Húsevõ növények

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Spaw
szaporítani tõosztással tudod,nem kell nagyon óvatoskodni, ha már ott tartasz látni fogod hogy hol válik el a tõ. valahol olvastam hogy ha egy növénynek 7-nél több levele van az már nem is egy növény, szét lehet választani. azért óvatosan permetezd fõleg tûzõ napon ne. ültetni meg ahogy írtad legjobb a novobalt mohatõzeg.

Teitr
Igen, láttam, hogy eléggé meghalt a fórum, élesszük fel! :D

Metál az ész!

Legend Killer
jó, hogy mondod. el is felejtettem és valószínûleg így kell.
de nem árt egy utána olvasás.
én nem vagyok húsevõ növény szakértõ, a többiek meg sztem nem is olvassák a topikot már, kitudja. én is azért néztem ide, mert kedvencek között van, mivel érdekel a téma. különben nem vettem volna észre, hogy írsz.

Signature Move: RKO \"Az egész univerzum elõttem hajol meg.\" WWE and Slipknot rulz!

Teitr
Jah, az kimaradt bocs. Vénusz légycsapója a dolog. Figyelek a viharokra, persze, sajnos ablakomban nem valósíható meg az elhelyezése, ezért tettem ki az erkélyre. Azt hallottam, hogy átültetésnél, egy levelet kell levágni a tövénél, és egy pohár desztillált vízbe állítani, az majd gyökeret ereszt, és el lehet ültetni(elvileg csak tõzegmohába).

Metál az ész!

Legend Killer
egyet nem mondtál. milyen fajta? :D
én elmentem üvegházba és ott vettem1pici kancsókát 500ért :P :D. megérte. azóta egy telet átélt és szépen jönnek a kancsói és növekszik.
de nem fogott semmit :S :S :(. pedig sok köcsög légy repked ott :D.
lehet pont a kancsóka miatt :S.
amúgy én nemtom hogyan kéne szaporítani, én anyukám locsolja néha a desztillált vízzel és kész :S.
de figyelj nyáron a viharokra, legutóbb is volt1nagy, az tönkre teheti sztem a növényt, ha kint hagyod. nekünk az ablakban pihen bent és így is kap napfényt sztem.

Signature Move: RKO \"Az egész univerzum elõttem hajol meg.\" WWE and Slipknot rulz!

Teitr
Sziasztok!
Második napja van nálam a drága, de már egy családi program keretében bele lett pakolva egy sáska.. :D Kitettem az erkélyre, mert azt olvastam, hogy nyáron simán kilehet rakni a napra, csak több víz kell neki. Desztillált vízzel öntözöm, mert azt hallottam, hogy a felforralt lehûtött víz nem olyan jó... és egy nagy tál vízben(szintén desztillált) áll. Néha permetezek rá vizet(desztilláltat:D), hogy ne száradjon el a napon.Baumaxban vettem, 2900 Ft-ért, elég nagy cserép, szerintem olyan 4-5 növény lehet beleültetve. Ha túléli a telet, átültetésnél szeretném szaporítani, ehhez tanácsokat szívesen vennék. Elõre is köszi.

Teitr, aki viking

Metál az ész!

Legend Killer
ok, np.

Legend Killer
értem, köszi. én mondtam anyukámnak, h vágjuk le, de õ meg azt, h ne :D. na majd ma szólok neki még errõl :D.

cenobite
Ami lerohadt, azt vágd le! Utána valóban újra nõ. (Hacsak nem rohadt el a levél is, amibõl nõtt)

gamertag: kenobita

tigerbácsi
nekem nincs! :-( ehhez nemétek! sorry!:-(

Az Élet nem más mint egy hosszú Halál! \"Belül én már rég meg haltam csak a maszkom él.\" - Junkies Nyúljon meg a nyaka bogyokának, s legyen kék a nyelve!

Legend Killer
értem. van kancsókád? nekem van és asszem 7 kis növénye lehet, hát alapból lerohadt 6, egy zöldül kitartóan továbbra is, pedig kap vizet. :S. azt mondták, hogy ami lerohadt, újra nõ, hát nemtom.

tigerbácsi
nekem is ott vannak, meg nyáron az erkélyen, a falusi háznál meg olyankor kiültetem a fenyõk alá! :-)

Az Élet nem más mint egy hosszú Halál! \"Belül én már rég meg haltam csak a maszkom él.\" - Junkies Nyúljon meg a nyaka bogyokának, s legyen kék a nyelve!

Legend Killer
én azt nem tudom milyen kert az :D. nekem a szobában vannak :D.

tigerbácsi
de ha nem zárt akkor az florárium vagy mi a szösz! :-DDDD meg azt írta a cikk, hogy nem szabad közvetlen napfénynek kitenni! :-) asszem akkor marad cserépben! de köszi azért! :-)

Spaw
lehet palackkertben tartani de semmiképpen nem zártban. a vénusz pl szereti a napot, ha zárt palackban kiteszed a napra nagy eséllyel elpusztul.

tigerbácsi
HELLO!

volna egy kérdésem! olvastam minap, hogy lehetne húsevõ növényeket tartani palackkertben is! de kérdem én hogy adom én be akkor neki a rovarokat? mert ha mindig nyitogatom a palackot akkor tönkremegy a mikroklíma! nem?

Legend Killer
ha lenne pénzem rá :D, de most nincs.

Hello!
Egy nemrég nyílt forum, tapasztalt emberekkel, közös rendelés is van, csere-bere. http://rovaremeszto.extra.hu/smforum/index.php
Legend Killer
VETTEM HÚSEVÕ NÖVÉNYEKET!!!!!!!!

Kancsóka és vénusz légycsapó. Utóbbi még növekszik, naon picik, de így tök édik :D. Hol lehet normál méretût venni? mer fûvészkertbe vettem és egy boltban a kancsókát, azok is még picikék :S.

Legend Killer
Növényállatkert honlapján...

"Képesek zsákmányt fogni, azaz állatokat csapdába ejteni, "

fasság a köbön, nem?<#idiota><#hehe>

Max, mint a vidin látható volt lent, amit linkeltem, az egér a legnagyobb állat, amit ejthetnek.... nahjó, ahol õshonosak és nagyon nagyra megnõnek ESETLEG, ott még mást is, de az igen ritka... nem?

Legend Killer
Encounters - Carnivorous Plants

mára ennyit linkeltem :D

Legend Killer

Legend Killer

Legend Killer
<#eljen><#worship><#worship><#hawaii>, kösz szépen!

gibson9
Köszönöm szépen!

Aquir

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

gibson9
Helló! Ilyen Vénusz légycsapóját venni akartam, láttam az OBIban.. De nem vettem meg, mert fogalmam sincs róla, hogy mekkora a vízszükséglete, mennyi fényre van szüksége, mennyit kell ennie (ha kell) stb :S
Valaki tudja esetleg?

cenobite
Vénusz légycsapóját, harmatfüvet általában lehet kapni az OBI-ban, vagy Baumax-ban. Olyan 1000-1200 Ft körül van az áruk, szóval nem vészes. Kancsóka lehet, hogy van 15.000 Ft-os is, én 1500-ért vettem az enyémet, és nagyon szép. :)

Itt is nézelõdhetsz a témában. Van fórum is.

Valamint egy másik igen jó fórum!

Legend Killer

Legend Killer
na, még ezt belinkelem és abba hagyom :D.

nagyon kemény :D.

Legend Killer

Legend Killer
Nos, helyzet a következõ:

-Cephaloutus Follicularis

- Dionea, vénusz légycsapó

- Nepenthes, kancsóka

- Pinguicula - hízóka

Ezek a növények érdekelnek, de jelenleg tök csóró vok, mindenesetre elkezdek melózni vhol és gyûjteni, mer amint hallom, pl a kancsóka 10-15ezer forimt. ennél olcsóbban nem lehet beszerezni a listámon lévõ növényeket?

:(

Legend Killer
<#wave>

gondolkozom egy ilyen növény megvásárlásán. nem veszélyes? :DD szeretnék1légy elkapó félét :D, meg nemtom, elõször szétnézek. pl most ezt az oldalt skubizom.
mennyibe kerül MO-n egy ilyen drágaszág? :DD

enyém szépen fejlõdik majd nemsokára átültete m1 nagyobba
<#hehe><#hehe><#hehe><#vigyor3><#vigyor3><#vigyor4>
cenobite
Az enyém topmodell, minden zabálás után rókázik. <#idiota>

<#wink><#wink><#wink>
Dragooon
büfiztessetek is utána, nagyon fontos!!!. D:

MY NAME IZ BOXXY!%!%% tudom hogy szeretitek, hááá

2-3 hetente adok nekik 1-1 legyet vagy vmit
Spaw
nem kell etetni de ártani nem árt neki,én havi egy legyet azért adok a csapójukba.

cenobite
NEM KELL ETETNI a növényeket! Megvannak nélküle is. Az nem gond, ha néha adsz neki egy legyet vagy ilyesmit, de nem kell mindennap lepkehálóval vadásznod a rovarokat! Az én husevõim az elmúlt két év alatt alig ettek még rovart és mégis nõnek mint a gaz! :D

bocs 12-öt akartam mondani :D
én csak legyte meg pókot adtam neki szépen fejlõdik 2 héta alt tlet 8 új hajtás rajta
Spaw
hát ha ügyes:) viccen kívül nekem volt már benne valami darázs,én olyat nem adok neki tehát egyedül fogta.

és ha nõni fog idõvel fogni fog magának?
Spaw
nem baj ha nem fog magának,fogjál te neki de csak valami élõt,az sem baj ha több vízben áll,mert ezek a növények a természetes élõhelyükön ártereken élnek,ezért van amikor hetekre víz alá kerülnek.tehát kirohasztani nem tudod.

Nekem lenen 1 kis gondom nem nagyon akar magának fogni nem vonzza ez szerintetek baj?
a másik cserepestül folyamatosan 1-1.5 cm vízben kell állnia nyáron?
cenobite
Köszi, azóta megvan! :)

Spaw
novobalt mohatõzeg ami neked kell.kertészetekben lehet inkább kapni.