Ákos - Még közelebb (2006 - 2007)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Taranov
Egyébként nagyon jól jön szerintem az Ölelj meg újrában, enélkül egy kicsit kevés lenne a szöveg és sok a refrén.

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

Taranov
Az a címe, hogy A jóslat. Azt sajnos nem tudom megmondani, hogy mióta játssza Ákos, de az Andantén már benne volt, arra emlékszem, az Új törvényben meg ugye még nem.

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

mateus33
Én még nem láttam, pedig jó lenne megnézni milyen.
Amúgy a koncertDVD-n az Ölelj meg újra címû számban az a kis 1perces "kitérõ" mi? Ahogy látom sokan ismerik, mivel éneklik vele, de én nem vagyok képben sajna.

Taranov
Ki szokta nézni ezt a Swungot? Jó? Az elsõ adás elsõ 1-2 percét láttam, amikor Ákos bemutatta a musort, azon halálra röhögtem magam, fel nem foghattam, hogy miért mondták rá sokan, hogy nem volt humoros. Azóta sajnos nem láttam, mert ninc ilyen csatornám.

Taranov
Na mindegy, nem érdemes rágódni ezen.
Most be kell érni ezekkel a CD-kkel/DVD-kkel egy ideig, mert messze van még az új lemez és az új turné.

mateus33
Na igen, az én 3000Ft-os "veszteségemhez" képest az a 22000Ft kicsit komolyabb😞

Taranov
Ne is mondd, én is 31500-ért vettem meg az X+I-et és 5490-ért az új DVD-t. A DVD dolog nem bánt, mert nem bírtam volna egy hónapig várni, de a X+I vásárlást nem kellett volna elsietnem tavaly karácsonykor 😞

mateus33
Huhh az nem semmi...
Ez a tripla DVD is olcsóbb mint amennyiért rendeltem. 4500 körül van, nekem meg postaköltséggel volt vagy 7400 körül😄

Taranov
Most a Media Marktban csak 9990 Ft a X+I.

Taranov
Nekem mindig más a kedvencem, ma az Ennyi nem elég és az Idelenn idegen volt a két nyerõ, de tegnap, amikor elõször néztem, talán a Menekülj és a 101-es szoba tetszett legjobban. Hiába régiek ezek a számok, az új hangszerelés mindig feldobja.
Egyébként Szakost ritkán mutatja a kamera, szegény Samut pedig méginkább.

Dantor
Szerintem a 101-es szoba feldolgozása visz mindent, über, nagyon gyors, pörgõs, egy remekmû! 😊
Ismerj fel, ideális popsztár, hûség, új törvény, idelenn idegen, mindenki táncol- számomra ezekért érte meg igazán a dvd. No nem mintha a többi rossz lene, de ezeket imádom 😄
Taranov
Én még csak az elsõ DVD-n a Hûségnél tartok (nem tudtam az egész délutánt rászánni), de eddig 100%-os, az intro is nagyon jó lett.

mateus33
Elsõ benyomások?😊

Belenéztem a 2. lemezbe is komolyabban, van rengeteg dolog ott is😊
Az alternatív képsávokat nem nagyon nézegettem még, talán 1-2 számnál van értelme, de a legtöbbnél csak effektek mennek. A dobozon az van, h a felvétel a Syma csarnokban és a turné helyszínein készült, szóval nemtom, hogy az Angyali szeretõ hol lett felvéve, nem ismerõs a helyszín.

Taranov
Na most kezdem el nézni 😊

Taranov
Sajnos reggel a Media Marktban és a Hungaroton Megastore-ban még nem volt reggel.

mateus33
Hm ez érdekes, mert a videón semmi vágást nem láttam így elsõre, de mégis ott van mint a 3. track. Vagy nemtom h mi a trükk akkor😊
Amúgy egyelõre még csak ezt az elsõ DVD-t hallgattam, fõleg az Angyali szeretõt, az nagyon jó ebben a koncertverzióban😊 A többi lemez még ezután jön.
Ennek az elsõ lemeznek a menüje a Még közelebb albumra hajaz, a dalok listán, a hangbeállításokon meg a feliratozáson kívül nincs is más.

a syma csarnokban nem jáccották az angyali szeretõt. Krisztiánnak elromlott valami, ezért ki kellett hagyni. De a dvd-n rajta lesz mert a tavaszi repertoár része... erre lennék kíváncsi😄

ÁKOS - MÉG KÖZELEBB

Taranov
Lehet valami meglepetésre számítani az Angyali szeretõnél? 😊 Vagy miben különbözik annak a megoldása a többiétõl?

Írnál pár szót róla? pl hogyan oldották meg az Angyali szeretõt? vagy milyen a ké/hang/menü? vagy vmi..XD

ÁKOS - MÉG KÖZELEBB

Taranov
Én pénteken rohanok a boltba, nem rendeltem elõ.

mateus33
Nah nekem ma megjött (a DVD😊
Emailt küldtek tegnap,h postázták és vagy ma vagy holnap érkezik meg.
Meg ahogy láttam ma és holnap postázzák, szóval meg kell azt kapnod.
De még ki se bontottam, most értem haza a postáról😊

nem mert vidéki vagyok 😊 de elvileg már volt értesítés. az akos.hu fórumon már mondták többen h pl ma kapják meg. nekem valszeg csak szombaton lesz 😞😞

ÁKOS - MÉG KÖZELEBB

mateus33
Megrendeltétek a DVD-t? Elvileg 3-5 között szállítják ki. Van akit már értesítettek?

Taranov
Fantasztikus volt a koncert, a Ne fájjon többé alatt elkezdett hazaszivárogni a Sláger Rádió törzsközönsége, így egy szuper helyet tudtunk szerezni. Ezúton üzenem a mellettem álló hölgynek, hogy legközelebb ne énekelje olyan hangosan a mellette álló fülébe a dalszövegeket, mert ezekre a koncertekre a látogatók nagy része Ákosért megy, és nem érte.

De elveszett a topik, kérewm kicsit többet társalogni😄😄

2007. 09. 01. Sláger Rádió, Megaparty tracklista:
Ragyogtasd fel arcod... (Intro)
Gépszabadság
Minden most kezdõdik el
Alig hitted
Ismerj fel
Végre
Adj hitet
Ne fájjon többé
Örök április
Még közelebb
Majom a ketrecben
Idelenn idegen
Lepkegyûjtõ
Új Törvény
Hûség
Mindenki táncol
101es szoba
Utolsó hangos dal
Ölelj meg újra
Ilyenek voltunk
Ikon
Adjon Isten..

ÁKOS - MÉG KÖZELEBB

Taranov
Szombaton, 21:50-kor az m1-en Ákos: Ikon koncert! Aki nem megy a Sláger Rádió Megapartyra, ki ne hagyja!

Igen ezen én is meglepõdtem. Én olyan 7-8k-ra számítottam. De örülök neki. Nekem tetszik hogy így jelenteti meg a régi koncerteket dvd-n. Érdekes lesz ez a Beavatás, bár én a syma koncertet várom, nekem az a legnagyobb eddig a koncertfilmek között. Az extráknak 1 részét már láthattuk, fõleg a Még közelebb ajándé dvd-n, de a mérvadó úgyis az extra dalok, és a turné dokumentumfilmje lesz.

ÁKOS - MÉG KÖZELEBB

mateus33
Most nézem, hogy 5490Ft-ért lehet elõrendelni. Azt hittem sokkal többe kerül mivel hogy 3 lemezes. Tök jó😊

mateus33
Köszi szépen, bár eszembe juthatott volna elõtte, hogy megnézzem😊 Nembaj, vannak még rendes emberek😉

forrás: www.akos.hu

ÁKOS - MÉG KÖZELEBB

ÁKOS – MÉG KÖZELEBB
TRIPLA DVD!

Ákos legutóbbi albuma, a Még közelebb platinalemez lett, elnyerte az év rockalbuma címet a Fonogram díjkiosztóján, Ákost pedig az év legjobb férfi énekesének választotta a VIVA TV közönsége. Az albumról kimásolt Minden most kezdõdik el címû, DualDisc formátumú maxi is platina lett. A Még közelebb dalaira épülõ koncertturné 2006. decemberétõl 2007. augusztusáig tartott, 18 állomáson csaknem 100.000 érdeklõdõt vonzott. Az országjáró turnét tripla (!) DVD-kiadvány örökíti meg, amely világviszonylatban is egyedülálló anyagot tartalmaz. Az elsõ korongon a 2007. májusi, budapesti, fergeteges hangulatú koncert felvétele szerepel, összesen 29 szerzemény, sztereó, Dolby 5.1 és DTS hanggal. 26 (!) dalnál találunk alternatív képsávot: itt tekinthetõ meg önállóan az a képanyag, amelyet a koncerteken háromosztatú kivetítõn láthattak a nézõk. A második korong az extra tartalmaké: itt a 2006. decemberében és 2007. nyarán játszott extra turnédalok kaptak helyet, összesen hat szerzemény, mindegyik három hangnormával és esetenként alternatív képsávval. Megtekinthetõk a Még közelebb album klipjei is a korongon, négy dal, szintén sztereó, DD 5.1 és DTS hanggal. Emellett öt (!) dokumentumfilm is szerepel az extra lemezen: így készült a Még közelebb-album, az Adj hitet klip forgatása, turné-werkfilm, három akusztikus dal az Andante Borpatikában, valamint A hét parancsszó címû verslemez készítésének dokumentumfilmje 2001-bõl, Kaszás Attila emlékére. A harmadik lemez pedig igazi különlegesség: az éppen tízesztendõs, 1997-es Beavatás-koncert felvétele most jelenik meg elõször DVD-n!

A háromlemezes kiadvány különlegesen szép digipack csomagolásban lát napvilágot. Az elõrendelés mostantól pontosan egy hónapon át, 2007. augusztus 28-tól szeptember 28-ig tart. KATT IDE!
Tervezett országos megjelenés: 2007. október 5., aznap dedikálás is lesz!

ÁKOS – MÉG KÖZELEBB
TRIPLA DVD!

Koncertfilm
2007. május 19., Budapest,
SYMA Sport- és Rendezvényközpont

valamint

az 1997-es BEAVATÁS-koncert
a Budapest Sportcsarnokban

Extrák:
- Interaktív menük
- Három hangnorma: sztereó, Dolby Digital 5.1, DTS
- Dalszövegek
- A 2006-2007-es extra turnédalok (6 dal)
- A MÉG KÖZELEBB album klipjei (4 dal)
- Dokumentumfilmek a lemezkészítésrõl, a klipforgatásról és a turnéról
- Három akusztikus dal az Andante Borpatikában
- A hét parancsszó – Kaszás Attila emlékére

Részletes tartalom:

DVD 1: MÉG KÖZELEBB - KONCERTFILM 2007

NYITÁNY – RAGYOGTASD FEL ARCOD
GÉPSZABADSÁG
ANGYALI SZERETÕ
MINDEN MOST KEZDÕDIK EL*
ALIG HITTED*
ISMERJ FEL*
A LEPKEGYÛJTÕ*
VÉGRE*
ENNYI NEM ELÉG*
ADJ HITET*
MENEKÜLJ*
ÖRÖK ÁPRILIS*
MÉG KÖZELEBB*
MAJOM A KETRECBEN*
IDEÁLIS POPSZTÁR*
ÕSZI TÁJKÉP*
ÖLELJ MEG ÚJRA*
ÚJ TÖRVÉNY*
HÛSÉG*
ÉJJEL A VÁROSBAN*
TÛ A VÉNÁN*
IDELENN IDEGEN*
MINDENKI TÁNCOL*
A 101-ES SZOBA*
1956*
ILYENEK VOLTUNK*
IKON*
MONDJ IGENT*
ADJON ISTEN...*

* alternatív képsáv!

A felvétel 2007. május 19-én készült
a SYMA Sport- és Rendezvényközpontban, Budapesten
Rendezõ: Papanikolaou Nikolaos

DVD 2: EXTRÁK

01 AZ EXTRA TURNÉDALOK
2006
Csak te vagy
Ébredj*
Méreg*
Egyetlen hívó szó elég*
2007
Ne fájjon többé
Az utolsó hangos dal

* alternatív képsáv!

02 A MÉG KÖZELEBB ALBUM KLIPJEI
Adj hitet
Minden most kezdõdik el
A lepkegyûjtõ
1956

03 Így készült a MÉG KÖZELEBB album

04 Adj hitet – klipforgatás

05 MÉG KÖZELEBB turné dokumentumfilm

06 Három akusztikus dal az Andante Borpatikában

07 A hét parancsszó – Kaszás Attila emlékére

DVD 3: BEAVATÁS – 1997

BEAVATÁS
ERÕ ÉS ALÁZAT
MINDEN NAP
NEM
GET DOWN
A SZEM
ELMONDATOTT
TITOK
VALAMI VÉGET ÉRT
TÁNCOLJ A TÛZÖN ÁT
MINDEN, AMI SZÉP VOLT
ILYENEK VOLTUNK
HELLO
INDIÁNTÁNC
ADJON ISTEN…

A felvétel 1997. május 24-én készült a Budapest Sportcsarnokban
Rendezõ: Papanikolaou Nikolaos

ÁKOS - MÉG KÖZELEBB

mateus33
Én a koncertDVD-t várom már, mikor jelenik meg?😊

Taranov
Nehogy kihaljon a topik.
Ákos sitkei, turnézáró koncertje is nagyon nagy buli volt, de aki lemaradt, annak itt a ráadás!
Szeptember 1-én, Budapesten a Sláger Rádió Megapartyn lép fel Ákos este 9-kor.
A rendezvény ingyenes!

Az lehet hogy másépp van. küld el privátban az msn címed és akkor közvetlenül tudunk beszélni.

ÁKOS - MÉG KÖZELEBB

Taranov
Értem, kár.
Azért merült fel bennem igazából, mert a siófoki koncert a szabadtéri színpadon lesz, ahol feltételeztem, hogy van nézõtér ülõhelyekkel, de akkor ezekszerint máshogy oldják meg.

Persze de a téli egészen más tészta. Én is voltam téli koncerten de az nem ehhez a színpadképhez tartozik még ha 1 turnéról is beszélünk. Nem, szabadtérin nem szokott ülõhely lenni.. nem tudják hova rakni õket mert nincs fal mint a csarnokban.

ÁKOS - MÉG KÖZELEBB

Taranov
Nincs minden turnén 3 kivetítõ, õsszel/télen Gyõrben és Budapesten is csak egy volt.
Egyébként ezeken a koncerteken van ülõhely? Anyuka miatt kérdem.

Agárdon is 3 kivetítõ volt. egy nagy és két kisebb. a Két kisebb 1/3-os törésben mutatja a nagyot. 3 osztatú. Ez az ami mindig velük van, hiszem ezen a turnén ez a fõ látványelem.

ÁKOS - MÉG KÖZELEBB

Sziasztok!

Sorry, de nyaralni voltam és nem nagyon tudtam írni. Nekem is inkább a rock hangszerelés tetszik fõleg a Még közelebb turnésak mert eze még másabbak 1 kicsit. ha van msn-etek küldjétek el a címet privátban és majd többet tudunk beszélni a koncertekrõl.

ÁKOS - MÉG KÖZELEBB

Taranov
Az biztos, hogy tud még mit újítani, számomra a tavalyi gyõri koncerten is fantasztikus volt az alig áthangszerelt Méreg, Angyali szeretõ, Csak te vagy stb. stb. És ha még ezen is módosít, akkor már igazán különleges lesz a koncert.

mateus33
Nekem még az is tetszett😊 de ezek az áthangszerelt dalok egyszerûen csodálatosak.
Siófokra én is kíváncsi lennék, bár sajna nem leszek ott. Érdekes lesz, talán egy új oldalról mutatja be a dalokat Ákos?!

Taranov
Nagon várom a koncert DVD-t, nekem kifejezetten tetszettek az áthangszerelt számok. Még a siófoki rockkoncertre leszek kíváncsi.
Sajnos az Andande pont nem jött be annyira, mint a stúdióalbumok.

mateus33
Köszi szépen!
A koncertDVD-re leszek kíváncsi, mert ebben a hangszerelésben csak mások ezek a dalok, az Andante album is ezért tetszett nagyon.

Taranov
Az Angyali szeretõ az Indiántáncon, az Éjjel a városban pedig egy régi, Bonanzás szám.

mateus33
Na én nem írok ilyen õrületesen hosszú beszámolót mint Sawyer, csak 1-2 mondatban emlékezek meg😊)
A számlista olyasmi volt Agárdon is mint Abádszalókon, pontosan már nem emlékszek.
9kor kezdõdött a koncert a nagy meleg miatt, fél9kor még elég kevesen voltak, gondoltam itt nem nagy buli lesz. Aztán elkezdõdött a koncert, fél óra múlva hátranéztem, akkor már tömve volt a strand😊 Zalán végig mosolygott és nevetett sérült lába ellenére is.
Ákos hamar felpörgette az elején álmos közönséget.
Itt mindössze egy kivetítõ volt.
Hangulatban a tavalyi debreceni koncert jobb volt, de ott sokkal többen is voltak.
Na de semmi probléma nem volt végülis, tök jó volt ez a koncert is, Ákosban nem lehet csalódni😊

Az Angyali szeretõ és az Éjjel a városban melyik albumon van? Két kedvenc szám, és nincs meg😞( pedig úgy meghallgatnám õket.

mateus33
Én voltam😊 Most értem haza a nyaralásról,holnap írok egy kicsit többet.

Taranov
Én voltam már kettõn is :-)
Tavaly a gyõrin, és a MOL ajándékkoncerten.
Én is a siófoki felé kacsintgatok, de mindkettõ is jó lenne.

Akkor nehéz lesz ám választanod, mert a siófoki vonósok nélkül lesz. Valszeg át lesz dolgozva. Ha voltál az eddigi koncertek közül valamelyiken, akkor szerintem menj a siófokira hogy láss újdonságot.<#vigyor4>

Másfelõl NEM LEHET MEGUNNI ! ! de azért kíváncsi vagyok a beszámolódra fõleg ha a siófokira mész. Hát hajrá, az abádszalóki nagyszerû volt.

ÁKOS - MÉG KÖZELEBB

Taranov
Sajnos megint nem találtam társaságot, de a kettõ balatoni közül az egyikre megyek akár egyedül is.

Senki nem vot Agárdon?

ÁKOS - MÉG KÖZELEBB