Programozóverseny
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
és a téket is elszúrom... :(
;)
*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!
10M USD - ha nem fake, de a Google oldal szerint:
Awards
Prizes will be distributed as follows; all prizes are in USD:
For each of the 10 categories:
* 1st prize: $100,000
* 2nd prize: $50,000
* 3rd prize: $25,000
Overall (across all categories)
* 1st prize: $150,000 (meaning the overall winner will receive $250,000)
* 2nd prize: $50,000 (meaning the 2nd prize winner will receive up to $150,000)
* 3rd prize: $25,000 (meaning the 3rd prize winner will receive up to $125,000)
In addition, attendees of selected developer events will be provided with devices intended for use in developing submissions for ADC 2.
jahh, már vége van... :(((
*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!
nemzetközi verseny
magyar helyszín: Milenáris jövõháza
idõpont: 2008. május 17-18.
\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler
HONDA - The Power of Dreams - EK4 -
Have fun and good luck!
The Organizers
Deadline for registration: 17th February 2008
World wide web: challenge24.org
Further information: [email protected]
\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler
4 elemet õk megadnak amiknek a játékban szerepelni kell
határidõ: 2008. április 3.
Nagyjából leírtam itt
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
MIndenki hozzátenne 1-2 sort, és hamar kész is lenne
Nos?
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
szal valami egyszerû story + egyszerû grafika + fizika = siker
áu, sajnálom hogy nincs idõm most, pedig jó lenne valamit tákolni demoscene partyra
én speciel a szöveges kalandjátékokat is élvezem, csak azt igen nehéz úgy kifejleszteni, hogy többjátékosban is élvezhetõ legyen..
vagy olyan körök forognának egybe, mint a fogaskerekek, mint az olimpiai karikák. így tudnának a "gonoszok átmenni" egyikrõl a másikra, vagy így lehetne kergetni a másikat
de hasonlóban vmi vonatosat is el tudok képzelni, hogy az egyes részei (vagonok) eltekeregnek a forgó síneken és neked össze kell szedni
vagy ki kell festeni a terepet (major blink :P ), miközben a forgó körökön mindíg máshová kerülsz, közben jönnek a festéket lekaparók, szintén a körökön közlekedve
van is ilyen játék, nem tudom a nevét
én meg nem tudok olyat kitalálni amit gyorsan le tudnék programozni :(
<#szomoru1>#szomoru1> <#rinya>#rinya>
Tudtam, hogy elõbb-utóbb szembetalálkozom az ötletemmel, bár én úgy képzeltem eredetileg, h 2 vagy több(?) koncentrikus körön mozognak az "ütõk", van középen egy kupac "tégla" és legkívül, szintén koncentrikusan egy másik sor tégla a belül levõt a belsõ, a kívül levõt a külsõ játékos védi. Mindkét ütõ körpályán tud mozogni, a cél természetesen elbontani az ellenség tégláit!
A játékot nehéz (nehezebb) igazságossá tenni, mert ma középen levõ játékos elõnyben van, ui. elõfordulhat, h a labdához sem kell érnie, hogy az a saját téglái mellett elrepülve a külsõ téglasort kapja el...
Mivel nem fogok indulni, gondoltam elmondom, én milyet csináltam volna! A CREDITS-ben azért sorolja fel a nevem, aki megcsinálja helyettem! Az ötlet az enyém - és jobb is, mint az egyszemélyes pong!
Idei újdonságunk a versenyek körében a játékfejlesztõ compo - a feladat egyszerû: készíts szórakoztató, egyszerû (vagy éppen bonyolult) számítógépes játékot, amivel a közönség party során játszhat!
A szabályok a következõek:
A játék tömörítve nem lehet nagyobb 16 megabyte-nál.
A játék nem írhat a merevlemezre, csak a saját könyvtárán belül!
Bár nem kötelezõ, javasoljuk, hogy legyen a játékban valamilyen több-játékos üzemmód is - ez általában sokkal szórakoztatóbb, és több embert von be a játékba. (Az, hogy ez hálózatos vagy helyi multiplayer, az mindegy.)
A játékot ne kelljen telepíteni!
A játékot neked kell a helyszínen bemutatni a közönségnek; ebbõl következik, hogy a többi kategóriával ellentétben ide nem fogadunk el e-mailben küldött nevezéseket. (Nem, mi nem fogjuk helyetted bemutatni. Elõny továbbá, hogy ha kell, az orrod alá tudunk dugni egy mikrofont, amivel tudod kommentálni az eseményeket.)
A bemutatásra kb. 3-4 percet kapsz. Természetesen nem fogjuk stopperrel mérni az idõdet, de ha nem sikerül ennyi idõ alatt bemutatni a játékod lényegét, az sajnos nem a mi hibánk lesz.
A játék tetszõleges platformon futhat, de van néhány szempont, amit érdemes figyelembe venni:
A bemutatás után a játékokat a partyneten elérhetõvé fogjuk tenni, hogy a közönség kipróbálhassa. Ha ezt az egzotikus platform miatt nem tudjuk megtenni, az valószínûleg nem tesz jót a szavazatoknak, mert az emberek nem tudják kipróbálni magát a játékmenetet.
Ha a játékod olyan platformon fut, amit nehézkesebb bemutatni (pl. mert nincs szabványos videokimenete), akkor mindenképp szólj nekünk party elõtt!
Ha a platform valami miatt nem teszi lehetõvé a fenti szabályok teljesítését (mert pl. nincs benne merevlemez vagy nem több-játékos üzemmódra lett tervezve), akkor megfelelõ indoklás mellett természetesen kivételt teszünk.
Téma
Mivel a demoscene versenyek mindig is a korlátok által elõhozott kreativitásról szóltak, ezért mi is úgy gondoltuk, hogy legyen egy kis csavar a történetben, és egy konkrét motívumot írtunk elõ a játékoknak:
A játék alapötletének szerves részét kell hogy képezze a kör vagy a gömb.
Mit is jelent ez alapvetõen? A lényeg az, hogy a játékban minél több és minél fontosabb szerepet töltsön be a fent említett motívum. Az mindegy, hogy milyen szereprõl van szó - ez vonatkozhat a karakterekre, a játékeszközökre, a játéktérre, bármire; a lényeg, hogy minél több kör vagy gömb legyen része a játéknak.
Hogy egy példát is említsünk, a Pac-Man pl. nem igazán felelne meg ennek a kritériumnak, mert egyedül a fõszereplõ és a kis bogyók hasonlítanak egy körre. Azonban ha pl. a Pac-Man alapvetõen koncentrikus körökbõl álló pályán játszódna, az már sokkal közelebb állna a témához. Jó példa még pl. a Freestyle-féle egyszemélyes Pong is - ugyan az ütõ nem kör alakú, de minden más a játékban igen.
Ezt a szabályt nyilván nem fogjuk véresen komolyan venni, kivéve ha a játéknak látványosan semmi köze a koncepcióhoz - a lényeg, hogy a bemutatott játékokban legyen valami közös elem, amihez a közönség is tud viszonyítani.
Wii és GameCube-ra kiírt verseny
játékgépekre? hm, hogyan lehet arra fejleszteni? miben kell írni a kódot?
határidõ: 2007. augusztus 7.

Most bocsi bekontárkodok nektek egy kérdésemmel.
Nem tudjátok hogy opengl-ben/-el(Delphis vagyok) hogy lehet képpontokat leolvasni hasonló hatékonysággal mint ahogy kiírja(rajzolja) õket? azt akarom mondani hogy gyors módszer kéne
Irrelevant... Your appeals to my humanity is pointless - Seven Of Nine, Star Trek Voyager - Skorpion
És ha van egy jó ötletem, akkor a szponzorok ugye szerzõdést kötnek velem és nem nyúlják le ingyér a jó ötleteimet? ;)
Az ArtOfGaming játékfejlesztõ pályázatot hirdet nem céges keretek között mûködö garázsprojektek számára.
határidõ: 2007.07.01 éjfél
http://verseny.artofgaming.hu/
csak egy jó ötletet kell találni <#vigyor3>#vigyor3>
valami külföldi blogot vagy oldalt kellene találni ahol gyûjtik ezeket, csak eddig nem leltem rá ilyenre...
idegesítõ a dolog
persze jobb elejétõl kezdeni, valószínû jövõre is kiírják
"Stage 1 (9 days): The Planning Stage (Feb 1st - Feb 9th)"
kár hogy lekéstünk róla, egyébként jó kis megmérettetés lett volna
http://www.pascalgamedevelopment.com

Számunkra nincs tavasz. Csupán a szél az, mi frissen fúj a vihar elõtt.
ki tudna nekem segíteni egy egyszerû aprósággal windows NT-bõl kellene kilépni DOS-ba csak nem tudom hogy hogyan.....
esetleg NT-bõl hogy lehetne formátozni (véglegessen törölni a azt a nyomorult NT-t)
kösz elõre is...
2006 évi elsõ forduló feladatai
benne vannak a bemenetek, és az optimális kimenetek is.
az F feladatra van ötlet hogy kellett volna?
Nehogy lekéssetek, és jöjjön a kifogás :P