VLC
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nekem egy olyan problémám lenne, hogy szeretném a feliratot a film alsó fekete csíkjára helyezni, de egyszerûen nem akarja oda pozicionálni. Próbáltam a "Felirat poziciójának kényszerítése" résznél, de ott csak magán a filmen tudom mozgatni a feliratot, a fekete csíkra már nem.
Ha esetleg valaki leírná a megoldást, akkor azt megköszönném.
ha nem, akkor hiaba varod.
Vannak ebbe azért bug-ok sztem az lehet a baj pedig elég jónak tünik a player. Nekem például nem mûködik a teljes képernyõs gyorsbillentyü hozzárendelés, bármit állítok hozzá akkor se rakja ki. Elmenti, megjegyzi csak nem reagál rá. Az enyém 0.86-os verzió, ha esetleg tudja valaki a megoldást írja már le.
Én megnéztem ezt az oldalt amit a tomo belinkelt de nem birok rajta eligazodni lehet a csekély angol tudasom miatt:( légyszi ha valaki tudja a megoldást hogy ne szakadjon meg a stream akkor irja le mert én az istennek se jövök rá hogy hogyan lehet megoldani.
Köszönöm
Brigi
ime a megoldas
http://forum.videolan.org/viewtopic.php?f=4&t=39163
allitolag a 0.9.0 as fejleszto verzioban mar default ez a sout akarmi opcio , amitol folyamatos a lejatszas.
Elõkapartam a VLC progit gondoltam streamelek videót netre. Meg is történt csak egy bibi van. Hogylehet megoldani azt hogy a stream folyamatos legyen? Akármit is pipálok be a beállításba hogy folyamatos stream akkoris ha vége egy videofilenak megszakitja a streamet a media player pl.,szóval szeretném úgy nyomni folyamatosan mint a netes tv-k tömkellege,de nemtudom a világért sem megmondani hogyan lehet ezt orvosolni. Remélem valaki tud ebben segiteni. :) <#help>#help>
Szóval 1/10-ed másodperc.
\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/
tapasztaltabb VLC felhasználókat kérdezem, hogyan lehet LANon kivõl streamelni?nagyon hálás lennék ha valaki elmesélné a metódusát!köszönöm
Beállítások/Beállítások menüpont (Jobb alsó sarokban Haladó beállítások legyen bejelölve) Bal oldalon: Haladó listaelem/VLC is started from file association legyen bejelölve illetve más médialejátszóban ne legyen beállítva az automatikus kiterjesztéshez való hozzárendelés.
Ezek után a Vezérlõpult/Mappa beállításai/Fájltipusok fülnél állíthatóak be a kívánt kiterjesztés-hozzárendelések.
1, egyezik a név
2, ISO 8859-2-re van beállítva
3, a felirat/film nem hibás
Az a lényeg, hogy csak úgy mûxik ha CTRL-F-el megnyitás, film betöltés, use subtitle file, felirat betöltés.Így megy, viszont egy playlistnél ez a megoldás nem nyerõ, márpedig nekem úgy kellene. Az automatiksu felismerés be van pipálva (az elérési úthoz írjak valamit? Mert egy másik fórumban olvastam, hogy a feliratok keresésének helye legyen a .\subtitles helyett .\ valamint a feliratfájl használatához is ezt írjuk. De ilyenkor egy hibaüzit ír ki, hogy nem találja a feliratot)
Elképzelhetõ, hogy a VobSub bezavar?
köszi
Az anti-winnie brigád elsõszámú képviselõje.
Tehát az alábbi problémák lehetnek:
1. Nem azonos a felírat-állomány neve a film-állomány nevével (ez azért fontos, mert így ismeri fel, hogy a felírat a filmhez tartozik).
2. Nem megfelelõ karakterkódolás (a Nézet/Üzenetek menüpontnál elérhetõ ablakban szerezhetsz errõl tudomást).
3. Hibás felírat vagy film.
Az anti-winnie brigád elsõszámú képviselõje.
Az lenne a kérdésem, hogy hol lehet beállítani a VLC-ben, hogy ne legyenek átlátszók a betûk, ha a video kép elõtt egy másik alkalmazás ablaka jelenik meg, vagy éppen a VLC player fõ ablaka.
köszi
dreistein
Az elõbb említett rész Font részénél a betûtípust, a Font Effect-nél, a "kövérségét" (bár nem pont azt, de arra is alkalmas).
és a betûtípusát hogy lehet megváltoztatni pl. Arial-ra?
Asus P5KC, Core 2 Duo E8400 @ 3 Ghz, Geil Ultra 4*1 GB @ CL4, Inno3D GeForce 8800 GTS 512 MB, WD 500 GB 16 MB Cache SATA2 Pioneer DVR-212D-RW SATA, Enermax EGLT500AWT Liberty, Chieftec SH-01-BBB
Elsõ a biztonság! - Avira Premium Security Suite megfelelõ beállítással - más semmi.
Elsõ a biztonság! - Avira Premium Security Suite megfelelõ beállítással - más semmi.
Asus P5KC, Core 2 Duo E8400 @ 3 Ghz, Geil Ultra 4*1 GB @ CL4, Inno3D GeForce 8800 GTS 512 MB, WD 500 GB 16 MB Cache SATA2 Pioneer DVR-212D-RW SATA, Enermax EGLT500AWT Liberty, Chieftec SH-01-BBB
Nagyon rövid visszaugrás: Shift + Bal kurzorbillentyû
Rövid visszaugrás: Alt + Bal kurzorbillentyû
Közepes visszaugrás: Ctrl + Bal kurzorbillentyû
Nagy visszaugrás: Alt + Ctrl + Bal kurzorbillentyû
hogy lehet itt a film közben pár másodpercet visszatekerni?? Ahogy a BSPlayerben a Bal, vagy Jobb nyíllal, vagy a Pont és Vesszõ billentyûkkel 10 másodpercet??
Next PC upgrade: 2022
Mint az elõzõ oldalakon olvashatod, Ubuntu Linux alatt se - legalábbis a legfrissebb verzió: 0.8.6 esetén.
| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |
Hangkártyadriverben van.
"audio output is too slow"
Itt bár Ubuntu Linux alatt, de régebbi verzióra való visszaállást javasolják.
Itt is hasonló a helyzet
folyamatosan ezt írja.. õõ de ez hogy lehet? lol
Valaki azt mondta, hogy windows alatt nincs spdif támogatás
legújabb verzió amúgy
Ír ki valami hibaüzenetet a Nézet/Üzenetek menüpontnál elõjövõ ablak?
Esetleg nézz körül a VLC fórumán:
http://forum.videolan.org/viewtopic.php?t=14441
Látom, hogy a VLC-vel is ki lehet tolni spdif-en a jelet mint PowerDVD-vel (és akkor az erõsítõ kódolná a hangot), de ha ezt bekapcsolom, akkor akad a hang, olyan mintha megakadna a lemez. Ha meg nincs bekapcsolva, akkor ugye ar erõsítõ sima szetereo jelként érzékeli az 5.1 hangot is.
2. Semmit, sajnos ogg/mkv esetén, beágyazott sub-nál ezt csinálja. Pár másodperc múlva úgyis kijavul. :)
+
ogg filet játszanék, de ha beletekerek, pl a közepébe, akkor a player a subot az elejétõl kezdi párosítani a filmhez; sõt egybemosódik a sub eleje és közepe; egymáson lesznek.
ez ellen mit tehetek?
iMac 20\" 2.4Ghz ,2Gb ram, 320Gb,ati HD 2600 ,OSX Leopard 10.5.5
"2.Mi a f.. nincs fewlirat hiába töltök be hozzá,csak akkor jelenik meg amikor akar."
A felírat neve egyezzen a mozgókép nevével, másrészt Beállítások/Beállítások/Video/Feliratok/OSD/Felíratfájlok automatikus felismerése, harmadrészt régebbi lejátszóknál #15-ös hozzászólásomban jelzett megoldással ki lehetett iktatni az automatikus felismerésbõl fakadó problémát (amirõl a Nézet/Üzenetek menüpontnál elérhetõ ablakban szerezhettél tudomást).
lenne egy problémám: Nálam nem tudja rendesen lejátszani a külsõ felírat fájlokat(pl hibák: magyar ékezetek rossz megjelenítése, vagy nem jeleníti meg õket egyszerûen). Szerintetek mi lehet a hiba?? elõre is köszi a választ.
\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/
Mert nem tudod kezelni attól még nem az.
"1.Hogíy lehet kikapcsolni a dátumot a bal alsó sarokban az idõvel együtt?"
Alapesetben (tehát alapbeállításokkal feltelepített lejátszóban) dátum nincs a bal alsó sarokban. Az idõ pedig a lejátszóablak - tehát nem a film - bal alsó sarkában van, de az minden lejátszónál van valamilyen formában.
Amit te tapasztalhatsz, az a Time display sub filter.
Kiiktatása: Beállítások/Beállítások/Video/Feliratok/OSD/Alkép szûrõ modul - Time display sub filter elõtt ne legyen pipa.
Ez alapesetben ki van kapcsolva, tehát ezt valakinek be kellett kapcsolnia.
"2.Mi a f.. nincs fewlirat hiába töltök be hozzá,csak akkor jelenik meg amikor akar."
A felírat neve egyezzen a mozgókép nevével, másrészt Beállítások/Beállítások/Video/Feliratok/OSD/Felíratfájlok automatikus felismerése, harmadrészt régebbi lejátszóknál #15-ös hozzászólásomban jelzett megoldással ki lehetett iktatni az automatikus felismerésbõl fakadó problémát (amirõl a Nézet/Üzenetek menüpontnál elérhetõ ablakban szerezhettél tudomást).
1.Hogíy lehet kikapcsolni a dátumot a bal alsó sarokban az idõvel együtt?
2.Mi a f.. nincs fewlirat hiába töltök be hozzá,csak akkor jelenik meg amikor akar.