Sötét-e a sötét középkor?
← ElőzőOldal 2 / 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
szivesen.
nem tudom hogy pontosan mirõl kell irjál igy hogy ami eszedbe jutt (töri irodalmi mûvek, stb) vagy csak irodalom szempontól szabad csak közelits:
mennyire volt sötét az irodalom középkorban" címû fogalmazás)
szóval a fogalmazás a lényeg vagy hogy irodalomból mitt tutsz?
mert ha az amit akkarsz akkor sokkal könyebb dolgod van mert ecsettelheted a történelmi hátteret is hosszu hosszu sorokban. na nem akkor csak a kapcsolodo dolgokról röviden lényeget.
ha mindegy akkor: Akkár érdekkeség képpen ez is belleirhatod:
ezt
Ha már mindenki egyire belement a történlem részébe akkor én is leirom nagyon hiányos tudásom a témáról. (remélem nagy hülyeséget nem irok)
Naszóval én ugy tudom hogy középkor bizonyos részeire szókás inkább azt mondani "sötét" pl népvándorlásosdi idõszaka, pestis idõszaka, stb .
Bár szerintem egyik részére se lehet igy kimondani hogy "sötét". Hanyatlás volt ezekben az idõszakokban de azért volt némi fejlödés is közben.
kb erre a mondatra emlészek (nagyjából) a töri tanáromtól: Persze valamilyen szinten sötét volt az a középkor de ez korántsem azt jelenti hogy mindent elfelejtetek volna amit elötte már tudtak. Bár tény hogy volt némi hanyatálás. ez és ez miatt. ez és ez résznél ujra visszaaludtam sajna 😊
ezen hogy mennyire volt sötét a középkor és hogy miben sokan és sokszor vitáznak nagyobb emberek is.
nem tudom hogy pontosan mirõl kell irjál igy hogy ami eszedbe jutt (töri irodalmi mûvek, stb) vagy csak irodalom szempontól szabad csak közelits:
mennyire volt sötét az irodalom középkorban" címû fogalmazás)
szóval a fogalmazás a lényeg vagy hogy irodalomból mitt tutsz?
mert ha az amit akkarsz akkor sokkal könyebb dolgod van mert ecsettelheted a történelmi hátteret is hosszu hosszu sorokban. na nem akkor csak a kapcsolodo dolgokról röviden lényeget.
ha mindegy akkor: Akkár érdekkeség képpen ez is belleirhatod:
ezt
Ha már mindenki egyire belement a történlem részébe akkor én is leirom nagyon hiányos tudásom a témáról. (remélem nagy hülyeséget nem irok)
Naszóval én ugy tudom hogy középkor bizonyos részeire szókás inkább azt mondani "sötét" pl népvándorlásosdi idõszaka, pestis idõszaka, stb .
Bár szerintem egyik részére se lehet igy kimondani hogy "sötét". Hanyatlás volt ezekben az idõszakokban de azért volt némi fejlödés is közben.
kb erre a mondatra emlészek (nagyjából) a töri tanáromtól: Persze valamilyen szinten sötét volt az a középkor de ez korántsem azt jelenti hogy mindent elfelejtetek volna amit elötte már tudtak. Bár tény hogy volt némi hanyatálás. ez és ez miatt. ez és ez résznél ujra visszaaludtam sajna 😊
ezen hogy mennyire volt sötét a középkor és hogy miben sokan és sokszor vitáznak nagyobb emberek is.
de végülis a karolignok akkor alkottak(iskolák,karoling minuscula),szal SZVSZ az se volt annyira sötét(de ha meg azt veszed a mostani kor is hasnolóan sötét, I.,és II.VH;Komcsik,Iraq)
A tudás olyan, mint a körömlakk. Az alkohol lemossa!!!
na azért nehogy elfelejtsétek, hogy a középkornak csak egy része (ötödik századtól nemtommeddig) volt "sötét"
MY NAME IZ BOXXY!%!%% tudom hogy szeretitek, hááá
Én úgy tanultam ,hogy a középkor egy bizonyos idõszakát neveztük sötét középkornak. konkrétan Róma bukása utáni bizonytalan idõszakot amelyben a népvándorlások zajlottak.( Gótok, hunok stb) A barbár seregek pusztításai során az antik kultúra a béka segge alatt volt. Ebben az idõszakban kezdett kialakulni a feudalizmus kezdetleges formája.
Szeressük a zacskós tejet
egyébkéntmeg, mai világ fényévekkel fosabb a középkornál -.-
bármennyire is hihetetlen, a Nap már akkoriban is adta fényét :c
Nem nem volt olyan sötét az a középkor. Én a te helyedben az szé-ben bizonyitanám hogy miért volt sötét és miben nem volt az. Ird le hogy szerintem miért maradhatót fent ez a sötét jelzõ. stb.
Gondolom a tanár is ezt várj el és ezért tette így fel a kérdés és nem úgy hogy mesélj a sötét középkorról.
Igaz töri tanár volt de valamelyik órámon ezt is bizonygata hogy miben volt sötét miben nem. De ebbe se tudnék konkrét dolgokat mondani (mert átaludtam)nem hogy irodalomból.
olvass sokat utána. akkár középkori nagy verseket és azoknak az ellemzéseit. (persze ne az ellemzéseket ird le, hannem ezekbõl jobban meg lehet érteni a kort) szerintem egy-két jó verset érdemes lenne elovasni igy.
de abbol se lehet nagy baj ha nagy körvonlakban tisztázod a történelmi dolgokat. (általában ezt szeretik a tanárok)
tanártól fögg , és feladatól de akkár ilyet is beleirhatsz: erre jó példa az xy tól a mitodomén -címõ vers ami pestis után írodot. A pestis x% elvitte az embereknek, ez érzhettõ a mûvõn is. majd gyorsan visszatérsz a sötét kozépkor témához.
sok mindenrõl beszélhetsz de legyen egy gondolotmenete az egésznek és ehhez kapcsold a többit igazolásképpen (erre jók a pl versek), vagy magyarázattképpen (erre talán a töri)
remélem segitettem.
Gondolom a tanár is ezt várj el és ezért tette így fel a kérdés és nem úgy hogy mesélj a sötét középkorról.
Igaz töri tanár volt de valamelyik órámon ezt is bizonygata hogy miben volt sötét miben nem. De ebbe se tudnék konkrét dolgokat mondani (mert átaludtam)nem hogy irodalomból.
olvass sokat utána. akkár középkori nagy verseket és azoknak az ellemzéseit. (persze ne az ellemzéseket ird le, hannem ezekbõl jobban meg lehet érteni a kort) szerintem egy-két jó verset érdemes lenne elovasni igy.
de abbol se lehet nagy baj ha nagy körvonlakban tisztázod a történelmi dolgokat. (általában ezt szeretik a tanárok)
tanártól fögg , és feladatól de akkár ilyet is beleirhatsz: erre jó példa az xy tól a mitodomén -címõ vers ami pestis után írodot. A pestis x% elvitte az embereknek, ez érzhettõ a mûvõn is. majd gyorsan visszatérsz a sötét kozépkor témához.
sok mindenrõl beszélhetsz de legyen egy gondolotmenete az egésznek és ehhez kapcsold a többit igazolásképpen (erre jók a pl versek), vagy magyarázattképpen (erre talán a töri)
remélem segitettem.
Ha nem tudsz konstruktívan hozzászólni, akkor azt ne itt tedd, jó? <#ejnye1>#ejnye1>
Mi haszna a hatalomnak, ha nem gyakoroljátok? Ha egy férfi nem mutat elég tiszteletet irántatok, akkor annyit se hagytok a rohadt kocsmájából, hogy gesztenyét pirítson rajta, értve? GEŐŐ
Törin úgy tanították, hogy sötét középkor. A hittantanárunk meg azt mondta, hogy nem volt sötét...
2006. 09. 09. - R*H*DT SPORTKLUB!!
2006. 08. 23. - Spanyol TV license (2006-2007)
2006. 05. 08. - PARABOLA
2006. 04. 12. - Hangos a gép!
2006. 04. 10. - Nehéz procit cserélni?
2006. 03. 19. - Melyik jó kalandjáték?
2006. 03. 09. - Játék SGH-E350-re
Ezek aztán értelmes topikok úgye???? <#kocsog>#kocsog><#lama>#lama>
2006. 08. 23. - Spanyol TV license (2006-2007)
2006. 05. 08. - PARABOLA
2006. 04. 12. - Hangos a gép!
2006. 04. 10. - Nehéz procit cserélni?
2006. 03. 19. - Melyik jó kalandjáték?
2006. 03. 09. - Játék SGH-E350-re
Ezek aztán értelmes topikok úgye???? <#kocsog>#kocsog><#lama>#lama>
#2217 : Menet közben kell az önbizalmat megszerezni
kicsit idegesítõ azt olvasni minden egyes új topikban, hogy te leszólod a topiknyitót.
Mintha a te topikjaid olyan hûûû de értelmesek lennének.
<#kocsog>#kocsog><#lama>#lama>
Mintha a te topikjaid olyan hûûû de értelmesek lennének.
<#kocsog>#kocsog><#lama>#lama>
Divatcsapatok OLÉ!
Az egyház pedig manipulált mindenkit, az emberek többsége megmaradt sötétnek, aki kicsit sem értett egyet, mehetett a máglyára.
nemvot pilács
modernkor az (#12)
amúgy szvsz sötét volt, met ugye Rómával (nyugatrómai-brisodalommal) eltûnt a híres pax romana (ami bõven Augustus után is megvolt azért), eltûntek a jogok, szabályok, mindenhol fosztogattak, háborúskodtak, mindenhol lepusztultak voltak a városok..
amúgy szvsz sötét volt, met ugye Rómával (nyugatrómai-brisodalommal) eltûnt a híres pax romana (ami bõven Augustus után is megvolt azért), eltûntek a jogok, szabályok, mindenhol fosztogattak, háborúskodtak, mindenhol lepusztultak voltak a városok..
MY NAME IZ BOXXY!%!%% tudom hogy szeretitek, hááá
Minden kor sötét, ez bizonyos szempontból. Röhögünk az õsemberen, hogy mekkora bunkó volt... a kezében, pedig sokkal többet fejlõdött, (semmi --> õsember) mint mi (õsember --> mi)
Ma is elég sötétek az emberek, Isten helyett a pénzt imádják és egymást ölik a békéért...
Ha még ez sem gyõzött meg arról, hogy mennyire vagyunk sötétek, nézz meg egy Gyõzike-show-t. 😊
Ma is elég sötétek az emberek, Isten helyett a pénzt imádják és egymást ölik a békéért...
Ha még ez sem gyõzött meg arról, hogy mennyire vagyunk sötétek, nézz meg egy Gyõzike-show-t. 😊
Én úgy tanultam, hogy azért volt sötét középkor, mert az emebrek tudatlanok voltak, mivel a könyvek latin nyelven írodtak és nem tudtak mûvelõdni..
idestova - 7 - éve regisztráltam, nem jár ilyenkor valami süti ?
Igen, az volt. Lásd a sok megfékezhetetlen járványt, a szenyt, ami az utcákon volt, a sikátorokban, vagy a nagy különbséget a szegénység és a gazdagság között. Arról nem is beszélve, hogy rengeteg torzszülött jött akkoriban a világra, akiket aztán a cirkuszban mutogattak. Sötét volt a középkor, túl sötét...
LOL
pont ez volt ma a téma irodalomból nálunk XD
Végeredmény ---> Nem sötét
pont ez volt ma a téma irodalomból nálunk XD
Végeredmény ---> Nem sötét
Nem szenvedek elmebetegségben... Minden percét élvezem^^
← ElőzőOldal 2 / 2