James Cameron - Avatar

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Amennyit az elsõ rész termelt az kegyetlen összeg még ha a folytatások meg is buknának már az elsõ résszel hozta a nem létezõ folytatások összegét brutális a pali. Lehet utálni meg szeretni, de két filmje is az élen van bevételek listájában. Most persze lehet jönni azzal a szokásos szar dumával, hogy hiába sikeres valami a kasszáknál nem biztos, hogy jó a minõsége. Ja csak itt a nézõk sokasága nem 1-szer nézte meg ezeket a filmeket hanem volt, hogy többször. Cameron a szórakoztatás mestere, és a közönséget teljes mértékbe kiszolgálja. Ritkán rendez filmet, de ha igen a fél világ megmozdul, és újra beülnek a moziba, és nem letöltik szaros Cam verzióba hanem megveszik a jegyet, és helyet foglalanak azért ez a nem mind1.
Jó kis könyvnek ígérkezik. A további könyvek és esetleges animációs sorozatok valamint egy 4. rész már a következõ két film sikerein múlik, ezt Cameron is tudja, nem véletlenül foglalkozik velük ennyire.

Oldalam: http://darthraven-hircsatorna.blog.hu/

Lesz itt regény is ami majd valószínû az 1. rész elõtt fog játszódni hogyan fedezik fel Pandorat, Grace tanítása stb lesz benne. Viszont a 2. és 3. rész után fog állítólag elkészülni bár már Kenu bácsi meg Lajos is már annyi mindent nyilatkoztak, hogy nem lehet eldönteni mi mikor lesz. A film 2014-re nem lesz kész több mint valószínû állítólag 15-re meglesz, és 1 évre rá adják a 3.-at. A 4. rész sincs kizárva bár azért én azt mondom éljük meg a 2 folytatást.

A folytatások után lesz majd Avatar Disney park vagy parkok is. Remélem utána beindul az Avatar gépezet, és jelennek meg regények, játékok sõt még Animációs mesét is szívesen néznék mint ami az SW-nek is van. Cameronon múlik minden ennyi év után remélem azért nem csak a látványra fog ráépíteni, hanem a történetet, karaktereket se fogja elhanyagolni. Alig várom már a filmekrõl való kis hírmorzsákat.
Érdekes, bennem ez a kérdés mindössze egyszer merült fel. Akkor még nem találtam róla semmit szóval arra jutottam, hogy itt beáldozták a realitást a film kedvéért.

És 2 év után itt a magyarázat, hihetetlen mélységû történeti alapja van ennek a filmnek. Egyre biztosabb vagyok benne, hogy mindenre kitér (a legapróbb dolgokat is beleértve), csak én nem tudok róla.

Öm, pedig nem is ittam. XD

Teljesen mindegy, még több dolgot bele lehet magyarázni nem de?

edios
"With the aid of thought amplification/transmission "link beds" as well as customized nanotech receiver/transmitter nodes grown into avatar brains from their earliest blastomere stage of development, human "drivers" can now operate their avatars at distances of tens of kilometers. These distances can be reduced in areas where the Pandoran magnetic fields are very strong, such as near the many flux vortices."

(a filmben is ennek megfelelõen kb. a harcmezõ mellé raktak egy irányítóközpontot )

My name is ios... Edios. Not Eidos you f*ck*n pr*ck!

edios
úristen, ezt hogyan sikerült kitalálni? 😄

Nem használ elektronikát.
Azért kerül a programba a fõszereplõ, mert a bátya irányította volna az avatart, de mivel meghalt így mivel tesók õ elvben képes irányítani.

A lényeg: mivel az avatar hibrid, ezért át lehet hangolni az avatarra is az emberi elmét (lelket) Feltéve ha a DNS egyezik. (mivel testvérek voltak így lehetséges volt, de vadidegen ember nem tudná használni)

Az emberi elme vagy lélek pedig nem mérhetõ modern eszközökkel, csak tudjuk, hogy van.
A lényeg az avatar testnek is elvben ugyan az a tudata, mint az emberinek. Csak épp két testre jut egy tudat.
A gép feltehetõen az emberi tudatot képes "kinyújtani" és az meg találja a vele kompatibilis avatar testet. Így az emberi test álmomban van és úgy irányítja az avatart.

A lényeg, hogy a tudat/lélek ami itt számít. Szerintem nincs semmiféle mûholdas adat küldözgetés.

Daell Drow
A heten ujra neztem a filmet, mint mindig tetszik meg imadom. Csak kozben mindig el szoktam agyalni minden fele aprosagokon.
A kapszula amibe bele fekszenek hogyan komunikal az avatar testel?
Pandora korul is vannak muholdak es ugy?
Es amikor a vortex mezoben vannak ott miert mukodik, mikozben minden elektronika megbolondul?
Annak kell lennie, mivel a nézõk ez után már elvárnak egy bizonyos szintû minõséget. Az a nagy kérdés, hogy ez miben nyilvánul majd meg:

Fenn tartja az elõzõ rész látványvilágát és a fennmaradó idõben inkább a filmek történetére, ötletgazdagságára koncentrál vagy a kérdéses idõt az elõzõ rész látványvilágának túlszárnyalására fordítja.

Az idézetbõl kiindulva én arra a következtetésre jutok, hogy õ mindkettõt meg akarja valósítani, sok sikert kívánok hozzá😊

ProGabe
egyszerre forgat 2 részt, persze hogy sokáig tart!

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

edios
akármennyire is fan vagyok, ezt egy kicsit túlzásnak találom:

"Nem érdekel új projektek fejlesztése. Most az Avatar-üzletben vagyok. Kész. Ennyi. Megcsinálom az Avatar 2-t, az Avatar 3-at, talán még az Avatar 4-et is, és nem fogok más emberek filmjeinek elkészítésében segédkezni. Nem érdekelnek új forgatókönyvek."
(James Cameron)

egyébként ha sokára jön a köv. rész az csak azt jelenti, hogy sok munka van vele, emiatt vszínû minõségi lesz 😊

Sajnos elég messze van még 2014, pedig már meglehetõsen kíváncsi vagyok rá mégis hogyan ússzák meg a Na'vik.

Ja, katéteren eszik, iszik és ûrit, másfél évig fel sem jön csak forgat. 😄

Szabi84
ott forgatja a 2. részt

Kétféle ember van, aki hugyintás előtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törődjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C

Egy órával ezelõttrõl: Follow @DeepChallenge NOW. Live-tweeting James Cameron's record-breaking ocean dive. Over 24,000 feet deep at this point.

És az a köze a topikhoz, hogy ha bármi gebasz lesz, akkor nem lesz Avatar 2 és 3. 😄

http://www.movieweb.com/news/avatar-2-and-3-not-a-traditional-trilogy-says-james-cameron

A legújabb hír pedig, hogy különálló történettel fog rendelkezni a 2. és 3. rész.
Nagyon helyes !
Dolgozzanak csak az újdonságokon. Nagyot durranni úgysem a már jól ismert technikák, trükkök szoktak.

Nem új híreket hozok, de aki még nem olvasta volna:

http://filmdroid.blog.hu/2011/06/21/uj_software_t_fejlesztenek_ki_amit_az_avatar_folytatasaihoz_hasznalnak

A regényt egyenlõre nem írja mivel a 2 forgatókönyv elveszi az idejét. Így arra majd még lehet bõven várni.
Engem azzal nagyon meg tudna fogni..ha nem regény formában,de filmben vagy tévésorozatban bemutatná a Föld hanyatlását meg a katonaság blabla..és Scully-ék történetét..érdekelne a testvére is..nemcsak az,hogy csórinak hogy lõtték el a gerincét..
mascarun
Ha már világról beszélünk akkor ez csak 1 bolygó volt meg egy hold!
Végtelen számú fajt és bolygót teremthet még Cameron. Ráér terjeszkedni még a világával. Csak minden legyen minimum ennyire kidolgozott.

Akkor én se sértõen írok vissza😄
Szerinted hány ember van még rajtam kívül akiket megfogott az egész világ, és többet akarnak? Nagyon sok rajongó van, és ennyivel ami most van nem elégszenek meg többet akarnak. Ez nem nagyzolás, és nem ott maradtam rajta bár az lett volna....pusztán jobban megszeretném tudni az egész epikus mesét amit Cameron kitalált. Jóformán ennyi😄
Én hallottam olyanról is, hogy Cameron SW szintû Univerzumot akar alkotni. Õ azt nyilatkozta, hogy ez lesz az õ Star Warsa. De egyenlõre kíváncsian várom a regényt.
Atkamon
Nem szó szerint értett univerzum, hanem az Avatar univerzuma... Szinte minden történetnek külön univerzuma van, akkor is, ha csak egy házban játszódik.

Univerzum?
Van a Föld meg a Na'vi bolygó azt' csá...Nem hiszem,hogy egy nagy star wars szintû galaxist akar ezért kitalálni😊
VRSDM
szerintem nem állt le minden, csak te maradtál nagyon rajta.
/ ezt nem sértõen írtam. de hát na.

u dont have to listen anybody else but me

Nagyon leállt minden...Cameron se értem orba szájba kéne nyomatni már az egész Univerzumot...Képregények,könyvek, mese sorozat akár stb... erre meg semmi se történik.

Bár valószínû a regény után lesz itt több lehetõség mivel az lesz elméletileg a ''Biblia''. Addig meg várnunk kell.
Az HBO mûsorán lesz a jövõ héten.

Na csak emlegetni kellett, és már van idõpont😄 Bár még mindig elég bizonytalan...de így elolvasva a cikket tényleg lecsengett a dolog, és sok ember várna még több mindent az egész világból. Mondjuk én azt szeretném, ha egy egész na Univerzummá fejlõdne ki az egész.
Landau reményei szerint ennek az évnek a végére talán elkészül.

Az Avatar könyvrõl:

Mivel már Cameron a 2. és a 3. rész forgatókönyvét írja így jó lenne tudni, hogy a regényt mikor adja ki. Sajna semmi hír róla.
VRSDM
kb a tweetek az egyetlen kis morzsák. semmik :/

u dont have to listen anybody else but me

Semmi újság?

Hihetetlen ez a beszéd amit lenyom. Olyan érzés mintha egy gyerek álma vált volna valóra azzal, hogy az embereknek megmutassa amit mi mindig is akartunk látni, ha leülünk egy film elé.
Mindörökké Cameron😄
Eddig is nagyon kedveltem Cameront. De most már a rokonlelket is tisztelhetem benne. :-)

Ez igaz. Az meg hogy egy kicsit szenved még elõtte... Hát végül is egy erõs akaratú katona szóval alogikus hogy nem akarja feladni.

Az erdõbe menekülõs-megevõs dolog inkább Disney mesékre hajazna ahol a tiszta és jó fõhõs senkit sem ölhetett meg szóval mindig másra bízták a halált kiváltó okot.
A korai scriptben, ahol még Zulejka, és Josh voltak a szereplõk, ott valóban a farkasok végeznek vele. De a forgatókönyvben már ez a harc van.

edios
cameronos forgatókönyvben úgy rémlik quaritch bemenekül az erdõbe, és a kutyusok végzik el a piszkos melót.

ez egy fokkal kevésbé agresszív. lehet, hogy ez volt a baj, túl light-os véget át kellett írni:/

Szerintem Quaritch halála teljesen rendben van.
Két akkora nyilat kapni szívtájékra kb. hasonló effektust idézne elõ minden halandónál. És nincs túljátszva, eldõl mint egy élettelen fadarab.

Wreck86
No,kipróbáltam a játékváltozatot,durva,tetszik,szép.😊

Millerke ® BFHU || https://team-simple.org/forum/ || http://bf1942.eu/Servers

Érdekes pedig nekem kifejezetten egyik kedvencem a vége😄
Atkamon
Nem tom, nekem ez a jelenet az, aminél kicsit már besokalltam😄 Az egész filmbõl ez az utolsó hatalmas harc Quaritch-al az egyetlen, ami nagyon nem tetszik... Nagyon béna a végén az a hatalmas haláljelenet, amit lenyom 😄

Jó hát azért ennyire nem figyeltem a jelenetet, hogy milyen ívben meg pályán zuhant le😄 De lényegtelen nekem így is tetszett.
A Dragon nem függõlegesen zuhant, mert akkor valóban kilapította volna.
Hanem az eredeti lendületét megtartva, a felrobbant hajtómû felhajtóerejének hiánya miatt bedõlve, oldalazva, ívelt pályán, de jelentõs sebességgel zuhant a lombok, fák közé. Tehát amikor kiugrott, a Dragon továbbhaladt a pályáján, így zuhanhatott mögé.

De ez csak a szõrszál hasogatása. :-)

Valóban ugorhatott volna egy tóba is. Lehet, hogy azért nem a tavat választotta, mert a korábbi felvételeken a szent hely közelében sehol nem tûnt fel tó, vagy nagyobb vízfelület. Márpedig elég sokat pásztázott a kamera arrafelé, és a Dragon a lezuhanásakor már igencsak a lelkek fájának a közelében járt.

Vitatkoznék azért az elég meseszerû, hogy a felrobbant Dragon nem zuhan rá.😄
Szerintem a hatásos az lett volna,mikor kiugrik az AMP-el akkor a vízbe esik, és a Dragon is. Aztán meg egyszer csak felbukkan a vízbõl.
Azért a lombok között zuhanó, majd felrobbanó Dragon lángtengere, meg az abból leugró AMP sem volt piskóta.

Meg szerintem átgondolta a dolgot. Hogy egy lezuhant és szarrá tört hajótestbõl elég körülményesen képzelhetõ el egy sértetlen AMP kijutása, fõleg úgy, hogy elvileg a raktér ajtajain fekszik a roncs.
Így a kiugrással ez hihetõbb.

edios
most látom értelmes mondatot írtam, lol. szal:
"lehet h már nem fért bele a víz renderelése a költségvetésbe, ezért változtattak a forgatókönyvön😊"

Nagy kár sokkal ütõsebb lett volna, ha a vízbõl jön ki az AMP-el.