A fotonika csodája egy fehér bogár
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
ez a bogár nem világít...
...ha világítana, õ lenne a...
bioled...
😄
A "természetben található dolgok" túlzott csodálatát hadd romboljam le egy kis kijózanító példával: az én fogaim sajnos meglehetõsen romlanak. (két hete, vasárnap délután kellett kihúzni egy 3gyökerû fogamat. Vésõvel, több darabban. Azóta is gyulladt a helye.)
Nagyon jó néven venném, ha a tudomány ki tudná korrigálni a természet (evolúció) által kegyetlenül eb***ott részleteket.
Ha túl fehérnek találja valaki a papírt, akkor kisebb villanykörtét kell becsavarni.
Az én koncentrációmat nem a fehér papír rontja le, hanem a fáradtság (na jó, nevezzük lustaságnak -- minden relatív:-)
Athens | mysticalthug | thug.hu WTS chi/eu 1mil SP pm me
A sárga fényt adó nátriumlámpát szüntették be mert abnormális volt mellette a színláthatõság. A túlságosan erõs megvilágítás nem jó de mindenkinek más a küszöbértéke ezért ezt nehéz úgy szabni hogy mindenkinek jó legyen.
(Ameddig a címlapon van ez a kedvenc topikom 😄)
THE HUNTER coming soon ^^
Az a fényforrás ad fehér fényt amely a látható fény tartományából az összes színt egyforma erõsen sugározza.Az a tárgy látszik fehérnek amely ebbõl az összetett fénybõl mindegyik összetevõt egyformán veri vissza.
Egyet ne felejtsünk el a fehér papírt melyet nappal fehérnek látunk az esti sárgás vöröses megvilágításban is fehérnek látjuk, de azért mert az agy kikorrigálja a színeltérést. A fényképezõgép azonban a valós színt adja vissza, ezért kell a fehéregyensúlyt állítani. Szürkének a minden színû fénybõl egyformán elnyelõ tárgyat látjuk, a szürke erõssége a fényelnyelés mértékétõl függ.
Még jobban rongálja a szemünket? 😊
Nem t'om miért eröltetik, mikor évek óta tudni, hogy az idegrendszerre nem jó hatással van a fehér papír és a természetes fénytõl elütõ fehér fényforrások se. Ezért jó, hogy ezt használják az iskolákban is nálunk.
(Jobb helyeken bevezették a tört fehér, szürkés, sárgás papírokat, stb. A fehér szin csökkenti a koncetrációt és a tanulási képességeket.)
...csak koszos.
butuskák..
Nekem úgy tûnik, hogy ez a bogár eléggé kis kiterjedésû élõhelyet birtokol. Ennélfogva sérülékeny lehet. Véletlenül is tönkreteheti valami az élõhelyét.
Így, hogy a tudomány felfigyelt rá, valószínûleg valami védelemben részesül majd. Lehet, hogy a genetikai anyagát elraktározzák valami gén-depóban (valahol olvastam, hogy van már ilyen, pont a kihalások miatt).
Szerintem valószínûbb hogy ez a bogár nem járt rosszul a tudomány érdeklõdése miatt.
Erre egyszerûbb a válasz mint gondolnád: õk az irigyek.
Amikor fiatal voltam, itt még erõs lábakon állt a szocializmus. Teljes IDEOLÓGIAI rendszerével együtt. Ennek az ideológiai rendszernek -- mint mindegyiknek -- megvolt az "ön-ajnározási" részlege is.
Emlékszünk? Ki találta fel a gõzgépet? James Watt? Nem! Papin, az orosz (Ha még 50 évig áll ez a rendszer, akkor szovjetté nyilvánították volna:-)) Ki találta fel a repülõgépet, az ûrhajózást, stb. stb.... Mindegyikhez volt egy orosz feltaláló. A népi zseni. Aki a korábbi (cári) rendszerben el volt nyomva. "Nnnnna de mi most megmutatjuk a viláááágnak!" ezt próbálták közvetíteni.
Most a természet istenítésének VALLÁSÁT kezdjük nyögni. Én állítom, hogy sokkal rosszabb lesz mint a szocializmus.
Minden DIKTATÚRÁNAK van egy ön-istenítõ ideológiája, ez a történelemben mindig így volt.
A mostani rendszert sokan nem nevezik diktatúrának, mert megtéveszti õket a "rendszerváltás" elõtti nyugati társadalmak EMLÉKE. Ám ez nagyon csalóka emlék.
Ami felé mostanában haladunk, az egyre kevésbé hasonlít a demokráciára, meg a szabadságra. Ne tévesszen meg senkit, hogy mostanság nem a fegyverek tartják fenn a rendet!
Csupán az ELSÕ VONALBAN nem a fegyverek vannak. Hanem a korlátlan sajtóuralom, oktatási leépítés, agymanipuláció, reklám- és agybefolyásolási tudomány. Ám ha ezek csõdöt mondanak idõnként, rögtön elõkerülnek a fegyverek.
A természetimádat jó ideológiai alapot nyújt arra, hogy az emberek a gondolkodásuk LEGMÉLYÉTÕL KEZDVE elfogadják, természetesnek vegyék, hogy az "erõsebb" felfalhatja a "gyengébbet". Ahogyan az az istenített természetben van. Ez egy nagyon alapvetõ ÉLETSZEMLÉLET. Nem véletlenül terjesztik annyira az írott és elektronikus sajtó által. Már bülcsödéskortól kezdve.
A természetimádat-vallás jól összefér a környezetvédelem-vallással (ugyanannak az eszmerendszernek a két oldala) amely utóbbi jó hivatkozási alapot ad arra, hogy a népet megfosszák az életminõségét és életminõség-biztonságát (pl. mozgásszabadság) jelentõ elemektõl.
Egy nagyon kiterjedt és nagyon alattomos ideológiai rendszer elemeirõl van szó. Sajnos a legtöbb embernek nem szúr szemet.
1.) Gondosan kerüli a szerzõ (Vukusic) hogy egyetlen KONKRÉT SZÁMADATOT is meg kelljen adnia arról a fehérségrõl. Ez meglehetõsen furcsa. Talán kiderülne hogy mégsem annyira fehér.
Értelmezésem szerint a fényvisszaverõ képesség alapján lehet a fehérséget definiálni. Ezt sem ártott volna leírni, ugyanis jön a következõ probléma
2.) Hogyan értelmezzük a FEHÉRSÉGET egy LED esetében? A fényerõt lehet értelmezni, a színt is (spektrum, színhõmérséklet, stb) de a fehérséget? Ez értelmetlen egy aktív fénykibocsátó esetében.
3.) Amit a cikk a legjobban hangsúlyoz -- nem lehet nem észrevenni! -- az a szokásos baromság: na ezt is a természettõl loptuk el. Ezt pedig nem elõször és nem is tizedszer hallom-olvasom. Ez pedig ELGONDOLKODTATÓ.
Vajon mi a célja ennek a rendkívül gusztustalan és célirányos mocskolódásnak az ember alkotásai irányába? Olyan alkotásokról van szó, amelyeket senki sem "lopott" el, hanem hosszas agyalással és munkával kifejlesztett.
Kik azok, akik folyamatosan lekicsinylik a feltalálókat és mit akarnak elérni? Ez megér egy kis eszmefuttatást.
nem csavarodna fel az ered a tengelyére?
ezenkívûl a mozgás izmok összehúzásával/kiengedésével van megoldva-hogy lehetne körmozgássá átalakítani?<#lama>#lama>
Egyébként LOL a fórum, #38-nak különdíj. <#idiota>#idiota>
A cikkbõl is csak azt szütrétek le hogy "fehér". és ki vagytok akardva hogy "me nem is fehér". Nem a fehér színt akarták most felfedezni hanem mittomén a bogár felülete az érdekes a témában.
A szemetek a pályán legyen már !!! 😊
radeon 983760 überpro - csörgõ ventillátorral, kólával leöntött kisegítõ billentyûzet :D én nyertem
Na most mutass nekem egy légsûrítós bogarat, ami a fingásaival hajtja magát elõre...
Apple iPhone, HP-Compaq 6715b Notebook, Google termékek - csak lazán ;)
Ma mennyit ettél ?
ONE DAY IGNUS WILL KILL YOU ALL
ONE DAY IGNUS WILL KILL YOU ALL
\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idõvel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)
** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"
YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos
Gigabyte GA-965P-S3|Q6600+ASUS Silent Knight II|4x1gb KingmaxDDR2-800|VTX HD 6870| Samsung 750gb|Sb X-fi XtremeMusic|Samsung P2770HD| Corsair TX650 v2|Megaworks 550|G9|win7 64-bit