Sketchup
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nagyon megszerettem és sokat használom (szórakozásképp) a SketchUpot. Pár napja az egérgörgővel való nagyítás/kicsinyítés megbolondult. Nagyon gyorsan (hirtelen) nagyítja/kicsinyíti a képet olyan nagyra ill. kicsire, hogy az szinte már nem is látszik. Mit rontottam el, és mit kell tennem, hogy ismét a görgetés sebességével történjen a nagyítás és a kicsinyítés?
Köszönöm.
Most ismerkedem a programmal, ezért elnézést, ha banálisak lennének a kérdéseim:
-csővezetéket, csőkapcsolatokat szeretnék rajzolni, hogyan tudom a különböző íveket megcsinálni, nagyobb átmérőjű csöveknél?
-szeretném a Sketchyphysics kiegészítőt letölteni, de nem találom fent a neten. 2015-s programom van.
Köszönöm.
Elkezdtem tervezni egy eszközt google sSketchUp-ban, de egy profibb befejezést szeretnék CAD-ben. CAD kompatibilis mentést, viszont nem tudok, révén ingyenes verziót használok. Fizessek elő a pro verzióra vagy inkább kérjek meg egy pro verziós emberkét, hogy ezt az egy tervet mentse le nekem?
Valaki vállalkozna rá Pro verzióval?
Utoljára szerkesztette: Aquir, 2015.01.14. 23:45:20
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
Miért nem exportál a Sketchup pro textúrákat .dae-be? Mindent a leírások szerint csináltam.
Pontosan így kell, plusz a végén meg nyomni egy entert :)
1.Hol tudom át állítani a mértékegységeket metrikusra?
2. Be lehet rakni valami vonalzót aminhez viszonyíthatok?
3. Lehet valahogy dwg-be vagy egyéb cad formátumba átmenteni?
Utoljára szerkesztette: balu999, 2014.10.23. 12:44:33
Ill. tudom-e egyesíteni?

World of Trucks | My page https://www.worldoftrucks.com/en/online_profile.php?id=402173
Valahogy táthatóvá lehet tenni a mértékegységeket a sketchup-ban?Spac
mm és cm kéne.
Köszi
3Ds MAX :)
Pro verzióm van. Egész jó házat lehet benne tákolni. Csak gagyi a renderelése. kéne vray plug in.
3Ds MAX :)
A "3D Sketchup Project /Budapest/Magyarország/Mûemlékek" véget ért, elfogyott a fejlesztésre szánt pénz, az összegyûjtött adatok, munkák nem lesznek publikusok, mivel a "Budapesti Közlekedési Zrt." felvásárolta õket. Az oldal végleg megszünt, Magyarországon nincs hivatalosan bejegyzett Sketchup közösség a Google által. De található egy két grafikai portálon róla hírek, esetleg egy-két fórum. Köszönjük, hogy próbáltatok bekapcsolódni a 4 év során.
A www.3dvilag.hu volt szerkesztõje.
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
Valaki próbált már betenni blugint? Én betettem egy t3d,ase és obj exportálót, de nem mûködik. Pedig a videóban amit láttam mûködött. :S
Windows7Ultimate,4GBRAM,IntelCore2QuadQ6600,AtiAsusEAH57501GB
Ez jó, csak rászeretném tenni a Sketchup-ot.
A kérdésem az lenne: Van e Win 7 változat? Rátehetem e az XP változatot,mert azt is kezeli?
Ha vallaki tud segíteni, Email címemre röviden leírhatná, Megköszönöm!
[email protected]
Graphitman
All models published to the 3D Warehouse go through a review process where they are checked for accuracy of location, visual completeness, polygon-count and overall quality.
szóval talán elfogadják
Azt meg tudná mondani valaki, hogyha már egyszerü verzioban vki megcsinálta a google earthben a házamat (úgy tünik Building Makerrel), akkor ha utána én Sketchupban megcsinálok egy részletesebb verziot, akkor az biztos fel fog kerülni és felülirodik az eredeti?
Gondolom fogod az elforgatás eszközt és egyik él mentén elhúzod, most nincs fenn nekem a program. A Faq-ban úgyis benne lesz, de megnézheted az intentet is (videók esetén youtube-ot). (Ilyenkor keress rá angol tõszavakban arra amit akarsz látni. Én is naponta többször használom a sztaki szótárt beépítve a Firefoxba).
every damn day
Szóval az megvan, hogy mivel csinálta, de hova állítsam bele a szögmérõt, hogy forgassam meg ilyenek- ezt hol tudom elolvasni magyarul?
every damn day
Vagy így torz lesz?
Pl ha így lefotózom magamat, aztán körberajzolom, és megcsinálom, jó lenne?
every damn day
every damn day
every damn day
Mint itt?
every damn day
every damn day
every damn day
3D tutorial
2D tutorial
itt hogyan lehet emberkéket csinálni?
Mármint alkalmas-e arra hogy ember modelleket csináljak, és ha igen, van róla tutorial videó?
every damn day
Hát, én csak ritkán járok errefelé, úgyhogy így egy hónap után tudok válaszolni.
Pontosan hova is exportáltad a modelledet_ Fellehet tölteni a 3D Warehouse-ba, lehet a File/Export/3D model-en keresztül exportálni kmz-be és lehet a "Place on GE" gombbal a Google Toolbar-ból. Valójában mindegyik gyárt kmz fájlt, de nem ugyanoda kerülnek a dolgok.
Én eddig nem nagyon építettem a GE számára - másra használom elsõsorban, mint pl.
ilyesmire. Ezt ugyebár nem raknák fel a GE-re,mert (már) nem létezik.
Elkészítettem korábban a házunk modelljét, most nagyobb tudással (nem naggyal, csak nagyobbal :)) kijavítottam, felújítottam, exportáltam kmz formátumba, de nem akar megjelenni a golóbison, a régit vissza tudom tölteni, de az újat akkor sem jeleníti meg, amikor törlöm a korábbit.. Van-e ötletetek megoldásra? A másik nagy kérdésem pedig az, hogy mennyi idõ múlva jelenik meg hivatalosan a Google Earth-ön mindenki számára is elérhetõ módon kmz betöltése nélkül, hogyha feltöltöttem a warehousra, majd beraktam collection-be pontos hely megjelölésével (a modellt is az adott földbõl importált textúrára építettem)...?
lemásoltad az egyiket move tool +ctrl -al. (Ekkor van 2 objektumod) Innentõl beírod közvetlenül a nagy büdös semmibe hogy: (az entereket nyomod, és az 5-ös helyett akármennyit írhatsz)
"*5 ENTER" = egyenlõ távolságban csinál még további 4-et
"/5 ENTER" = egyenlõ távolságban csinál a kettõ objektum között még 4-et