Olympus SP-550UZ ismertető
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
MI VAN???
szerinted miért van a puffer?
közel 50 képet csinálok egy gomblenyomással - mit gondolsz egyesével írja?
az EOS-1D mark III még butálisabb a 11mp alatt készített 110 képpel - szerinted mit csinál a gép? megvárja míg kiírodik...
hát nem...
\"Nicholas Sarkozy, pourquoi ton pére a foi la Hongrie?\"
Vannak olyan cikkek, amik végig veszik az alapokat.
Tény, hogy digi gépeknél van némi késleltetés az expo gomb és a kép elkészülte között, de ha valaki megtanulja a gépet használni, ez nagy mértékben csökkenthetõ. Amikor lenyomod az expo gombot, a gép fókuszál és fényt mér. Namost, ha manuális módban használod a gépet, manuális fókuszálással, esetleg igénybe veszed az AE és a fókusz rögzítésének lehetõségét, akkor az expohoz szükséges idõ jelentõsen lecsökkenhet. Ráadásul ott a sorozat felvétel lehetõsége is, ami gyorsan mozgó téma esetén is esélyt ad arra, hogy legalább egy-két kép jól fog sikerülni.
Az utóbbi idõben a gyártók egyre inkább lefaragnak ebbõl a késleltetésbõl. Persze ha ennél gyorsabb mûködést szeretnél, akkor DSLR gépet kell venni.
Canon lencséknél is van kromatikus és szférikus aberráció. Kompakt gépekre egyszerûen nem raknak L-es obikat, szóval csodát nem szabad várni.
Nem vitatkozom, csak igazam van. (Dunning-Kruger)
Az SD kártya azért jobb, mert sokkal szélesebb körben terjed mint az xD, a Cf, MD, vagy még az MS is. Nem akarom hosszasan magyarázni, vegyünk egy példát: VHS-BETA.
Ugyan azt a SD kártyát használom a Fényképezõgépbe, telefonba, videóba, diktafonba, MP3-ba stb. Lehet szõrözni, jhogy de az xD is olyan mert az Olympus diktafon, stb. Hagyjuk. Durván: Az SD a Clatronic diktafonba is jó. <#zavart1>#zavart1>
Röviden: Még nem találtam meg életem digitális kameráját, amivel most küzdök abban tisztelem a Leica-objekívet (amit itt sokan nem tudnak mi is az), és azt hogy kis vacak létére olyat tud amit a többi sok mp-s gép nem. Ha lessz gépem csak olyan lessz ami régi objektív gyártótól került ki, és a ccdt sem ma kezdte csinálni. (Nikon, Canon, Olympus, Hasselblad, Minolta....Panasonic)
hogy "csak" 2MP, aztán rá egy évre már nem is gyártott senki gépet ilyen felbontással. Engem nem zavart, inkább a Leica objektívre mentem rá,
mint a nagyobb képméretre. Megérte (a képeid magukért beszélnek).
Amúgy személy szerint a Panasonictól várnám
az Ultra-Zoom kategóriát leigázó gépet, és meg is tudnák csinálni,
ha mondjuk egy FZ30 vázba 4 MP-es érzekelõt raknának,
persze a lapkaméret maradna, csak a pixelek mérete nõne meg.
Persze ilyen nem lesz, helyette kapunk 8 MP-es "hááát, kicsit zajos" bridge masinákat, amikkel mindenki kiváló festõmûvésszé válik az újabban beállítható ISO 3200 és tsai mellett.
Pénzkidobás is olyan gépet választani, amit nem tudsz kihasználni.
Ha adott pénzmennyiségbõl kell gazdálkodnod, akkor talán érdemesebb a megbízhatóságot választani, és nem a sok-sok géprebelezsúfolt "marketinget".
Szeretem az extrém sportokat, mert közben rengeteg új barátot ismerek meg: mentősöket, balesetiseket, gyógytornászokat és kedves embereket, akik kihívták a mentőket!!!
Ezt a gépet a dobozon feltûntetett feliratok adják el meg a kisgyerekek rajongása. Az optikája kivétel nélkül az összes teszt alapján egy nulla, a képzaj és a kimosása miatt a részletgazdagság kb. 3 megapixel. A színei nagyon gázak, a pirossal erõs gondja van még RAW-nál is. Mi kell még? Aszondja szar optika, szar képminõség, szuper dizájn, mindezt 100e fölött.
A Samsung Pro815 sem egy hibátlan darab, de jobbat nagyítok a Pro815 ekv. 432mm-es képébõl, mint ennek az 504-esébõl. Vahon miért?
Elõbb azt kellene eldönteni, hogy mire szeretnéd használni a fotómasinát. Mit szeretnél fotózni, mi a célod a képek készítésével és mit szeretnél tenni a kész képekkel?
Ha erre tudsz válaszolni, akkor meg kell nézni, hogy melyik gép az, ami leginkább megfelel erre a célra. Melyik az, amihez a legkevesebb kompromisszum kell és amit a leginkább ki tudsz használni.
Csak azt mondtam, hogy a régebbi, betû nélküli típusokat meg tudja ölni 1-1 rossz kártyaolvasó.
De az újabb típusoknak már az se árt nagyon.
ha az oly képeit ekkorára kicsinyíted, akkor az is lesz ilyen éles... :|
:-O http://www.ashes.hu O-:
Van egy kártyaolvasóm, és az az én gépemre dugva mostanában fagyasztja a fél gépet, ha xD-t rakok bele, és gyorsan írok/olvasok vele.
Olyasmi, mintha kevés áramot kapna, ami azért érdekes, mert egy 450-es Chietec Delta tápom van, a régi gépemben meg valami szar 200-as, és azzal nincs ilyen gond. Igaz az USB 1.1-et tud csak, a kártyaolvasó, meg az új gépem meg 2.0-át is.
Szóval történt egyszer egy ilyen fagyás, és a 128-as xD-mnek annyi lett, sehogy nem bírtam életre kelteni.
Most egy 512-es Type M van, azzal is volt más sokszor ilyen fagyás, de az nem ment tönkre, csak minden törlõdött róla, és a fényképezõ formázás funkciója mindig rendbe hozta.
Persze mióta tudom, hogy nem egy egyszeri hiba volt ez a kártyaolvasómmal, azóta nem kockáztatok vele.
Amúgy Olympust többet nem veszek, tényleg romlik a gépek képminõsége a felbontással arányban. Amúgy meg az egyik sajátnál letört az akksitartó fül mûanyag pöcke, emiatt nem akad be, kiesnek az akksik. A gép maga tökéletes, minden igényemet kielégítené, csak éppen nem tudom árammal ellátni. Valaki anno megspórolt 2 fillért a gyártásnál. Egyébként szériahibája a gépnek. Olympusék 30000 forint leszurkolásáért kicserélték volna. Az egész gép nem ért annyit, cseréltem. Karácsony környékén egyszerûen nem voltak versenképesek az Oly gépei képminõség terén (azért a Panákat még így is tönkreverték képzajt tekintve), így maradt egy másik márka, amibe belemennek az XD kártyáim.
XD kártyákról: szállt már el XD kártyám 2 évesen, egyszercsak nem volt tovább olvasható.
YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos
Vagy egy sokszínû:
Egy zoomosnak ilyennek kellene lenni (nem makró!):
A képek a Panasonic DMC-FZ2 géppel készültek.
Ezen a gépen a 18x kíváló. Az optika jó. Azthiszem már csak a "rajtkészségén" mulna hogy megvenném e.
Amúgy nekem egy SP-500UZ van.