Magyarország hídjai

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Jól veszem ki a cikkbõl és a látványtervrõl hogy a pillérek a Duna alatt is világítva lesznek? Mondjuk úgy már tényleg extra szépen nézne ki a híd, de nem túl csicsa ez egy büdös koszos Dunába ahol úgyse fog átlátszani?

Papirzacsi
Meg hely sincs hozzá.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

B0B0
Mert már nyilván elkezdték volna :/

Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!

Hm, a látványterv tényleg megnyerõ :) Én inkább olyat képzeltem mint ami most a lánchídon van, de ez tényleg jobb :)

Viszont miért van egy olyan érzésem hogy budán a vámszedõ bódékat elfelejtik majd visszaépíteni?

B0B0

Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!

Kisköre

P3 Celeron 1000 Mhz, 512 MB SDRAM, Ati Radeon 9550 256 MB, Maxtor 160 GB Minek több?

Na igen, itt a link

bár a budapesti tervek még ennél is vadabbak...

B0B0
Nekem nem jön be a modern építészet

Random work
Na és errõl mi a véleményetek?
www.budapest-cet.hu

Nekem nagyon tetszik, hogy a régi szerkezetet felhasználják és azt ötvözik a modernnel. A jelenleginél mindenképpen jobb lenne.
Szerintem a mûvészetek palotája néven ismert förtelemnél biztos szebb lesz.

Olyan napom volt, amitõl Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. Mûkutyától, mûkrokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

B0B0
EZt Londonban már meg merték csinálni (Millenium bridge)

De ez is milyen már hogyha belegondolsz az üveggúla semmi ahhoz képest a sétálóhidakhoz képest amit a Batyi és a Kossuth közé terveztek, bár ez minden reményem szerint csak valami gagyi látványterv volt, mert úgy nézett ki mint valami színes hörcsögjárat :D

B0B0
Hát azért ezzel vitatkoznék. Ott van a Pompidou központ, vagy az az üveggúla a Louvre közepén...

I.C.ram
Parizs a legjobb példa erre. Ott a modern építészetet "számûzték" a Défense negyedbe, és emiatt baromi egységes a városkép mindenhol, ugyanakkor létrejött egy szintén tök érdekes negyed, ahol egy helyre gyûjtötték a modern építészetet is.
Néha nézegessétek a metros.hu fõoldalát mert hidas hírek is bõven vannak. Pl ezek:
Két új Duna-híd és 30 km autópálya épül
Kiszélesítik az M0-ást de addig még nagyobb dugók

B0B0
Ja! :)

Random work
Kisbalaton, Kányavár?

Nyertem?

Olyan napom volt, amitõl Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. Mûkutyától, mûkrokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

B0B0
Mindjárt kiderül. :)

Hol van?

Random work
Szerintem én ezen a hídon jártam. :)

B0B0
Erre csak annyit, hogy nézd meg mi van a Mátyás-templom mellett, azon a reprezentatív helyen, amit az egész belvárosból lehet látni!

Hát a Budapesti városképpel pont ez is baj hogy a Nyugati pályaudvar mellett pl Westend van... nem igazán illik össze a két építészeti stílus :D
És ez nem egyszer fordul elõ. Nézzétek meg mondjuk Szegedet, ott ilyen nincs, ott egységes a stílus városrészenként.

B0B0
Nincs mit! <#wave>

Web mester
Kösz!

B0B0
Inkább, mint egy modern ocsmányságot...

Ja, csak nehogy ilyen gyaloghidat építtessen Demszky a parlament elé :P

B0B0
Ez de hangulatos! :)

fifi
jaja ez az
második képen látni a régi hídpályát. azon ment a vasút, meg mindkét 44-es irány is... emlékszem, sokszor kellett a T4-emen behajtogatni a tükröt, mert nem fértünk el a szembejövõvel. sokszor állt is a forgalom, mert ha két kamion összeakadt, akkor se elõre, se hátra... :)

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

B0B0

fifi
ez Tiszaugnál van, de mostmár felújították, két sáv van autóknak egy,a régi híd mellé épített pályán, és a régi hídszerkezeten csak a vasút jár...amúgy nem volt egyirányú, csak nagyon keskeny...
ja a 44-es fõútvonal Tiszán átívelõ hídja amúgy...

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

Web mester
Nem tom pontosabb. Régen voltam rajta. De már totál nem emléxek másra. Szerintem csak 1 ilyen van a Tisza közelébe.

vizes
kicsit pontosabban ha lehetne...

" Az integrált pluralista szocializmusban az alternatív demokrácia objektív frekventáltsága stagnált "

Web mester
Nem tudja valaki mi annak a hídnak a neve ami Tisza közelébe van és az autók és a vasút is ugyanazon a hídon megy. Egyszerre pedig csak 1 írányú a közlekedés.

Nah, ahogy megnyíltak a határok már két hidat is terveztek Szlovákia és Magyarország közé. Persze ezek nem valami új ötletek :)
De ha megvalósulnak, be kell majd látnunk, legalább hídépítésben jók leszünk :)

Amúgy kinek van meg Dr. Gáll Imrétõl A budapesti Duna-hidak c. könyv? Eszméletlenül jó :)

gordon 24
Semmi gond!! De most nézem hogy full hülye választ adtam:D Mert te nem a Dunaujvárosi hidról beszéltél hanem az MO-érõl.. De a rekordok mindenképpen a fajtától változnak..

Downhill!!

sharpwrz
Akkor már értem, Bocsánat!
Meg hát köszönöm a választ is!

...

B0B0

gordon 24
A völhid, nem függö hid.. A Dunaujvárosi viszont valami olyasmi. A völhigy álá van támogatva x méterenkét. Itt a Hid tipusa miatt vannak ezek a dolgok.

Downhill!!

sharpwrz
Akkor lenne egy kérdésem visszamenõleg! Ha a völgyhíd hossza 1872 méter, akkor a MO Északi Duna-híd a maga 1862 méteres hosszúságával hogy lesz Magyarország leghosszabb hídja?

De ez csak egy kérdés!

...

Az új Margit hÍd tervei beszél benne Dorner Lajos is

B0B0
Ó de jó képek, kár, hogy kis felbontásúak :((((

Hát ez a két híd egyszerûen gyönyörû volt. Nagyon nagyon kár értük :((

Random_

Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

B0B0
Erzsébet hidat? 3 éve újították föl, úgyhogy az még odébb van.

Na pont arra voltam kíváncsi én is, de ebbõl a videóból nem nagyon derül ki hacsak nem abból hogy nincs pénz a szobrokra se, akkor erre se valószínû hogy van.
A szabhídnál viszont visszaépítik a másik kettõt.

Kíváncsi vagyok mi lesz majd ha az Erzsébet hidat újítják :P

B0B0
Azt hittem, visszaállítják a régi jegszedõ kapukat is :/

B0B0
Hát igen, ezeket a régi szegedi hidakat többször visszasírom :((

Jah bocsi, most nézem hogy a 2-es link már nem is a vasúti híd, hanem a régi közúti.

Hát köszi szépen, igyekszek nektek érdekes linkeket találni.

Talán ezek is témába illõek:
Szeged régi villamoshálózata
Szintén - csak közelebbrõl

És a fõ érdekesség:
Szeged régi vasúti hídja
Itt pedig a nagy képek: 1
2-es link
Nagyon érdekes hogy ilyen cölöpökre volt építve :)

Random work
Húú ezt azonnal elmentettem a fav-ba! :D Nagyon jó kis összeállítás.