A számítástechnika 10 év múlva

Oldal 1 / 3Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

6-8 mag bejött, 10-15GHz nem. 16-32GB ram nem kuriózum, 2 Tera HDD, de mellette SSD megvan, a gondolat interfész még kísérletezési fázisban. Otthon a Gigabites net már szinte alap.

Érdekes így vissza tekintve az elmúlt időkre. <#vigyor0>

Ainz
Majdnem talált, pedig még van hátra 2 év.
Ainz
Úgy fest igen.
A 2007-es évi díjnyertesek kategóriánként.

http://www.bit-tech.net/bits/2007/12/19/the_bit-tech_hardware_awards_2007/1

Minden gyorsult, a CPU a GPU, a busz sebességek SATA, USB de igazán látványos és érezhető rendszer sebességet az SSD szinte általános felhasználása adott.

A tabletek piaca telített, az okos telefonok egyre jobbak, de még mindig PC-t használok ha leülök játszani, filmet nézni, zenét hallgatni.
És a digitális világban felnőtt gyermekeim is alapnak még ma is a PC-t, laptopot tekintik, és használják.

Az okosórák megmaradtak kuriózumnak, az okos szemüvegektől mindenki fél, a dolgok intenete alakul, de csak egy szűk réteg játékszere egyelőre. A 3D megjelenítés visszaszorult a mozikba. A VR adhat majd egy komolyabb minőségi szintet, de ahhoz még ma is brutális hardver háttér kell, nem tömegcikk.

Hoppáré :D
Ainz
Még van 5 éved, bár nem fogadnék rá.
:D:D
vagy a google glass szerü szemüvegel, sisakal mmo játékok.
MOndjuk mint a tron, meg rengeted anime foglalkozik ilyesmikel.

"I am the man who surpasses God!" "Kill me and become a hero, or die by my hand and become one of my victims."" "See you space cowboy..." "Roger, roger."

Akkor már nem cask softwareket, játékokat, meg filmeket fogun warezolni, hanem hardwaereeket is.
INtel i7 128 cores, 20 ghz, DOWNLOAD
nvidia gtx 19900 pro 8 gpu cores DOWNLOAD
alianware mx27 DOWNLOAD

Meg jo lenne ocsoé' holosugárzo, és akkor lehetnének olyan játékok mint a star trekben.

"I am the man who surpasses God!" "Kill me and become a hero, or die by my hand and become one of my victims."" "See you space cowboy..." "Roger, roger."

Eddig is voltak ilyen próbálkozások. Egyik fórumozó beáztatta egyben egész gépet, mert nem tudta az szétmarja a nyákot :P
Amúgy a legtöbb trafóház hûtése is olaj, el is szokás lopni sajnos.

Jrex
Remélem tisztább lesz, és ebben ti is segíthettek: Itt.

az olajba mártott hûtés egy elég régi találmány már, lásd pl. az olajjal hûtött heggesztõk

HP+

Desiderata
2018-ban ugrik 10 nm-re a TSMC

A friss útiterv szerint a 450 mm-es waferek bevezetése legalább három évet csúszik.
Desiderata
Ilyen anyag nem is létezhetne

"Az MTA Természettudományi Kutatóközpont Mûszaki Fizikai és Anyagtudományi Intézetének kutatói, Tapasztó Levente és munkatársai a világon elõször készítettek nanométeres skálán hullámos membránokat. A terület annyira új, hogy a kutatócsoportnak saját elméletet kellett kidolgoznia a tapasztalataik magyarázatára. A felfedezés forradalmasíthatja a digitális elektronikát, és valószínûleg hazánkban ki tudják fejleszteni a nanomembránra épülõ eszközök gyártásra kész változatát."
Desiderata
Olajba márthatják a jövõ számítógépeit

"a módszerrel hatékonyabban és olcsóbban lehet hûteni a jelentõs mennyiségû hõt termelõ hardvereket, mint a hagyományos ventilátorokkal"
grizzly21
Ebben van igazsag, a diktalo szoftverek egyre jelentosebbek lesznek. Szerintem tul korai 10 ev mulva, hogy teljesen eltunjon a pc az atlagember szamara. A 2001: Ûrodüsszeia-tol kezdve sokan tul hamar josoljak a valtozast:)

GregSB
Olyan környezetben meg ahol hülyén venné ki magát hogy diktálsz, ott bedokkolod majd õket és billenytûzeten pötyögsz.

GregSB
Ezeken a hordható küytükön nem gépelni fogsz, csak bediktálsz szöveget. Már most elég jól teljesítenek a diktáló szoftverek mind Andoidon mind iOS-en, 10 év múlva már szerintem olyan szintre fognak fejlõdni hogy minimális lesz a hiba.

grizzly21
Nem ertek egyet igazabol, illetve felig igen. A kerdes az az input eszkoz / periferiak, most az, hogy a szamitogep milyen alapu rendszer az mindegy.
Arra gondolok peldaul, hogy pl amikor most ezt is irom, vagy barmilyen hosszabb szoveget, egyszeruen nem vagyok hajlando legepelni virtualis billentyuzeten, mert annyival lassabb.
Tehat lehet hogy egy mobil kepes lesz pl kivetiteni a falra vagy a levego reszecskeire egy nagy kepet, de csatlakoztathato is lesz hozza fizikai bill peldaul.

GregSB
2007-ben amikor a topik indult még nem gondoltam volna, de szerintem mostmár tisztán látható hogy merre halad a számítástechnika: a hordozható / hordható kütyük felé.

Szerintem 10 év múlva a PC-k, számítógépek megmaradnak specifikus feladatokra: grafika, audio, video szerkesztés, CAD, stbstb, ezekre még mindig számítógépeket fogunk használni.

Az átlag emberek életébõl viszont teljesen el fognak tûnni a PC-k, és mindent okostelefonokkal / hordható eszközökkel (karperec, szemüveg - Project Glass, kontaktlencse) fognak csinálni.

Amikor nagyobb képernyõre / billentyûzetre lesz szükségük, akkor csak rárakják a kütyüiket valami otthoni / munkahelyi dokkolóra, ami rá lesz kötve nagyobb monitorra, projektorra, akármire. Én már most is úgy dolgozom, hogy csak egy laptopom van, és bárhova megyek cégen belül midnenhol le tudok ülni egy asztalhoz és rá tudom tenni egy dokkolóra a notit, és máris ott a nagy kijelzõ és teljes értékû nagy billentyûzet. Ez fog továbbfejlõdni, a laptop helyett egyre kissebb küytüket fogunk magunkkal hordani, 10 év múlva nem csodálkoznék ha egy karperec méretû valamibe bele tudnának majd zsúfolni olyan erõsségû HW-t, ami tökéletesen kielégítené az átlagember hétköznapi- és munkaigényeit. (netezés, fészbúkozás, képek alap szerkesztése meg leválogatása, munkahelyen Office futtatása stb...).

Végezetül egy kicsit beteges jövõkép :)

http://vimeo.com/46304267

Desiderata
egyes SSD árak fél év alatt a felére estek
reaper4
remek... jó lenne ha 1 oprendszer legalább 5 évig kitartana, de ami itt megy most... lol

Gigabyte GA-965P-S3|Q6600+ASUS Silent Knight II|4x1gb KingmaxDDR2-800|VTX HD 6870| Samsung 750gb|Sb X-fi XtremeMusic|Samsung P2770HD| Corsair TX650 v2|Megaworks 550|G9|win7 64-bit

A memrisztoros memóriacellák fogják átvenni a tárolás funkcióját minden téren. PC-ram, SSD, memóriakártyák, stb.

Gyorsabb mint a dinamikus RAM, töredéknyi energiát igényel, nem öregszik mint a flash, hosszú távon stabil írott állapotban, ideális minden írható tároló feladatra tápfeszültség mentes állapotban is.

A HP fejleszti, nyitott szabványt tervez, úgyhogy ha elkészül rövid idõn belül minden félvezetõs alapú memóriát gyártó cég ráfordulhat.

Desiderata
jah, Maxwell asszem 2014
Desiderata
Desiderata
Nvidia tervek

Desiderata
jó, hát topik címe ez, különben senki nem nézne be ide :))
Nem gyárak, hanem gyár úszott el. Ez csak a WD egy gyárüzeme. A többi nem úszott el, a többi gyártó meg nem érintett. Amúgy WD Blue Caviar szériában eddig is volt SSD. :)

10 év múlva vagy elöbb, meg talán már plazmon procik lesznek.

Miért kéne erre várni? Normálisabb lapon volt és van, házak közül nem egy tartalmazza ... Jelenleg szerintem csak adathordozókhoz érdemes használni, aztán ki tudja? De eme célra szerintem az eSATA jobb.

PCIE-E 3 meg felejtõs, majd két (alaplap) generáció múlva talán.

10 év? Jó lesz az kettõnek is. :)

Desiderata
USB 3.0 alaplapi támogatásra érdemes várni?
mit hoz a jövõ? mihez kell majd USB3?

illetve

PCI-E 3.0?
Desiderata
jelen állás szerint
Windows 8 in August 2012
Windows 9 in November 2014?
10 év múlva 4gb-s videokártya , 16gb ram és 10 mag feletti proci lesz az általános , ebben biztos vagyok

ASrock P4I45GV / 2x512MB DDR @ 333MHz / MSI NX Geforce 6600GT 128MB GDDR3 OC / Intel Pentium 4 Prescott @ 3.5GHz / Maxtor 40GB HDD / Mercury 450W / LG 560N / Windows XP SP3

Desiderata
elúsztak a HDD gyárak

talán ez megdobja az SSD-k fejlõdését és terjedését?

Desiderata
Desiderata
2018-ban jönnek az Intel 10 nm-es processzorai

link
Desiderata

2014-ig nem lesz DDR4-es memória (de csak 2015-ben fog terjedni)

Desiderata
10 évre nem lehet tervezni szerintem
pár évre elõre lehet sejteni a dolgokat

Windows 8 megjelenése elõtt hozzá se nyúlok a jelenlegi konfighoz
nincs hozzá lelkierõm :) meg nem is játszok mostanság

viszont Win8-al majd SSD-re költözök, akkor pedig kellene SATA 3.0 :)
vagyis új alaplap + minden (ház és táp is beleértve)

Moore törvénye egyébként tényleg mûködik :O
legalábbis valamilyen szinten
szóval érdemes húzni a dolgokat :)
Bokafix2
10 év múlva megalkotják a Skynet-et, ami minden számítógépet az irányítása alá von... a többit már tudjuk. <#hehe>

"nem ezek azok a droidok amiket keresnek"

gurubefree
Nem kerdes ..... Tron szinvonal. En hiszek benne !!! Lehet nem 10 ev hanem 20 de az lesz .... remelem megelem :)

&#12478;&#12523;&#12479;&#12540;&#12531;

max. grafikában szerintem, esetleg mesterséges intelligenciában és fizikában

grizzly21
nem, hanem csalnak. utánozzák a véletlent, de persze igazi véletlen eseményt nem képesek elõállítani. mondok egy példát:
a szerencsejáték gép legyen olyan hogy 10 számból kell eltalálnod egyet. a gépben mondjuk megy egy gyors stopper, amikor megnyomod a start gombot az leáll, és megnézi az utolso számjegyet, pl 1/1000 helyiértéken. ezt nyilván nem tudod nagyon átcseszni olyan gyorsan változik az a helyiérték, de az is nyilvánvalo hogy ez (sem) véletlengenerálás, csak imitáció.
ez csak egy primitiv példa, nyilván komoly gépek komoly trükköket valositanak meg

A (szerencse)játékgépek mi alapján döntenek? Szimpátia? :D

Nem szenvedek elmebetegségben... Minden percét élvezem^^

grizzly21
mi itt a véletlen? mi alapján dönti el hogy melyiket válassza?:)

Ha beprogramozod a gépnek az értelmezési tartományt 1-10ig és mindegyiknek adsz 10% beválási esélyt, az már véletlen :)

Nem szenvedek elmebetegségben... Minden percét élvezem^^

grizzly21
annyira butaság még vitatkozni is ezen, egyszerûen kész.
a gép kurva gyorsan számol, de azt számolja amit mondasz neki, ezért gép, elvégzi amit csinálsz. Magától viszont soha nem fogja kitalálni hogy mit csináljon, alapjában véve két tök különbözõ dologról beszélünk.
Ugyanúgy nem lesz soha mesterséges intelligencia, mint ahogy valódi véletlenszám generálás sem. Egyszerûen azért mert ezek a fogalmak a gyakorlatban nem léteznek.

Oldal 1 / 3Következő →