A háromdimenziós képernyõ karrierje
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Valahogy a cikkben említett megoldásnak nem látom az értelmét. Rettenetesen drága, és sok értelme nincs.
http://www.youtube.com/watch?v=vEhCSaCekDI
"But instead of using lasers, 64 digital projectors are arranged behind the screen, and are programmed to illuminate it together, in order to build up the 3D image.
The effect works across a broader range of angles than a conventional hologram, allowing several people to view it at once. A hand-tracking system also lets viewers interact with the display, turning the image upside down or back-to-front."
ONE DAY IGNUS WILL KILL YOU ALL
(Odamegyek és megnézem!)
A 3D mozgókép a ciikben felsorolt alkalmazásokhoz pont nem a legjobb. Az nyilvánvaló, hogy egy 2 dimenziós állókép sokkal nagyobb felbontású ha hasonló sávszélességû hardverrel jelenítjük meg. Az, hogy a kép mõgé lehet nézni, nem indok. Ugyanis:
Képzeljünk el egy, a térben lebegõ de 2 dimenziós (hagyományosan megjelenített) gépelemet! Minek kellene felállni a fotelból, meg a képernyõ mõgé sétálgatni, ha nyomógombokkal és egérrel tetszõleges irányba forgathatom, nagyíthatom, kicsinyíthetem, sõt, röntgenrajzot jeleníthetek meg rõla, vagy az alkatrészek mûszaki rajzát, stb.
Vagy egy ember PET + CT ábráját. Nem azon múlik a diagnózis, hogy az orvos a füle mögé lát-e a képernyõn:-)
"3D resolution 50.3 Mpixel"
"Viewing angle 50-70 degrees"
"Dissipated heat (using projectors with LEDs) Approx. 5 kW"
Nem, nem egy pontból. Hanem néhány cm-enként elhelyezkedõ függõleges vonalakból. Fele távolságokon meg fordítottan kapják a jobb/bal képet a szemek. De erre van megoldás: nem két nézetet vetíteni, hanem többet. A Philips pont ilyen megjelenítést mutatott be itthon is egy shown tavaly.
(Régebben foglalkoztam egy hasonló dologgal; megpróbáltam egy olyan megvilágítási modellt létrehozni ami közel raytracing szintû minõséggel világítja be az egész scene-t, (közel) valós idõben; na ott is avval voltak gondok hogy minden pixelre, minden szögre meg kellett volna határozni a rá esõ fényt. Mondanom se kell hogy nem sikerült.)
Egyébként kíváncsi vagyok mennyit fogyaszt ez a cucc.
mondjuk nem vagyok képben az itthon fellelhetõ hasonló jellegû innovációs kiállításokról.. vannak ilyenek? tényleg nem tudom..
** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"
Apple iPhone, HP-Compaq 6715b Notebook, Google termékek - csak lazán ;)
Apple iPhone, HP-Compaq 6715b Notebook, Google termékek - csak lazán ;)
** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"
az sg inkább bulvár-portál mintsem komoly tudományos oldal, a szintet sajnos a kis tizenévesekhez igazították. nem tudom memmyi tényekkel teletömött, tartalmas cikket olvastál itt. ezek csak gondolatébresztõk, ha valamelyik érdekel, megadja a lehetõséget hogy alaposabban utána nézz (linkek).
a másik dolog meg miért zavar, ha magyar vagy? ennyi erõvel az olimpia is sekélyes és értelmetlen, hiszen az is csak az országok öntömjénezésének alapja (ennyi arany érem, annyi arany érem... kit érdekel?).
Neked viszont nem javasolt az olvasása.
De látom te rendszeres látogató vagy!:)
De látom te rendszeres látogató vagy!:)
Egyébként a térhatás nem arról szól, hogy benézhetek a tárgyak mögé hanem arról, hogy a szememmel fókuszálnom kell a különbözõ távolságban lévõ tárgyakra. Pl. a moziban is minden ember teljesen azonos képet lát bárhova is ül, mégis kialakul a térhatás illúziója. Hihetetlen, hogy egyesek itt azt hiszik, hogy a térhatás érzékeléséhez mozogni kell!
Egyébként nekem a dolog hangvételébõl NAGYON ERÕS A GYANÚM, HOGY EZ AZ EGÉSZ KAMU! Emlékeztek még a lézeres tévére, és a vízzel menõ autóra?? Az utóbbinál is a feltaláló magyar volt! Hallalúja!
Látszik, hogy még sosem jártál ott, különben tudtad volna a címet...
"nem vitás, hogy a magyar rendkívül innovatív"
"televízió elõdjét, õsét is kis híján magyar tudós felfedezéseként tarthatnánk számon"
"a magyar tehetségek idõrõl idõre meglepik hazánkat és a világot nagyszerû felfedezéseikkel"
Nem lepõdnék meg ha ezt a cikket hamarosan viszontlátnánk a Kurucinfo.hu "fajelmélet" rovatában:D
Amugy ezzel azt is elarultad, hogy tavoli lovesed sincs ezekrol a dolgokrol...
\"Holló, Hologram, Honolulu, Holokauszt, Hazugság\"