IBS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

wordsworth
Na én is hozzáfûzom a magam véleményét. Igazából mostanában golyataborban nincsenek tanárok, VISZONT a kontakt más emberekkel kell. ha nem lettek volna barátok onnan, akkor nem tudom mit csinálok a vizsgákon. Meg jó volt úgy suliba menni, hogy 40-50 embert ismerek, 10-20 emberrel meg olyan kapcsolatban vagyok, hogy együtt jarunk bulizni, hívjuk egymast h mivan stb 😊
Szal kell a golyatabor

PSP user n\' soon ps3 user too :)

Jól van, meggyõztél. 😊 Köszi a sok infót. 😊
wander01
ha nem mentek el magatokat fogjátok megszopatni mert nem lesz felsõbb osztályból kontakt akihez tudtok menni sírni ha valami kell. vagy valamelyik tanárnál rezeg a léc és kéne kis rábeszélés. meg nem fogtok senkit ismerni. ti lesztek azok akik szünetben egyedül ültök kint az asztalnál, max azzal az egy emberrel dumáltok (hónapokon keresztül) aki mellé odakeveredtek az elsõ órákon (mert mindenki más ismerni fogja már egymást). mondom, saját magatokat szopatjátok meg. ha megismertek az elsõsök közül is kapásból 20-30 embert, máris nem lesztek halottak a félévi vizsgákon mert lesz kitõl segitséget meg jegyzetet kérni. nemtom mi a szar az az osg pl, de ha bent akarsz maradni a suliban hagyd a faszba. annyira nem lehet fontos. gondolom anyuék is összehúznák a szépen szedett szemöldököt ha félévkor kapásból kibasznak mert se infót se segítséget nem tudsz kitõl kérni. és az elsõ félév vége nagyon húzós lesz ám! az igazi szopatós fajtából. gondolkodjatok el ezen. én abból éltem utána, amit ott összeszedtem. mindig mentem levedlett könyveket, jegyzeteket kunyerálni, megírt beadandókat, házidogákat puncsoltam, csak azért mert voltam gólyatáborban és lebandáztam másodikas-harmadikasokkal. (ja és a legjobb barátom, akit nevezhetek így, már megnõsült stb ,szintén három évjárattal felettem volt anno 😊 velük mentem bulizni mindig, vittek az éjszakába meg házibulikba mikor elsõsként még örülnöm kellett volna hogy megismer a portás a koleszban meg a suliban. utána 2 év albérletben, stb. megérte az a kurva gólyatábor...)

EVGA 680i Sli, C2D Q6600, 4x512 A-Data Extreme Vitesta 1066mhz, Gainward 8800 Gtx, Gigabyte Aurora, 3x300 Samsung Sata II, 320 gb WD, NEC Labelflash

Sejtem...de van pár évem pótolni.kellene egy "akik nem mentek gólyázni" bulit tartani😄
wordsworth
Mibõl maradtok ki... 😄

Lehet én sem megyek... nem tudom még.
Valszeg én sem megyek, az OSG-t nem akarom kihagyni.
Rajtam kívül van még valaki,aki nem tud menni gólyatáborba?😊
wordsworth
Nem szivatjak jobban a lanyokat. Csak én írtam, hogy jó volt a csoportom, sok lány, szerettek is 😊
Pláne mikor szalagszagadásom volt 2. nap 😄D

wander01
én 2002-ben voltam golyatáborban, azota sok minden változhatott 😊 de hatalmas poén volt, nem volt semmi szivatás csak ilyen szokásos idióta feladatok. ez magába foglalt csoportos nudizást, hatalmas vedelést, önkéntes alapon ilyen egymás szájából logisztikázni dolgokat (fiuk-lányok párban persze 😛), meg még mittomén. nekem 3 nap K.O. volt, rengeteg idõsebbet ismertem meg akik jó kontaktok lettek a késõbbiekben, hasznos volt na. tanárokat is nagyjábol be lehet határolni, de még józanul érdemes 😄 aztán ment sok marketing a suliról, voltak ilyen csoportos foglalkozások, játékok, stb stb, gondolom mostanában még durvábban nyomják. sok ilyen bérelt szar szokott lenni, vizi-foci, az a beöltözõs-bunyózós, meg még csomo minden. a suli HÖK-ös társaldolán tuti csomo cucc van a tavalyiról pl. én azt mondom hogy kihagyni nagyon nagy butaság...

EVGA 680i Sli, C2D Q6600, 4x512 A-Data Extreme Vitesta 1066mhz, Gainward 8800 Gtx, Gigabyte Aurora, 3x300 Samsung Sata II, 320 gb WD, NEC Labelflash

Jaj én lány vagyok... A lányokat jobban szivatják? 😄
wordsworth
Én a 09es vagyok. Azthiszem? 😄

Oltári, nem kell félni, csak nah... lányoook 😄

Hehe. Anno neked milyen volt? Milyen feladatok voltak és hol voltatok?
wander01
a gólyatábort ofkorz 😄D

A videót vagy a gólyatábort? 😄
wander01
nem szabad kihagyni 😄 epic!!

Én is megnézném azt a videót... Le lehet tölteni valahonnan? Elõzõ években hol voltak megrendezve a táborok? Nagyon durvák?
Gólytábor mennyire vészes? Sok a szivatás meg ilyenek? Vagy egyáltalán mi megy ott? Megnéztem ezt a 09-es DVD-t ma, nem tûnik rossznak.
Köszi nektek. Elintéztem mindent. 😊
wander01
beiratkozáshoz tuti kell a befizetés, ha már bent vagy ráérsz vele. sztem egy telefon a sulinak, és kérdezzétek meg be tudjátok-e vinni a kp-t mondjuk, sztem a pénztárban is be lehet simán fizetni, én anno ott perkáltam...

wordsworth
Nah átfutottam a levelet, még ráérek, igaz itt csücsül a pénz, de lusta vagyok bemenni... 😄 Meg mindjárt go nyaralni

wordsworth
Innen kibukni nem fogsz az tuti. Ha megy az angol ( legfõképpen a megértése ) akkor simán menni fog 😊 Meg persze ha van egy kis eszed 😊

Lehet forintban meg Eur-ban is. Egyébként mi a szar most kellene már fizetni? 😄

De jó neked. Remélem én is eljutok odáig. 😊
Euróban vagy forintban kell fizetni?
wordsworth
Hogy én milyen kellemesen érzem magam, hogy nem kell szopnom ebben az évben. Placement rulz és abbol már eltelt 2,5 hónap és még csak el sem kezdõdött az év.
Heallyeah 😄

Azt meg tudjátok mondani hogy hol kell befizetni? Annyira gáz hogy nem kaptam levelet, kicsit csalódtam is a suliban.
Ja, és félévet vagy évet kell fizetni?
Na jó hogy legalább ti szóltok. Köszönöm. Holnap be is tudom fizetni valahol? El tudom intézni egy nap alatt az egészet??
wander01
ha van nálad csini befizetett csekk akkor besétálhatsz és beülhetsz az elsõ padba XD ugy bármi megy, ha nincs, köszönjük majd legközelebb 😄

Én kaptam levelet, abban le volt írva a tandíj dolga.

Kell vinni személyit, TAJ-kártyát, érettségis-középsulis bizonyítványt, a többletpontos dolgokat (nyelvvizsga, stb) és a tandíj befizetésérõl szóló bizonylatot. Mind3 napon 9-14 óráig vannak, ha jól tudom. A tandíjat pedig már beiratkozás elõtt be kell fizetni. Ha nem kaptál levelet, akkor reklamálj szerintem.
Na még valami. 😄 A beiratkozásnál kell kifizetni az elsõ éves tandíjat? Vagy legalább az elsõ félévet?
Ja azt és nem tudjátok hogy hányig vannak ott?
Én meg szerdán. 😊 Te milyen papirokat viszel magaddal?
Beiratkozni a héten kell menni szerdáig, igaz? Hol tudom megnézni?
Jeá, holnap megyek beiratkozni!<#gun>
Nagy valószínûséggel, bár van, ahol tudnak szállást adni, csak levonják a fizetésedbõl. Már ha kapsz fizetést, mert külföldön rengeteg olyan hely van, ahol nem adnak. Pl. Nagy-Britanniában.
Ha külföldre megyek szakmai gyakorlatra akkor a szállást magamnak kell megoldanom, igaz?
wordsworth
Állásbörzén jelentkeztem Sanofi, Walt Disney, MOL
Mindenhonnan visszahívtak irtak stb.
Sanofi akart felvenni de akkor már elhelyezkedtem egy cégnél mint online marketinges
Én speciel nagyon jól érzem magam, kulon iroda, light munka, többet fizetnek mint a minimálbér 😊

Ja és én elkezdtem egybol suli után, szóval a vizsgáimon látszik... 😄

cudarz-nak igaza van a diploma besorolásával kapcsolatban, sok helyen számít, sok helyen nézik az eredményeket. Valahol csak egyes modulokét, amelyek relevánsak az adott munkakörben, valahol pedig a diploma besorolását úgy összességében is, pl. Morgan Stanley.

Én is most leszek másodéves és nagyon nem kéne elcseszni, nem azért ülök ott 3 évet, hogy kapjak egy értéktelen minõsítésû diplomát...😞

Persze a legjobb tényleg az, ha nincs is szükséged már a papírra, azt se lehetetlen elérni.

wordsworth: tapasztalatok a placement yearrel kapcsolatban? megosztanád velünk? munkakeresés, stb. köszi!
Magyart írtam a jellapra, de persze angolul fogom tolni. Nyílt napon elmondták, hogy mindenkinek menni kell a nyelvi tesztre, így bárki kezdheti angolul (aki megfelel persze), ráadásul ha angolra jelentkezel, kapásból nem számolják be a nyelvvizsgapontokat... De amúgy felvettek, szóval remélem sikerül majd bent maradni.
wordsworth
Na errõl még nem hallottam 😄 Én perpill Placementen vagyok.

Ez azért nem teljesen van így: Az IBS-en a diplomák besorolásra a következõ:

A második, harmadik, és negyedik éves tárgyaid átlaga alapján( vagy valahogy így) legalább 40%-ot kell elérned, ha nincs meg nem kapsz diplomát. Ha 40-50% között vagy, a diplomádra rá lesz írva, hogy third class degree(legszarabb). Ha 50-60% között, akkor lower second class degree. Ha 60-70% között, akkor upper second class degree. És végül a legjobb, ha 70% felett vagy, akkor kapsz first class degreet. És nemcsak annyi, hogy ezek közül valamelyik rá lesz írva a diplomára, hanem úgy hallottam(bár senki sem erõsítette meg), hogy amilyen class az eredményed, olyan színû lesz a diplomád is. Nyílván nem arról van szó, hogy a third classosok rózsaszínt kapnak a firstösök meg aranyat, de elvileg van színkülönbség.

Én most leszek másodéves, Finance and Accountingre megyek, nagyon szeretem a sulit, sose bántam meg egy pillanatra sem, hogy ide járok. Pedig országos TOP10 gimibõl jöttem. Szóval aki szidja az IBS-t, nem ismeri az iskolát.
wordsworth
Nincs mit 😊

Értem. Köszi szépen. 😊
wordsworth
Tudod, senki nem fogja látni milyen jegyekkel mentél át 😄
A diplomás dolog, meg annyi, hogy mire eljutsz a diplomáig lehet hogy saját vállalkozásod lesz 😊

Köszi szépen a választ. Szerintem azért nem mindegy hogy milyen eredménnyel végzem el. Pl. a 3. év az szakmai gyakorlat, tuti jobb helyet kapok, ha nem csak éppen átmentem a vizsgákon, nem? És hogy-hogy nem lesz a diplomára szükségem? 😮 😄
wordsworth
A diploma nem értéktelen, de ha vagy annyira talpraesett, mire eljutsz a diplomáig.. akkor arra már nem lesz szükséged 😊)
Magyarról nem tudok nyilatkozni, de az tuti elõny, ha angolul tolod ez tény. Az eredmény meg senkit nem érdekel a felsõoktatásban, pláne nem itt ahol nincs jelentõsége az ösztöndíj sávos hiánya miatt.

Akkor mi lesz a nehéz? 😊
Sziasztok! Én is az IBS-ba jelentkeztem, várom már nagyon a szeptembert. Magyarul fogomm kezdeni, ez nagy hátrány lesz? Közepes az angolom, de félek hogy ha angolul kezdeném akkor nem teljesítenék túl jól. Ti mit ajálotok? Olvastam pár helyen hogy a diploma teljesen értéktelen, de ezt sosem olyan mondta aki ott tanult volna.
wordsworth
Nem a tanulás része a nehéz 😊