Vasútmodellezés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

garam93
Hát, drága beszerzések árán otthon is tudsz nyomtatni, de olcsóbb megoldás, ha készíttetsz valakivel. Õt tudom ajánlani, nekem is készített már, jó minõségben dolgozik, és olcsón: Szabiroli.

HKC USP 5550, ASRock 970DE3/U3S3, 4 GB 1333 MHz Kingston DDR3 RAM, AMD Phenom X4 955 3,21 GHz, MSI ATI Radeon R4670 1 GB DDR3 Directx 10.1, Fujitsu Siemens 19\"-es LCD monitor Vasútmodellezés!

És a feliratokat hogy lehet hozzá készíteni?

http://tesztgep.blogspot.co.at/

Megnéztem. Jó dolgok vannak rajta. Köszönöm.

Desiderata
<#eljen>
garam93
Ne haragudj, lemaradt a válasz gomb, szóval ezt a linket neked szántam.😊

HKC USP 5550, ASRock 970DE3/U3S3, 4 GB 1333 MHz Kingston DDR3 RAM, AMD Phenom X4 955 3,21 GHz, MSI ATI Radeon R4670 1 GB DDR3 Directx 10.1, Fujitsu Siemens 19\"-es LCD monitor Vasútmodellezés!

garam93
Tessék, itt le van írva.

Szia mindenkinek.
Szoktam látni hogy készítenek házilag mûgyanta kasznit,karosszériát.
Fõleg mozdonyokhoz.Valakinek vam valami tippje hogy kell készíteni meg hogy milyen eljárással?
A válaszokat elõre is köszi.

garam93
Itt láthattok képeket a vasárnapi napról.

garam93
Na, a próbálásból annyi lett, hogy a második kép után lemerült a gépem (sajnos itthon még nem tudtam, hogy hogy áll töltöttségi szempontból, így sajnos ráfáztam), de majd belinkelem a képeket az ismerõseimtõl.

garam93
Itt már van néhány kép, de majd én is megpróbálok készíteni.

Desiderata
tudnál majd fotót feltenni?
garam93
Ajánlanék a holnapi napra egy programot, hátha valakinek még nincs semmi terve..😊
kiállítás

Desiderata
520-as gõzmozdony 57 ezer forint, elfogadnám 😊

VS

520-as gõzmozdony, Hatvan, szomorú 😞((
Desiderata
26 ezer forintért ment el
Desiderata
vasúti daru <#wow1> <#merges2> <#vigyor3><#eljen> "Szolnokon található egy ugyanilyen!"

Sziasztok!
Raktam fel egy képet csak példaként.
Kedves modellezõk!
Sikerült hozzájutnom kb. 500 darab 1:87 arányú H0 kamion modellekhez. Vannak sörös, ásványvizes, üdítõs és egyéb reklám kamionok. Egy barátom kipróbálta és tökéles az utakra, vagy cserekamionok a RoLa szerelvényekre. A fülke fémbõl, a nyerges, vagy pót mûanyagból készült, igényesen kidolgozottak. Szeretném nagyobb mennyiségben eladni, mert egyesével a posta nagyon megdrágítja õket. Akit érdekel kérem, hogy jelentkezzen a [email protected] e-mail címen. Tisztelettel.
Desiderata
végre megjött az elsõ festeni való vagon, most keresek nyomdát...
Desiderata
szomorú 😞 terepasztal 30 ezer / 0 forint
Desiderata
hú, ha lesz akkor tuti megyek 😊
Több féle módszer létezik. Lehet fóliázni is, bár az nem feltétlenül a legjobb olyan felületen ami nem teljesen sík. Valószínûbb a tamponnyomás. Persze ez cégfüggõ is. Ki mit választ.

Tavaly volt nyílt nap a Märklin gyõri gyárában. Ott meg lehet nézni az ilyeneket. Talán idén is lesz.

E.Gy.B.E. Airsoft Team

Desiderata
majd kinyomozom mi a módja, most vaterán rendeltem egy csomó vagont és egy mozdony tetõt (héten várom a beérkezést), ezeket szeretném majd befestetni
úgy gondoltam hogy majd Photoshop-ban összerakom mi legyen rajta és pendrive-on elviszem egy digitális nyomdász céghez hogy tegyék rá 😊
de elõtte egyszínûre át szeretném festeni õket, a régi makettozó festékeim már tuti beszáradtak 😊 olyan régen foglalkoztam a témával,
annak is utána kéne nézni hogy festeni vagy fújni érdemesebb, mert úgy szeretném hogy a festék vékonyan terüljön és a domborzat látható maradjon
tudom pl. Mávos vizes matrica kapható, de valami nagyon extrémet akarok kihozni a dologból
Web mester
Az engem is érdekelne, hogy ilyen "werbelok"-ot hogyan festenek. Sima átlagos mozdonyoknak az elkészítésérõl láttam már videót, de ilyenrõl még nem.
Amúgy ilyen kis feliratokat vízes matricával is felrakhatsz, bár az nem olyan szép. Nem tudom, hogy egy nyomdaipari cég hogyan birkózna ezzel a feladattal meg 😊

v43 001
Szuper!

Az élet egy olyan vonat amit TE vezetsz, de nem tudhatod hogy a váltók hogy állnak!!!

Desiderata
<#eljen> Nagyon szépek! jó részletes a kidolgozás
a mozdony oldalára milyen eljárással került fel a kép?
szeretnék kocsikat festeni, nézegettem pár nyomdaipari céget ami bármilyen felületre rányomtat bármit, csak még nem kértem árajánlatot
itt is valami digitális nyomtatóval készülhetett a dekoráció?
Web mester
Ahogy ígértem rakok fel képeket az új szerzeményemrõl: Jägerndorfer GySEV Széchenyi Taurusa (1047 505). A modellt a soproni Loc&More cég forgalmazza, valamint az igazi mozdony is nekik köszönhetõ. A modellbõl elvileg 500 db készült, én már mindjárt az elsõ nap átvettem az elõre megrendelt példányomat. A modellrõl még fontos tudni, hogy a JC elsõ Taurusa, valamint elsõ werbelokja, de nem vallottak kudarcot, hiszen a Roco modellt is simán veri. Az én Piko Taurusomhoz képest pedig ég és föld...
Néhány kép róla:

Desiderata
"kék krokodil" 14 ezerért ment el
Desiderata
Szerintem ezt mindenképp: http://vasutmodellezes.lap.hu/

Asrock N68-VS3 UCC | Phenom II X2 @X3 3GHz | Sapphire HD4850 HDMI 256MB | Kingmax 4GB DDR3-1333 | FSP 350PNR | Razer Diamondback Plasma | Logitech DFGT | Windows 7 Build 7600 | HannsG HA222DP 22\"

Desiderata
ok, akkor elkezdtem gyûjteni miket lenne érdemes banner alá betenni
Vatera | Ebay.de | Index fórum | Lap.hu | Események (kiállítások, erre még nem találtam megfelelõ linket)
milyen egyéb hasznos oldal/téma van?
Web mester
Csak sajnos az a baj, hogy sokszor nincs mit olvasni...
Sponnyabob topictárshoz hasonlóan én is készülök bemutatni új szerzeményemet, remélem a hétvégéig sikerül róla csinálni egy szép fotót 😊 Már december 15.-e óta megvan, de hogy mirõl is van szó, az maradjon addig is titok 😊

Szerintem a banner jó, max kicsit szélesebb lehetne. Linkek szerintem is jó ötlet 😊
Én most éppen abbahagytam a terepasztal építést, de majd egyszer remélem minél hamarabb megjön hozzá a kedvem, sok pénzt beleöltem már, és jól is haladtam 😊
Fórumba mostanában nem is írok, de olvasni mindig olvasom.

Asrock N68-VS3 UCC | Phenom II X2 @X3 3GHz | Sapphire HD4850 HDMI 256MB | Kingmax 4GB DDR3-1333 | FSP 350PNR | Razer Diamondback Plasma | Logitech DFGT | Windows 7 Build 7600 | HannsG HA222DP 22\"

Web mester
Hát igen a Miniatur Wunderland... Jó lenne egyszer élõbe is megnézni 😊

Desiderata
egy kis érdekesség, H0 terepasztal részlet, fesztivál
több mint három hónapig készült, a színpadon animált táncosok mozognak <#ijedt> <#worship> <#vigyor>
Desiderata
még új vagyok a topikban, de amondó vagyok házigazdát kellene választani
így felkerülnének a legfontosabb linkek, vatera modellvasút, lap.hu, index fórum, stb. és akkor kézközelben lenne minden
illetve a bannernak nem kéne ilyen magasnak lennie, inkább keskeny széles banner kéne
mit gondoltok? felvirágoztathatnánk kicsit a témát, hogy otthonosabb legyen
Desiderata
mi most kezdtünk újra TT vasútmodellezéssel foglalkozni sok év kihagyás után

van terepasztalunk is, de új pályatervet készítünk,
két szintest szeretnénk, híddal, alagút is van a tervek között, de eddig csak papíron vannak ötletek,
esetleg tervezõ programot tudtok ajánlani?
a múlthéten vettünk egy csomó dolgot vateráról, a héten várjuk a megérkezést, köztük van egy mozdony is
a tájat és az épületeket is saját magunk szeretnénk elkészíteni, szóval valami egyedi dologra vágyunk

most ez a "kék krokodil" BR 194 keltette fel az érdeklõdésemet, pénteken zárul a licit, csúnyácska de különleges 😊

vatera link
A fene ebbe a hétvégébe, hogy semmire nem volt idõm. Eléggé kihalt a topic gondoltam majd a hétvégén csinálok pár képet új szerzeményeimrõl és felrakom, de sajna nem volt rá idõ. Sebaj jövõ héten bepótolom (legalábbis azt hiszem).

BUÉK😊

Peg: Fáradt vagyok, pihenni akarok. Al: Szállj be, elviszlek a Hullaházba!

Web mester
Tessék.
Megrendelheted a netrõl, vagy ha van a lakóhelyed környékén Conrad viszonteladó, akkor onnan is megrendelheted.
B.U.É.K.!

Nem még nem halottam róla. Tudnál adni egy linket vagy valami effélét róla?

Modellekben Gazdag Boldog Új Évet Kívánok az összes fórumozónak!

Web mester
Conrad féle asztal alatti állítómûvet ismered? Viszonylag olcsó és még szép is, mivel az állítómûbõl nem látszik semmi, mivel az asztal alatt van.

A váltóvédõt sajnos nem tudom, de én meg valamilyen házi egyszerûbb elektromos váltót próbálok találni, de nem sok sikerrel, bár a hobby elektronikai fórumokon találtam pár jó ötletet de egyik se konkrétan ezt célozta. Igazából nem annyira bonyolult dolog és olyan, felháborítóan drága a bolti, hogy azt nem akarok venni (fõleg hogy pénzem se lenne rá).

Web mester
Örülök, hogy segíthettem 😊
Én Zemokiéktól váltóvédõ elektronikát szemeltem ki magamnak, bár ha valaki tudja mibõl épül fel megoszthatná itt a fórumon, mert házilag is megépíteném szívesen.

gabi89
Fz1 -et ajánlanám én is. Van kettõ a birtokomban és idõsebbek mint én 😄 (~21év) szóval jól bírják 😄
Mindenképpen jó vásárt csinálsz szerintem.

EGYENL?RE a tortát daraboljuk fel hogy mindenkinek jusson, de EGYEL?RE nem tortázunk, mert nincs senkinek születésnapja...

Hú a zzemoki-féle ZF1-esre le is csapok gyorsan amíg elérhetõ, pont ilyet kerestem mindenhol 😊. Az index börzén meg nem nagyon találtam trafókat, de az is nagyon jó fórum sok szép dolog van jó áron. Mégegyszer köszi!

Web mester
A vaterán találhatóak közül én talán a Bühlert választanám, a többi elég régi darabnak tûnik, ki tudja hogyan üzemelnek már. Ha használtat akarsz, akkor szerintem még az Index Fórum, Börze topicjában nézz szét, vagy az ebayen. .Zzemokinál kapható a régi Pikos Fz1-es trafó, sokan használják a mai napig ezt, szinte elnyûhetetlennek tartják. Nekem ezzel nincs tapasztalatom.
Én személy szerint, a kezdetek óta Fleischmann trafót használok és nagyon megvagyok vele elégedve. Amúgy van egy Kleinbahn és valamiféle Titan trafóm, mind használtan kaptam, nem is használom õket. Kleinbahnnak az irányváltó karja le is van törve, de ez megbarkácsolható szerintem.
Ha hosszú távra tervezel vasútmodellezni, én mindenképpen valami komolyabb trafót ajánlok, ahova a váltókat is be tudod kötni.

Sziasztok!
Szükségem lenne egy új trafóra mivel a mostani túl gyenge a nagyobb mozdonyaimhoz, viszont a boltban újonnan nagyon drágák úgyhogy utána néztem mi a helyzet a vaterán és ezeket találtam. A kérdésem hogy ezek közül melyiket lenne érdemes megszerezni illetve hogy egyáltalán érdemes-e innen venni? Valamint ha esetleg tudnátok ajánlani valami ilyen használt cuccokkal foglalkozó oldalt vagy fórumot azt megköszönném. Esetleg ha itt lenne valakinek eladó tarfója írjon privátot. Köszi!

Rob02
Köszönöm!

Web mester
Itt probáld meg esetleg:
Index fórum - Börze topic

Rob02
Sziasztok!
Lenne pár eladó H0-ás cuccom és emiatt érdeklõdnék hogy tudnátok-e adni ötletet hogy hol hirdessem meg? Vagy itt érdekel-e esetleg valakit?
(m41 mozdony,személy és tehervagonok,sínek,váltók) Elõre is köszönöm!