Comodo Firewall Pro

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

BaziJoe
Sziasztok mit kell tennem a tüzfallal,hogy az utorrent-ban aktiv legyek ne passzív.

Alaplap:ROG STRIX X470-F GAMING, Proci:AMD Ryzen 2700X Memória:16Gb 3400-as Gskill Videókártya: Saphire Vega 56.

zvaragabor
Hát ha nem nagyon járkálsz kétes eredetû oldalakon, szal nálad nagyon kicsi az esélye annak, hogy kátevõ kerüljön a gépbe, akkor ki lehet kapcsolni. Telepítéskor ki lehetett választani, hogy hogyan telepítsd. Van olyan funkció, hogy a def+ csak minimális beállításokkal települjön, azaz csak a leak tesztek ellen védjen.

Magyarítás nem tudom mikorra várható, nyár elejére talán.

Én jelenleg Avira Antivir Personal Edition Premiumot használok egy 3 hónapos ingyenes licensz akció keretein belül.

Chaos Anno Domini

BaziJoe
Ha a defnence plust kihygyom mennyivel gyengül a rendszer?Magyarosítás várható a szofthoz?Ja és te még vírusirtót meg ilyesmit mithasználsz mellette ha szabad tudni??

Alaplap:ROG STRIX X470-F GAMING, Proci:AMD Ryzen 2700X Memória:16Gb 3400-as Gskill Videókártya: Saphire Vega 56.

zvaragabor
"és a + rész mit csinál és mire jó???"
Már mint a Defense+? Ez a modul a HIPS(Host Intrusion Prevention System, hoszt alapú behatolásvédelem). Ez egy viselkedéselemzõ, a programok/fájlok egymással történõ interakcióját vizsgálja, azaz a rendszer kritikus részeit figyeli, és riaszt, ha egy olyan mûvelet hajtódik végre, ami kártékony mûveletre utalhat. Mivel a legtöbb viselkedéselemzõvel ellentétben ez nem feketelistás(azaz nem konkrét kártevõ mûveletet keres a szabályrendszer alapján), hanem hanem fehérlistás. Mindenféle mûveletet figyel, ami a beállított aktivitás/mûveletbe beletartozik. Ezért ártalmatlan mûveleteknél is ugyan úgy riaszt. A fehérlista (online adatbázis) tartalmazza azokat a fájlokat, amelyek legitimek, tehát csuklóból engedélyezi majd a fájl által végrehajtott mûveleteket. Mivel még így is rengeteg fölösleges riasztás jön, így a Defense+ modul beállítható több módba is. A Training Mode(tanuló mód) mindenféle mûveletet engedélyez, és betanul, de sajnos a kártevõ mûveleteket is. Ezért ezt a módot csak kizárólag steril rendszeren érdemes hazsnálni, illetve közvetlen rendszer telepítés után, valamint ez számít a játék módnak is. De egy pár nap(1-2 hét) után, miután a Comodo betanulta azokat a mûveleteket, amiket gyakran végrehajtasz, feljebb kell venni a szintet (Clean PC Mode, Train With Safe Mode). Ez a modul felelõs továbbá a kártevõk által gyakran használt tûzfalmegkerülõ módszerek kivédéséért, azaz a leak(szivárgás) védelemért.

A Defense+ modul még egy rakat más funkciót is tartalmaz, nem sorolnám föl, ha nem muszály, majd kitapasztalod.

"Sziasztok milyen beállítást javasoltok"

Firewallnál érdemes lehet az alábbiakat bekapcsolni:

-Advanced > Firewall Behavior Settings > Alert Settings > Enable alerts for: "TCP, UDP, ICMP, loopback" requests. Nálam az Alert Frequency Level Very High-on van, nálad lehet Medium vagy High.

-Advanced > Attack Detection Settings > Miscellaneous > Do Protocol Analysis, de csak ha nem használsz p2p szoftvert (torrent, fájlcserélõk).

Ezen kívül kismillió beállítás van, de az már szubjektív, felhasználó, gép, rendszer, szoftver környezetfüggõ, hogy mit és hogyan kell(ene) beállítani.

Chaos Anno Domini

BaziJoe
Sziasztok milyen beálítást lyavasoltok és a + rész mit csinál és mire lyó???

A 3.0.17.304-s Comodoban már jó a hamachi ping, ha létrehoztam azt a szabályt, akkor okés 😊, most már csak a GRAW2+hamachinél kellene valahogy ügyeskednie, ugyanis szabály ok, látja a szervert, de onnan nem jut tovább, közben a másik oldalon látni hogy bejelentkeztem. Hiába kapcsolom ki a comodotvagy bármi, csak uninstallkor lesz jó.
zvaragabor
Új verzió - 3.0.18.309 Programon keresztül tesség frissíteni.
Ez a frissítés is csak bugokat javítgat:

* FIXED! Import functionality does not work correctly
* FIXED! Logging does not work for "Allow" rules
* FIXED! Duplicate entries are created for some applications with 8.3 path names
* FIXED! Logoff/Login stops the functionality of some applications

-Importálás funkció nem mûködött rendesen
-Naplózás nem mûködött az "Allow"(Engedélyez) szabályoknál
-Dupla bejegyzések néhány alkalmazásnál 8.3-as fájlnévvel
-Ki/Be jelentkezésnél néhány alkalmazás nem funkcionált

Chaos Anno Domini

Comodo Firewall Pro 3.0.17.304

CFP_Setup_3.0.17.304_XP_Vista_x32.exe
CFP_Setup_3.0.17.304_XP_Vista_x64.exe

* FIXED! Exceptions could not be added in protections window
* FIXED! Ask rules do not work in firewall rules when there is an allow/block rule in the policy
* FIXED! Windows Vista D+ protection was not properly working for pseudo-COM interfaces(e.g. DNS resolver or service control manager access)
* FIXED! Updates are going to provide configuration migration wizard to make the old configurations compatible with the new one
* FIXED! Windows Vista virus scanner does not run
zvaragabor
zvaragabor
Újítások az új verzióban (csak úgy nagyjából fordítottam, az eredeti angol changelog ITT olvasható):

Új
-anti-leak(szivárgásvédlmi) konfiguráció: (új gyári beállítás a "D+"-ban)

-on-demand víruskeresõ: egy alapszintû kézi indítású keresõ, ami a Comodo telepítésekor lecsekkolja fájlokat kártevõ után, valamint a felhasználói felületen keresztül is elérhetõ. Ez a keresõ csak végrehajtható fájlokat ellenõriz. (Az antivírus persze továbbfejlesztett motorral fog rendelkezni, nem kell aggódni.) Valamint ha minden igaz, akkor a tûzfal számára új, még ismeretlen végrehathatókat is ellenõrzi, mielõtt bármilyen mûveletet is végrehajhatnánk a fájllal a riasztási ablakban.

-a-vsmart garancia program: Ez egy fizetõs szolgáltatás, annyit sikerült az ismertetõbõl kihámoznom, hogy ha erre elõfizetünk, akkor mindennemû fertõzés megoldását elvállalja a cég egy távirányítású szervízeléssel. Persze csak akkor, ha az õ termékük( CFP) használata mellett van fertõzés.

Továbbfejlesztve:
-Önvédelem
-gyári beállítások(több registry bejegyzés, és COM interfész védelme, valamint a böngészõ, és ftp kliens szabályok mostantól támogatják a passzív ftp-zést)
-rundll32.exe és más windows-os program mostantól nem megbízhatóként mûködik
-Ha a D+ nincs clean pc mode-ban, akkor nem fog a pending files list gyûlni

Hibajavítások:
-hibák, amik lehetõvé tették a D+ nem megfelelõ mûködését ártalmas mûveleteknél(hiba a registryben, fájl védelem, billentyûnaplózás)
-hiba, ami miatt CFP nem mûködött megfelelõen bizonyos hardverkörnyezetek mellett(pl USB kulcs használata)
-néhány hiba a GUI-ban.

Továbbá teljesen megújult a tûzfaluk honlapja.

Chaos Anno Domini

zvaragabor
CFP 3.0.16.295
Tessék frissíteni. Vagy letölteni az Upgrade Patch-et.
-A tûzfal kapott egy on-demand (csak keresésre szolgáló) víruskeresõ modult. Ez még egy kezdetleges keresõ, nagyon egyszerû, de ez lesz az alapja a Comodo Antivirus v3-nak. Ha jól értelmeztem, akkor csak azért tették bele a tûzfalba, mert a tûzfal felépítése lehetõvé teszi, hogy ezt a modult használhassuk. Nincs benne semmi beállítási lehetõség, a Defense+ Common Tasks menü alól indíthatjuk el, és máris elkezdi keresni a merevlemezt. Elég gyors, de ez nem mindig lesz így, hiszen egyenlõre csak végrehajtható fájlokat szkennel, archívumokat, önkicsomagolókat, médiafájlokat stb még nem. Ezért lesz olyan feltûnõen kevés az ellenõrzött fájlok száma. Ha minden igaz, ez a modul arra is szolgál, hogy a még tûzfal számára ismeretlen végrehajtható fájlokat lecsekkolja, mielõtt bármilyen akciót kiszabunk rá.

Chaos Anno Domini

zvaragabor
Ez a tiltó szabály felelõs az összes többi kapcsolat tiltásáért, amikre nincsenek engedélyezõek.

Chaos Anno Domini

a gyors teszten mindegyik oké volt azaz a port nem válaszól láthatatlan
mit akartál ezzel, légyszi fejtsd ki mit akartál?
ha passzív vagy akkor csak az aktívaktól töltesz, de ha aktív akkor mindenkitöl tölthetsz!
zvaragabor
Csak kíváncsiságból, futtass már le egy tûzfaltesztet. Például wigwam.sztaki port tesztje megfelel.

Chaos Anno Domini

próbálgattam több mindent de szerintem a megoldás: firewall/advanced/network security police/global rules
allow and log IP in/out from IP any where protocol is any tiltva van ezt kell engedélyezni "allow" + a portot is állítsd be ha fix a portod

remélem ez a megoldás
5c0rp330n
Hogy oldottad meg az elsõ problémát?
Nálam passzívat ír (felkiáltójelet) ki de nem veszem észre, hogy emiatt bármi rosszabb lenne.

zvaragabor
Kerio. 😉 De igazság szerint már nem is Kerio, hanem csak Sunbelt Personal Firewall.

Comodo Defense+ modulját állítsd át Training Mode-ra.

Chaos Anno Domini

hali. az elõzõ probléma megoldva.
Lenne egy másik dolog, most próbálgatom a comodo 3-at, és nagyon ídegesít, hogí állandóan pofázik mindenért, mindenthülyeséget megkérdez, hogy lehet ezt kikapcsolni, vagy úgy beállítani, hogy megfelelõen mûködjön, elõtte a sunbelt cerio-t használtam és az dolgozott magától elvolt mint a befõtt. Idáig nem nyerte el a tetszésemet, pedig sok jót olvastam róla. segítsetek
hali segítség kellene! utorrentem van, most raktam fel a comodó 3 tûzfalat, megtanúlta az utorrentet, engedélyezi a tcp -t és az udp -t is,de valami még kell, mert nem vagyok aktív. segítsetek mit állítsak még be, hogy aktív legyen a kapcsolatom.
ThuG4LifE
megoldva ...

Rest In Peace PaC & YaK

ThuG4LifE
comodo-t (2.4.19.185) hogyan tudom rábírni, hogy torrent aktívba menjen?

Rest In Peace PaC & YaK

zvaragabor
Kösz újfent. Link-kel a modikat kellene látogatni, de nem akarom õket folyton nyaggatni. 😊

Chaos Anno Domini

Jó lett. Alá lehetne tenni egy linket a Comodo oldalára.
bmate0007
Jó lett a banner.<#eljen>

zvaragabor
Köszi. 😊

Chaos Anno Domini

KO
Tetszik !
Ügyes vagy. <#wave>

Aki embert öl az gyilkos, aki tömegeket az hadvezér.

grat !<#taps>
5c0rp330n
Jó lett <#eljen>

zvaragabor
Köszi. Hát szerintem így már elég lesz. Nah megkérem hogy tegyék be.

Chaos Anno Domini

bmate0007
Ez nagyon jó lett. Ügyes vagy. ;-) Szerintem lehetne a betûtípus zöld, és dõlt, de végülis Te döntöd el.

zvaragabor
Nincs, még semmilyen verzióból nincs magyar sajnos.

Chaos Anno Domini

zvaragabor
Ilyen lett. Javítsak még valamin szerinted?

Chaos Anno Domini

BaziJoe
A vistásbol van már magyar ???

5c0rp330n
Inkább elõzõ betûtípus/szín legyen szvsz.

zvaragabor
Óh, a bannerrõl meg meg is feledkeztem, pedig kész van(elvileg). Majd intézkedek. Amúgy köszi.

Chaos Anno Domini

zvaragabor
Kiegészítésül a hozzászólásodhoz, az alábbi hibák lettek javítva ebben a verzióban:
-Sikertelen a Windows frissítése Vista alatt.
-Hozzáférés Megtagadva hibaüzenet jelenik meg amikor egy mappát akarunk törölni.

Chaos Anno Domini

KO
király <#eljen>
beszélj Airbussal!

Aki embert öl az gyilkos, aki tömegeket az hadvezér.

Hali!

Az a 445/135 megosztás miatt van nyitva nálad. Ha nem akarsz semmit megosztani, protokolloknál (hálózati kapcsolat tulajdonságoknál) szedd ki a fájl- és nyomtatómegosztást.

Arki
zvaragabor
#408-#410 Köszi

5c0rp330n köszi az észrevételt, javítom majd. Azon kívül így utólag más javítani valót is észrevettem, majd holnap elmolyolok vele még egy kicsit.

Chaos Anno Domini

5c0rp330n
A szöveg elforgatása sztem nem dob rajta túl sokat, simán talán jobb lenne. Szigorúan szvsz. Amúgy tényleg jó lett.

bmate0007
Nem is lett jó...Hanem egyenesen király! 😊<#eljen>

slime001
Nagyon jó lett! Én szívesen látnám itt kitéve! 😊

AVIRA - \"More than security.\"

zvaragabor

Chaos Anno Domini

zvaragabor
Sikerült valakinek a Comodo mellé föltenni a Kaspersky AV-t?

Chaos Anno Domini

zvaragabor
Régen nekem is volt ilyen, szomszédnál volt a router, onnan jött a net, és a 80-as, és 8080-as portok mindig nyitva voltak, hiába próbáltam bezárni a ZoneAlarmmal.

Chaos Anno Domini

zvaragabor
Menyj bele a router beállításaiba és resetelj mindent. Hátha...

Chaos Anno Domini

slime001
Kezdek megbolondulni! Úgy látszik - most véglegesen, hogy a tûzfaltesztek (Wigwam, PCFlank) valóban a routerem tûzfalát tesztelik, mert elvégeztem a tesztet Zone Alarm-al és Outpostal is és ugyanazt az eredményt kaptam mint Comodoval.

AVIRA - \"More than security.\"