Vasútmodellezés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

gz8
A saját honlapodat ne itt reklámozd, ha lehet.

Képeket azonban nyugodtan linkelj 😊

Mi haszna a hatalomnak, ha nem gyakoroljátok? Ha egy férfi nem mutat elég tiszteletet irántatok, akkor annyit se hagytok a rohadt kocsmájából, hogy gesztenyét pirítson rajta, értve? GEŐŐ

Van egy honlapom is: www.mtvasutmodell.5mp.eu
Üdv!

Nagyon jó kis fórum ez ide szeretnék majd irogatni..
tenkenorman
hali.
nincs valakinek valami ötlete hogy lehetne bolti minõségû lámpaoszlopot csinálni?

http://www.tenke.hu

Vastagabb papírra ragasztottam a kivágott balsafa csíkokat, majd bevagdostam szikével keresztbe, hogy téglás legyen.

Asrock N68-VS3 UCC | Phenom II X2 @X3 3GHz | Sapphire HD4850 HDMI 256MB | Kingmax 4GB DDR3-1333 | FSP 350PNR | Razer Diamondback Plasma | Logitech DFGT | Windows 7 Build 7600 | HannsG HA222DP 22\"

Web mester
Ami a képen van az egy sima kapcsolópult.

Rain: mibõl készült az alagút bejáratod?

Amúgy én is haladok a pálya fektetésével. Holnapra elvileg meglesz egy váltó amivel tovább tudom építeni a pályát. Képeket majd késõbb rakok.

nekem is van 1 ilyen vasútmodellem.igaz nagyon kicsike és az áramkör sem jó.majd teszek 1 képet valamikor

....:::: http://nijhofwassink.picturepush.com/ ::::....

Csináltam egy alagút bejáratot, kísérleti jelleggel. (majdnem kész, még kap majd szegélykövet + festéket).
kep

Asrock N68-VS3 UCC | Phenom II X2 @X3 3GHz | Sapphire HD4850 HDMI 256MB | Kingmax 4GB DDR3-1333 | FSP 350PNR | Razer Diamondback Plasma | Logitech DFGT | Windows 7 Build 7600 | HannsG HA222DP 22\"

Sziasztok! Lenne egy kérdésem azokhoz akinek van Piko A-gleis-es váltója és van rajta elektromos váltó mégpedig az hogy szét lehet-e szedni magát az elektromos részét a váltónak. Tehát ez a része. És ha szét lehet szedni valaki meg tudná mondani hogyan mûködik van benne egy elektromágnes vagy mi a fene. Ha valaki tudja íjon bátran vagy ha nem akarjátok ide írni akkor privátot küldjetek lécci! Köszi!!!!

Harly18
Vw Polo (1974) I.M.U.

1:87-es, terepasztalra való autó, új, saját dobozában, hibátlan állapotban.

Akit érdekel (mivel eladó) írjon privátot!

1:18 Gyűjteményem: http://vwmodellek.blogspot.com/

TheRock18
loool <#wow3>
az emlékeim felett is eljárt már az idõ xD
mikor én játszottam ilyen vonatmodellel...több,mint 15éve
akkor még nem volt ilyen
de volt piros/sárga mávos mozdonyom...meg kék-fehér mávos vagon hozzá,oszt csá
amúgy sztem tök jó szórakozás

BMW Über Alles!

Beállítod a vezérlõn, hogy mikor mit csináljanak a vonatok. Lassítson, gyorsítson, megálljon, várjon x idõt, villogjon, stb. De nem igazán értek hozzá, mert az enyém nem ilyen, de azért lecserélném rá 😊

TheRock18
digitális????WTF?

BMW Über Alles!

Az én legdrágább mozdonyom 15k. Legdrágább személyvagonom 8k volt. Mávosból van 2-3k-ért is. Ezekkel számolj, de ez a legalja... Mozdonyok 15-tõl felfele vannak újan. És még nem is digitális a 15k-s.

TheRock18
régen milyen nagy dolog volt,ha valakinek volt ilyen vasútmodellje 😊
ma meg talán már mégnagyobb,mert nagyon ritka 😞
nem tudom az enyém hova lett,nekem egy 1x1méteres terepasztal volt...
de gyakran leégettem a trafót,mert áttoltam a sineken a matchbox-ot és zárlatos lett 😞
ma mennyit kóstál 2 teljes vonat?
úgy értem 2 mozdony+ 4-4 kocsi hozzá?

BMW Über Alles!

köszi

Web mester
Nagyon jó lett szerintem! Csak így tovább!

javítva 😊

Web mester
Valami nem jó a képekkel, amiket belinkeltél!

Na valamit csináltam az asztallal, rávettem magam, mert régóta csak áll...
Most már tud egy teljes 2 teljes kört menni a vonat, szóval elkezdhetném az alagút fúrást is akár. (asszem purhabbal fogom csinálni)
Jah és a sínfestést. Ezt az egészet mennyibe kerülne lefesteni?
És az ágyazat mennyi lenne kb.?

KÉP
KÉP2

Joxy
Úgy szokás, hogy alulról a talpfák felõl forrasztod, forrasztózsírral. Sodrot erû drót a jobb mert az rugalmasabb, célszerû piros és kék szint használni. Meg minden szakaszt külön megtáplálni.

Sziasztok! Ötletes úgy betáplálni az áramot hogy odaforrasztok két vezetéket?
M61-es, H0-ás, MÁV festéssel ellátott mozdony (NOHA😎 modell kivételes kedvezménnyel, 33.590 Ft-ért, Pannonia étkezõkocsi modell 15.990 Ft-ért eladó. Érdeklõdni: 0670-4311990, vagy [email protected]
tenkenorman

Sziasztok!
E fórumon valószínüleg nem cseng túl ismerõsen a nevem, ám már több mint 2 éve "ûzöm az ipart", azaz foglalkozom vasútmodellezéssel. Most indítottam egy blogot, ahol az eddigi tapasztalataimat, élményeimet írom le, hátha mások is tanulhatnak belõle. Emellett azok is élvezettel olvasgathatják, akik csak egyszerûen szeretnek vasútmodellezõ beszámolókat olvasgatni, hangulatos képeket nézegetni. A cím:
http://vasutmodell.wordpress.com/
fú bazz nem tok írni 6Ezer ft és 2000Ft Ha kell privibe írjatok

leho94
<#guluszem1>

\"Minek inni és mászni, ha lehet szívni és szállni?\"

Helló!Max 60 ezer de nem kevesebb.Nem vokm jártas és nem tom milyenek majd teszek képet(kisebb hibák azért vannak).De elfelejtettem még eladó 200 ft egy faszállító

gz8
Bizti nem 7500 az IC-kocsi darabja? És H0-s, TT-s...?

Mi haszna a hatalomnak, ha nem gyakoroljátok? Ha egy férfi nem mutat elég tiszteletet irántatok, akkor annyit se hagytok a rohadt kocsmájából, hogy gesztenyét pirítson rajta, értve? GEŐŐ

Helló!Eladó jó állapotban levõ 3 db inter city vasutikocsi darabja 75000 ft+még egy darab sima zöld ezüst kocsi 5000Ft és 2 db teherkocsi darabja 2000Ft.

Mert van mikor nagyon lassú, és ha mindenki odatenné a képét sose töltõdne be pár sokképes SG topic (humoros és aranyos képek pl)

gabi89
Na ezt nem tudtam :S
Nem értem amúgy miért nem engedi.

EGYENL?RE a tortát daraboljuk fel hogy mindenkinek jusson, de EGYEL?RE nem tortázunk, mert nincs senkinek születésnapja...

Web mester
kepfeltoltes.hu -ra ne nagyon töltse fel, mivel az SG nem enged onnan belinkelni.

gabi89
Szerintem hagyjad az SG-t töltsd fel
ide vagy ide és onnan linkeld.

EGYENL?RE a tortát daraboljuk fel hogy mindenkinek jusson, de EGYEL?RE nem tortázunk, mert nincs senkinek születésnapja...

gabamano

nekem se jönnek elõ a képek 😞

Web mester
Nem mennek a képek!

gabamano
Itt a mai állapot:

w77d
tyûûûha a mindenit ez kafa XD

gabamano
Én most indítottam a következõ projektet az asztalon.
1/160 Lanovka állomás, büfé, 2db. lanovka.

tenkenorman
Nah vettem tegnap két kertesházat, egy kis üdülõ házat, egy sorompó szettet, 8db os pad szettet, 35 darab fát, és egy tubus mûvízet. össze is raktam már a két házat.

gabamano
Nincs mit bármikor szólj ha megakadsz ha tudok segítek.

Köszi a segítséget! nagyon jól jön! Hamarosan vége a sulinak és végre több idõt szentelhetek a vasutamnak már nagyon várom.

Még a fényképezõgépek vakuja is villog 😊

gabamano
FONTOS!!!
A megkötött purhabról minden fényes részt le kell vagdalni, mert nem köt rá normálisan a gipsz és lepereg az egész.
Ha lefektetett sín mellett gipszelsz mindenképp használj maszkolószalagot!

gabamano
Persze:
Nem olyan bonyolult dolog
az alapot láthatod a képen sima hungarocell,vagy kifújt purhab
Gipszet bekevered,ne legyen se túl kemény se folyós.
Felkened a hungarocellre ,vársz vele bõ egy napot míg megszárad.
Szürke temperával nekiállsz és össze vissza pacsmagolod. megint egy nap míg megszárad.
Nekiesel nagyon dúrva csiszolóvászonnal, és akkor kiadja ezt a szürkés fehéres mészkõ szerû dolgot.
A szín keverésével lehet variálni a kõzet állagát a mészkõtõl az agyagon át a bazaltig.
Kb.ilyen lesz a végeredmény:

Tyûha! Elmondanád hogy lehet ilyen élethû hegyeket csinálni mert nekem nagyon tetszik. Nagyon király<#eljen>

gabamano
Én most javítok egy dróthálós terepasztalt.
Ha nem gond az a +3 kg akkor mindenképp a tele asztallapot javaslom.
Nem lehet normálisan merevíteni a dróthálót, pattog le róla tereptárgy ,fû fa minden.

leho94
király

\"Minek inni és mászni, ha lehet szívni és szállni?\"

gabamano
Sziasztok!
N-ben készülõdõ asztalkámról pár kép: