképpen. De azt hiszem, ezt érthetően leírtam már neked privátban is.
"De miért is erõltettjük ezt?,amikor igy elbeszélünk egymás mellett..."
Én aztán nem erőltetem. Örömmel venném, ha nem provokálnál.
Nekem nem az fáj, hogy te gyorsan mész. Majd változik a véleményed, ha odacsapod magad valahová a szuper fékjeiddel. Engem az zavar - és szerintem a többieket is -, hogy ha te elszállsz és átrepülsz a szembejövő sávba, akkor esetleg én jövök ott szemben.
A fizika még a versenyautókra is vonatkozik. Még a Formula 1-ben is vannak halálos balesetek, pedig ott aztán tényleg minden adott arra, hogy ne legyen baj. Mégis van. Miért gondolod, hogy majd pont veled nem történik ilyesmi?
Menj ki valami reptérre, nyomjad 400-ig! Nekem nem fog fájni, ha belehalsz, bár kár a pénz a gyógykezelésre. Ha jól tudom, ilyenre még a biztosítók nagyobb része sem fizet. (élet- és balesetbiztosítás ugye)
Verseny gokart iskola Kakucson! Több mint 1 km-es pályán 14 kanyarral. www.rcr-kart.hu
Különös ember a házmester: este sört iszik, reggel havat hány.
(Ja. látom te is autószerelõ vagy,60-ról kb 15-18 méter a fékút,ha jól emlékszem,középkategóriás autóval,abs nélkûl persze lehett több,jó sofõrrel meg kevesebb)
Verseny gokart iskola Kakucson! Több mint 1 km-es pályán 14 kanyarral. www.rcr-kart.hu
A legnagyobb probléma,hogy azt mondjuk,X autóval a pályán a 130 szabályos és biztonságos,Y autó-val ugyanott 170 már kocsielvétel..
Hát ez marhaság mert az y tipusú kocsi lehet 15x biztonságosabb annál a tempónál mint az X....
A németeknél van egy jó törvény,ihatsz egy pohár sõrt vezetés elõtt,de ha galibát okozól lecsuknak..
Az meg aztán abszurt,hozhatnak akármilyen elfogathatattlan rendeletet ez ügyben,a balesetek számát ezzel nem fogják csökkenteni,drogos,részeg suhancok akkor is volán mögé ülnek és az öreg papóka-mamóka is aki az orráig se lát már és fogalma sincs mikor hova hajtott be,ha meg már meg van a baj,nem nagy kaland hogy elveszik a kocsiját....
Ezzel csak arra akarok kilyukadni h a "nemállokafaalámerttelevanmadarakkal" beállítottságú emberek sosem fognak meggyõzni engem, és sok más embert sem arról, h a legjobb otthonmaradni. Én legközelebbi pesti utamon is 200 körül fogok oda-vissza közlekedni ... HA megengedi a forgalom, és nem a csavargó olajfoltok.
Lehet megint támadni, mert õszinte mertem lenni, h 200km/h-s sebességet tervezek ... csakh nem az a lényeg mit mondanak, hanem az h ki mondja
Nu hát elkanyarodtunk a témától! De talán jó irányba kanyarodunk ugyanis egyuttal nem csak az autósoknak kéne levenni a személygépjármüvüket hanem a motorosoknak is a motorjukat!
Kidolgozott tervnél úgy vettem észre hogy mindenki támogatná de szerintem itt a fele társaság 2 hét után sírna hogy elveték a tulajdonukat! Talán az lenne a legjobb megoldás ha valakit nagyobb gyorshajtáson kapnának akkor elvennék x idõre a kocsit pl 2 hónapra amire felszámítanának tárolási, ügyintézési, birsági költséget ami 2 hónapra kocsinál 150eft körül lehetne mocinál meg 80-90e ft-nál!
Ha esetleg meg nagyobb vétséget követ el pl cserbenhagyásos gázolás vagy gázolás esetleg ittas vezetés által okozott kisebb baleset esetén meg végleg elvennék a jogosítványt meg a személygépjármûvet! De úgy hogy az álam tulajdona lehetne!
Egy szó mint száz a gyalogos ugyan úgy hibás mint a biciklis illetve mmint a motoros és mint az autós! Nagyon sokan nem tartják be a közlekedési szabályokat és súlyos szigorításokra lenne szükség!
Ezen kár vitatkozni is!
Ne vitatkozz a hülyékkel, mert lealacsonyodsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal! [ http://dchelp.hu ]
mert kötve hinném,hogy egy jó érzésü ember számára az én válaszom lett volna sértõbb....
De miért is erõltettjük ezt?,amikor igy elbeszélünk egymás mellett...
A múltkor láttam egy felmérést, miszerint a motorosok jórésze kizárólag az első fékkel lassít. Ez az a kerék, ahol jellemzően a véknyabb gumi van. Ráadásul csak 1 keréknyi felület lassít, nem kettő.
Tudom, a profik kettővel fékeznek, nagyon gyakorlottak, tapasztaltak és kizárólag az útra koncentrálnak. Na ilyen emberből van mondjuk két tucat az országban. A többi meg azt hiszi magáról, hogy benne van a két tucatban, amíg nem koppan. Utána meg nem hisz már semmit.
csúpán csak annyit fûznék hozzá,hogy én a tapasztalataim osztottam meg veletek és a véleményem errõl a dologról....
Mivel sokan flemet véltek felfedezni,ezért nem is erõltetem tovább,fõleg mint látom azért vannak itt olyanok is akik tudják mirõl pofáztam...
Abba se akarok beleugrani,hogy kiselõadást tartsak,egy motor hány méter alatt lassul le pl240-rõl 120 ra,mondjuk a Hring 1 es kanyarjánál...
De hogy még fokozzam 125-õs gumi van elõl és csak kb 2-3 cm érintkezik az aszfaltal,de még igy is vészfékezésnél képes 100-ról méterek alatt megállni,úgy hogy csak elsõ féket használunk.,mellékesen jegyzem meg kocsival 60-ról több tiz méterre van szükség,függõen ABS,gumik futómû...
Aki kételekdig járjon utánna...
A gumik méretét kihámozhatod errõl a képról,meg azt is mennyi fekszik belõle az úton....
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
Igaz, hogy a motor könnyebb, de a két (ráadásul keskeny) keréknek is van olyan egyenletes tapadása, mint egy négykerekûnek?
Ha belinkelsz egy videót, amin egy motornak rövidebb a féktávja, mint egy kétszer akkora sebességû autónak, akkor elhiszem. Addig erõsen mese habbal szagú.
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
Ne vitatkozz a hülyékkel, mert lealacsonyodsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal! [ http://dchelp.hu ]
Ha nem változtatsz sürgõsen a stílusodon, könnyen kívül találhatod magad ezen a csupa okoskodóval megtöltött fórumon egy idõre. Nem, ez nem fenyegetés. Ez tény.
Momentán nállam jóval régebbi motoros userek véleménye, hogy Pheel éppen hogy az egyik a normális hozzáállású, kevésbé kötekedõ modik közül .... persze megszavaztathatjuk 😊
És persze már megint csak flame-elsz, és már megint elviselhetetlen a stílusod ....
És hogy nehogy csak flame legyen a hozzászólás:
A motor féktávja foggalmam sincs, hogy nagyobb-e, vagy kisebb mint egy azonos sebességgel haladó autóé, az viszont biztos hogy sokkal instabilabb egy satufék alkalmával.
Egy kisebb úthiba is orraállíthatja, megdobhatja (ami közben persze nem fog a fék, majd amikor leér akkor túl erõsen és hirtelen ...), szóval teljességgel önveszélyes
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
De még neked is megvan az esélyed emberré válni..................
Úgy látom te vagy az egyetlen moderátor aki azt gondolja ezzel a státusszal együtt jár az okoskodás is....
Természetesen ,nem havas,vizes körülményekrõl beszélve,de normál útbiszonyok mellett,kellõ hõmérsékletû aszfalton,én 120-ról elõbb megállok mint te 60 ról..
Én ebben erõsen kételkedek.
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
Najó talán kicsit túloztam! Srry!
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Ha a kissrác nem való apuci méregdrága kocsijába, akkor ne kapja meg (vagy ha igen és gyorsanhajt, akkor vegyék el)
Majd apuci a SG-ére ver a vásott kölöknek, ha elveszik a kocsiját...
Volt egy a nyugatinál, volt egy a petõfi híd lábánál pesten (arra emlékszem aszem gyorshajtó merdzsó volt kb 100 kmh-val), ... és még lehetne sorolni.
Itt én inkább az áldozatokról emlékeznék meg, illetve hozzátartozóikról.
A mercis kapott talán 2-3 év felfüggesztettet, és volt 2-3 halálos áldozat (remélem jól emlékszem, volt pár és keverhetem).
Ja, és a hozzátartozók nem is tudom kaptak-e valami komoly kártérítést megölt szerettükért (túl liberális ilyen téren a magyar bíróság, én 100milliókat ítélnék meg a családtagoknak, vagy igen komoly havi járadékot ...)
És akkor most gondoljunk bele, hogy mi történt volna, ha az illetõtõl a mostani törvények szerint már elõtte elvették volna a kocsiját .... hány ártatlan lenne ugyan megmenthetõ ezzel a törvénnyel, illetve hányan vezetnének óvatosabban féltve szaros kocsijukat (és márse történik meg a gyorshajtás miatti baleset)
Ahogy említettem, a lassan haladók balesetveszélyesek és egyébként sem lenne semmi keresnivalójuk a fõbb fõutakon, egyetértünk.
Viszont sokkal veszélyesebbek a szabálytalanul elõzõ és gyorshajtó autósok. Nem egyszer kellett nekem is és a szabályosan szembejövõnek is 90-100 körüli tempónál lehúzni a kavicsos útpatkára (+ima hogy meg ne csússzon a kocsi), mert 1-1 bömbis, BMW-s, ... háromsávosította a kétsávos utat (Személyes tapasztalatom szerint Lada valahogy egyik sem volt, meg "normál" autós se, bár az egyik egy szõke (cicababa talán?) Buzukis lehetett máramennyire láttam).
Ami a motorosokat illeti, mivel fõleg átutazók járnak arra, ezért elég sok száguldozóssal szoktam összefutni (persze lehet hogy mind/nagyrésze külföldi volt). Gyorshajtás terén igen durván ûzik az ipart, 140-150-el mennek ha tudnak. Persze sokan nem húzódtak le hogy elengedjék õket ... hát legalább addig szabályosan 90-100-al mennek.
Egyébként volt egy jó hasonlat: Az autó olyan mint a töltött fegyver.
Ha ezt a hasonlatot tovább viszem, akkor: Jelentõsen gyorsan hajtani lakott területen olyan, mint bemenni egy szombat délután egy bevásárlóközpontba kezedben egy csõretöltött nem kibiztosított fegyverrel.
Persze hogy nem csodálkozol, hogy a rendõr elsõ dolga bevonni a fegyvertartási engedélyed, második pedig elvenni a fegyvered, hogy ne veszélyeztesd az embereket.
Na ezzel egyenértékû kb. az über nagyképû gyorshajtótól a fegyverének (autójának) elvétele. Csak egyetérteni tudok vele.
Elõszõr is,a veszélyesen lassan közlekedõk is legalább annyi balesetet okoznak,40-el is lehet sávot váltani,elkanyarodni,elõzni figyelmetlenül..
Na meg a motoros kultúra...itt inkább a magyar autós kultúráról beszélhetnénk,mert itt is a legtöbb balesetet a figyelmetlen autós okozza..
Mégpedig az a hozzáállás,"rohadj meg te is ebbe a melegbe,nehogy elmenj már mellettem"
Természetesen mind2 oldalon vannak idióták,ez nem is lehet vita..
Azthiszem tárgyilagos ebben a kérdésben az lehet aki mind2 oldalt képviseli és ide tartozik,hogy a motor fele annyi idõ alatt megáll,még ha 2x akkora tempóval közlekedik,mint egy középkategóriáju autó.....
Én azon az állásponton vagyok,hogy érzésbõl koncentráltan kell vezetni,ami nics összefüggésben a sebességgel(persze nem az esztelen száguldozásról beszélek)
De ha a körülmények engedik,én nyugottan közlekedek városban 70-80-nal,autópályán meg 180-200-al...
én a 2/A nevû halálúton szoktam közlekedni, ami hol egysávos hol kétsávos....természetesen az egyik legveszélyesebb kanyarban egysávos és talán keskenyebb is az elõírtnál😊
kb 100-zal szoktam menni...így meg tudnak elõzni a 140-150-nel autók könnyedén, és a szakadt 70-80-nal döcögõ AVIÁT sem érem utól nagyon hamar😊
ami viszont oltári veszélyes az a motorosok vezetési "kultúrája"...én mindig azon imádkozom, hogy csak nekem ne jöjjön véletlen mert elszáll mint a gyõzelmi, aztán nézhetem a síró anyucit meg elmondhatom ezerszer a rendõröknek a rendõrségen, hogy hogyan is volt....és közben elb...ok vagy fél napot ezzel....amiért más volt felelõtlen...
javaslok minden "én nem tartombe a sebességet, de nem okozok balesetet" vezetõnek koszorúszámolást a 2/A-n avagy a hatos úton....
FPS-t,RTS-t,Sturmovikot PC-n a többit konzolon![Delli7] [PS4] [Note 10.1 2014ed][iPhone6s16gb]
Ha a kocsiját vennék el, na azt azért egy fokkal nehezebben játszaná vissza a haver a tulajnak
Egyvalami viszont biztos, kell valami nagyon komoly visszatartó erõ, mert egyre jobban elharapództak a durva szabálysértések (gondoltam már rá, hogy beszerelek a kocsiba egy kamerát, hogy legalább azt bizonyítani tudjam hogy nem én voltam a bûnös balesetnél)
Downhill!!
Downhill!!
Persze, hogy egy fercsi totál biztonságosan megy egy profi sofõrrel 200-at is száraz úton, vagy egy volvo ahol a 4 kerék egymásfól függetlenül oldja meg a nyomaték/fékezés módosításával, hogy ne csússz se meg.
De az átlag nem ez, erre nem szabad szabályt hozni. Egy átlag kisautóval már a 150 is lehet életveszély (és itt nem a smart-ra gondolok, mert azzal már a 100 is az sztem)
A kérdés az, hogy te mekkora gyorshajtás esetén mondanád azt, hogy ez annyira durva hogy az illetõ nem érdemli meg hogy valaha is vezessen (elveszi jogsit + kocsit)
Tehát szerintem autópályán Max 150-160 km/h.. Város Max 70km/h, Országut Max 120 km/h.. Ennél több értelmetlen és veszélyes..
Downhill!!