A Francia idegenlégió
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Különsite legionare nak
Szakmai kérdés, miért van a nicked végén "e" ?
Mi baj Po?Megtudtam, hogy az apám...nem az apám. Apád a lúd? Igen. Hmmm...biztos nagyon meglepődtél!
A Légió válogathat, hogy hogy csinálja, az más kérdés, nem mint a reguláris franciáknál, ahol valaki rányögi a kankalin képére hogy p**a és egybõl tizedes lesz.
Mi baj Po?Megtudtam, hogy az apám...nem az apám. Apád a lúd? Igen. Hmmm...biztos nagyon meglepődtél!
Egyrész nem fogják fel
venni, ha olyan tetoválás van rajta, ami a Légió értékrendjébe nem beilleszthetõ.
Ilyenek az önkényuralmi (ujfasiszta, náci etc.) tetkók vagy a szervezett bûnözéssel, esetleg rasszista világnézettel kapcsolatosak, de ha az van rávarrva hogy: Szeretem a dundi kis bögyörõs fiucskákat- akkor sincs sok esélye senkinek.
Másrészt mikori az a video?
De mindegy is, attól hogy egy tiszt mit vakerál, attól az még nincs ugy.
Mondhatja Pinér belügyminiszter, hogy a közbiztonság jó, attól a királynak még kilátszik a segge.
A légió már évtizedek óta nem vesz fel, illetve kiad olyanokat akik fõbenjáró bûnt követtek el, vagy csak akár sulyosat, Inteplo körözés alatt vannak etc. Persze, mindenkinek van egy haverja, aki Dublnbvan tyukot loptt, aztán késõbb a körletben már mint IRA terrorista robbangatta a britteket, de nem ez a jellemzõ.
Van tibõl hat megfelelõ, majd pont a sitteset veszik fel, hiszen nyilvánvaló, abból lesz jó katona, az illeszkedik be jól egy elzárt közösségbe, aki kint is felrugdosta a társadalmi normákat (illetve annyi esze van, hogy elkapták)
A franciák, meg külön szeretnek energiát, meg pénzt ölni ilyenekbe, ez a kihivás, ezt kiképezni, aki 3 évig akar bujkálni, aztán megszökik és viszi a fél raktárat (mint a borsodi urak)
Harmadrészt meg, csak arra válaszoljon a szervnek, amit kérdeznek, arra is annyit amit tudhatnak, vagy ami nem akadálya felvételnek, azt is röviden, tömören, hogy bele ne kavarodjon.
Ha valami titkolnivaló, ami akadály, azt titkjolja, legfeljebb belezavarják, de van esélye. ha meg olyan ami nem gáz, nincs is értelme titkolni.
Nyilván valami öreg róka kérdezget, de nem azok a CIA tisztek, akik Rambón gyakorolnak.
A Gestapónak mindent õszintén elkell mondani.
Az is gáz ha hiányzik, két fogam(nem elõl), kell másikat csináltatni vagy elég ha a lyukasat betömetem.
Illetve azt olvastam, hogy eléggé szigorú az orvosi vizsgálat. A jobb vállamnál a porc, a kulcscsontnál eléggé ki van kopva,
látszik is, hogy a kulcscsont azon a vállamon kijjebb áll egy picit.
De sportolásnál ez nem szokott gátolni.
Volt pár ügyem, de semmi komoly, legnagyobb büntetés a felfüggesztett volt, meg van még egy folyamatban lévõ is de azt sose tárgyalják le, mert nincs meg az elsõrendû vádlott. Errõl hallgassak, vagy nem akkora gond?
Van tetoválásom is végig a kezemen, felér a nyakamig, de ha inget veszek fel, akkor már nem látszik ki a gallér alól.Az még elmegy vagy levetessem? Január, február környékére tervezném, hogy kimegyek. Addig, még fogaim rendbe tenném, esetleg tetkot levetetném ha le kell, meg edzek addig is.
jók a referenciái( katonai mult, missziók c jogsi stb)
---------------
Az elsõ kettõ hangyaf.sznyi elõnyt jelent.
C jogsi miért lenne elõny? Nem fuvarozó cég az! 😊
stb alatt mit értesz még?
egy hozzáértötöl kérdezem hogy van e a légiónál elévülési idö ugy értem ha hetente 200 an jelentkeznek akkor minimum 10 000 ember évente szóval nem tarthatnak évtizedekig annyi aktát vagy igen? szóval ha valaki 10 év útán jelentkezik ujra mert elküldtég valamikor lehetséges hogy már nincs a rendszerben vagy esetleg elöfordulhat hogy mégis felveszik mert jók a referenciái( katonai mult, missziók c jogsi stb)
köszönöm a válaszokat sziasztok
Elküldhetnek, ha nagyon vered madag hogy menni akarsz, vagy ha megbaxod a mascotte-ot
a 2REI nél, de valósznûbb õ fog téged...jó nagy darab csacsi.
De az hülyeség hogy elküldenek, ha nem vagy a 20ban...persze, ha 100 métert nem tudsz lefutni 2 óra alatt, és nem tudnak rád hatni, ihajcs...de ez lehetetlen, mert akkor be se jutsz. Az alap sok pénzbe kerül, egy betanitott munkást õk se szivesen engednek el. De valameddig, lehet hogy a végéig, nem foglalkozok ezzel, mert csicskának tartom aki már onnan is megpattan, vagy civilt kér,ha akarod elmehetsz
Ha valaki segítene, hálás lennék érte! 😊
Udv : cobs
Hogyan tudhatom meg, hogy hozzátartozóm jelentkezett-e a légióba? Julis 31-én utazott el Marseille-be. Nagy segítség volna, ha valaki ötletet adna. Elõre is köszönöm széoen a segítséget:
Egy aggódó nagyszülõ.
Minden tiszteletem azoké akik kint voltak! És akik ki mennek!
Én nem megyek ki, csak érdeklõdni szeretnék, hogy a kint töltött idõ hány százaléka volt harci/veszélyes? Ha nem indiszkrét a kérdés.
Köszi
Felvételi átlagban 3 hét ez alatt nem tud kapcsolatot tartani.Szerencsére! 😊 Ha felveszik, akkor megy kiképzésre. Ennek az elsõ 4 hetében egy farmon lesznek elzárva a külvilágtól. Tehát megint nem tud jelezni. Ha ennek vége, akkor még 3 hónapig tart a kiképzése. Ekkor már leginkább a laktanyában vannak. Ekkor már tud hazatelefonálni vagy emailt írni. Az én esetemet leírom, bár ez '96-ban történt és azóta azért változott pár dolog. Szülõknek szerencsére, szerintem meg sajnos, de ez magánvélemény! Június 4.-én jelentkeztem és aug. legvégén tudtam elõször hazatelefonálni. Azóta sokat fejlõdött a kapcsolattartás fajtáinak lehetõsége, így okosban elõbb is tud majd jelezni.
Szabi. 1 év szolgálatig -15, kettõig 25,háromig 35 és utána már évi 45 nap szabi jár. Ezt nem akkor veszi ki amikor akarja, hanem a század egyszerre megy szabira. Hivatalosan szabin csak akkor mehet haza szabin ha visszakapta a régi személyazonosságát és szabi elõtt megkérte,hogy haza mehessen. Mióta leszereltem azóta hamarabb vissza lehet kapni a régi nevet, így kb. 1,5-2 év környékétõl szerintem hivatalosan is haza tud menni. Én hivatalosan se jöhettem volna haza, mert nem voltam sorkatona. Azóta ez az akadály is elhárult. Azért a magyar leleményes nemzet. Útlevéllel jelentkezik amit ott fognak maguknál. Szabi elõtt pedig szépen kiküldeti a személyiét egy a városban lakó magyar haverjához, így azzal szépen haza tud menni. Ennyi! Mire erre sor kerülne, az ezred magyarjai kiokosítják ilyen téren!
"de konstruktív értelmes tanácsokat, tapasztalatokat örömmel veszek." Ezek szerint nem, mert nem hallgatsz rám! 😊 Én csak azt tudom leírni, amit ott tapasztaltam és átéltem. Igaz, ennek már jó ideje, de ezek a dolgok nem változnak. Úgy csinálod a dolgaidat ahogy akarod!
Mennek oda elegen ..... az mar nem oszt nem szoroz hogy ha o eppen tarsasaggal szeretne menni.Ha valaki megfelel a kovetelmenyeknek akar mehet vele 20 ember is akkor is o lesz az befuto . Mi 68 voltunk , 19 embert vettek fel ebbol 1 volt magyar ( 8 magyar volt )
ゾルターン
Olyan embert vagy csapatot keresnék aki esetleg szeptember végén, október elején készül ki és esetleg mehetnénk együtt. Én Miskolcról mennék. Ha itt vagy a környéken lenne valaki esetleg közös felkészülés is lehetne.
Morath Thanar:370HSSV 0773H Can u crack the code? No? OK. Turn your head upside down and read it again. haha xD League of Legends EU: XumuX
és lenne e még egy helyük ??
késõbbi indulás is jó lenne!
Nem kételkedve abban, hogy a gentleman az, akinek mondja magát- miért is irna valaki valótlant- de te hány romániai magyar egyetemistát ismertél, mert én jelentkezõt, innen- onnan, már vagy hatot, plusz a szlovákiai magyar egyetemista teamet.
--------------------
Nem az ékezetek hiánya miatt írtam. Elég sok románnal volt szerencsém találkozni. Ott is nagyon jó az iskolai oktatás lehet, mert az összes értelmes, mûvelt volt. Ezekre a szép hosszú mondatokra( Szeretnek tudni valami ujdonsagot , ha valami valtozott , peldaul ha veletlenul be tettek megint a kotelfelhuzast vagy ilyesmit a felvetelire , meg hogy mennyi idott tartanak ott mig mindenen tulmetsz, mert peldaul regebben ugy volt hogy meg 2 hetet is , most ujabban , 2 honapja mondta egyik hogy csak 9 napot ult.) gondoltam, mert az írásjelek (vesszõ és pont) nem jó helyeken vannak.
Kötélmászás a neve.
Es egyaltalan nem mindegy hogy mennyi ideig tart mert en szeptember 6-an vissza kene erjek romaniaba , es akarom tudni hogy akkor hanyadikan induljak el mert meg szeretnek keszulni 3 hetig
------------------------
Nem értelek! Megvárod az eredményt az egyetemrõl. Ha felvettek mész oda, ha meg nem, akkor meg a légióba. Tehát nem mindegy, hogy meddig tart a felvételi?
Maskulonben azokhoz tettem fel ezeket a kerdeseket akik nem reg jottek vissza , mert nem jutottak be...
Amit szeretnek toletek , az hogy , valami uj informaciot , akik most nem reg jottek vissza onnan. Szeretnek tudni valami ujdonsagot , ha valami valtozott , peldaul ha veletlenul be tettek megint a kotelfelhuzast vagy ilyesmit a felvetelire , meg hogy mennyi idott tartanak ott mig mindenen tulmetsz, mert peldaul regebben ugy volt hogy meg 2 hetet is , most ujabban , 2 honapja mondta egyik hogy csak 9 napot ult.
Koszonom elore is.
K nyugdijba ment utana lett Csak az igazat a magyar doyen....csak a Frei filmben is volt egy bajszos csavo....de egyébbként Sándor se ismerte TK.t, pedig a T. már 92 környékén is major volt