Deep House
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
2011.11.05.-Hi!Fly 2nd birthday with REBOOT @ Cinema Hall
2011.12.02.-Hi!Fly presents BUTCH @ A38
2011.12.03.-BPITCH VS. BORDER COMMUNITY WITH JAMES HOLDEN AND ELLEN ALLIEN @ MILLENÁRIS
2011.12.26.-Hairy Presents: Troy Pierce (Items & Things) @ Cinema Hall
Elvesztem a show útveszt?iben. Soha nem láttok többé tiszta lelketekkel. Tudod, mi múlunk, nem az id?.
Elvesztem a show útveszt?iben. Soha nem láttok többé tiszta lelketekkel. Tudod, mi múlunk, nem az id?.
MacBook Air M4, iPhone 14+, iPad 9.7, XBOX ONE, XBOX360 Slim
na, akkor egy kis "lakossági" mára:
:Pislog, mint Overdose a szántásban:
Álmokat kergetõ vasárnap délelõtt...
vajon a sample mi lehet?
mindenesetre finom kis muzsika ez!
Találtam egy ilyet, talán webrip, de jó minõségû.
ma a megunhatatlan dallamú Mifune-t ajánlom:
/meg erõsen külön kell választani amúgy az európai ill. az amerikai vonalat.../
most ismerkedõknek javaslom még hallgatásra Hideo Kobayashi-t, Jerome Sydenham-et, Quentin Harris-t, Yass-t meg persze Dennis Ferrer-t.
kiadóilag meg: Deeplay Music, Jellybean Soul, CityDeep Music, Deep Nota, Deepology Digital... meg van még kismillió! annyi label alakul, hogy a felét nem tudom már követni!
A 3masból nekem a Koss/Henriksson/Mullaert - One track jött be, ezt köszi.
Koss-t az Ocean Wave ep végett ismertem meg, és ö nem más mint Kuniyuki Takahashi.
egy ilyen fórumba meg a mûfajjal még csak most ismerkedõ emberek miatt kell a "lakossági" deep house.
& ha már keverék mûfajok... de plastic city mûvészek. Terry-nek azért Nor Elle név alatt igen finom albumai jelentek meg a MOLE Cimkén /mind 2 a már megboldogult UCMG-hez tartozott anno./
a hónapban ezekre vagyok rákattanva ->
ja még vmi... Aki Bergen-en meg Bas Amron tartsátok rajta a szemeteket!
Egyik legszeretettebb zenei kompoziciom mikor a deep house találkozik az ambienntel. Ludvig Cimbrelius egy tipikusan ilyen mûvész. Timo Camilloval kapcsolatban fedeztem fel.
Tavasszal jelent meg az albuma Alignment címen a Love Zone-nál.
A Blue Lips a 26 Tea Drops International kiadó debütáló Ep-jén található.
A 2számoson a másodikat Camillo jegyzi.
Muszáj bemásolnom a kislemez marketing szövegét annyira jó:
"The label 26 Tea Drops International presents the debut EP “TeaStories#000” with a music from Timo Camillo (Skylax, AcrylMusic) and Alveol (Mule Electronic). This music for those who has tired of daily occurrence and eternal city vanity. For those who would like to lie on a sofa relaxing; for the romanticists who dreames to sit pacifically on seacoast. This midnight sounding will create excellent atmosphere of warmth and cosiness wherever you would be — in cafe, at home or on a beach.
Today these two persons tell you the sincere, exciting «Tea stories, of course with the happy end. There is no good and evil rivalry, it’s not a place for hypocrisy and ignorance. This narration is about the recent trip on the sea, about a sea dawn and a decline, about the rote and shout of seagulls. This is the sunset, a lunar path on a sparkling smooth surface and cool sand, the ships floating in the distance, yachts, fishing boats and cruise liners.While looking at it, you forget about everything. You close eyes, you fade for a second and the sensation of warm-heartedness, a cosiness and any universal, immense love appears somewhere in your heart. Feelings you need in dusty metropolises.
Begin a day by listening of this EP, plunge into that atmosphere of ease and serenity, and you will see, how the world around you will change! The sun begins to shine, the grass becomes greener, and people start smiling on streets! Smile them back, after all smile is a pleasant trifle we often forget in vanity of city."
Ha már Norman Feller és Jean Frank Cochois a fõtéma, illett volna megemlíteni komolyabb munkásságaikat a Driftwood és a Tonika cimkék alatt megjelent eposzokra utalva, Drain Pipe, Jeremy, Fonka Delix, Da Kine, Elias, Robi Uppin alteregok alatt.
Akárhogy is nézzük a Plastic cimke alatt csak a lakossági deep-house-ok jelennek meg, de ennek a stílusnak azért mélyebb intervallumai s léteznek (félreértés ne essék, így is messzemenõ tiszteletem annak aki legalább már a plastic city labelt ismeri, de azért az évek kutató munkái alatt azért másba is bele lehetett volna botlani)
Rengeteg house kiadó, house producer létezik kik alkották már deep house stíluson belül is, de vannak kimondott kiadók is, kiknek a fõ irányelvük a dh... de itt is azért nagy a kavarodás, rengeteg slow motion, disco, dub-techno és dh keveredik egymással, már-már megmondhatatlan a kategorizálás, de ez nem is lényeg.
(pár preferált kiadó a teljesség igénye nélkül: Freerange, Rush Hour, Uzuri, Workshop, Prime Numbers, King Street Sound, Firecracker, Needwant, i!, KDJ, Third Ear, Peacefrog, Sound Signature, Music Is..., Three Chairs, Moods & Grooves, Track Mode, Harmonie Park, Kindred Spirits, Yoruba, Lost My Dog, Uncanny Valley, Slowhouse, Mule Musiq, Mojuba, Hour House Is Your Rush, Deep Explorer etc.)
(Dave M.: ne haragudj, de ekkora orbitális marhaságokkal már rég találkoztam zenei forumon, az "LP<>Ep" csodakombó, az a.k.a. és társai, hát jot mulattam. köszi.)
egyelõre még kiadatlan, Troxler játszotta az Essential-ben.
Jackspeare - Monolog (Original Mix)
Spin Science - Troubled Rockstar maxi
mondjuk 2 lemezjátszó van, meg keverõ meg régi lemezek (98-2003 közöttiek)
de azt hiszem most egy sima software-vezérlõ is megtenné... /a numark mixtrack nem is olyan drága/
visszatérve a vokális dolgokra... én szeretem ha van benne minimális... ha nem is ének de valami visszatérõ duma...
mondjuk anno Kömlõdy + Pánczél így fogalmazta meg a deephouse-t a nagysikerû Mennyek kapui c. könyvükben -> "Játsszák még a soulos, férfi énekhangot gyakran használó deep house-t..."
és egy buliban tuti, h egy ismertebb vokális darab szétszedi a házat... mint jelen esetben Timewriter - Love is Beautiful-ja (5:27-tõl) 6:29-nél...
de jó kis buli volt ez! :D
& kösz a "tetszik"-et ;) :D
Timecode rendszer
külön trackenként + a szettek egyben!
Timewriter megint kitett magáért!!! size : 749.56Mb