IBS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

wordsworth
Hali!
Eloszor en is nemzetkozi kapcsra akartam menni, de sztem láblógató szak 😊 Kolesz nemrossz van net tv kulturált szoba és fürdöszoba 😊

PSP user n\' soon ps3 user too :)

Sziasztok!

Voltam már IBS nyílt napon is, nagyon jó volt.Szinte már 100% h ide megyek,ha nem jön közbe semmi. Leginkább a nemzetközi üzleti kapcsolatok szak érdekelne.Van itt olyan aki esetleg oda jár?mert akkor néhány infót szívesen vennék a szakról. 😄
Ja, és mivel vidéki vagyok valószínû kollégium lesz,nem albérlet. Arról is esetleg vmi infó?😄
köszi
wordsworth
Szerintem ez a munka dolog, azon mulik, hogy milyen beállítottságu a munkahely, értem azt gyakorlatias, ötletes emberek kellenek neki, vagy inkább a száraz tömény megtanult dolgok.

sziasztok!
mik a legújabb tapasztalatok az IBS-es diploma értékével kapcsolatban? álláskeresésnél nem jön elõ a tipukus "fizetõs magán iskola sznob gyerekekkel kösz nem kérjük" szintû válasz?
a nyílt nap nagyon jó volt, tetszett a suli. vagy corvinuson megyek gazdálkodás és menedzsmentre agolul, vagy pedig ugyanezt az IBS-en. még nem tudom 😊
Nem csodálom. 😊 Én németbõl már azt hiszem nem kérek. Abból már elég volt az elmúlt 12 év.
Saloom
ismerõs 😛 nekem 6 félév német kellett, 8 alatt abszolváltam ^ ^

wordsworth
ha nem tanultad egyaltalan akkor igen, en is kezdõn nyomom a németet ( és hogy utalom 😄 )

😊 A második idegen nyelvként választott nyelvet teljesen kezdõ szintrõl kezdik tanítani?
wordsworth
Nem nehéz bekerülni, a felmérés sem nehéz. utánna nem bukni semmibõl a nehéz 😊

Értem. Tehát bekerülni aztán válogatni. Rendben, köszi a segítséget. 😊
wordsworth
Szia!
Nos gazdálodási menedzsment szintfelmérõ után vagy angol vagy magyar (ha megy az angol nincs problem). A fuzettel kapcsolatban meg nem tudok biztos infót mondani, szerintem az a legtisztább ha írsz a sulinak hamar fognak válaszolni 😊
Csak megjegyzem, hogy az elsõ év mindenkinek közös (kivéve artsosoknak) szóval csak utánna tudsz választani 😊

Szia! Voltál végül a nyílt napon? Én szerettem volna menni, de sajnos nem jutottam el, úgyhogy tervbe vettem a januárit. 😊 Ha valaki volt esetleg tud mondani hasznos infót, véleményt...
Illetve lenne még 2 kérdésem. A felvételi tájékoztatóban a gazdálkodás és menedzsment szaknál írják, hogy angol és magyar nyelven. Ennek a jelentkezési lapnál ugye nincs szerepe? Tehát nem kell sehová beírni, h melyik, mivel az a szintfelmérõ után derül ki, hogy kinek mi. Jól értem?
A másik kérdésem pedig a jelentkezési lappal kapcsolatban. Van tájékoztató füzetem és az abban található jelentkezési lap nem egyezik az IBS oldalán találhatóval. Szerintetek melyik a jó?
sziasztok! tervezi valaki, hogy elmenne nov. 28.-án a nyílt napra? mert én mennék, de jobb lenne nem egyedûl 😊 + salad kérdésére pedig valaki tudna válaszolni? köszi.
Bocs, nem nyomtam válasz erre-t😊
Hát annyit azért gondolom kell rájuk adni, hogy õk vesznek fel dolgozni, bármilyen agyatlanok is😊 Szóval mennyire nehéz elhelyezkedni, illetve pl ha egy kollégád megtudja, hogy IBS-re jártál és hallott már a suliról, akkor mi az elsõ reakciója?
Igen, a tandíjmentesség nagyvonalakban elég kamu. Fõleg, hogy az idõddel is elég sokat játszanak, nagy többségben vannak azok, akik a BME villamosmérnöki karon 6-7 év alatt végeznek 3-4 helyett.
Mondjuk úgy hogy azon vagyok hogy a hobbim a munkám is legyen, igen sokat használt...a HR-esek meg alapban általában agyatlan picsák, szóval adni sokat rájuk nem kell...

Ehhe, azért durva amit írsz más suliról, hét igen, a tandíjmentesség még sem az ezek szerint :-) Akkor már inkább egy fix õsszeg, de tudod mennyi az annyi. 😉
Hú, az nagyon jó😊 Így már a tandíj se tûnik soknak, sztem rólam legomboltak vagy 20 ezret havonta a BME-n ilyenolyan mondvacsinált jogcímeken... A legjobb az volt, hogy 1 jegy beírása az indexbe 2500 Ft, kettõ már 7000, és így tovább... Nem emlékszem a pontos számokra, de valahogy így.
Seeley, te már végeztél, ugye? Neked mi a véleményed így utólag? Tanultál használható dolgokat? Ért valamit a sok-sok papír amit kaptál?😊 Ez a "HR-esek körberöhögnek" pletyka mennyire igaz?
Semennyire, nyilván nyomtatókártya (ha kell) meg kaja saját költség, de másért nem igazán...
És mennyire szeretnek lehúzni pénzzel (a tandíjon felül😄)? Engem a BME-n nagyon idegesített, hogy a jegybeírástól kezdve mindenért lehúznak párezerrel. IBS-en hogy van ez?
wordsworth
Nem vagyok hülye 😊 Matekból nem voltam rossz, BME-rol jöttem át ide. Késõbb biztos lesz nehezebb is 😊

Most nem tudom eldönteni, hogy te vagy nagyon nagyon okos, vagy tényleg ilyen egyszerû az IBS 😄
wordsworth
Igazából olyan mint amilyennek elképzeltem 😊 Eddigi szívás? Hát a legnagyobb az, hogy english language developmentbõl már nem hiányozhatok mivel az az egyetlen 8órási semináriumom, és elõtte általában még részeg szoktam lenni, illetve egyszer bementem széthullva de bealudtam 5 perc után 😄
Ez volt a legnagyobb szívás
Matekbol ma kiosztottak egy in-class tesztet 80%os lett szóval az bõven 5-ösnek felel meg, nem nehéz a matek csak azért figyelni kell :

Köszi a választ, örülök, hogy írtál!
Úgy látom, hogy neked tetszik az IBS-es lét. Miben más ahhoz képest, mint amilyennek elképzelted? Mi volt eddig a legnagyobb szívás?
Matekból mi kell pontosan elsõ évben?

Ha annyit isztok, akkor már majdnem BME😄

Én 28-án megyek nyílt napra, kíváncsi leszek! A topikot meg kicsit fel kéne éleszteni, jól jönnének az infók😊
wordsworth
Azt kihagytam, hogy semináriumra bejárok, mert oda kötelezõ 😊

wordsworth
Megkért valaki, hogy írjak a suliról 😊
Nekem nagyon bejön, eddig könnyû viszonylag --> egy BMEhez kepest.. legalabbis nekem, de matekon sokan szenvednek, pedig teljesen alap szint

Holnap study skillsbõl 4 perces prezentáció, újságelemzés, majd valamikor szakítok rá idõt 😊))
Emberek jó fejek, nem az a sznob társaság, csak mondjuk sokat iszunk.. nagyon sokat 😄
Suli is jó, pub kicsit drága a megszokott árakhoz képest, étterem rész nemrossz, nekem bejönnek a kaják, és szerintem nem drága ( 1000huf rántottsajt+hasáb)
Elõadásokra már nem nagyon járok be, mert mindenki csak alszik meg pofázik, és nem igazan lehet érteni mit mond az eloadõ, meg amugy is felesleges, ha van könyv vagy e-book.

wordsworth
Nah hali! 😊
Megvolt a golyatabor, jó volt, fekvõgipsz, hasbaszurkálással végzõdött nekem :/, de megérte elmenni ^^
(röplabda, boka...)

Voltam már párszor nála, amikor belebuzerált az órarendembe 😄
wander01
na a gráf aztán egyfajta karakter .... 😛P

olyan széles nyelvcsapásokkal képes az angolok seggét nyalni hogy döbbenet, de egyben szorakoztato is <#nyes><#nyes><#gunyos1>

EVGA 680i Sli, C2D Q6600, 4x512 A-Data Extreme Vitesta 1066mhz, Gainward 8800 Gtx, Gigabyte Aurora, 3x300 Samsung Sata II, 320 gb WD, NEC Labelflash

wordsworth
na hivatalosan 😄

Kedves új hallgatónk!

Örömmel értesítjük, hogy angol nyelvi írásbeli és szóbeli eredményei alapján a közös elsõ éven angol nyelven kezdheti meg tanulmányait.

Üdvözlettel:

Dr. Gráf Zoltán Benedek
Hallgatói Központ vezetõ

Gratulálok neked! 😊
wordsworth
megmondtak 😄, azért írtam h angol 😊

Saloom
ügyi 😊 mikor lesz eredmény? vagy ott helyben megmondják a tutit?

wordsworth
nah akkor megint beelozlek megvan a szobelim is ^^ szal angol ^^

Jottem volna ujsagolni, hogy MEGVAN AZ IRASBELIIIII, JEEE<#integet2><#integet2><#integet2>

,de mar megeloztek. <#hehe>

Mindenkinek gratulalok, aki olvassa es meglett a vizsgaja!!!<#taps><#taps>

<#nezze>

A golyataborban nagy party lesz.<#felkialtas><#felkialtas>

A kedvenc idezetem:
"Kedves új hallgatónk!
Örömmel értesítjük, hogy az angol írásbeli szintfelmérõ teszt eredménye alapján részt vehet a szóbeli vizsgán is. "
<#taps>

Never say never in Las Vegas.

wordsworth
a másik, hogy a matek mennyire nehéz? gondolom azért nem egy BME szint 😊

wordsworth
Gondolom ha bejár az ember, jegyzetel szépen, és minden héten tanul akkor nem lehet nagy gond.

Saloom
az elsö félévet nem szabad ellazázni mert akkor basszák ki az emberek 35%át, akiket felvettek. ugyanis mindig többet vesznek fel mint amennyi hely van. 15-20% lemorzsolodás mindig van az elsõ vizsgáknál 😊 tartsd észben 😊 utána már nem olyan könnyü kiesni.

világos nadrág, egy bõrcipõ, és egy kulturált, kissé komolyabb ing. más nem kell.

wordsworth
mért dobnának? 😄 tanulni akarok nem kibukni... 😊 Jah és öltözék? nincs kedvem 6000000000 fokban öltönyben rohangálni :/

Saloom
nagy levegõ, széles vigyor, no para, sóderlökés hevesen 😊 és tuti meglesz. ugysem most dobnak, ha dobnak, majd januárban. és a félévnyi tandij és jopénz 😉

wordsworth
sikerült az írásbeli, megyek szerdán szóbelizni. Valakinek valami jótanácsa szóbelire? 😞))))

wordsworth
Placementrõl tudnátok mesélni? Hol voltatok, mit csinaltatok stb? 😊

wordsworth
ezek mennek 😊

Saloom
japán rajzfilmek illetve eredeti nyelvü filmek angol felirattal 😛P és sok dumálás

wordsworth
iwiw-en 😊 mostmár 6an vagyunk akik mennek 3 napra, és egy napot átugrunk ausztriába is 😊)) 2 kocsival megyünk. Viszont kellemes egyfolytában baszogatnak, hogy gyakoroljam az angolt, de egy bizonyos szint után nem igazán lehet 'tanulni' ill gyakorolni. Valami megoldás? 😊)

Seeley en mindent megertettem.

Kiabalni te szoktal.Hiaba, en cask egyszeru varosi gyerek vagyok. Nem filmeszteta.

De jobb is, hogy "befejezted" velem a tarsalgast. Ezutan nem fog serulni a torekeny egod...

MAr most is csak magamban beszelek. De rossz nekem.😊😊😊

Mar az elso vegyetek vissza elsosok, mert nem mukodik a logas-nal megmondtam volna. Ki kerdezett? 😊😊

wordsworth:

En csak valaszoltam. Ugyanabban a hangnemben.😉

Nem sok emberket lattam beiratkozasnal, de olyanok voltak, mint en.
Nem tuntem ki a sorbol. 😊

Vallalom, ha a velemenyem nem egyezik maseval. Egy kis lemorzsolodas nem art.

Never say never in Las Vegas.

:-) Örülök hogy jól elvegyülsz már most is, évkezdés elõtt!
Saloom
hatalmas piros pont 😊 saját szakrol arcok vagy a beiratkozásnál csak összedumáltatok? 😊

wordsworth
Hmm Biglol kicsit tényleg nagy az arc 😊 Mindenkinek szive joga oké 😊 Csak én már összehaverkodtam pár IBS-essel (akikkel együtt fogok tanulni) és mindenki írtóre jófej, moderált, és szerintem nem müködik ez a stílus 😛

Mellesleg már golyatabor elõtt összejövünk egy házibulis ismerkedésre ^^

jah, okéé..

de eleget népneveltem, majd megtudja...
Saloom

de inkább befejeztem veled a társalgást, egyszerûen szánalmas vagy, remélem a suliban az arcodból visszaveszel, saját érdek, mert pár van hozzád hasonló bohóc még, de hidd el, azokat a többség kineveti 😊