Láthatatlan egyenruha

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

B0B0
Ha esetleg megjönne szólj! Szeretném megtudni, hogy a mobil-sugárhajtómûvemet (amit csak a lábamra kell csatolnom) is átviszi-e az idõn! 😊

Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!

RaZoK
érdekes, emelett ez az un. láthatatlan öltözék nagyon veszélyes is tud lenni, ha rossz kezekbe jut.
gond nélkül halomra ölhetik az elnököket.
kialakulhatna ezáltal a 3. világháburú is..

idestova - 7 - éve regisztráltam, nem jár ilyenkor valami süti ?

Kmarha
<#taps><#nevetes1>

Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.

Nem, csak a ruha lesz láthatatlan, nem az ember. Tehát a SWAT-egység behatol az épületbe látszólag meztelenül, a terroristák meg halálra nevetik magukat. 😊

(ez nem egy projektor?)

Kmarha
igaz 😊 csak hát ugye ott hogy USA hadsereg. gondolom akkor komandó osztag 😊 nem gondolkodtam 😛

Mighty: félsõtétben, árnyékban ez sem rossz 😄 😛

Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.

jah inkabb vennenek PS-t

Mighty
Valami ilyesmi lesz? 😊

2 GB tárhely: https://www.dropbox.com/referrals/NTE3MTMzNDk

OrioN the S
Dzsémsz Bondra

Elvesztem a show útveszt?iben. Soha nem láttok többé tiszta lelketekkel. Tudod, mi múlunk, nem az id?.

DanielT
Mé'? Szerinted a közkatonákra fejleszik darabonként kb 10 millió dolcsis költséggel a cuccot?
Én már két év múlva leadtam a rendelést egy idõgépre. Máig sem érkezett meg.

Kmarha
aztán majd a háboruba a látthatatlan bajtárs katonák lövik egymást halomra. nem is szólva az infravörös szemüvegekrõl vagy tudom is én még mit ki nem találnak arra, hogy semmit ne érjen a ruha 😊

Max egy-egy komandós akcióra.. arra tényleg jó lenne.

OrioN the S
😊

Elvesztem a show útveszt?iben. Soha nem láttok többé tiszta lelketekkel. Tudod, mi múlunk, nem az id?.

Sir Quno Jedi
Jaja, egy romulán WarBird rendel! 😄 Asszem mire kijutunk komolyabban az ûrbe igen komoly kis háttértechnikánk lesz mellé... 😄

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

1 újabb tech, ami végül megvalósul a Star Trek-bõl...
OrioN the S
😮 Nekem is kell egy. Amúgy kiváncsi vagyok mire kell nekik azon kívül ,hogy megtévesszék az ellenséget.

B0B0
Ez a cikket a hirado.hu-n olvastam. Elsõre igen hihetetlennek hangzik, de a 20-as években a TV is az volt.

Láthatatlan egyenruhát rendelt az amerikai hadsereg
2006. szeptember 19. 07:37

Az amerikai hadsereg kiadta a megrendelést, fejlesszenek ki olyan egyenruhát, amely láthatatlanná teszi a katonákat

Ulf Leonhardt a skóciai St. Andrews Egyetem elméleti fizika professzora már bebizonyította, hogy a láthatatlanság lehetséges, kutatásai s eredményeit a New Journal of Physics címû fizokai szaklapban tette közzé. Az elmélet szerint a fényhullámokat el kell terelni, így a szemlélõk nem az eredeti objektumot látják, hanem azt, ami mögötte van. Leonhardt példaként a víz útját hozta föl a folyó medrében. A folyó vize találkozik egy kõvel, örvénylik körülötte, aztán tovább folyik, mintha nem lett volna ott akadály.

Az elv már régóta ismert, de a megfelelõ matematikai modellt most fejlesztették ki, továbbá most elõször állnak rendelkezésre olyan anyagok, amelyek képesek a fény elterelésére. Ezen szövetek felületén kis kondenzátorok és mágnes orsók elektromos mezõket hoznak létre és elterelik a fényt. A kutatók erre a célra úgynevezett metaanyagokat használnak. Ezeknek a felületén olyan egészen apró struktúrák találhatók, amelyek képesek megváltoztatni a fény sebességét. A fény mindig a legrövidebb utat keresi, azonban a nanostruktúrák ügyes elrendezésével lehetséges a fényhullámok elterelése. Eközben az anyagnak átláthatatlannak kell lennie, különben magát az objektumot ugyan nem lehetne látni, de az anyagot igen.

Olyan metaanyagok, amelyek képesek a mikrohullám és az infravörös sugárzás elterelésére, már léteznek. A fénnyel még nem tökéletes a dolog, de néhány év alatt mûszakilag is minden tekintetben mûködik majd az eljárás - vélekedik Leonhardt. Az eljárás abból a szempontból is fontos, hogy elterelhetõ legyen a mobiltelefonok sugárzása, hogy a telefonáló nem legyen kitéve az elektromágneses hullámoknak.

A híres massachusettsi mûegyetem (MIT) 50 millió dolláros megbízást kapott az amerikai hadseregtõl a láthatatlanná tevõ uniformis kifejlesztésére.

Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!

← ElőzőOldal 2 / 2