Ásványok, kõzetek, drágakövek

← ElőzőOldal 3 / 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Doomista
drágakövem nekem sincs,meg hát az anyi pénz,meg minek ékszer a kezemre,vagy egy ezüstgyûrûm,egy aranynyakláncom,és kész,aztis csak ilyen illedelem helyeken hordom ... köveket veszek,abbol sem veszek már mindig mint régen,viszont mindennap elöveszem és megnézem mind1iekt ujra és ujra,milyen szépek .

Elsõ a biztonság! - Avira Premium Security Suite megfelelõ beállítással - más semmi.

miért olvastam úgy a topic címét hogy ásványvízzel fõzzetek? :D

... got nothin to share with you...

Dying Soul
Sajnos igazán drága drágakövem nincs, de például jade lóg a nyakamban. :)

Doomista
hát már láttam nem is 1 db hamisitványt,én amit eddig vettem,az újságba volt,a másik része meg természetgyogyásztol .

Elsõ a biztonság! - Avira Premium Security Suite megfelelõ beállítással - más semmi.

Gerzson
én nem szeretem ezt a spirituális felhajtást amit sok ember az ásványokban lát
én tudományosan közelítem meg, nekem egy csiszolatlan kõ szebb mint egy kaviccsá csiszolt, mesterségesen színezett, sõt sok esetben megtéveszõen egy drágább ásvány kinézetére változtatott vagy a természetben nem létezõ színre festett kõ látványa

igazából ez a horoszkópos dolog csak biznisz
amit a trafikban megveszel, annak már nem sok köze van az eredeti ásványhoz

(ok, majd fotózok ha lehet)

Doomista
wááá tuti nem mék el,messze van,idö se lesz rá,ha van géped,csinj fotokat

Gerzson
2006. szeptember 15-tõl november 30-ig Bányavirágok néven kiállítás lesz a Természettudományi Múzeumban

A Nagybányai Ásványmúzeum vendégkiállítása Magyarországon 5 helyszínen (Szolnok, Budapest, Sopron, Debrecen, Nyíregyháza) kerül bemutatásra. A tematikus bemutató mintegy 100 db ásványt vonultat fel.

erre biztos kinézek... <#circling>

Doomista
jah az igaz,de mrá készül belöle sok ékszer,egy csomo szép ékszert láttam belöle,és nagyon jol mutat !
Neked mi a köved (jegyedhez) ?

Gerzson
persze :) gyakorló gyûjteményben nem drágakõ minõségû ásványok vannak, csak szemcsék

Gerzson
:) jöhet aranymosás is, régebben sokat olvastam róla

Gerzson
nekem csak pár van, ritkán veszek ásványbörzén, inkább csak nézelõdök
a borostyán nem ásvány, mert szerves eredetû (fenyõ gyantája), viszont a drágakõ kategóriába belefér (csak annak írom aki esetleg nem tudja)

Gerzson
köszi szépen, tényleg ide illik

Aquir
Nekünk volt Ásvány- meg Kõzettanunk, bezzeg csak párat mutattak az ilyen gyönyörûségek közül :P :)

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

ZilogR
...err, az aranymosás belefér???

-=ZR=-

*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!

Dying Soul
Én is szeretem õket. :)

Punker
átrakom a tudományosba.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idõ után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsbõl pálinkát lehet fõzni!\"

én imádom az ilyen ásványokat,közeteket,drágaköveket,elmondom nekem mik vannak;
-rózsakvarc
-amazonit
-ametiszt
-lepidolit
-pirit
-geóda
-tigrisszem
-kianit
-achát
-fuchsi
-hegyikristál,ebböl több fajta,(csiszoltak és köre épültek)
-borostyán(ez a saját jegyemhez való kõ,avagy a "rák" jegy köve.)
Van még néhány db barlangból származó sókõ :)
Galy
jelen!
és most? <#vigyor3>
Gerzson
Szeretettel várok mindenkit a topicba, aki szereti, gyûjti, csodálja ezeket a természeti képzõdményeket

kedvcsinálónak...

korund ásvány rubin nevû változata látható a képen

← ElőzőOldal 3 / 3