Rögbi
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
Pierre Van Hooijdonk - Djibril Cissé - Go Gunners - F.F.F -
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
én mondjuk csak mükedvelõ vagyok de nekem all blacks mindig is szimpibb volt :P
DÖNTÕ: LEICESTER-OSPREYS 41-35
Hajrá Vidi! Hajrá Volán! Forza Juve![una volta per sempre] Vamos vamos Argentina!
\"megyek be az IZÉbe azt megváltoztatom az IZÉt\"
amugy kit ismersz ?
ja es ennyit
VITÉZEK HÕSKÖLTEMÉNY
Esztergomi Vitézek, sudárak és kemények,
Esztergomi állatok, sose volt jobb nálatok.
Rögbis vagyok úgy is élek, még a farkastól se félek
Megküzdök az oroszlánnal, a kispesti Elefánttal.
Orrom vérzik, balom törött, a jobbal még kettõt ütök
Anyám mondta: hagyd ezt abba, állatoknak ez a sportja,
Állat vagyok nem tagadom, amíg élek ezt csinálom.
Ha meghalok eltemetnek, de ha félek kinevetnek,
Rajtam nem fogtok nevetni, talán egyszer eltemetni,
A sírból is azt kiáltom:
RÖGBI-HEJ, RÖGBI-HEJ, RÖGBI-RÖGBI-RÖGBI-HEJ-HEJ-HEJ
SUDÁRAK ÉS KEMÉNYEK!
Van szerencsém ismerni a Vitézek tavalyi legjobb kadett játékosát :D :D
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
¡Hala Madrid!
¡Hala Madrid!
ja igen, valaki világosítson fel plz, hogy mikor is lesz a világbajnokság.
köszönet!
¡Hala Madrid!
schrank[HUN] \"kiakirály\" \"jobb ha az okos hülyéskedik mint ha a ....\"
ez kb. olyasmi h a foci meg a lábtengó sem ugyanaz
schrank[HUN] \"kiakirály\" \"jobb ha az okos hülyéskedik mint ha a ....\"
csak mondom most jottek ien 12 evesek meg ienek aki szart sem ernek de lehet hogy lessz mini csapat
a ruggasal kapcsba hmm nem tom igy leirni de fuggolegesen rugjuk a foldon is ugy van a drop ruggasnal (az az amit ugy rugnak hogy leejted a labdat es ahogy pattan rogton rugni kell ) azt meg ugy kell hogy fuggolegesen dobod le a labdat ugy hogy a teteje kozelebb van hozzad mint az aljat na az a lenyeg hogy a foldrol ugy pattan hogy a kezedbe repulne vissza :D
Amúgy milyen technikával tudnak egy tojás alakú labdába ilyen szépet rúgni?Gondolom nem a csúcsába rúgnak bele:D
+a 8. hsznek akkor jo rosszul lattad :D a rugbybe kurva sok taktik lehet es amcsi fociban is es nem az van hogy ha kurva nagy darabb vagy es gyors maj eloreszalatsz a labdaval
ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ
Heineken Cup Negyeddöntõk (03.31 - 04.01.)
N1
Biarritz Olympique
Northampton Saints
6-7
N2
Llanelli Scarlets
Munster
24-15
N3
London Wasps
Leinster
35-13
N4
Leicester Tigers
Stade Francais
21-20
EDF Energy Cup Elõdöntõk
1.
Ospreys
Cardiff Blues
27-10
2.
Sale Sharks
Leicester Tigers
19-29
1987 Új-Zéland
1991 Ausztrália
1995 Dél-Afrika
1999 Ausztrália
2003 Anglia
Szabályok
A játék célja, hogy mind a két csapat tizenöt, tíz vagy hét játékosa, betartva a tisztességes játékot a játékszabályoknak és sportszellemnek megfelelõen, megpróbál a labda vivésével, passzolásával, rúgásával és lehelyezésével annyi pontot szerezni amennyit tud. A rögbit kétszer 15 fõ játssza, a játékidõ 2×40 perc.
A pálya mérete 100×50 méter, és ehhez adódik hozzá a célterület. A pálya vonalazása a játék szabályai szerint alakult ki.
A labdát csak hátrafelé lehet passzolni, elõre csak vinni vagy rúgni szabad. Szerelni csak a labdás játékost lehet, annak földre vitelével, a mélyfogás. A földre vitt játékosnak el kell engednie a labdát.
Pontszerzési lehetõségek
Ha a csapat az ellenfél alapvonala mögött (a célterületen) leteszi a földre a labdát 5 pontot kap. Ezután 2 pontért megkísérelheti az állított jutalomrúgást a H alakú kapu felsõ részébe jutatni a labdát. Egyedülálló az a szabály, miszerint ha egy játékos valószínûleg célt szerzett volna, de egy ellenfél szabálytalan játéka akadályozta meg, büntetõ célt kell ítélni a kapu közepén. 3 pont jár a drop rúgásért (A leejtett labdát a földetérés pillanatában rúgja a játékos a kapura) és a sikeres büntetõrúgásért.
További szabályok
Csomag
Csomag
Zárt tolongás
Zárt tolongás
Nyitott tolongás
Nyitott tolongás
A játékvezetõ az enyhébb szabálytalanságokért (pl.: elõre passz stb.) tolongást, a súlyosabbakért szabadrúgást vagy büntetõrúgást ítélhet.
A labda vonala a mindenkori les vonal, a lesen lévõ játékos nem avatkozhat a játékba (súlyos szabálytalanság). Csak és kizárólag a labdát birtokló játékost szabad megtámadni (megfogni, ütközni, földre vinni). Rúgni, ütni, gáncsolni szigorúan tilos!
A támadás megállítása szabályosan az ún. mélyfogással történhet, ez azt jelenti, hogy az álló helyzetben levõ labdavivõt egyidejûleg egy vagy több ellenfél megfogja, és földre viszi. A fogás kizárólag a mellvonal alatt történhet, úgy, hogy a védekezõ játékos mindkét kezével átkarolja, és egyensúlyából kibillentve testi erejével földre viszi. A szabályosan végzett szerelés balesetmentes.
Látványos eleme a játéknak a nyílt tolongás. Egy nyílt tolongás a játék egy olyan szakasza, ahol egy vagy több lábon lévõ játékos mindkét csapatból, fizikai kontaktusban, a földön lévõ labda fölött összezárnak. Ilyenkor speciális lesszabályok lépnek életbe. Ha a labdát vivõ játékos nem esik el, akkor ún. csomag alakul ki. A játékosok gördítést akkor csinálnak, amikor egy nyílt tolongásban vannak, és a láb segítségével megpróbálják megszerezni vagy megtartani a labdát, úgy hogy közben nem szabálytalankodnak.
Nem szándékos szabálytalanság esetén a játékvezetõ ún. zárt tolongást ítélhet. Ekkor 8-8 játékos meghatározott rendben összekapaszkodik, középen egy „alagutat” képezve. A kedvezményezett csapat nyitójátékosa ebbe az alagútba juttatva hozza játékba a labdát.