Miben van a pénz?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
nézd,mi is nyomjuk a pókert suliban,elég kis pénzekben,és az is csak azért van,h legyen mégis vmi,mert úgy jó játszani.mi a játékért játszunk :)
viszont ha összebeszélsz 2-3 haverral(persze adsz nekik is vmennyit),h segítsenek,akkor jól ki lehet fosztani a pénzeszsákokat.leülsz te a 2-3 haveroddal,ott van 2 pénzeszsák,és õk tudnak neked segíteni
vagy pedig viszel 2 egyforma hátú paklit,és így könnyedén csalhatsz :P
bár én még sosem csináltam ilyen botorságokat,mondom,mi a játék miatt játszunk
ReaL MaDRid x siempre
Habár böcsületesen ma már nem igaán lehet nagy karriert csinálni.
Az egyéniség kultuszának századát az a veszély fenyegeti, hogy nem lesznek többé igazi egyéniségei.
ReaL MaDRid x siempre
*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!
Ha ez az író tudja a módszert, akkor miért nem pókerezik õ maga?
Vajon hányan vagyunk a világon, akik a lehetõséget tisztán látják, de mindíg engedik kicsusszanni a kezeik közül...?!
*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!
(nézegess reklámot internetezés közben, 'oszt keressé vele sok pénzt...ha még fizet is kezdetben, akkor is úgy fél év alatt max annyi jön össze, hogy egy estére talán elég lesz elinni :D)
www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"
@
Ismerõsömnél is van úgy, hogy egy munkáért tudja, hogy kap pl. 3 milliót. Ebbõl néha 1-1,5 milla arra megy el, hogy ide is egy kicsi, oda is egy kicsi... Így tuti övé a munka. :) De gyakoribb az, hogy ettõl valamivel kevesebb a pénz, de az tiszta és nem kell sehova sem "csúsztatni".
De mondom, nagy cégeknek dolgozik, ahol van pénz a fejlesztésre és már kurva régen csinálja. Elsõ idõben ne nagyon számíts szerintem ilyen pénzekre. :)
De mindenképpen hajrá, mert EBBEN tényleg van pénz.
gamertag: kenobita
nagyjából semmit,vizet hordanak,meg vannak ott.ha vmi balhé van,akkor kell csak cselekedni,de ez nem az õ feladatuk.eddig 3-4(?) magyar katona halt meg talán,de abból 2 nem is harc közben,hanem más okból
ReaL MaDRid x siempre
Elnézést, nem megbántani akartalak, de nagyon benne van a pakliban.
Ebben elég nagy pénzek vannak. Ismerõsöm mobilra, pda-ra programoz, és egy-egy munkáért milliós nagyságrendû honoráriumokat kap. Persze dolgozik is elég sokat, de ennyiért asszem megéri.
Igen, de sajnos még mindig sok helyen a papírt nézik. Ez fõleg olyan szakmánál gáz, ahol meg kell mutatnod mit tudsz. Lehet, hogy nincs diplomád, de kisujjadban van a tudás, viszont olyan valaki kapja meg az állást, akinek megvan a papír, de tök segg az adott feladathoz, nincs motivációja, stb... Találkoztam már ilyen esettel.
- Fizetõssé tett WAP-oldalak, vagy ugyanez XHTML-ben (macerás volt vele sokat bíbelõdni és nem is tudtam annyi infót gyártani)
- Tanítás (ez bevált valamelyest...)
- Programfejlesztés mobil eszközökre (Java és Symbian programozás - egyikben sem mélyedtem el, egyszerûen nem jutottam el addig, hogy érdemben tudjak programozni (azért van egy szép hosszú listám, mit programoznék, ha arra adnám a fejem))
- Egy idõben akartam gyümölcsöt aszalni ("szedd-magad" -> napaszaló -> piac), nem vicc 1kg aszalt meggy 4000Ft! (A dologhoz hozzátartozik, hogy vegyipari- és élelmiszeripari végzettségem (is) van, így tudtam volna, mit hogyan kell csinálnom - vagy megtanultam volna)
- Hasonló gondolat volt a keményítõ tartalmú terményekbõl etanol-fõzés (ezt többedmagammal tervezgettük, konkrétan voltam én, mint vegyipari gépész, egy vegyészmérnök és egy biomérnök, valamint egy közgázos srác, akik így közösen ezzel akartunk foglalkozni, de az egyetem után széthullott a banda. A vicc az az, hogy amikor ez történt (lassan hat éve - te jó ég!!!) még nem is volt ennek akkora keletje, mostanra ebbõl virágzó vállakozás lett volna! Mellesleg ez lett volna egy igazi okostojás vállakozás :P )
Ma már más szelek fújnak és én sem lettem sokkal talpraesettebb pénzszerzésileg, sõt, elmentem nappalira egy egyetemre és végigseggeltem tisztességgel az öt évemet, így most újra cseszteti a fejemet az erõs kényszer a minél több zsozsó bekebelezésére! :P :P
Haverom Honvédségbe készül (messze van még tõle szal mire annyi lesz lehet meggondolja magát). Aztmondja kimegy Irakba 4 évre minimum. A keresete így 500k/hó-val (kb ennyit kapna meg elvileg még jutalákokat is) 20 millánál többel jön majd haza. Ebbõl már házat tud venni. Aztán beáll kommandósnak. MOn elvileg relatív nyugis és 300-400ezret keresne azzal is havonta.
Nemtudom mennyire gondolja komolyan meg hogy ez mennyire igaz. De úgy jólhangzik. Legalábbis aki képes 4 évre idegenben halálveszélyben dolgozni.
@
Amit ide leírtam nagyszerû lehetõség a javerészt diákokból álló fórumozóknak: akinek van egy kis esze, végiggondolja és eldönti, van-e benne valami.
Ha már beszélgetünk: Olvasta valaki Mérõ László könyvét a pénz természetérõl? Én nem, így ide illõ lenne, ha valaki elmeséli, hogyan látja egy matematikus a "pénzt fialó pénzt".
Én is fizetek egyébként, ha valamit nem vagyok képes megcsinálni egyedül: pl. szeretnék dvd-lejátszót, akkor veszek egyet ;) A világ már csak olyan, hogy nem szeretjük az okostojásokat, de mégis õk dobják nekünk oda a hosszú munkájuk "koncát": Nesze, számítógép, örüljél, nesze internet, ezzel már te is elvagy...!
És akkor én tudok segíteni. És aki közgazdász és dolgozik, nem feltétlenül esik hanyatt heti 2 x 2óra x 2200Ft/óra -tól, ami nekem havi szinten 38000Ft bevételt jelent és meló után is be tudom vállalni.
Ráadásul tényleg van gyakorlatom és azonnal, interaktívan segíthetek bármilyen, a témába vágó kérdésben.
Papír: Ha nincs, akkor nincs olyan végzettséged, ilyen egyszerû - tudom, hogy nem így van, de azért csak így van. Csupán az a kérdés, tovább akarsz-e lépni, vagy elvegetálsz fél lépésre a diplomától, tanfolyam sikeres befejezését jelentõ papírtól, stb...
Tipikus eset erre a nyelvvizsga, ami igazán senkit sem izgat addig, amíg attól tesznek valamit függõvé (pl.: megkaphatod-e a diplomádat, másoddiplomádat, betöltheted-e a megpályázott pozíciót, részt vehetsz-e külföldi tanfolyamon, munkában, stb...)
Mármint a multik, nagyobb városokban.
Én viszont úgy veszem észre, hogy egyre több "értelmes" munkaadó van, aki nem papír alapján szelektál.
Teszem azt penge vagyok angolból és egyenesen IMÁDOK ezzel foglalkozni, vállalok vizsgafelkészítést minden szinten, de legalább középfokon: egyetemenként lehet 8-10-12000 emberrel számolni, akik kötelezõen kell hogy nyelvvizsgát tegyenek. Ha én napi 10 órát akarok tanítani úgy, hogy 1-1 emberre 2-2 órát szánok, az 5 embert jelent naponta. Hetente 25-öt. Ennyit össze lehet szedni könnyen egy kis reklámozással (levlisták, plakátok, SG fórum ;) :P ). Manapság illik 2000Ft/60perc-et fizetni egy tanárnak és akkor ez mindösszesen:
10x2000x5=100eFt/hét, ha a héten csak 5 napon vállalok oktatást. Mivel egy hónapban 4x30.5/28=4.36 hét van, ez kb. 436eFt havi bevételt jelent tisztán és csak azzal foglalkozol, amit szeretsz.
Persze fõsulisok, egyetemisták nem mindíg jó alanyok effélére, mert nincs önálló keresletük (javarészt) és még ha szorult helyzetben is vannak, akkor is sajnálnak pénzt áldozni a segítségkérésre.
Ilyesmire azt a 25 embert kell megtalálni, akik hajlandóak hosszú távon részt venni ebben. Szerencsére a munkaadók annyira követelik a diplomát az alkalmazottaiktól, hogy a keresõképes levelezõsök egyre többen vannak.
Sokat tanítottam eddigi éveim során és hamar rájöttem: a gazdag szülõk hülye kölykeinél sokkal jobbak a biztos háttérrel rendelkezõ átlagemberek, akik meg akarják tartani a munkahelyüket...
Na, persze én profi szolgáltatást nyújtok - nincs átverés: ha engem választasz, tuti átmész - ha te is tanulsz!
nem kell egyetemre/fõsulira járni, viszont nem árt egy kis tehetség:)
egy átlag tetko mondjuk 30k, de van ami 70-100k ba kerül.
egy ismerõsöm szezonban mondjuk 3-4 tetkót megcsinál egy nap, persze nem minden nap, de azért nem rossz pénz:)
-=ZR=-
Sírásó, fogorvos.
De szerintem én valami vegyész féle leszek.Állítólag abból hiány van.Vagy talán gyógyszerész.Igaz mostani patikaliberalizáció, nah mind1, ebbe most ne menjünk bele az egy másik topic
Az egyéniség kultuszának századát az a veszély fenyegeti, hogy nem lesznek többé igazi egyéniségei.
MEC: Allah ha hallassz azt az asztalt rakd arra!
www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"
Meet_FUJI_Your_Maker A csalók örökös védelmez?je, a lagmentes játékos akinek bead mindent a szerver.
Na, ebben van a pénz. :)
sztem teljesen mind1, miben van a pénz, ez csak rövidtávon lehet kérdés :) hosszutávon inkább olyat kell keresni, ami érdekel és szivesen csinálod! hogy ezért megfizetnek vagy sem... eleinte mind1, keress kevesebbet, s a tapasztalattal és kellõ ambiciokkal késõbb elõrébb léphetsz, átmész máshova több pénzért, stb :)
én 18 éves korom óta melózok, van 1 szintû pénz, ami kell, de ami fontosabb, hogy ne ugy menj be melozni, h "csak legyen már vége a napnak"!
amugy ez a tanács egy igazán fiatalnak megfogadhatatlan, azért leirtam :D
Forza.