Külföld helyi szemmel...
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A masik nagyobb gond szerintem a vizum, szenvedni kell erte..
szallas - kb. 100ezer ft
suli - kb. 35ezer ft
biztositas - 20ezer ft
telefon - 15ezer
kajapiabuli - kb. 80-100ezer ft
kondi/uszas/kickbox berlet - 10ezer
repjegy evente - kb. 80ezer
es emellett meg siman felre is tudok tenni minimum 70ezret havonta, amit aztan elverek mikor otthon vagyok:) szentem magyarorszagon ezt nem tudja egy kepesites nelkuli diak megcsinalni.
de persze azert koszi az eddigi valaszokat is:)
LA ezzel szemben: nappal 25-30 egész évben, éjszaka pedig 18-22 kb. De a 30 fokot is úgy érzed mintha max 25 lenne, szóval tök kellemes. SF már picit hûvösebb. Ott olyan 22 nappal és 18 éjszaka kb. Óceántól távolodva meg egyre meleggebb Kalifornia. Vannak helyek, ahol 40 fok is simán lehet, mindössze 100-150 km-re LA-tól, szóval változatos.
A kozlekedes eleg jo, 89 dollar a havi berlet, ami mindenre jo, busz, subway (ez mindenhova elvisz es nonstop kozlekedik a nagyresze).
900 csak egy egyagyas szoba volt..de manhattanben sokkal rosszabb allapotuert is elkernek 2000 felett siman..szoval meg kell gondolni hogy hova mesz, mondom Brooklyn, Queens a jo.
A vizum ha turistakent mesz 3 honapon belul, akkor nem kell. Ha viszont penzt is kapsz, akkor kell, de konnyen megadjak, nekem legalabbis semmi zur nem volt vele, a nagykovetsegre kellett meg itthon elmenni egyszer.
Ami mindenkepp pozitiv, hogy ott tenyleg minden van, ugy is mondhatnam, hogy minden es mindenki ott van, aki/ami szamit. Az arak nagyon el vannak szalva, foleg manhattanben, en kulvarosban laktam 1 ora utra a munkahelytol, de igy is havonta elment 1000-1100 dollar csak a szallas+kozlekedesre (900 volt a szallas kb)
A kaja sem tul olcso.
Lakni szerintem Brooklynban vagy Queensben erdemes.
Az en velemenyem osszessegeben: mindenkepp latni kell, nagyon szep varos es hihetetlen a hangulata egyes reszeinek..mas reszeit meg jobb elkerulni. Viszont hosszutavon (evek/evtizedek) nem tudom hogy tudnek-e elni ott, a sok ember egy ido utan lehet hogy nyomasztana.
Daxan „nekem a veszély lételemem, gyári default.”
olcsó szállás, megtervezett étrend amit otthon csinálsz, magadra fõzöl(esetleg ha olyan helyen dolgozol akkor az ottanit kihasználod), nem jársz el naponta piálni kocsmába, nem veszel fel drága hobbikat, nem jársz elit fodrászatba, nem veszel burberry kabátot ha nem szükséges,nem feltétlen kell 1 hónap után csilivili félmilliós laptop meg tv ps3 xbox anyámkínja, néha biciklire is lehet ülni tömegközlekedés helyett
és lehet szórakozni másképp is. aki nem tanul meg spórolni az mindenhol szopja a faszt:)
nyitni kell egy megtakarítási számlát, oda havonta raksz pénzt így mindig lesz tartalék stb stb
what\'s the fucking crack? 20 mm-es kaliberû gépkarabéllyal tüzelnek 300 méterrõl, ez a fegyver azonban csak 200 méterig halálos. nincs veszély /judge dredd/
Tehat ha vki tud vmit, akkor segthetne. Van egy csomo del-amerikai haverom, de persze mindegyik azt mondja, hogy az o orszaga a legjobb:D En speciel Kubaba akarok menni, mert az szep is, meg a gazdasaga is erdekes, viszont ott nehez olyan multinacionalis ceget talalni, ahol angolul dolgoznak...
abból te még az albid meg rezsit se tudod kifizetni
btw ha jó társaid vannak albiban akkor az sose lehet akadály
olyan mintha koliban laknál, már ha mákod van:D
az meg h rondák relatív...
egyszer metrózz reggel 4-6 között rájönnél h azért itt is vannak bányarémek:D
mindenhol vannak szépek és csúnyák
vannak eleve alkalmatlan emberek külföldi életre, nem tudnak alkalmazkodni, nem adnak fel dolgokat az elején a nagyobb célért, nem tudnak semennyire integrálódni, honvágyuk van stb
általában õk jönnek haza lekonyuló mosollyal
what\'s the fucking crack? 20 mm-es kaliberû gépkarabéllyal tüzelnek 300 méterrõl, ez a fegyver azonban csak 200 méterig halálos. nincs veszély /judge dredd/
Mondjuk nyáron meg pont fordítva, júliusban 18 órásak a nappalok :)
Csak akkor tudsz spórolni ha meghúzod magad, mert minden k. drága. Sok emberrel laksz egy albiban hogy sokfelé menjenek a költségek, szórakozásra se tudsz sokat költeni mert az meg mindennél drágább.
Ezek mellett szar az idõ és rondák a nõk. :D
Gyakorlatilag rosszabb körülmények között élsz mintha itthon végzel egy minimálbéres melót.
Persze nem mondom hogy haszontalan, ha valaki kitartó akkor 1-2 év alatt meg tud spórolni annyi pénzt, hogy abból itthon már el tud indítani egy vállalkozást, be tudja fektetni valamibe, stb...
Csakhát nem egy sétagalopp ilyen körülmények között lehúzni ott 2 évet.
www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"
Early lurk, mutaharrass majd swarm push, dropp és guák GG !
az biztos elindulni szar, de ha itthon maradsz és elvágyódsz akkor úgysem érzed jól magad
tervezd meg,menj ki próbáld ki, ha tetszik úgyis maradsz, ha valami nem jön be legalább nem kell gyötörni magad, hogy hát de miért nem mentem ki
8milliós városban mindig van meló, ha beszélsz angolul elõbb utóbb elhelyezkedsz, az meg h mennyi pénzért.. ha nem iszod el a fizetésed, tudsz elég sokat spórolni
csak tervezés nélkül ne menj, meg nem árt ha magad tudod intézni az ügyeid
itthoni munkaközvetítés általában nem jó, kint vannak ingyenes ügynökségek helyben
Nekem csak 2 kulfoldi tapasztalatom van:london es ny. Londonba gyorsan kiersz, de szar az ido, ny meg eleg messze van, es sok a szivas a vizummal, cserebe nem esik annyit. Mindket varosban megfizetik ha jo vagy valamiben.
San Fransiscot lenne jo kiprobalni meg, ott nagyon kellemes ido van allitolag, es szep a kornyezet.
Kimenni szentem Benleux, vagy Skandinav allamok...
más példa ? :D
vagy akkor hova érdemes kimenni... unom az itteni helyzetet, ergo nem a vezetõ pártokat hanem az egész magyarországot unom, úgy ahogy van -.-
En spec mennek (vagyis vagyok) valamelyik Benelux allamba, vagy valahova Skandinaviaba. De mondjuk lehet tok rosszul gondolom a helyzetet, meg sose voltam Londoban:D Csak szentem valami ilyesmi lehet...