Henna (hajfesték)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"Ne használjunk fekete hennát!
Az Országos Tisztifõorvosi Hivatal arra figyelmeztet, hogy a hennához adott mesterséges fekete színezék komoly bõrkárosodást, allergiát, hosszú távon pedig akár még rákot is okozhat – adta hírül a Független Hírügynökség. Fõként a nyári fesztiválokon divatos szolgáltatás a hennafestés, ami eredetileg vöröses-barnás színû, de mivel a természetes növényi kivonat rövid idõ alatt lekopik a bõrrõl, a tartósabb eredmény érdekében színezõanyagokat adnak hozzá. Mint azt a tisztifõorvosok közegészségügyi fõosztályának helyettes vezetõje elmondta, a sötét színû hennában rengeteg vegyi anyag található, a hozzáadott anyagokban nehézfémsók, ipari színezékek, mûanyag alapú és szerves pigmentek is elõfordulhatnak. A festékes területeknél a bõr másképpen reagál a környezeti behatásokra, és a napsugárzásra, mint az ép bõr, felhólyagosodhat, begyulladhat, sõt szélsõséges esetben akár kórházi kezelésre is szükség lehet."
http://velvet.hu/blogok/gumicukor/2008/06/14/ne_hasznaljunk_fekete_hennat/
A kínai maffia figyel téged! (-_-(-_-(-_-)-_-)-_-)
és valószínûleg nem csak a bõrre, a hajra is káros (plusz nehezen tudom elképzelni, hogy valakinek úgy sikerül a haját befesteni, hogy legalább a fejbõrhöz nem ér hozzá a kence) 😊
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
-Ez csak természetes alapanyagokat tartalmaz.-Nyugodtan használható még érzékeny bõrûeknél is.
-A fekete henna néven elterjedt anyag azonban fõképp szintetikus anyagokat tartalmaz.
-Ez valójában nem henna! A színt mesterséges színezékekkel és valamilyen színerõsítõvel (pl. ppd) érik el ami káros a bõrre.
-Ezért használata nem ajánlott.
forrás: henna.lap.hu
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Különös ember a házmester: este sört iszik, reggel havat hány.
alapanyagot egyébként innen lehet rendelni (ez, ha jól tudom adalékanyag mentes)
henna.hu
Hajfestés hennával
A henna színei:
1., hamvasszoke hajnak rozsdavörös színt ad,
2., középszokék gesztenyebarnára színezhetik vele a hajukat,
3., kamillával és rebarbaragyökérrel keverve a szokék világos vörös színt kapnak,
4., dióhéjjal és indigóval együtt a henna sötétvörösre változtatja a középszoke és világosbarna fürtöket.
A festés módja:
1. A hennát keverjük forró vízzel suru, folyós péppé. Ha a vörös színt tompítani akarjuk, tegyünk kevés kávét vagy vörösbort hozzá, ha világosítani szeretnénk, keverjünk bele kamillateát.
2. A többször megmosott és alaposan leöblített hajra kenjük föl a meleg pépet, tincsenként elválasztva.
3. Kössük be a fejünket muanyag kendovel, zuhanysapkával, majd csavarjunk rá frottír törülközot és tartsuk egyenletes melegen.
4. A kívánt szín intenzitásától függoen hagyjuk a hennát a hajon. 20 perctol akár három óráig is.
A henna nem fed olyan egyenletesen, mint a boltban beszerezheto vegyi anyagok és nehezebb eltalálni vele a kívánt árnyalatot (különösen már festett vagy dauerolt hajnál), de a hajnak nem árt, sot pakolásként is használható. A tavasszal szedett hennalevél gyengébb, mint az oszi, ezért inkább hajápolásra használják, mint festésre. A hennával festett haj néha enyhén zöldes árnyalatot vesz fel.
A henna növény szárában és levelében lévo vöröses, sárgás festéket már az ókorban használták haj-és borfestésre.A henna azonban nemcsak színt ad a hajnak, hanem hajápolásra is alkalmas:
- A hajat stabilizálja és fényt ad neki.
- Öblítoszerként zsíros hajra is alkalmazható fejbõr-összehúzó tulajdonsága miatt.
- Javítja a haj tartását is.
A festett haj utókezelése:
Olyan samponnal történjen, ami kifejezetten festett és igénybevett haj számára készült. (Például a Panthene samponjai ilyenek) A szárítás kifejezetten elõnyös a hajnak, általában nem szárítja a hajbõrt. A nagyon forró fõn azonban károsítja, töredezetté és rongálttá teszi a hajszálakat, ezért csak alacsony, vagy közepes fokozaton szárítsuk a hajat. A festett haj általában könnyebben törik, ezért hajvég ápolót vagy megfelelõ hajápoló krémet érdemes alkalmaznunk. A citromos, vagy ecetes öblítés kifakíthatja, módosíthatja a színt, így festett hajunkat csak balzsammal kezeljük, ha ragszkodunk a gyümölcsökhöz, esetleg a gyümölcsviaszos adalékkal készült samponok között érdemes válogatni.
De egyébként fodrásznak jobban örülnék, ugyanis én könnyen lehet, hogy elszúrnám, lévén, hogy még életemben nem volt a kezemben henna. 😄
Az tuti, hogy a Flórián térnél látott egy ilyen fodrászt - valamelyik házban - párom, de jobb lenne olyan, akit másvalaki (te) ismer, és így nagyjából tudja, hogy dolgozik, no meg milyen árban. ^^
1bként nálam lehet kapni ilyen festéket, és fodrászt is tudnék sztem, csak ha neked a mammut nincs messze, akkor feleslegesen pofázok 😄
nem gondolkoztma rajta h ezt hajra is lehet "kenni"! sajnos nem pesti vagyok, hanem kicsit messze-.-
̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊
...vágod?
...vágod?
\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae
Mert egy bioboltban (Árkád bevásárlóközpont - Örs vezér tér) találtam ugyan, de abban volt ammónia és hidrogén-peroxid is, akkor meg pont a dolog lényege veszik el. xD
/De legalább te szellemes vagy, NLC-n pedig csak okoskodtak jópáran... <#vigyor3>#vigyor3>
jah bocs, pennával... 😊 <#vigyor4>#vigyor4><#hehe>#hehe>
Remélem kielégítettem a kíváncsiságodat. 😄
Nem tudom. Viszont a kérdés nem ez volt...
Itthagytam a forumot! Ne irj privatot!
Cím, telszám, esetleg még az is, hogy az illetõ milyen árban dolgozik, az kellene nekem! 😊
Ok: 18 hetes terhes vagyok, és nem szeretném a gyereket jó kis ammóniával & hidrogén-peroxiddal mérgezni. <#bee1>#bee1>
És igen, TUDOM, hogy az SG nem p*csa fórum, nem itt kéne ilyen témákat nyitni, de az NLC-n felcseszték az agyamat azzal, hogy szinte senki sem a témára válaszolt. <#bee1>#bee1>
Sz'al légyszi, csak akkor írjatok be, ha tényleg ismertek ilyen fodrászt. Köszi. ^^
Update: Ja, és budapesti vagyok, XI. kerületi. 😊 Sz'al legjob lenne még a városhatáron belül találni egy ilyen fodrászt. 😄