Klónozott húst dobhat piacra az USA
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Valami eredetibbet mondj!:)
\"Holló, Hologram, Honolulu, Holokauszt, Hazugság\"
\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler
Hát, akkor te biztos nem vagy sertés, mert azok nagyon szeretik. :-)
Én megkóstoltam, tán egy hónapja, nem valami ínycsiklandozó, de éhínség idején ráfanyalodnék. Megfõzve biztos jobban feküdne. Különben sok zsír és fehérje van benne, nemhiába imádják a disznók. Régen a parasztember õszutón kihajtotta a kondát a bükkösbe, és meg volt oldva a kovártély. :-)
Kara kánként folytatom tanításom.
\"Holló, Hologram, Honolulu, Holokauszt, Hazugság\"
A sok idióta barom! Amúgy a természetben is vannak klónok,ugyanis az egypetéjû ikrek is KLÓNOK!!!<#hehe>#hehe><#nevetes1>#nevetes1><#kuss>#kuss>
egyébként nekem mind1 hogy klónozott vagy nem legyen finom és egészséges :)
Mikor ettetek utoljára papsajtot, sóskát, versengõt, martilaput, bükkmakkot, horribile dictu valamilyen rovart?
Az étrendünk azért jócskán megváltozott - ne menjünk tovább - az utóbbi 2 ezer évben.
Például, majdhogynem eltûnt az asztalunkról az árpa (persze a sörben, éleszve benne van), a rozs (megint divatba jött egy kicsit), a zabkása (Angliában még kunszt ilyent enni, porridge a nave), a köles, a hajdina, a mályvasaláta, a gyermekláncfû saláta, hadd ne soroljam...
Helyettük persze megjelentek újabbak, fõleg Amerikából: krumpli, kukorica, paradicsom, paprika.
A régen annyira nehezen beszerezhetõ ázsiai fûszerek - elsõsorban a bors, de a szegfûszeg, a szerecsendió - vagy olyan élvezeti cikkek, mint a kávé, a fürdõkádhoz hasonlóan - ma tömegcikkekké váltak.
Tehát, táplálkozásunk változik. No, erre varrjatok egy jó nagy gombot spujnicérnával. :-)
A logika azt mondaná, hogyha van egy egészséges állatod és azt leklónozod akkor a másolat is ugyanolyan egészséges lesz, na most ehhez képest ez nem igy van. És ezek az állatok már késõbb pusztulnak el, tehát nem fogható arra a dolog hogy elcsesztek valamit születéskor vagy hogy rossz volt a klónozás folyamata meg ilyesmi.
Épp ezért tiltják ezt az eu-ban is, mert ki tudja hogy mitõl betegednek és halnak meg? És ha pl. a klónozott állatok 90% 2 éves korában magától elpusztul, akkor azt még simán levágják elõtte és eladják neked, te meg megeszed, majd két év mulva esetleg csodálkozol hogy leállt a májad/veséd stb. A hosszabb távú hatásokról már nem is beszélve.
De lásd csak orvostudomány, a gyógyszereket is hosszú hoszzú évekig néha évtizedekig tesztelik mire kiadják emberi fogyasztásra is. Nem viccbõl van ilyen hosszú határidõ.
Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.
"egy másolat mindenben ugyanolyan lenne, egyetlen új vírus képes elpusztítani bármilyen rendszert teljes egészében ha az nem rendelkezik a variációk nyujtotta szelekciós elõnnyel, az élet kulcsa a változatosság"
Semmi más olyan anyag nem kerülhet bele, ami természetes módon nem kerülhetne bele valamilyen élõlénybe. Ezek egyrészt laborban kimutathatók, másrészt le kell tesztelni, hogy nem leszünk-e tõle betegek.
Már nem a középkorban élünk, hogy 50 évig kell tesztelni valamit, hogy az 50 éves hatását megismerjük. Elég fejlett az orvostudomány ahhoz, hogy egy 1 éves tesztbõl is lehessen elõrejelezni.
Gracie Barra
Nem arra gondolt szerintem. A növénytermesztésben az igazi klónozás is mindennapos (sok növény egy megfelelõ levágott darabjából képes újra kifejlõdni).
Szerintem meg pont hogy az evolució bebetonozása, hisz a DNS onnantól kezdve nem mutálodik, nem változik generációról generációra. Megmarad egy fix helyzetben, és annyi.
Az éhezõ világoknak pedig: nem segélyt kell vinnünk, amibõl egyszer tudnak enni, hanem ott helyben kellene megtermelniük a cuccot. Persze ehhez dolgozni kell, a törzsi/vallási/akármilyen csatározások helyett. Azt meg nyilván nem akarnak.
A gazdaságoknak a klónozott állatot is ugyanúgy etetnie, itatnia és gondoznia kell, viszont a "selejtes", betegségre hajlamos egyedeket könnyebben ki tudják szórni a klónokkal. Egyfajta mesterséges segítsége az evolúciónak. A te Istened az evolúció, a fejlõdés. Ez is a fejlõdés egyik szakasza.
helyette viszont az élelmiszeripari, és takarmányozási célra kítûnõ befektetés olyan Monsanto kukoricát, szóját elõállítani amibe bele van implantálva az a génszekvencia ami a gyomírtót, és a rovarirtó növényvédõ szereket maga termeli.. nem kell a növényt permetezni, trágyázni, - megtermeli 30x mennyiségbe azt a drága rovarirtót amire pénzt kéne költeni maga a növény, - azt meg szépen megeszi az állat, vagy direktbe az ember
ugyanez a sztory lesz elõbb utóbb az tenyészállatoknál, nem a klónozás a lényeg hanem a GM tenyésztés, pl. ezerszer olcsóbb olyan sertéstelepet fenntartani amiben az állatot nem kell oltani, antibiotikumozni, vegyszeresen féregteleníteni mert mindezt maga az állat fogja megtenni egy jól bepasszintott génszekvenciával
csak mondjuk én megvagyok perpillanat olyan hús nélkül is ami teli lesz toxikus vegyszerekkel... lehet hogy másnapra nem lesz bajom tõle de aki mondjuk 10-20 évig eszik 50x, 100x, 1000x stb. nagyobb esélye van hogy rákot kap stb.
Igen, ebben igazad van, bár gondolom a nemesitésre gondoltál, pedig a génkezelés és a klónozás két külön dolog, bár a játszótér ugyanaz. Én azért ha választhatnék, hogy a természetre bizom a génkezelést, vagy az emberre, akkor nem fogok sokat gondolkozni a dolgon. (a jövõben persze sominden megeshet, de /pill... <#rolleyes>#rolleyes>).
- hurrá, akkor biztosan marha biztonságos lehet, én azért várnék egy picit vele (még pár10 évet mondjuk, a kulcsszó itt a hosszutávu hatásokon van, én türelmes ember vagyok <#vigyor0>#vigyor0>), felõlem azt eszik mindenki amit csak akar, amig rá nem kényszeritenek valamire, akár ugy hogy nem lesz más amit ehetünk, akár ugy hogy a normál hús nagyon drága lesz. Mert ha eljön ez a kor, akkor meg kéne nézni tényleg, hogy kinek az érdeke az ilyen "mû" kaják elterjedése valójában.
Mivel a gépkonfig ideírása nagyarcúságnak tûnhet, nem írom ide. :) Pedig nem olyan komoly ám, félreértés ne essék. Átlagos gép.
Ami meg a 3. világ éhségproblémáját illett: ne álmodozzatok! Ebben a világban semmi sincs ingyen, majd pont a hiperönzõ államok fogják megetetni a szegényeket...
One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.
Meg azt sem értem, hogy miért ugyanaz a GÉNMÓDOSÍTÁS és a KLÓNOZÁS, mikor semmi
közük nincs egymáshoz!
Talán inkább Afrikában lenne szükség a klónozott tehenekre, hogy jól szaporíthatók legyenek,
és el tudják látni az éhezõket tejjel és hússal!
Nekem semmi bajom a klónozással, de egy kérdésem még akad:
nem lesz-e gyorsabban öregedõ egy klón?
mert a testi sejtek DNS-ében folyamatosan gyûlnek a telomerek az öregedés folyamán, csak az ivarsejtekben nem.
ONE DAY IGNUS WILL KILL YOU ALL
Mellesleg a génmódosítás a legjobb ötlet ami felvetõdött az emberekben (eddig), csak nem ártana, ha pontosan tudnánk(meg nem titkolná/módosítaná mindenki a kutatásokat), mi mire jó. :P
AranyKéz nem létezik.
"As a result, the use of animal byproduct feeds was never common, as it was in Europe."
http://en.wikipedia.org/wiki/Bovine_spongiform_encephalopathy#Husbandry_practices_in_the_United_States_relating_to_BSE
Country - BSE cases
UK - 183803
Ireland - 1353
France - 891
Portugal - 875
Switzerland - 453
Spain - 412
Germany - 312
...
US - 3
Persze ez a szám abszolút nem mérvadó, betudható a szigorúbb európai ellenõrzésnek is.
http://en.wikipedia.org/wiki/Bovine_spongiform_encephalopathy#BSE_statistics_by_country
@Oldern, @W B : istenek nem léteznek
Hej emberek, pár év és ugyanolyanok leszünk<#banplz>#banplz>
My name is ios... Edios. Not Eidos you f*ck*n pr*ck!
Te nem teremtesz soha a semmibõl,ezeket a klónozott állatokat fel kell nevelni, etetni kell, tehát megvan az ellenértékük.
A proteinekkel kezelt állatoktól származik a szivacsos agysorvadás (emberre is veszélyes) kór, a hormonkezelt állatok húsa pedig rendelleneségeket okozhat az emberben.
Az Eu-ban tilos, az ilyen állatokból származó húsok forgalmazása.
Az Usa és Kanada nem ismeri el, hogy a proteinek, és hormonok károsak lennének, holott ezt több eu vizsgálat is kimutatta.
Windows 7 & openSUSE 11.4 @ 64-bites kenyérpirító.
spam. sry
A GM húsoknál én látok egy halovány indokot: testépítõk a megmondhatói, hogy milyen kevés fehérje van a táplálékokban, jobbára zsír és szénhidrát van bennük, a fehérjét nagyítóval kell keresni. Ezért is ezsnek meg a testépítõk mindenféle tömegnövelõ porokat (amelyek általában fehérjék).
Most, ha rá lehetne venni GM-mel fõleg növényeket, hogy csináljanak már több fehérjét, az nem lenne rossz.
Egy csomó ember lehet a transzzsírok miatt elhízott, mert nem csak a margarin, hanem sok egyéb feldolgozott termék is tartalmazza.
Olcsó hús... esetleg a 3. világ sem éhezne... de hát ez naná, hogy nem éri meg!
assdf: Annyi, hogy nincsenek kötve, hogy egy tehén pl egy évben egyszer ellik...stb Klónozással megmenthetik a kipusztulás szélén álló állatfajokat is.
Továbbá így annyi hús lesz, hogy fillérekért lehet majd hozzájutni akár a bélszínhez is. <#vigyor3>#vigyor3>
http://www.thevenusproject.com/ http://magyaropera.blog.hu
de elárulok egy kis titkot... nem károsak sem a génmanipulált növények (csak egy példa golden rice), sem a klónozott állatok húsa. Csak hát ki van ez nagyon találva, hogy be legyen feketítve a dolog... mert elég magas érdekek állnak mögötte...
gondolj csak bele pédául csiálnak olyan GM búzát, krumplit, kukoricát vagy mittom én, bá már van is ilyen, pl mikotoxin mentes, ellenáll a gyomírtóknak,a kártevõknek, sokkal nagyobb a terméshozama, és ebbõl csinálnak biodieselt amivel olcsó üzemanyaghoz jutnánk... hát asszem baszhatnák a hordónkénti $70 olaj árat (vagy mittom én mennyi most)...
Szal nem olyan rossz dologok azok a génmódosított, vagy klónozott cuccok, kissé elsõ hallásra lehet ilyesztõ.. de az embereknek mi nem az amit nenm ismernek?...
(bár én az utóbbit se tartom túl nagy veszélynek, de ez már más kérdés)