Az új Pannónia

Oldal 1 / 4Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Na, annak nagyon tudnék örülni, ha ismét ilyeneket (banner) gyártanának.

SHADOWEYES7

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

skate00
1974-es film a Pannonia gyár bezárásáról.
Érdemes megnézni.

Max respect!
<#eljen>

DummyBoy
Hopp, ez igen ... nem igazán tetszenek az ilyen mocik, de ez szép 😊

Gratula!

\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"

Bogdogege
Ilyen volt <#vigyor5>

&#22823;&#26085;&#26412;&#24093;&#22283; (&#65417;&#3237;&#30410;&#3237;&#65279;)&#9583;

Bogdogege
Lassan elkészül .

&#22823;&#26085;&#26412;&#24093;&#22283; (&#65417;&#3237;&#30410;&#3237;&#65279;)&#9583;

Szépnek szép, de biztos, hogy ezt Pannoniának kell nevezni?
Sajnos nem sok köze van már a Géptáltoshoz.

SL

&#9762; HARDSTYLE &#9762; SCANTRAXX RECORDZ &#9762;

modelcar
Sajnos nincs hír.

NFS W:CSIZIHUNGARY NFS HP:csizihungary1 4 GB Kingston 800 Mhz DDR2 RAM | Gigabyte GTX 460 OC 1GB | Intel Core2Quad Q8400 | Gigabyte SuperB 550W | BenQ G2220 HDA | 335 GB HDD |

Up, ha nem baj.
Az oldal azóta is átalakítás alatt áll. Valakinek nincs infója, hogy mikor várható valami fejlemény?

A másik kérdésem, tudom, nem igazán idevaló, de van nekem egy kisöcsém, aki él-hal a Pancsikért, és most jutott el oda, hogy szeretne egyet felújítani magának.
Ha valamelyikõtök tud nélkülözhetõ régi, használt, akár leharcolt állapotú géprõl, kérem, gondoljon rám. 😊 (nem hirdetésnek szántam, inkább információ érdekelne)

Öööö... azóta semmi?

FORZA FERRARI
Jó ez a pannóniás videó!

majd elmondom máma

<#wow1><#wow1><#wow1>

SHADOWEYES7

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

SHADOWEYES7
Csodálatos 😉

SHADOWEYES7
Akkor 1 kis orgazmus 😊

Nekem a régi jobban tetszett, de én elfogult vagyok.

SHADOWEYES7

daeemoon
Sajnos ez az oldal is már öreg... Amúgy olvasgassatok utána a fórumokon, hogy mi is a helyzet. Már bemutatták a vázat és az ülést, de hozzáértõk szerint az egy Danuvia ülés... Index fórumokon jobban benne vannak a témában. Elég elszomorító. Ez a Mázló gyerek egy operatõr...

650-es Pannónia készül?
Egyébként csak nekem újdonság, hogy frissítették a weblapot?

Zsolti9014
Ja, egy Babettám azért van is. 😄

Hajrá Magyarország!

Zsolti9014
én is gyakran elgondolkodom, így 18 évesen, hogy milyen jó lenne, ha Ladák, Skodák, Trabik, Wartburgok, kis Fiatok (850, 500, 127 stb.) ill. Simsonok, Pannóniák, Babetták, Jawák, stb. szaladgálnának az utakon, melyeken jóval ritkább a forgalom. Olcsó kenyér, olcsó benzin...

Hajrá Magyarország!

daeemoon
Nem tudom... Van esély rá, hogy lesz valami? Csak rosszat mond a nép.

pszihopata

a magyarok úgy tanulnak meg repülni hogy el akarnak esni és nem sikerül

Nem igazán az "új" Pancsikról szól, de ajánlom figyelmetekbe:
Egy oldalkocsis T5-ös nagy útra készül

tigeroo
áááh geciszép(Y)
mindig mondom apámnak hogy de szerencsés volt😊
cocializmus ide vagy oda, volt 1-2 olyan dolog a '80-as években ami szíven üt mindig😊
de jo is lenne egy zsir uj simson/pancsi
Most miért kell engem ilyenekkel kínozni? 😊
Eszméletlen jól néznek ki!

SHADOWEYES7
Ez igaz! 😊

özvegyasszonyoknál kell kérdezõsködni😊

&#1641;(×&#815;×)&#1782; Az elmélet és a gyakorlat között elméletben nem, csak gyakorlatban van különbség.

SHADOWEYES7
De jó lenne valami sufniba találni ilyet 1 papikánál és megvenni tõle olcsón.<#zavart1>

ez cép<#eljen>

&#1641;(×&#815;×)&#1782; Az elmélet és a gyakorlat között elméletben nem, csak gyakorlatban van különbség.

SHADOWEYES7

SHADOWEYES7

SHADOWEYES7
P 21-es mi jó állapotban !

SHADOWEYES7
A Pannónia közvetlen elõdjének a Csepel 250 típusú motorkerékpár tekinthetõ. Ezt 1948-ban kezdték el gyártani, elõször ikerdugattyús motorral, majd késõbb, 1951-tõl megjelent az egydugattyús változat. Ennek motorblokkja külsõleg egyezett az elsõ Pannónia-típus, a TL blokkjával, de belül már eltérések voltak, fõképp a láncos primerhajtás és a Pannónia hátrafelé forgó fõtengelye miatt.

Nagyfékdobosokként emlegetjük a Pannóniák korai típusait, melyek 1954-tõl 1964-ig készültek. Ezek fõ ismertetõjele a 200 mm-es átmérõjû fékdob és a hajlított küllõs kerék. Az elsõ ilyen, a Pannónia TL 1954-ben jelent meg. Korszerû formaterve és a Csepel 250-tõl örökölt modern, megbízható motorja volt. A bakteleszkópos, lengõnyerges Csepelhez képest elõrelépés volt a hátsó lengõvilla és az egybeszabott laticelnyereg. Ezen forradalmi megoldások a típusnévben is megjelentek, mely a Teleszkóp, Lengõvilla szavak rövidítése volt. A szerszámosdoboz az új vonalú tankba került, az akkumulátor a hátsó függõleges vázcsõ elé. A típus jellemzõen bordó színben készült. Ezt 1956-ban követte továbbfejleszett változata, a Pannónia TLT, melyet eleinte a TL bordó színében gyártottak, késõbb azonban áttértek az almazöld fényezésre. A gyártás végén fekete motorok is készültek. Ezen a típuson vezettek be számos, a késõbbi Pannóniák formatervét döntõen meghatározó megoldást, mint például a tokozott láncburát, az elsõ kerékkel együtt mozgó sárvédõt és a nyereg alatt kétoldalon található szerszám- és akkumulátortartókat. A típusnév második T-jét a tokozott láncról kapta a motor. A típus a Csepelekrõl örökölt fecskefarkas kipufogó helyett új, modernebb vonalú, ún. "buzogánydobbal" készült. Ez a modell 1958-ig maradt a kínálatban, ekkor váltotta fel a TLF. Az F betû a fejlesztett modellre utal. Változott a hátsó lámpa, mely nagyon szép, csepp alakú lett, helyet adva a féklámpa izzójának is – ekkor még az '50-es évek végén szabványos sárga féklámpa volt a motoron. A váltókar a korábbi hajlított helyett egyenes lett és az üres fokozat alulra került. A karburátor a '60-as évek elejétõl a régi, úsztatós, elzárható légszûrõs helyett az új, BK-3-27 típusú, 27 mm-es légtorkú, szívatóberendezéssel ellátott modell lett. Ehhez kapcsolódóan a kormányra krómozott szívatókar (hébli) került, mely a késõbb egyhengereseken a bowden rövidülésével fokozatosan visszavándorolt az úsztatógomb helyére, a karburátorra. A hátsó rugóstagok változtak, már csak az alsó részük volt krómozva, de két fokozatban lehetett õket állítani a terhelésnek megfelelõen. Az elsõ villán megjelent a kormányzár helye, a tankból kikerült a szerszámosdoboz, viszont térdpárnagumikat kapott, melyek által kényelmesebb lett a motorozás. A nyereg alatti vázcsõre kapaszkodó került, hogy könnyebb legyen középállványra állítani a motort. A korábbi Hella fényszóró és Bosch elektromosság helyére hazai gyártású AVF került. A típus 1964-ig maradt gyártásban, ekkorra már sok apróbb változtatáson ment át és T 1-nek hívták. Ezen modell testvére volt a korszak legdrágább Pannóniája, a TLB. A TLF vázára lemezbõl készült burkolatok kerültek, a hátsó sárvédõ rövidebb lett, mert a "szoknya" félig takarta a kereket. Hátul más formájú lámpa és krómozott lökhárító díszítette a motort, elõl a teleszkópszárakról lemaradt a fényszórótartó, a lámpa pedig felköltözött az ún. békafej formájú kormányburkolatba. Ebben a burkolatban más formájú, az akkumulátoros gyújtáshoz töltésvisszajelzõvel ellátott gyújtáskapcsoló volt. A sárvédõ mélyebb lett, a térdpárnagumis tankba visszaköltözött a szerszámos, mert a burkolat mögött nem alakítottak ki neki helyet. A nyereg laticel maradt ugyan, de két részbõl állt és az elsõre egy fogantyú került, hogy könnyebben sztenderre lehessen állítani a motort. Mindezek mellett még számtalan apróság – pl. sildes lámpakeret, krómozott oldallemez a burkolat alján, krómozott díszrács a henger mellett – különbözette meg a TLB-ket a TLF-ektõl. Ebbõl a két típusból az export is jelentõs volt, az NDK-ba és a Szovjetunióba szállítottak komolyabb mennyiséget.

bár kétlem, hogy lenne rá fizetõképes kereslet...

az egyhengeressel meg az a gond, hogy egy chopperhez egyáltalán nem illik a karakterisztikája.

Piacot már biztos nem fognak szerezni, de valami kis szériás dolgot pár évig még elmûködtethetnek.

Star? A jó öreg Seregély, az már nem is motor, hanem egy darab történelem! Mindenképp becsüld meg, és próbáld fenntartani, olyan kevesen maradtak!

pszihopata
Egyhengerest ír,tehát nem lehet az sv blokkja!Könnyen lehet hogy rotax egyhengeres v. a 660 -as yamaha blokk.

Én még mindíg nem hiszem hogy lesz belõle v.mi,és ha mégis,akkor meddig él a gyár.
A kínai motorgyárak hamarosan legyalulják a piacot,még a japcsikra is nehéz évek várnak,nem beszélve az európai gyártókról.

Itt nekünk tõke és múlt nélkül szerintem semmi esélyünk.

Hány magyar fog pannóniát venni?Akinek pénze van az eddig is 1000-es szupersportot vett v. bazi nagy choppert,az ilyen kategóriából nálunk kevés fogyott.
Külföldön meg ki ismeri a pannónia nevet,azok közül akik motort akarnak venni?

Ugyanmár!

/ennek ellenére drukkolok nekik,ne legyen igazam!/

a magyarok úgy tanulnak meg repülni hogy el akarnak esni és nem sikerül

Egy ilyet elfogadnék szívesen 😊 De egy jó darabig asszem még marad a jó öreg Simson STAR 😊

http://truckgamesmods.atw.hu &#1071; &#1083;&#1102;&#1073;&#1083;&#1102; &#1090;&#1077;&#1073;&#1103;!

kiváncsian várom mi lesz ebbõl. 😊

ebben is az Suzuki sv blokkja lesz? Mert kétlem, hogy képesek lennének saját motort gyártani

Aztamindenit.
Ez egy jó hír, köszi!

Jövõre, harminckét év után új Pannónia motorkerékpár kerülhet piacra - tudtuk meg Mázló Imrétõl, a Magyar Motorkerékpár Fejlesztõ Kft. ügyvezetõ igazgatójától. A 650 köbcentiméteres, egyhengeres jármû tervei elkészültek és a sorozatgyártáshoz szükséges gépek nagy részét is megrendelték már. Olyan jármûvet fejlesztettek ki, amely felidézi az ötvenes-hatvanas évek hangulatát, ám mûszaki megoldásait tekintve világszínvonalú - mondta Mázló. Az alkatrészgyártás Várpalotán, egy bérelt csarnokban, várhatóan már tavasszal elkezdõdik, a prototípust idehaza elsõként a hagyományosan május elején megrendezendõ várpalotai Pannónia-fesztiválon mutatják be, az európai premier pedig az év második felében Milánóban vagy Párizsban lesz.
Döntés született arról is, hogy jövõre a helyi ipari parkban egy új, korszerû gyártócsarnokot építenek.

hír

<#wow1><#wow1><#wow1>

Gyönyörûûû!!!

SHADOWEYES7
T 250 -es

Remélem, most akarok motort venni ha tudnám hogy ,biztos lesz nem vennék csak valami liba kerget öt.

Most éppen lehet valami gubanc a honlappal, de szerintem a motorokat tényleg fogják gyártani.

Sajnos nem tul komoly a dolog ahogy látom mert a honlap be sem jön ,
pedig az egyik elsõ vásárlojuk lettem volna.

Oldal 1 / 4Következő →