Comodo Firewall Pro

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Igen ugyanazok, legalábbis ugyanúgy tettem be õket :-)
zvaragabor
Kicsit én is álmos vagyok mostanra, nem megy olyan könnyen a gondolkodás.
Gondolom úgy van, de azért megkérdezem: A 3.0.14.276-os verzióval is van hamachis szabály ugye? 😊
Majd holnap válaszolsz ha akarsz, én is lassan nyugovóra térek.

Chaos Anno Domini

Lehet rosszul fogalmaztam, elnézést.
Másik gép pingel engem és erre én vagy adok választ vagy nem.
IP alapú pingre azt értem amikor rendes IP jére pingelem meg, tehát, futtatásba beírom cmd és beírod ping + az IP-jét.
ping 81.182.xxx.xxx és erre (nem) adok választ, ami helyén való is mert tiltja az ICMP szabály ugye, block icmp echo request.

A hamachi a my network zones-ba van betéve, ott van megcsinálva az a pár hamachis IP akik a hamachin rajta vannak.
No ha azt a hamachi zónát oda betesszük a global rulesba és a ICMP tiltó fölé visszük, akkor az engedve van. Hamachiból megy a ping( mások pingelnek emgem és én válaszolok neki). Ha az ICMP tiltó alá visszük akkor nincs a pingre válasz.
ICMP blockot áttesszük allowra, akkor mind hamachi alol (5.x.x.x), mind rendes IP (81.182.x.x ADSL) van válasz.
Ez így volt a 3.0.13.268 as verzióban

Az új 3.0.14.276-os verziónál ez nem akar így mûködni. Ott mindig tiltja. Csak akkor nem ha Allowra tesszük a globálisban az ICMP-t, de ez ugye nem túl jó mert akkor mint írtad kintrõl is ezzel megkereshetnek a hackerek.

Asszem mára ennyi, holnap folyt. Köszi az eddigieket.
zvaragabor
Itt van. Van magyar szekció is, de az nem valami életdús.

Chaos Anno Domini

zvaragabor
IP alapú ping tudtommal nincs, hisz a ping az ICMP protokollt használja, legfeljebb csak annyi, hogy IP-t tudsz pingelni.

Talán hamachinak olyan szabálya volt, ami engedélyezte a pingelést, és ez felenti a blokkolás alúl, mert a tiltó szabály fölött áll. Vagy nem tudom. 😊

Chaos Anno Domini

Merre van az a hivatalos fórum? Magyar nyelvû vagy angol?
Szerencsére egyik barátomnak még a régi van fent és így tudjuk nézegetni.
http://images.netbag.hu/20071227/1198794304843.jpg

Ott van és tiltja, vagyis mûködik, mert ha fölötte kivesszük a hamachi LAN szabályt akkor nem ad választ.
Rendes IP alapú pingre persze nincs válasz, mert arra nem adtunk meg szabályt.
zvaragabor
Felteszem a kérdést a hivatalos fórumban, hogy melyik blokkoló szabály kell.

Chaos Anno Domini

zvaragabor
Kicsit kavarodás van a programon és a verziókon belül, nem vagyok benne biztos, hogy a legelsõ hármas verziók is ICMP-t blokkoltak volna, hisz a HELP file-ban is IP alapú blokkoló szabályt mutatnak a General Rules menü képén, és a HELP fájl még nincs frissítve a 3.0.14.276-os verzióra, azaz lehet, hogy a legelsõ hármas verziók engedték a pingelést.
Biztos, hogy ugyan ez az ICMP tiltó szabály volt a 3.0.13.268-as verzióban is?

Chaos Anno Domini

Köszi tényleg ez volt az.
Viszont érdekes hogy a régiben is ott volt CFP_Setup_3.0.13.268-as és ott meg ment a ping ez alatt is. Vagyis minden ugyanaz és mégis ott még jó, itt nem.
Most akkor melyik a jó?
zvaragabor
De nem vagyok benne biztos, hogy ez az IP alapú blokkolás föltétlen kell, hisz a gyári szabály csak az ICMP ping kéréseket tiltotta. Legföljebb exportáld a beállításokat, hogy vissza tudd állítani, arra az esetre, ha valami gubanc lenne. 😊

Chaos Anno Domini

zvaragabor
A legtöbb mai tûzfal egyik feladata hogy tiltsa a ping kéréseket(hackerek, támadók is gyakran használják a pingelést). Ha minden igaz, akkor erre van egy szabály a FIREWALL > Advanced > Network Security Policy > Global Rules, és itt elvileg olyan, hogy:
"Block And Log ICMP In From IP Any To IP Any Where ICMP Message Is ECHO REQUEST"
Ezt alakítsd át Allow-ra, és hogy ne logoljon(de ha gondolod akkor logolhat), majd hozz létre egy új szabályt az alábbi alapján:
Block And Log IP In From Any To IP Any Where Protocol is Any

Chaos Anno Domini

Feltettem a comodot újra. A régi ami a 2.4 rõl frissített updatelve, az, vagyis annak a telepítõje nem volt meg. Igaz mst küldik át nekem :-).
Szóval 3.0.14.276 os van fent és az istennek sem tudom beállítani, hogy a pingre válaszoljon a gépem. Én tudok pingetni másokat, de õk engem nem. (nincs válasz)
zvaragabor

Chaos Anno Domini

zvaragabor
Ha a paccsot telepíted, akkor nem fog kérni semmilyen módot, egyszerûen csak telepíti a frissítéseket. A beállítások mind megmradnak.

Ha a teljes telepítõt akarod feltenni, akkor érdemes elõtte exportálni, elmenteni a beállításokat a programból uninstallálni a fentlévõt, újraindítani a gépet, és telepíteni az újat. Ezután elvileg mindegy, hogy milyen módban telepíted, utánna úgyis importálod az elmentett beállításokat, és visszakapod õket.

Chaos Anno Domini

slime001
Az új verziószámú Comodot lehet Advanced módba telepiteni vagy ezt is basicen kell? Ez valami bug amúgy? Mármint hogy ha advanceden telepited megöli a géped.

AVIRA - \"More than security.\"

zvaragabor
Gondolom tovább javították, optimalizálták a méretét.

Chaos Anno Domini

CFP_Setup_3.0.14.273_XP_Vista_x32.exe ~9,6MB
CFP_Setup_3.0.14.276_XP_Vista_x32.exe ~9,5MB

CFP_Setup_3.0.14.273_XP_Vista_x64.exe ~38MB
CFP_Setup_3.0.14.276_XP_Vista_x64.exe ~19MB

Érdekes. A xx.276-os "végleges"? Még kisebb a mérete, mint a "nem végleges" korábbi xx.273-nak.
zvaragabor
Kiadták a véglegeset (3.0.14.276)!
Itt vannak a patch-ek:
(32bites változat):
http://download.comodo.com/cfp/download/Patches/CFP_Patch_3.0.14.276_XP_Vista_x32.exe
(64bites változat):
http://download.comodo.com/cfp/download/Patches/CFP_Patch_3.0.14.276_XP_Vista_x64.exe

Telepítés: Csak letöltitek, telepítitek, és kell majd egy újraindítás.

Aki most tenné fel elõször, az az alábbiak közül válasszon:
(32bit):
http://download.comodo.com/cfp/download/setups/CFP_Setup_3.0.14.276_XP_Vista_x32.exe

(64bit):
http://download.comodo.com/cfp/download/setups/CFP_Setup_3.0.14.276_XP_Vista_x64.exe

Chaos Anno Domini

Gundark
Jó köszi, én is elvagyok vele, csak érdeklõdtem 😊 No meg az az igazság annyira nem hiányzik nekem hogy magyar legyen, mert azért bírok angolul 😊

Airbus A380
Én megvárom addig bõven jó a régi is és addig gondolom kiforr az új.

"A biliárd nem más, mint a tervezés magasiskolája. Nemcsak játék, hanem sokat ígér? sportm?vészet, melyhez egy sakkjátékos elméje és egy koncertzongorista keze szükséges." Albert Einstein

Airbus A380
Igen a fordító azt igérte nekem hogy kb januárba....

"A biliárd nem más, mint a tervezés magasiskolája. Nemcsak játék, hanem sokat ígér? sportm?vészet, melyhez egy sakkjátékos elméje és egy koncertzongorista keze szükséges." Albert Einstein

Gundark
Érdekes ez a sok problem. Nálam szerencsére nem jelentkezik egyik sem. Sõt még a mikrotorrent is aktiv. Már biztos volt róla szó, de lesz belõle magyar változat?

KO
sok még a gond.
majd kiforrja magát.
reméljük. <#felkialtas><#confused>

Aki embert öl az gyilkos, aki tömegeket az hadvezér.

Öh ugy csinaltam, hogy letoroltem teljesen az egeszet aztan fresh install az ujjal, es igy nem ment. Varok nehany honapot akkorra mar csak kijavitjak ezt az idegesito bugot, mer amugy tetszenek az ujitasok. Viszont addig a 2.4 is tokeletesen megfelel, megy minden ahogy kell. 😉

Itthagytam a forumot! Ne irj privatot!

zvaragabor
<#nemtudom>

Chaos Anno Domini

Kori
igen müködik pár napig aztán újra kell csinálni az egészet

Az élet a legjobb méreg! Tuti ki fog nyírni!!!

zvaragabor
#277, esetleg #279-cel mûködnie kell.

Chaos Anno Domini

skinnyman
utorrentet sikerült már 3.0-val belõnie valakinek? Megcsináltam egy netes leírás alapján is de felkiáltójelet mutat továbbra is...

Regards,

zvaragabor
Ugye nem downgrade-elt a program miután feltetted ezt a béta verziót? Mert ez nem hivatalos, és így a program azt fogja látni, hogy a 268 a legfrisebb, és hiába nagyobb a verziószáma az újnak, visszafrissíti magát a 268-ra. Ha netán nállad is így volt, és ezért nem ment a netmeosztás, és van türelmed, akkor próbáld meg újra. 😊 Ha nem downgradelt a comodo, akkor sanos nem tudok mit mondani, talán a következõ hivatalos verzió orvosolja. 😊

Chaos Anno Domini

Jelentem ICS tovabbra sem mukodik, tovabbiakban leszarom az ujjitasokat es megy fel a 2.4.

zvaragabor
Tévedtem, lehetséges, hogy megtalálja az új veriót, de ne fogadd el, ha nincs gond a .268-cal. Várjuk meg a véglegeset.

Chaos Anno Domini

zvaragabor
Újratervezett és optimalizált safelist a ludas.

Chaos Anno Domini

Remek, leszedem es holnap delelott kiprobalom. Koszi

zvaragabor
Elvileg mûködnie kell. Itt a lista a javításokról:

* FIXED! VPN Clients cant connect to VPN servers
* FIXED! cmdagent.exe consumes 100% CPU
* FIXED! System reboot takes too long when CFP is installed with some other security software such as Avast
* FIXED! CFP can not find the application behind a connection(for example kaspersky web scanner)
* FIXED! "System Idle Process" is now changed to "Windows Operating System" to describe applicationless traffic(So no more system Idle Process in anywhere in CFP)
* FIXED! Internet Connection Sharing(ICS): CFP is now compatible with ICS servers(users will need to answer some popup alerts)
* FIXED! System performance has been slightly improved
* FIXED! Defense+ allowed some applications to modify a protected file wven if it is not allowed
* FIXED! 8.3 path conversion and its associated duplicate entries/not remembering my answer problems(e.g. for BOClean or AVG)
* FIXED! if CFP.exe is active, trying to rerun cfp.exe will activate the currently active CFP.exe instance now
* FIXED! Accidental BLOCK/ALLOW for image execution popups are NOT remembered through out the application life time anymore(This means if an application is blocked/allowed from being executed without remembering, it will be asked again).
* FIXED! Default global rules for NON-P2P mode has now been changed to allow various incoming ICMP messages that affects windows updates and trace routing applications
* FIXED! New application signature database has been introduced : the size and format has been significantly changed to prevent false al;erts from some AV programs
* FIXED! Crashes while opening help file from the GUI links
* FIXED! Crashes related to password protection dialog
* FIXED! Introduced the defense against a new keylogging technique

Chaos Anno Domini

Valaki irja mar le hogy a ICS mukodik-e ezzel a 3.0.14 verzioval lecci.

zvaragabor
Ez egy béta verzió azoknak, akiknek problémái vannak a 0.13.268-as builddel. Ezzel a "speciális verzióval" akarják megnézni, hogy a 268-as által produkált hibák javítva vannak-e. Nem hivatalos verzió, így az updater nem tölti le, és a hivatalos oldalon sincs.
Ha nincs problémád a 268-cal, akkor nem kell használnod.

Chaos Anno Domini

skinnyman
Hmm, nekem még 0.13 van és ha check updates-t csinálok, nem talál újat és a comodo oldalán is még a régihez van a link. Nem értem miért.

Regards,

Érdekes:
CFP_Setup_3.0.13.268_XP_Vista_x32.exe ~32MB
CFP_Setup_3.0.14.273_XP_Vista_x32.exe ~9MB

CFP_Setup_3.0.13.268_XP_Vista_x64.exe ~60MB
CFP_Setup_3.0.14.273_XP_Vista_x64.exe ~38MB
Írjon nekem, akiknek az alábbi problémáik vannak:

* VPN kliens nem tud VPN szerverekhez kapcsolódni
* cmdagent.exe 100% CPU
* a rendszer újraindítása nagyon sok idõt vesz igénybe más biztonsági programok együttes használatakor (pl. Avast)
* a CFP nem találja az alkalmazást egy kapcsolathoz (pl. kaspersky web scanner)
* Internet Connection Sharing(ICS) nem hozható össze ICS szerverekkel
* nagyon lecsökkent teljesítmény (tûzfal telepítés után/használattal)
* a Defense+ tiltás ellenére néhány alkalmazás módosíthatott védett fájlokat
* 8.3 elérési út és duplikált bejegyzések, nem emlékszik válaszra (pl. BOClean vagy AVG)
* ICMP üzenetek nem jutnak be (nem-P2P programok, de pl. valamilyen tracer-t végzõ program)
* fals riasztás vírusirtó fájlokról (~digitális aláírással kapcsolatos)
* hiba súgó fájl megnyitásakor a programból
* a jelszót bekérõ ablaknál hiba

Más problémával mindenki használja a fórumokat, KÖSZÖNÖM!

Arki (ark/kukac/freegamespalace.org)
Kori
megcsináltam az elözö hszekben írtakat az utorrenttel
kb egy hétig tökéletes most ujra áttet passziv állapotba
hetente kell beállítani a portot?

Az élet a legjobb méreg! Tuti ki fog nyírni!!!

Köszi
Látom, Te is NOD32-t használsz. Nem lassult le a Comodoval a géped?
Elötte Keriot használtam, azzal sokkal gyorsabb volt.
slime001
Elindítod a Comodo Firewall Pro 3.0-t, aztán rálattintassz a "Miscellaneous" fülre. Settings > General > Automatically start the application with Windows > ide teszel egy pipát apply aztán készen is van.

AVIRA - \"More than security.\"

Sziasztok,
Most telepítettem a comodot. Hol kell beállítani, hogy indításkor müködjön is. Ugyanis csak akkor indul el a túzfalas védelem, ha az asztalon lévö ikonra klikkelek. Ekkor megjelenik a tálcán a kis ikon. Az egér jobb billentyüvel klikk a tálca kis ikonjára, akkor látom, hogy a kipipálva a "tálca ikon bekapcsolása". Amikor újra indítom a gépet nem jelenik meg a tálcán az ikon. Hol kell aktiválni, hogy automatikusan bekapcsoláskor beélesedjen a túzfal is?
Köszi
zvaragabor
Nem vagyok benne biztos, hogy a VPN kialakítása 100%-ig támogatott lenne a 3.0-ban a fejlesztõk szándéka szerint. Vagyis megoldható, csak nem úgy, mint egy vállalati tûzfalban, amit többek között VPN-ek kialakítására használnak.

Chaos Anno Domini

Remelem hamar kijavitjak a netmegosztast, noverem erdekeben. 😄

#291 visszaolvasás rulz :-)
zvaragabor
A véglegesebn is vannak bugok. A final release-re 1-2 napra jött egy minor update, de most is dolgoznak a megmaradt, jelentõsebb hibákon a véglegesnél.

Chaos Anno Domini