Comodo Firewall Pro

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

zvaragabor
Nekem tegnap frissített 3.0.13.268-ra.

Chaos Anno Domini

lck
zvaragabor
Igen nálam így van. A két kipipálatlant fölöslegesnek véltem.

Chaos Anno Domini

bmate0007
Nálam itt minden be van pipálva.

lck
A mon settingset így raktad, alul is mindent kipipáltál ?

slime001
Igen. Feltelepitettem Basic módba és tökéletesen mûködik, semmi akadás vagy lassulás nem érezhetõ. Csak azt nem értem ha Advanced-be ennyire lefogja a gépet akkor miért az az alapértelmezett telepítésnél?

AVIRA - \"More than security.\"

skinnyman
Tûzfalat nem hülyeség használni pedig, tuti h nálad volt vmi zûr.

Regards,

slime001
Adok neki még 1 esélyt. Lehet hogy csak az én hibámból tette ezt 😊

slime001
Na ebbõl ma Windows reinstall lett. Letöröltem a Comodo-t (nem rebootoltam talán ez lehetett a gond) és utánna visszaraktam Basic-re állitva ahogy irtátok. Újraindul a gép, Comodo nem indul hanem kiír valami hibát hogy nem talál 1 fájlt. Na mondom törlöm le megint rakom újra. Nem engedte magát se letörölteni se telepiteni és a netet is letiltotta. Órákig szenvedtem a géppel hogy vissza varázsoljam a netet de nem sikerült és végül újraraktam a gépet. Azthiszem elhatárolódok ezentúl mindennemû tûzfal programtól.

zvaragabor
Nah a Defense+ settingsen valamennyire átrágtam magam, én úgy oldottam meg, hogy:

general fül:
PC Clean Mode
riasztási ablak a képernyõn duplájára, 240-re vettem
pipa:
trust the applications digitally signed by trusted soft vedors
másik kettõ nem

mon settings fül
device drivers installation és process terminations nincs kipipálva, minden más igen.

Chaos Anno Domini

lck
Nekem: Train with Safe Mode - ban van a tûzfal is és a Defense is.
Szerintetek jó úgy ?
skinnyman
Nálam Clean PC Mode-ban van a Defense+, és hasít minden, semmiféle lassulásról szó nincsen.

Regards,

bmate0007
Megvan. De így is ott van a Defense+, csak most Clean PC Mode-ban. 😊
Ilyenkor mi van? 😊

bmate0007
Van itt olyan, hogy Advanced Firewall with Defense+, és Basic Firewall.

bmate0007
Jó...Nekem ebbõl elgem van, hogy nem jön be semmi...Most akkor újra feltelepítem. 😊
Mit is csináljak? Basic-re a Defense+t?

zvaragabor
Igen, attól tartok még korai. 😊 Nem vagyok azért én anyira Comodo szakértõ, pláne nem hálózati szaki. 😊 Ez az új verzió egy teljesen más, saját logikát követ a 2.4-es verzióhoz képest. Számomra még idegen a lelkivilága, nem látok még bele annira. 😊 Hozzá kell szokni.

Chaos Anno Domini

telepítés után😊
Úgytûnik,aktív torrentkliens esetén,(pl:utorrent)automatikusan engedélyezi a kliens által használt portot.
spidey91
én meg nem raktam bea DEfense+ hanem basic settings re nyomtam.... meg nod32 2.7 gyors a gép

Gépem ati X1900 4200

lck
Telepítéskor Basic -et állítottatok be neki ?
Nekem így van és semmi féle lassulást nem érzékelek.
Sõt: Úgy tettem fel hogy az Eset Smart Security-t lecserélem NOD32 3-ra. És mintha az egész rendszer gyorsabb lenne. Igyaz így a védelem kb. 5-10 megával többet eszik.
bmate0007
Ezt sztem meg kéne írni nekik. Addig honnan tudják hogy mi a gond? 😊

slime001
Akkor jó. Azthittem nállam van a gond. Remélem minnél hamarább kijavítják. Én addig is kikapcsolom.

bmate0007
De. Nekem is vannak ilyen gondjaim. Tökre belassul a gép, procit 100%-on pörgeti, és alig él.

slime001
Ti nem tapasztaltok olyat hogyha a Defense+ bevan kapcsolva meghal a gépetek? Mert ha én bekapcsolom teljesen lelassul, nem nyit meg semmit, szétfagy aztán reset lesz a vége. Szóval másnak nincs gondja a defense+-val?

lck
megoldva
lck
Na most meg nem tudok benne utorrentnek portot nyitni. - VALAKI help!!!
lck
Gábor !
Lehet hogy még egy kicsit korai, de készíthetnél nekünk egy kis segédletet az új comodo beállításokról, amit fontosnak vagy jónak tartasz.
zvaragabor
Ismert alkalmazások keresését végigfuttattad?
Biztonság/egyéb menüben nem állítottál el semmit?

Chaos Anno Domini

montyx
hmmm... nah rontom kicsit a morált, mert úgy tûnik mindenki teljesen elégedett a COMODOval. 😄
Naszóval, ha valakinél, hát nálam tutira megfõ valami. Peches vagyok és kész. 😞

A problem, hogy mióta feltettem a COMODO PF free verzióját (2.4.18.184), azóta az eddig is tetû netem még lassabb lett, de baromi látványosan... Az az oldal ami eddig 1 perc alatt felvánszorgott a monitoromra, azóta cca 4-5 percig tölt. Az Live MSN meg az istennek nem bír csatlakozni, míg le nem lövöm a COMODOt. Viszont a uTorren átlagsebessége majd megduplázódott... Én ezt fullra nem értem. Van valakinek valami ötlete rajtam kivûl mi lehet a baj. Ha képernyõmentés kell tudok felrakni. A COMODO amúgy teccene, ha tudnék tõle élni! :S

zvaragabor
Na jó feltettem én is. Szép munka COMODO.

Chaos Anno Domini

skinnyman
Feltettem, qrvajónak tûnik eddig, respect! 😊

Regards,

slime001
De elállítottam és nem emlékszek rá hogy melyiken volt 😄

zvaragabor
#218 - ezt neked kell tudni, te tetted fel. 😊

#219 - bekapcsolva basic mód

Chaos Anno Domini

spidey91
akkor a defense+ mos t legyen bekapocslova vagy ne? hogy a jobb, defense + basic vagy kikapcsolva? melyik a tutittb?

Gépem ati X1900 4200

slime001
Alapba Clean PC Mode-on vagy Training Mode-on van?

zvaragabor
Na majd ha visszakapcsolod a defense+-t, akkor fog. 😊 Fõleg, ha fel is húzod a szintjét. 😊

Chaos Anno Domini

slime001
Nem kúrja szét a gépet. Nem volt ilyenrõl szó. Azt írtam hogy belassult tõle a gép, de a defense+ kikapcsolása meg egy restart után minden rendeltetés szerûen mûködött. Lehet hogy visszakapcsolom a defense+-t. Szerintem érdemes felrakni. Pozitívum hogy nem kérdez annyi mindent mint az elõzõ verzió.

zvaragabor
Feltelepítheted. Alapvetõen ez egy tûzfal, és nem kártevõ. Eddig nem tudok senkirõl, akinek szétcseszte volna a gépét.

Chaos Anno Domini

zvaragabor
Az antivírusukban már van. A tûzfalban egy másik HIPS van, mint az antivírusban, de azt is átfejlesztik, olyasmire mint ezt. Ha jól tudom majd felajánlja valamelyik, hogy kikapcsolja a másik HIPS-ét, mert a kettõ együtt nem mehet.

Chaos Anno Domini

spidey91
TEHÁT AKKOR Most akkor ez szétkurjaa gépet a 3.0as verzio vagy nyugodtan felrakhatom?

Gépem ati X1900 4200

slime001
Úgy hallotam hogy ez majd az antivírusukba lesz beleépítve. Vagy majd mindkettõbe belerakják?

zvaragabor
A defense+ a HIPS.
#191 <- de ennél összetettebb a dolog.

Chaos Anno Domini

slime001
Ez a Defense+ pontosan mit is csinál? Mire jó?

zvaragabor
Ajánlatos a defenz+-t bekapcsolva tartani, legföljebb levenni a szintet Basic-re, mint a #205-ben idéztem.

Chaos Anno Domini

slime001
Én miután kikapcsoltam a Defense+-t jó lett a gép.

bmate0007
#205: Köszi.

#206: Majd meglátod. 😊
De sztem nem.

spidey91
Most akkor ez szétkurjaa gépet a 3.0as verzio vagy nyugodtan felrakhatom?

Gépem ati X1900 4200

zvaragabor
Amikor lesz hozzá fordító eszköz, és elkészül vele Arkangyal(a magyaíró, õ fordította a 2.4-et is). Év végén talán. Nem tudni.

Aztán itt egy kis tanács Arkitól:
"
Ja, ajánlások: a lehetõségnél Custom és legyen Basic a Defense+. Késõbb majd át lehet állítani, de kár lenne emiatt szívni tongue.gif. A fõ panelen levõ Switch to installation mode majd segíteni fog benne, hogy a tûzfal ne kérdezzen rá folyamatosan egy telepítõ által indított rész-programok halmára, csak az elindított telepítõ fájlra.
"

Chaos Anno Domini

bmate0007
Mikor jön hozzá language pack?

bmate0007
Végülis ja, csak az a baj, hogy angol.