meteorithullás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nem a ráközelített kép, hanem mikor elöször rámegy a kamera a dombokra, és felette ott az a kicsi, de láthatóan kiterjedéssel rendelkezõ vöröses-sárgás folt (8. másodperc), és úgyanigy viszonylag tovább lehetett láttni (ha jól emlékszem).
Lehet valami ürszonda zuhant bele a légkörbe? 😊
Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.
Amugy ilyen par mm max par cm atmeroju kis pordarabkak ezek. 😊
Amit linkeltek videok azok szerintem max par10 cm-esek lehetnek.
Itthagytam a forumot! Ne irj privatot!
Muszáj PONTOS JÉ! Nem ly... Avval-evvel nyelvtanilag ugyan úgy helyes, mint az azzal-ezzel!
sose nyomd fullba a kretént
A többi hullócsillag amit láttam az a rendes komersz fehér vonal volt csak. Még városban is sikerült párat elkapnom. Tegnap sajnos nem jött össze
Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
de azóta már láttam sima fehér fényût is ehónap 6.-án
RIP www.memod.co.uk RIP || Darkmod http://www.thedarkmod.com/
egy gázfelhõ rekedt meg az termozsebben és az tükrözte vissza a vénusz fényét <#kacsint>#kacsint>
RIP www.memod.co.uk RIP || Darkmod http://www.thedarkmod.com/
a meteorit már lehullt
Egy kis leírás ha valakit érdekel:
A meteorok átlagos feltûnési magassága -- tehát, amikor megpillantjuk a fényes csíkot az égbolton -- 80-120 km, míg eltûnésük 40-60 km magasan következik be. A légkör határához 10-70 km/s sebességgel érkeznek a meteoroidtestek, így kis tömegük ellenére óriási mozgási energiával rendelkeznek. A levegõ molekuláival ütközve atomok szabadulnak fel a meteortestbõl, és ezek leadják kinetikus energiájukat a környezõ levegõmolekuláknak. Az energiának kb. 1%-a gerjesztési és ionizációs energiává, a többi hõvé alakul. A gerjesztés hatására fényjelenség lép fel (ez, amit végülis megpillanthatunk), és a létrejött ionok csak bizonyos idõ múlva rekombinálódnak (fény formájában kisugározzák a gerjesztett állapotuk energiatöbbletét). A meteor pályája mentén így kialakuló ioncsatorna visszaveri az elektromágneses hullámokat, ezért a meteorjelenség pl. radarral, ill. rádióval is vizsgálható, idõjárástól vagy napszaktól függetlenül.
Egy 30-40 km/s sebességû, 0.1 g tömegû meteoroid kb. 0 (nulla) magnitúdós fényjelenséget képes okozni. Ez a fényesség megegyezik a nyári égbolton látható legfényesebb csillag (ez a Vega a Lyra csillagképben) látszó fényességével. Egy 10 cm átmérõjû meteor viszont már akár telihold fényességû látványt produkál. A Vénusz látszó fényességénél (-4 magnitúdónál) fényesebb meteort tûzgömbnek nevezzük. A szétrobbanó tûzgömb neve bolida.
DFTBA ಠ_ಠ
Kár, kicsit reménykedtem.
Már nagyon régen volt, mikor szerencsém volt látni egyet. Az egy hatalmas, talán majdnem földet ért vörösen izzó óriás volt, majd fél percig szabad szemmel is láttható hullócsillag. Az akkori kivánságom nem teljesült (ahogy a korábbiak sem). Azóta rájöttem, hogy tök ellenkezõt kell kivánnom, mint amit akarok, és akkor az nem teljesül, ergo amit valójbáan kivánok, az fog megvalósulni 😄D De ez még csak az elmélet, a gyakorlati megvalósítás eddig nem jött össze 😄
A Földet nem nagyapáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.
A Földet nem nagyapáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.