25 év után idén búcsúzik a floppy

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hogy ezzel mennyi szívás van, floppy brutálisan megbízhatatlan (média és írófüggõ), minimum 3-4 írott példányt kell vinni, hogy tuti olvassa valamelyiket az az olvasó... :( Nem véletlen, hogy a rar pl. úgy is tudott lemezekre szeletelni, hogy ha nem is olvasható az egész, reprodukálni tudja redundáns kódolás alapján a hiányzó részeket (persze, csak ha elegendõen kicsi rész volt a hibás). A régi szép idõk, amikor még izgalom és kihívás volt a file-ok átvitele két távoli gép között :). Amikor már a drive hangjából tudta az ember, hogy a 42. lemez hibás volt, és lehet kezdeni elölrõl másnap. A profibbak ugyanezt a drive feje környékén kézrátételes megoldással is tudták. Az internet generáció ezt már nem is értheti :P. De õszintén szólva, annyira nem hiányzik... Jó lesz majd mesélni az unokáknak hintaszékbõl, de újra átélni, háááát :).

A SATA-nál egyébként a megoldás az, hogy bios-ból tiltani kell a natív sata-t az install idejére, majd utólag feltenni a drivereket. Esetleg megszerezni a legújabb sp-akárhányas install-lemezt (nem tudom, hogy pl. az MS cseréli-e a meglevõ installcd-ket.) Vagy nem használni windows-t, mert egy mezei suse install lemez is röhögve felismeri.
Nekem fekete a házam és a tegnapi nap vettem fekete festék-spryt és a Floppy elõlapját levéve lefujtam.
Most már az is fekete! :)

Amúgy tényleg nagyon rég használtam.
Utoljára akkor mikor egy boot CD-t készítettem és ahoz boot floppy kellet.

Asrock AM2NF3-VSTA, Athlon64 X2 4200+,Kingmax 2x1GB DDR2 800, Ati Radeon HD2600XT 256MB GDDR3 AGP, Xerox TFT-LCD 17\"+Samsung 32\" LCD-TV

Bith
Sehogy, de az autókat sem kurblival indítják már be, nem?

This message has been ROT-13 encrypted twice for higher security. A bus station is where a bus stops, a train station is where a train stops. On my desk I have a work station...

Ezzel csak az a cumi, hogy szerintem nem sokan akarnak CD/DVD lemezt, vagy FlashDrive -ot odapasszolni az APEH -nak, vagy egy szállítónak. A floppy egyfajta "eldobható", kvázi "értéktelen" média ( kevés adat, újraírható ), míg egy FD érték ( sok adat, újraírható ), a DVD meg megint egy más kategória ( körülményesebb az esetleges újraírása, relative drága, nagy ) ... Amúgy érdekelne, hogy indítassz el egy szûz 386 -ost floppy nélkül, kivéve ha nincs véletlenül floppy-USB adapter ;-) .
Jah, pl a TinyXP :) Macemen nekem is az van fenn játékra, tökéletesen mûködik, nincs benne sok fölösleges szarság, egy ésszerûsített driver pack van benne, és csá. 350 mega telepítve (!)

Mivel a gépkonfig ideírása nagyarcúságnak tûnhet, nem írom ide. :) Pedig nem olyan komoly ám, félreértés ne essék. Átlagos gép.

"Nevetséges. Nyilván azért, mert olcsó, és mindenhol elérhetõ."
Ólcsó? Egy CD vagy jó esteben DVD lemezt kapni az rán, hányszor több adat fér rájuk?
Az FDD árán meg most 512MB-os Pendriveot kapni, mire elfogy a raktárakból az FDD, addigra 1 vagy 2GB-s méretet is kapni annyiért. Szóval mitõl olcsó a lemez???

"Azert mert megegy uzletlanc befejezi az arulasat, meg nem kell temetni a floppyt!"

AZért mellékesen jelzem, hogy a legtöbb új mATX lapon, sõt egyre több normál ATX lapon NINCS Floppy csatlakozó, ezért max. USB-s Floppyt tudnál hozzá használni.

Daell Drow
eltunik a flopy,<#szomoru1> pedig jo volt.
Regen amikor 8-10 flopy-n kaptam a masolt jatekokat mint a warcraft1, comache1 es hasonlok, mindig imadkoztam nehogy valamelyik lemez hibas legyen mert akkor szalt az egesz mutatvany<#rinya><#vigyor2>
<#worship>FLOPY<#worship>
azért remélem, ezt a tb-nél is tudják.
ugyanis flopin követeli az adatszolgáltatást.
magyarország vicces ország

Tinman
Sajnos nekem nem látja :-(

asysoft,Bith : Köszi! Ez már hasznos nfo, innen már menni fog :-)

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Bith
Például ezzel.

This message has been ROT-13 encrypted twice for higher security. A bus station is where a bus stops, a train station is where a train stops. On my desk I have a work station...

asysoft
Csinálszhatsz olyan telepítõlemezt, amiben alapból benne vannak a driverek. A hogyant ne kérdezd, nekem szerencsére enélkül is felismeri a SATA-s vinyót telepítéskor az XP (Akuma: AMD-m van, NF3-as chipsettel).

/*WTF?!*/

Azért a csúcs még mindig az APEH, ahova havonta floppy-n kell leadni a leadandókat a cégeknek... Nevetséges. Nyilván azért, mert olcsó, és mindenhol elérhetõ. De ha már nem lesz elérhetõ, akkor ideje lenne legalább CD-re váltani (már rég meg kellett volna tenni, legalább opcionálisan), fõleg, hogy általában nem egy floppy-ról van szó... Aztán ha a lehetõségek közül 100.5% a CD-t választja, akkor a floppy-t ki lehet dobni.

És hálózatról mégis hogyan bootolsz be?

Akkor nagyon valószínû, hogy neked nem AMD-d van.

Sir Quno Jedi
Floppy kell! Legtöbb cég még mindig floppy-n ad ki anyagokat és a napi adatforgalmat is futárokkal és lezárt védõborítékos floppy-kkal oldják meg. Akinek nem kell a melójához az örüljön, de ez a hír itt Magyarországon nem oszt, nem szoroz (még).

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

InfectedMann
Ez is eljött hát.
Az idejét sem tudom mikor volt szükségem floppy -ra legutóbb olyan régen volt már.

http://www.avpuniverzum.hu AsRock A780GXH - AMD Athlon II X2 250 - 2GB DDR2 OCZ Reaper 1066Mhz - Sapphire HD4850 Toxic - 250GB+200GB Samsung SATA2 HDD - FSP 350W - Acer 19\"

Érdekes lesz a DOS-os könyvelõ programokat pendrive-ról futtatni ;-)

A nyúl egy igazi jellem. Ott ül a fûben, de akkor sem szívja!

Pharaoh
Én mikor sp2-t raktam fel, satas vinyóra látta rendesen.

Azert mert megegy uzletlanc befejezi az arulasat, meg nem kell temetni a floppyt!

Valo igaz,h. egyre kevesebbet hasznalja az ember, de sokszor tenyleg szukseg van ra. Nincs me'g mindenhol internet (par szaz kb.-os file atmozgatasara nincs olcsobb megoldas!!!).
lazly: én úgy látom, hogy nem komolytalankodok floppy-n tárolt rtf-el 2007 -ben :)
norbre
amúgy ezt is egy magyar találta fel annó.. csak a japcsik lenyúlták a szabadalmat..

** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"

Zé
Egy témába illõ poén:

Felhasználó levele:
>
> Jó napot!
>
> Ha floppyra akarom másolni a filmet, megnyomom a "paste"
> gombot, és akkor Megjelenik nekem egy szöveg, hogy a floppyn nincs
> elég hely. Ezután megnyomom hogy "paste shortcut", és akkor a film
> már
ráfér.
> Probléma csak akkor van, ha más PC-n akarom elindítani, ugyanis akkor
> megjelenik, hogy nem találja a filmet, ugyanakkor az én
> számítógépemen a floppyról normálisan el tudom indítani. Mi lehet a gond?
>
> Köszönöm
>
> Böbe
>
>
>
> Hotline válasz:
>
> Kedves Asszonyom!
>
> A válltáskájába nem tudja belegyömöszölni a bundáját. Egy cetli,
> melyre fel van írva, hogy a bunda a szekrényében van, viszont
> belefér. Tehát ha otthon van, és elolvassa a válltáskában lévo
> cédulát a felirattal, hogy a bunda a szekrényben van, akkor azt ott
> meg is találja.
> Rosszabb a helyzet, ha a barátnojénél van, eloveszi a cédulát, és ott
> olvassa el, hogy a bunda a szekrényben van. A barátnoje szekrényében
> viszont a végtelenségig keresheti, a bundája biztosan nem lesz ott...
>
> Magyarázat:
> Válltáska - floppy
> Bunda - film
> Cédula - "shortcut"
> Szekrény - számítógép
> Moly a szekrényben - vírus
> Szomszéd a szekrénben - hacker
> Szolgálati útról hazatéro, szekrényt átvizsgáló férj - BSA (Business
> Software Alliance)
Eleg szomoru, hogy ennyire vagytok technologiailag felkeszulve. Mibe kerulne az egyik gepbe a halozaton tartani egyet? (akar venni, azert a kemeny 1000 forintos osszekoltsegert)
Es las csodat, nem fogsz tobbet ilyen szituba kerulni. Itt meg nagyfloppy meghajto is van.
Es az igaz, hogy eljart felette az ido, senki nem tagadja. En nem hasznalom, de ha szukseg van ra, meg kell hogy legyen. (bar fontos, hogy most nagyirodai kornyezetrol beszelek)
SystemRescueCD, van pendriveos változat is.

Linux nem Win: http://www.unixlab.hu/LNW/index.html gentoo : http://www.gentoo.org/main/hu/philosophy.xml

Tinman
Én biztos nagy láma vagyok, de akkor tessék nekem segíteni:

Mit tegyek akkor, ha XP SP2-öt teszek fel a gépemre amiben kizárólag SATA meghajtók vannak /a HDD-k ráadasul RAID 0-ba/ ?

Eddig nekem csak a floppys megoldás mûködött, de nagyon szeretném ha valaki mondana rá más megoldást. Thx.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Mo.Organ
Van már valami helyette? Min fogom most az új 4.5 GB játékaimat tárolni? <#idiota>

#2217 : Menet közben kell az önbizalmat megszerezni

Hehehe. Közszférában még mindíg floppyznak. Emlékszem az egyik partner cégünk floppyt adott amikor anyagot kértünk tõle. Pendrive nekik egy értelmetlen szó volt (mikor megkérdeztük, hogy miért nem azon küldték). Mi meg elkezdtük feltúrni a régi Hw-t tartalmazó szekrényt, hátha van valahol még kislemez meghajtó. Akkor nagyon pipák voltunk, de így utólag jót röhögünk rajta. Ekkor jött az ötlet, hogy nyomtatni kéne "Vigyázz Láma veszély" feliratú pólót:)))))))
"amikor további meghajtószoftverre - például a SATA-merevlemezeknél - van szükségük a Windows operációs rendszer újratelepítésekor"

Én már akkor sem :P

ONE DAY IGNUS WILL KILL YOU ALL

Béke poraira. Nosztalgiával emlékezem rá, de valóban eljárt felette az idõ - én sem tudom, mikor használtam utoljára.
Smuge
R.I.P

Mighty
Nem is tudom, mikor használtam utoljára... Régen eljárt felette az idõ.

2 GB tárhely: https://www.dropbox.com/referrals/NTE3MTMzNDk

← ElőzőOldal 2 / 2