Kötelezõ biztosítás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Én is észrevettem ezt a nagy áresést. Remélem nem üt majd vissza, ha fizetniük kell. Nekem fele nem lett, de pár ezret sikerült lefaragni.
ha ugyanott kötném, ahol eddig voltam, akkor nekem is kb. a fele lenne.
R0sc0
nekem például fele annyit kell fizetnem mint tavaly, ugy hogy ugyanott kötöttem újra a biztosításom ahol eddig volt.

azért a több mint kétszázezer emberbõl, aki eddig új biztosítást kötött, biztos észrevették páran a kedvezményopciókat, bár közülük nyilvánvalóan nem mindenki online kötötte meg. egyébként én olyat is hallottam, hogy a mostani õrületben átlagosan 15-20%-kal olcsóbb a kötelezõ biztosítás, és erre állítólag nem volt példa ezelõtt. emellett elhangzott olyan vélemény is, mely szerint az alkuszportálok árversenye rossz hatással lehet a kárrendezésre, és több vitatott, ezáltal hosszabbra nyúló kifizetési esetet eredményezhet majd a biztosítóknál. reméljük, hogy ez nem így lesz, vagy legalábbis mi nem kerülünk ilyen helyzetbe. mondjuk ez rajtunk is múlik, ésszel kell vezetni. :)
Rubenvagyok
Hát igen ez a tipikus, hogy elfelejtik. Én nemrég (lehet pont ma) hallottam a rádióban, hogy az emberek nagy része nem használta ki ezt az opciót! De miért? Szerintem eléggé látszik a kötésnél.

fishsticks
Amég nem lesznek õk is nagyok :)
Fontos, ha köt valaki online biztosítást, akkor külön figyeljenek a kedvezményekre, ezeket külön be kell jelölni, nem biztos, hogy minden oldalon kiemelik, hogy jelöld be (pl van e már biztosítása nálunk? közalkalmazotti kedvezmény stb.)

Rubenvagyok
Hát ebben lehet valami! Sok ügyfél sok gond... a kisebbeknél meg tényleg észrevehetõ, hogy oda figyelnek és mindent megtesznek hogy ott is maradj náluk.

:D
Az olcsóbb biztosításoknál akár még az is elõfordulhat,hogy nem kezelnek annyira fontos ügyfélnek.Tisztelet a kivételeknek
fishsticks
'olcsó húsnak híg a leve' Ebben abszólút egyetértek veled, nem szabad a legolcsóbbat megkötni. Veszélyes lehet, nincs árgarancia, lassan fizetnek stb. Én középáron választottam. Ezek megbízhatóbbak.

Köszönöm a hozzászólásokat.
Közben egy kicsit én is utánaolvastam. kotelezobaratok.hu Ezt az oldalt mondta az ismerõs. kiderült hogy én is spórolhatnék egy havi díjat, ha õ ajánl. Nem tudom. Így õk a legolcsóbbak nekem de, én is azon a véleményen vagyok, hogy olcsó húsnak híg a leve!
lac556: de igen szerintem ez az.
hát nekem nem szimpatikus ez a meghívásos rendszer, olyannak tûnik mint az mlm piramisjátékok.
én ma este tervezem kiszámolgatni, hogy hol mennyibe kerülne, majd leírom a tapasztalatokat.
nem errrõl van szó?
http://www.vezess.hu/biztositas/baratsagert_olcsobb_kotelezo_biztositas/21567/
genertelnek van irodája a központjukban
Ügyfélszolgálat:
1134 Budapest, Váci út 19.

Hétfõ-Kedd: 9-17
Szerda: 8-18
Csütörtök: 9-17
Péntek 9-15

https://www.genertel.hu/Segitseg/Elerhetoseg.aspx

az uniqa val meg kurva jol járhattál.. ha utánekérdeztél volna pár szervizbe rájöttél volna h az uniqa kb a károk felét HA kifizeti
és ne abba reménykedj h nem egy generteles/generalis száll beléd hanem abban h nagyivben elkerül téged egy wabard/köbe-s állat
M@TriX
neked? semmi, a haverodnak esetleg :)

Nekem is a Genertel lett volna a legjobb, de elvbõl nem választom a legolcsóbbat, na jó ez így nem pontos. Engem inkább az zavar, "virtuális" biztosító, szóval
lehet nekik telefonálni meg írni,
élõben viszont nem lehet sírni.
azaz nincs iroda ahova személyesen bemehetsz ha gondod van és nekem igen sokszor ez jelentette a megoldást a problémámra nem egy szolgáltatónál, szeretem a személyes nyomásgyakorlást :)

meg ha kicsit guglizol akkor találhatsz nem éppen pozitív véleményeket pont az elérhetetlenségükrõl. Nekem 3e volt drágább az Uniqa, de nekem megéri azt a 3e/év pluszt, hogy nem egy fantom biztosítóval állok kapcsolatban. Aztán már csak reménykedek, hogy nem egy ilyen Gen(hibás)erteles száll majd belém :)

..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az elsõ eltakarta a hátsót.

Egyik ismerõsöm nyaggat, hogy menjek át a genertelhez, mert az neki jó.
Tudom, hogy ez az öt éve balesetmentesen vezetõknek való, nem is ez a gondom. (17 éve vezetek, soha semmi kárt nem okoztam. bezzeg az én kocsimat többször is meghúzták már a parkolóban)
Csak mondta hogyha õ ajánl be engem akkor õ ezért pénzt kap. Ilyenrõl még nem hallottam. Nincs ebbe valami kaki? Nekem ebbe mi a jó?
Köszi:
Géza
gezakovi: mivel kapcsolatban kérnél segítséget?
Üdv mindenkinek. Nem tudom jó helyen járok-e? Kötelezõ biztosítással akadtak gondjaim. Tud valaki a témában segíteni? Elõre is köszi.
http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?h=7&k=2&i=124597
hát igen... a budaörsi electro world 2002-es megnyitójáról nem is beszélve.
electrokilla: egyelõre az allianznál. de 2010-re még nem választottam, mert nem volt idõm rendesen átrágni magam a temérdek ajánlaton... majd a hétvégén. kíváncsi leszek. te végül a tesco mellett döntöttél?
Köszi István58, és te melyik biztositonál vagy, ha szabad érdeklõdnöm?
Hát igen Röfinaator, arra én is emlékszem, már nem tom melyik áruházban volt de agyontapsták szinte az emberek egymást........

Minden gép füsttel mûködik?!?

röfinaator
István szépen összefoglaltad a lényeget.:) Elõre látónak kell lennünk, gondolni kell mindenképpen a jövõre. Szerintem nem meglepõ az, hogy nyereményjátékkal át lehet csábítani embereket abban az országban, ahol az 500 forintos sajtért élet-halál harcot vívnak... Magyar mentalitás. Sokat akar a szarka...

Néha van úgy, hogy sehogy!

elírtam a 100. bejegyzésben: én úgy vagyok vele, hogy a legkevésbé sem érdekel, hogy milyen nyereményjátékokkal meg akciókkal kecsegtet egy _alkusz_
moruf: én (is) azok közé tartozom, akik figyelnek a másikra az utakon, és szintén elvárom, hogy ne hajtson el mellettem az, aki hátulról belémjön, vagy akármi. én még nem okoztam közúti balesetet (lekopogom), szóval még nem kellett amiatt aggódnom, hogy ki tudja-e fizetni a biztosítóm a kárt vagy sem. de nyilván 2010-re (is) olyat fogok választani, amirõl legalább valamennyire tudom, hogy biztos háttere van, és nem jut a MÁV sorsára.
electrokilla: valóban sok idõt lehet spórolni az online ügyintézéssel, de ezt a szolgáltatást már a biztosítók is bevezették egy ideje, szóval nem csak az alkuszoknál lehet ezt az opciót választani.

én úgy vagyok vele, hogy a legkevésbé sem érdekel, hogy milyen nyereményakciókkal kecsegtet egy biztosító, nekem sokkal fontosabb, hogy mennyibe is kerül a biztosítás (sõt, talán ez a legfontosabb), de nyilván nem fogok olyan helyen kötni, ami gyanús, akármilyen olcsó is - szóval a megbízhatóság is számít. de engem az nem hat meg, hogy huszadikként ötezer forintos utalványt kapHATok... mint ahogy hitelt sem veszek fel a szaturnos lcd-tévére csak azért, mert most 0% THM-mel kínálják mit tudom én hány hónapos futamidõvel. az viszont tény, hogy kis hazánkban az emberek könnyebben meggyõzhetõk nyereményjátékokkal, holott egyáltalán nem garantált, hogy meg is fogják nyerni azt.
Teljes mértékben egyet értek veled. Csak kár, hogy kevesen vagyunk így ezzel. Bár aki nem teheti meg, hogy egy megbízható biztosítót válasszon, arra nem lehet ráerõszakolni a kicsit drágábbat. A mai világban nem egyszerû fenntartani egy autót.
ezér is nem választom mindig a legolcsobbakat, fontos az ár de a szolgáltatás is amit nyújtanak, szoval a kedvezõ árkategóriájú megbizható biztosítokat szoktam választani. Mindig megkérdem a közeli ismerösi körömet hogy õk melyiknél vannak, és hogy nem csalódtak-e. Mostanság mondták ök is a tescosat, ezért mondom kicsit jobban utánajárok, nyeremény ide vagy oda:) csak ha kárt okozok, vagy nekem okoznak akkor ne legyen probléma.

röfinaator
megbízhatóságra és árra is egyaránt megyek. engem érdekel mi lesz azzal aki miattam károsul, de elvárom, hogy másokat is érdekelje, hogy mi lesz Velem... ennyit csak megtehet az ember a másikért.

Ti hogy döntitek el, hogy melyik biztosítót válasszátok? A megbízhatóság, vagy az ár fontosabb nektek? Érdekel egyáltalán titeket, hogy mi lesz azzal, akinek nekimész? Ki tudja-e fizetni a kárát a biztosítód?
nekem van biztositos ismerösöm, és megkérdeztem töle mennyire jönne ki, és megnéztem ugyanezt az alkuszcégen kereszetül, és ott olcsobbat dobott ki...... Szoval nem tom, én biztos hogy online kötöm, mert pár perc alatt megvan nem kell bemenni sorba állni az tuti 2 orát elvesz annantol kezdve hogy kilépek az ajtomon, igy meg max 10 perc, de akkor már tényleg sokat mondtam.

röfinaator
Persze, az számomra világos, hogy sokkal jobban járok ha online kötöm meg, online is kötöttem meg. Lehet, hogy mikor én is kalkuláltam nem számította hozzá a kedvezményeket. Ha megtudom, hogy emiatt kell többet fizetnem, valakit KINYÍROK!!! <#violent>

Ezért van, hogy két alkuszcég nem ugyanazt az eredményt adja ki. Nem mindegyik számítja bele az online kedvezményeket (ne kérdezd, miért). A Tesco oldalán a Fontos információknál pl ki van írva, hogy csak neten elérhetõ kedvezmények.
röfinaator
halacskás fórumozó, megmutatnád légyszi hol olvastad ezt? belém tetted a parát rendesen.... én már váltottam <#conf>

Azért kell több alkusznál is megnézni, valamelyik csak hozzáadja a kedvezményeket, nem?
fishsticks
Én pont ma olvastam egy cikket, hogy valami balhé volt az alkuszcégekkel (nem volt konkrétum), mert állítólag nem adagoltak be mindent az adatbázisukba és így nem feltétlen jól jött ki a legolcsóbb ajánlat, vagy micsoda. Így viszont talán ésszerûbb közvetlen a biztosító oldalán is megnézni, nem?

Gondolom biztosítoktól is függ, hogy hol olcsóbb, de nagyon sok akció és nyereményjáték is van ha alkuszon keresztül kötöd meg, pl én Tesconál akarok most kötni, lehet nyerni egy Opel Corsat, és ha huszadiknak kötöd meg, akkor 5000ft-os ajándékutalványt is.

Szerintem minden gépjármûnél más jön ki. A legtöbb ismerõsömnek az online megkötés jött ki legolcsóbban, mind alkuszon keresztül kötöttek.
Szerintem keress rá a legnagyobb alkuszcégekre és kalkuláld ki, utána meg még mindig érdeklõdhetsz a biztosítóknál is, hogy úgy mennyire jönne ki.
ma beszéltem egy ismerõsömmel, aki azt állítja, hogy az õ esetében olcsóbbra jön ki, ha közvetlenül a biztosítónál köt, mintha alkuszon keresztül tenné, pedig a választott biztosító ugyanaz. akkor most mi van?
üdv mindenkinek!
én is ssylic kérdésével 'támadnálak' titeket:
biztosítónál vagy alkuszon keresztül érdemesebb kötelezõt kötni 2010-re?
állítólag lehet olcsóbbat is találni a netrisk/biztositas.hu/satöbbin lévõ ajánlatoknál.
nem lepõdnék meg ha az alkuszok arra mennének rá, hogy sokan lusták számolni meg utánajárni.
nektek mi a tapasztalatotok?
Ezzel a módszerrel valószínûleg mindent meg lehet találni, csak rá kell szánni az idõt. Persze olyanok is vannak akinek nincs erre annyi idejük, és csak a legismertebbeket nézik meg, azoknál sokkal jobbat valószínûleg úgysem tudsz találni máshol sem.
pont ezt írtam, hogy mi nem kötjük újra :)
de amúgy alkusz cégek honlapjait néztük, érdekes, kidobta a tesco oldalát is, azon röhögtünk egyet :D de amúgy nem adott rossz ajánlatokat egyáltalánaz sem, aztán ilyeneket találtunk még hogy biztositas.hu, 1kotelezobiztositas.hu... de mi is a gugliba beírtuk, és onnan nézelõdtünk. egy csomó helyen vannak mindenféle akciók is, hogy csalogassák a vevõket...
ha mindenképpen váltani akarsz, akkor hatalmas a kínálat, egy óra vajmi kevés volt, szerintem egy napot is rá lehet szánni...
És nektek hol jött ki? Direktbe kötitek, vagy alkusznál? Nehogy úgy járjatok, hogy 2 nappal késõbb megláttok valahol egy sokkal jobb ajánlatot, valami olyan oldalon amirõl elõtte nem is hallottatok.
nem mindenki így keres... mi itthon leültünk a gép elé, rászántunk egy órát, megnézegettük, hogy hol jön ki a legolcsóbb ajánlat, de azokat abszolút nem ismertük, és ráadásul nem jött ki egy helyen sem annyival kevesebb, mint a meglévõ.
szóval mi nem váltottunk. gondolom mindenkinél más az a határ, amitõl érdemesnek látja.
Oké, de neked melyik alkusznál jött ki a legjobb ár a Generalira? Vagy direktbe náluk kötöd? Akkor meg lehet hogy alkusszal jobban járnál valahol. Lehet hogy akkor nem kapod meg azokat a plusz kedvezményeket, viszont esetleg kevesebbet fizetsz, meg esetleg kapsz más kedvezményt.
Ha elõre tudod hogy hasznát fogod venni valamelyik akciós ajánlatuknak, akkor jó választás. De ez a legtöbb esetben nem így szokott lenni, senki se tudja elõre, hogy pontosan mi fog elromlani:) De az akciós alkatrészek valószínûleg mindenkinek jól jönnek!
Elsõ nekifutásra a Generali jött ki! Olcsó is és megbízható is ráadásul csomó autószerviz és alkatrész akciót is adnak hozzá! Úgy is esedékes a futómû nagy szerviz!
Én is ezt tudom tanácsolni. Számoltasd ki, hogy kinek milyen ajánlata van, és nézd meg az elsõ olcsó biztosítót, akinek ismered a nevét. Ez így elég egyértelmû :)
A keresés már lehet, hogy annyira nem, de egyszer meg kell tanulni ezt is :)

Nem hiszem hogy sorolni kellene, hacsak nem éltél a világtól elzárva, akkor hallomásból ismered a biztosítók neveit. Amiket ismersz, azok valószínûleg nem problémásak nagyon, az ismeretlenekkel meg nem kell foglalkozni.
Sziasztok!

Tudnátok nekem sorolni pár megbízható és régóta fennálló biztosítót?
Igazából pont most a váltás miatt gondolkoztam ezen. Hogy vajon 1-2 forint miatt érdemes-e váltani biztosítót, ami lehet, hogy nem is annyira megbízható, aztán ha baj van, akkor meg szívunk. A MÁV-os esetbõl h-h nem tanultak az emberek? Mindenki rámegy arra, hogy kevesebbet fizessen. Igazából ez jó módszer is lehet, mert ha nem is történik baj, akkor tényleg csak anyniból áll, hogy kevesebbet kell befizetni, de ha bármi van, akkor mi a biztosíték arra, hogy nem lesz probléma a biztosítással?