Közgazdaságtan
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
El lett utalva szerzõdés szerinti " képzési rendszer fejlesztési támogatás
...aaa 464- el szemben...
Most a teljes elõírásom az 56-ossal szemben kel legyen ?? vagy van benne valamilyen csavar ??
A valóság az, ami akkor sem tûnik el, ha már nem hiszünk benne.
mérleg fõkönyv kapcsolatokat tudok, meg IFRS/IAs + magyar rendszer közti különbségnek utána nézni, + ha nagyon muszáj meg tudok kérdezni pár mérlegképes könyvelõt itt mellettem:D
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
köszi mindenkinek
Ha még nem, akkor addig külön soron jelenik meg itthon a mérlegben (II. TE. / 5 Beruházások, felújítások)
kontírozás így néz ki itthon (ajánlott számlatükörrel, áfa nélkül):
rátolod az építõk számláit
T162 Felújítások - K454 Szállítók
ha van, elszámolod a saját teljesítmények költségeit
T5 ktgek - K1-4
ezeket is rá a felújításokra
T162 feluj - K582 SEEAÉ
majd ha kész az egészet ráaktiválod az ingatlanra
T123 épületek - K162 felúj
écs-t pedig a késõbbiekben már a megnövelt érték után kell elszámolni a késõbbiekben
IFRS-ben sem hiszem, hogy nagyon másként lenne, talán annyiban lazább, hogy nem muszáj külön soron megjeleníteni a felújításokat, de inkább néz utána kezdésként az IAS 16-ban.
Irodaszert pedig simán számold el szerintem egybõl költségként, hacsak nem akartok minden centtel eredményt növelni. Ekkor ugye nem kerül bele a mérlegbe.
Szabályszerûen az döntené el, hogy milyen nyilvántartás van róla, de ez ugye kialakítható azért utólag is :)
www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"
Irodaszer vásárlás. Negyedévenként hozzáadod az új értéket (3*100). Ha nincs fogyasztás akkor marad készleten, ha meg felhasználtad akkor egyben leírod (kisértékû) így nem növel semmit. Ha üzemcikluson túl is a könyvekben tartod akkor fixed asset lesz belõle.
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
A felújítást az értéke miatt még nem muszáj megemlítened.Fõleg ha nem növelted az ingatlan értékét.... a kieg mellékletet kérded ügye ?
Egy olyan kérdésem lenne, hogy mérleg készítésnél ha a cég 15.000 eurót költött az épület renoválási munkálataira, akkor azt meg kell említeni? És ha igen, akkor milyen néven?
Valamint havonta 100 euro értékben vásárol a cég irodai felszerelést (papír, nyomtatópatron, stb.). Egy évre, negyedévenként kell megcsinálnom a mérleget. Most akkor az elsõ mérleg az elsõ 3 hónapról 300 eurot fog mutatni irodaszerekkel kapcsolatban. De mi a helyzet a második negyeddel? Az akkor 600 lesz, vagy feltételezzük, hogy az elsõ 300 euronyi irodaszer elfogyott?
Hirtelen ennyi:) Köszi a segítséget.
www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"
A felsorolt programok eléggé más szinteket "modelleznek".
Persze maga a "modellezés" is erõs túlzás pár helyen :)
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Majd kipróbálom, de még Dragon Age-nek sem jutottam a végére pedig megjelenése óta játszom.
Van egy (ránézésre) hasonló fészbúk játék, de az nagyon komolytalan volt.
Kb ilyen farmville szintû összetettséggel...
capitalismot pedig ismerd meg, kíváncsi vagyok, mit szólsz hozzá
Annyira én sem mélyedtem bele, februárig a lelkem a vizsgáké, de utána rágyúrok, és tolhatunk akár egy multit :)
Capitalism II-t nem ismerem:)
Capitalism kettõt ismertem már.
Az Europa universalis-t meglesem majd.
Amit én még jónak találtam, bár csak átfutottam két perc alatt (így messzemenõ következtetést nem tudtam levonni) a Democracy 2. Igazából politikai játék, de azért az is igen erõsen kapcsolódik a Közgázhoz.
És egy másik "játék":
Plus 500 virtuális számlája. Tõzsde igazi adatokkal, virtuális pénzzel, ingyen.
Railroad Tycoon 3-ban is van részvény- és kötvény kibocsátás, cégvásárlás, de ugye eléggé lebutítottan, meg ugye 1 iparágon van a hangsúly :)
Még talán az Europa Universalis 3-at érdemes megnézned, ott az államháztartás, illetve az infláció kezelés jelenik meg, igaz középkori keretek között (1450-1800ig lehet vele játszani)
Összességében azért ezek is eléggé lebutítottak :(
Közgazdásznak készülök, és keresek számítógépre olyan játékokat, ahol próbálgathatom az eddig megszerzett tudásomat.
Tudtok ilyeneket?
(Egyenlõre még pontokat gyûjtök, de már tanulom a tantárgyat, és pénzügyet.)
A legjobb ha EKB kamatlábhoz kötött hitelt keresel. (ha van még olyan a piacon)
JA és persze az hogy EURIBOR-hoz van kötve semmit nem jelent azon szempontból, ha elszáll az árfolyam.
jah és felvettelek msnre( ha az az msn cimed mint az email) mert lenne még egy pár kérdésem, ha nem gond
am ha nem az az msn cimed akk vegyél fel pls ( [email protected] )
Egyébként magához a klasszikus közgázhoz vajmi kevés köze van. Valószínûleg front office munkát szeretnél és ahhoz jó beszélõke kell meg normális fogalmazóképesség + fantázia és, hogy tudd mit akarsz.
jövöre fogok felvételizni és olyan szakot akarok választani(ofkorsz közgazon)amellyel olyan munkát találhatok amelyik nem csupa irodai munka. Tehát utazgatások rendezvényeken valo részvétel stb.
Egyszer találkoztam egy emberrel aki a vörös bikás energiaital gyártó cégnak dolgozik és ö mondta nekem hogy az a feladata pl hogy amikor ien utcai f1es bemutato van akk ö szervez néhány dolgot, meg utazgat a cég rendezvényeire az egész világon.
Csak elfelejtettem megkérdzni h mit tanult. Nekem olyan elképzeléseim vannak h vagy kereskedelem és marketing v turizmus és vendéglátás szakon végzett.
Kérlek segitsetek h szerintetek melyik a jobb és melyik az amelyik a fentebb leirtakhoz közelebb áll.
elöre is köszi
Vagy az egyik helyes, vagy egyik sem (persze ez az elfogadható tekintett tûréstõl is függ). Egyébként, h melyik jó azért kérdeztem, hátha olvas itt valaki olyan is, aki témában van, tanultan foglalkozik a gazdasággal...
Én nem érzem a minõségi ugrást ugyanis: az egyik adat tévedése még normális, "belefér", "így van jól", "nem is lehetne máshogy", stb. De mikor leírom hogy arra sem látok sok esélyt hogy a másik korrekt lesz, akkor az azonnal kivált egy olyan reakciót melyben a lényeg a téma elbagatelizálása, lejáratása, mindezt ugye a szokásos kellékekkel, mint amilyenek a szabadkõmu"vesek, szcientológusok meg UFO-k.
Most komolyan: ez normális, amit én írok az meg nem normális?
Mert hátulról irányítják az egész világot és hazugságokat terjesztenek? Mert rávesznek sokszáz embert, h terjesszék az igéjüket és a többi milliókat, h el is higyjék, még akkor is ha szabadon tanulhatnak? Mert a földönkívüliek hódító csapdájába estünk? <#hehe>#hehe>
Tippelhetek? Egyik sem. :-)
-Most akkor a CIA vagy az ENSZ adatai a jók?
Egyébként a Wiki postot csak végig kell olvasni és egyértelmû minden.
A házitokat azért nem fogom megcsinálni.
termelõ az Egyetem
Az ár pedig a ponthatár.
innentõl egyszerû marshall kereszt.
A termék pedig a szolgáltatás színvonala.
annyi lenne a kérdése közgazdasággal kapcsolatban hogy miért magasabb a ponthatár a corvinuson mint az egri fõsulin??ezt kéne megmagyaráznom a tanáromnak közgazdasági nyelven!!
ebbõl meg kéne adni hogy ki a fogyasztó,termelõ és mi az ár!grafikonnal persze..!
Elõre is köszi!!!
A kivétel erõsíti a szabályt, kivéve ha nem
Amit találtam az alapszakok között talán eza legjobban az
gazdaságelemzõ alapszak
Majd ti úgyis mentek mesterszakokra.
Nagy bajban vagyok, nyakamon a továbbtanulás és lövésem sincs, mi legyek. Szeretem a matekot, pénzzel foglalkozni, ezért gondoltam megkérdezem, van-e olyan szak közgázon, ami a közgazdaságtan elméleti, matematikai részével foglalkozik. Ha lehet kérnem említsetek egyetemeket is!
Elõre is köszi a választ!
A kivétel erõsíti a szabályt, kivéve ha nem
ugyankkor javaslatot tenni arra, hogyan lehetne hatékonyabbá tenni a rendszert, hol lehetne feleslegesen felmerülõ költségeket lefaragni (pl tévé kikapcsolása ha nem nézitek, vagy beállítani az elalvásidõzítõt hogy ne maradjon úgy éjszakára, villany lekapcsolása,vagy mosogagógép beszerzése egyszeri nagyobb költség, de vízmegtakarítás szempontjából hosszabb távon igen kifizetõdõ stb.)
és persze mindezt nem lírai módon, hanem törekedve, jól átgondoltan a számszerûsítésre, a valós értéket lehetõség szerinti meghatározásával
jó móka és még tanulni is lehet belõle mert hasznos is. amúgy a mikro az alapja mindennek, a makrogazdaság ugyanígy épül fel, azzal a különbséggel, hogy ott minden számszerûsítve van, bár a jó könyvelõ cégek úgyis úgy megtudják hamisítani hgoy reálisnak tûnjön, de a vállalat vezetése mindig pontos adatokat kap magának a cég mûködésérõl.meg persze a világgazdasági tényezõk és a politika is befolyásoló tényezõ még jelentõsebb mértékben