Comodo Firewall Pro
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Utána Start menü/Keresés/Fájlt vagy mappát >> ide írd be :comodo.exe és utána >> Keres. Ha talál akkor jobb klikk rá, válaszd a felugró ablakban az Unlockert majd az Unlocker kezelõ felületén alul a Törlést válaszd, kijelölöd (kikékül) a talált folyamat és utána a 'Feloldás' fül. Ekkor le fogja szedni. Ha több is van a Comodoból akkor ismételd meg.
Az EREDET Könyve; idézetek: „Áldott legyen az Ory. Az Ory hatalmas.” „Ne félj az Orytól és hidd az Ory igazságát.
Tedd fel legelõször is a Revo-Uninstalert ha még nem lenne a gépeden.
Utána telepítsd újra a COMODO-t. Lépj ki a Comodo-ból a szokásosan majd a Revo-ban kezd el az eltávolítását. A negyediket a 'Speciális'-t válaszd. Menj végig az eltávolítási folyamatokon, a Revo vezetni fog majd mindig a következõhöz. Amikor oda jutsz, hogy feljön egy ablak amiben kéri az eltávolításhoz az 'újra indítást' Most vagy Késõbb ekkor válaszd (de gyorsan kattints mert nem sok idõd van) a Késõbbet. EZ FONTOS! Ilyenkor még megy tovább az eltávolítási folyamat és lesz még egy csomó dolog amit ki tudsz a Revoval törölni. A félkövérrel jelzetteket és a + jel után megnyitottakban lévõ félkövérrel jelzetteket is. Amikor már nem marad semmi akkor fejezd be az eltávolítást. Lépj ki a Revoból és NE ÚJRA INDÍTS HANEM KAPCSOLD KI A GÉPET ÉS VÁRJ LEGALÁBB EGY PERCET MAJD UTÁNA KAPCSOLD VISSZA. Ez azért kell, mert legalább 22-25 sec kell elteljen ahhoz, hogy a memoriából (fizikailag is) véglegesen törlõdjenek az adatok. Az Újraindításnál alig telik el néhány másodperc és ezért van az, hogy maradnak dolgok még.
Remélhetõleg így már sikerülni fog Neked is.
Sok sikert hozzá.
Az EREDET Könyve; idézetek: „Áldott legyen az Ory. Az Ory hatalmas.” „Ne félj az Orytól és hidd az Ory igazságát.
Uninstal után beadja, hogy a comodo ki van kapcsolva.
Új tûzfal fel telepit és még akkor is a comodot adja vagy keresi.
Hogy lehet teljesen leszedni?
Üdv. Csaba
Az lenne a kérdésem, hogy kell kikapcsolni a Comodo Firewall-ban azt, hogy amikor elindítom a gépet ne adja fel a fõmenüt. A verzió frissítés óta csinálja. Köszönöm a segítséget.
Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 2400G|G.Skill Aegis 2*8Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|Seagate Barracuda 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3 Plus|Philips 243V7|Windows 10 Home 64bit|Ess10
Version 3.5.54375.427 : 29th Oct, 2008
* FIXED! CFP.exe checks for subscription status every time it is started
* FIXED! CFP.exe crashes when filename is clicked on popup windows
Version 3.5.53896.424 : 23rd Oct, 2008
* NEW! COMODO Internet Security: Seamlessly integrated Firewall, Antivirus and HIPS products
* IMPROVED! System Resource Usage is improved
* IMPROVED! Default security policies are optimized to protect new COM interfaces/registry keys/files
* IMPROVED! Summary section now has links to appropriate sections
* FIXED! Wrong application name is detected by firewall
* FIXED! Firewall blocks fragmented packets even if it is disabled
* FIXED! There are many small fixes/improvements addressed in this release
http://www.personalfirewall.comodo.com//release_notes.html
Az lenne a kérdésem, hogy a tûzfal ikonjánál ami a gyorsindító menüben van sem jobb oldalon a zöld, sem pedig bal oldalon a piros pipákat nem jelzi ki. Remélem jól írtam?
Ettõl függetlenül dolgozik rendesen a tûzfal?
Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 2400G|G.Skill Aegis 2*8Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|Seagate Barracuda 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3 Plus|Philips 243V7|Windows 10 Home 64bit|Ess10
A Malwarebytes' fent van a gépen,illetve még a Spyware Doki+Avg Anti Spyware de egyik se talált semmit. Annyit csináltam hogy újra raktam a Comodot.
A telepítés utáni tûzfalteszt eredménye Passed.
Annyi segítséget tudna valaki adni, hogy hogyan kell beállítani, ugyanis a lentebb belinkelt képek már nem találhatóak meg.
Köszönöm!
Van vagy 5-6 millió kártevõ, biztos akad közötte más is, ami szereti a TCP 135-öt. Arról nem is beszélve, hogy nem biztos hogy kártevõ, lehet, hogy csak elállítódott valami.
Chaos Anno Domini
Chaos Anno Domini
De ez csak tipp.Kép.
svchost.exe: DCOM- kiszolgálófolyamat indító, Terminálszolgáltatások
svchost.exe: Távoli eljáráshívás
svchost.exe: Automatikus frissítés, Biztonsági központ stb...
svchost.exe: Windows Driver Foundation
svchost.exe: DNS ügyfél
svchost.exe: SSDP keresõszolgáltatás
svchost.exe: Bluetooth Support Service
Tehát ez a hét futó svchost.exe! Ezek közül melyiket lehet a tûzfalban blokkolni?
az svchost.exe jelenleg 7 helyen van folyamatban:
Hálózati szolgáltatás : 1
Helyi szolgáltatás: 1
System: 4
Hálózati Szolgáltatánt Authority :1
szó szerint írtam mindent le. Esetleg az utolsó lehet a gond?
Annyit sikerült eddig kiderítenem, hogy a 135-ös portot az svchost.exe kiterjesztés használja. Nem tudom, hogy mögötte mi lehet, Hogy lehet a Comodo-ban lezárni ezt a portot?
Ma vettem észre, hogy a ShieldUp! oldalán a tûzfalteszt Failed-et jelzett!
A gépen a Comodo 3.0 tûzfala van telepítve. A teszt alapján a 135-ös portot találta nyitva.
A vezérlõpult biztonsági központ menü alatt a tûzfal beállításnál azt írta ki, hogy a Comodo tûzfal bekapcsolt állapotban van. Hogy van ez?
Aztán csináltam egy olyat, hogy a vezérlõpult biztonsági központjánál bekapcsoltam a Windows saját tûzfalát is. Az újabb teszt eredménye Passed lett.
Tehát most a Comodo és a Windows saját tûzfala látja el ezt a funkciót együtt!
Kérdésem lenne, hogy a Comodo ezt egyedül csak nálam tudja megoldani, vagy van másnál is ilyen gond?
Lenne egy kérdésem. A Firewall Events-nél percenként blokkol "Windows operating system" alkalmazásokat a tûzfal. Ez így jó, vagy valamit be kellene állítanom?
mert ezzel se emule-t,se torrentet nemtom belönni
A Comodohoz szeretnék segítséget kérni.
Xp-t használtam Zone Alarmal. Tökéletesen mûködött aztán muszájból váltottam Vista 64bitre. Mivel nem találtam jobb tûzfalat a Comodot raktam fel.
Megy is rajta csak van 1-2 probléma amit nem tudok megoldani mivel annyira nem értek hozz.
3-an vagyunk egy otthoni hálózaton. Elindítottam, fel is telepítettem a tûzfalat és jó volt mindenki látott mindenkit. Azonban egy idõ után nem látják a megosztottamat. A számítógépemre rákeresnek. látják azt, de amikor bele akarnak lépni, valami jogosultság problémát ír ki.
Ha valaki esetleg tudna segíteni és elmagyarázná, hogy mi is van itt azt megköszönném. Akár msn-en.
Köszi
A magyarításra túl hamar még ne számítsatok, elvileg most július-augusztusra van ígérve a CAV3 és a CIS(internet security, nem tudom megkapja-e a 3-as jelzõt, de ez lényegtelen) béta, utánna hamarosan jön majd a végleges, és nem hiszem, hogy rögtön elkezdenék csinálni a fordítóeszközt.
Chaos Anno Domini
"A biliárd nem más, mint a tervezés magasiskolája. Nemcsak játék, hanem sokat ígér? sportm?vészet, melyhez egy sakkjátékos elméje és egy koncertzongorista keze szükséges." Albert Einstein
"A biliárd nem más, mint a tervezés magasiskolája. Nemcsak játék, hanem sokat ígér? sportm?vészet, melyhez egy sakkjátékos elméje és egy koncertzongorista keze szükséges." Albert Einstein
Kb. fél éve használom a COMODO firewall pro-t, de eddig rengeteg problémám volt vele. Tudtok segíteni, mert még mindig nem nagyon ismerem, és az angol kiírások sem könnyítik meg a helyzetemet. A rendszer: Win xp sp3, Comodo 3.0.22.349 (2*Safe mode)
1.) Biztonságtechnikával foglalkozó oldalon olvastam, hogy csak felhasználói fiókkal érdemes internetezni, nem pedig rendszergazdai fiókkal. Ezzel jól megszívatom magam, mert mindig át kell jelentkeznem, és sok a fájl védett, az asztalról még parancsikonokat sem enged törölni. Gondolom azért, mert a rendszergazda hozta létre. A Comodo használatával lehet rendszergazda fiókkal is böngészni (mármint biztonsági szempontból -> Defense+)?
2.) Néha pendrive-on szoktam kapni vírust, amit a Nod 32 3-as (csak víruskeresõs változat) verzió egybõl jelez. Megpróbálja törölni, de ekkor a Comodo feldob egy ablakot, hogy a Nod hozzá akar férni a fájlhoz. Erre természetesen az engedélyezésre kattintok, ezt eljátszom vele párszor, majd a Nod azzal a hibaüzenettel fogad, hogy nem fér hozzá a fájlhoz. Többszöri sikertelen próbálkozás után - az internet kapcsolat bontása után - kikapcsolóm a Comodo-t és ekkor sikerül törölnie a fájlt. Mi a teendõ ilyenkor? Nem így kéne mûködnie!
3.) A harmadik dolog pedig, ha hozzá akarok férni egy fájlhoz, akkor ha rákattintok, akkor 2-3 Comondo ablak leküzdése (engedélyezése) után eltûnik a helyi menü, mintha nem is kattintottam volna rá. Ezt 4-szer 5-ször eljátszva elég bosszantó egy fájl másolása is, vagy átnevezése. Ezek után persze kikapcsolóm egy idõre, de tudom hogy nem így kéne. Hogy lehet rendesen beállítani a tûzfalat? Tudtok magyar leírás ajánlani?
4.) Sokszor, ha arra kattintok, hogy automatikusan jegyezze meg a dolgokat, olyan mintha nem jegyezné meg. Mit rontok el? (Ugyanaz a kérdés.)
5.) A mostani legújabb dobása, hogy nem engedi megnyitni az mp3-kat a windows media player-el. Lehet hogy, azért mert nem rég raktam fel az sp3-at?
Most hirtelen ennyi.
A My Pending Files-szal mit szokás kezdeni? Van kb. 2000 darab, néha elküdöm (lookup), hogy ellenõrizze, de a legtöbbrõl nem mond semmi különöset, honnan tudom, hogy biztonságosak-e?
És tényleg felesleges a Defense+ ? Clean PC Mode-ban használom egy ideje, de legyen inkább Safe Mode?
hol tudom megnézni a bejövõ támadásokat,hogy miket blokkolt?
vagy ezt be kell állitani?és ha igen hol kell beállitani a comodo 3 ban?
köszi elõre is
kiléptem a comodo ból,majd lefuttattam minden tüzfal tesztet a wigwamon, és a pcflank oldalán ,és ugyanugy minden oké.
ezek szerint ilyen jó a linksys wrt54g beépitett tüzfala?
vagy egyáltalán mennyire jók ezek a beépitett router tüzfalak?
ezekrõl valaki tudna kis infót adni,mert ezekrõl nem nagyon írnak sehol,csak annyit hogy köszönik,vannak,és jól müködnek.
Trusted Zone-hoz hozzáadtam az uTorrent-et de úgy sem jó.Valami tipp?Thanks.
AVIRA - \"More than security.\"
Meg tudná valaki mondani, hogy lehet a Comodóban megadni, ha láthatatlanná teszem a portokat, melyek legyenek láthatók??? eMule miatt kellene. Vagy mindet láthatatlanná, vagy mindet láthatóvá tudtam csak beállítani. Bár érdekes, hogy a Wigwam látja a protjaim, a http://www.grc.com pedig stealth-nek látja.
Köszi!