Olympus SP-550UZ ismertető

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

sharpshooter
"Minden elektronikus gép a felvételt a kártyára írja, ezalatt nem lehet felvételt csinálni még a DSLR-el se."

MI VAN???
szerinted miért van a puffer?
közel 50 képet csinálok egy gomblenyomással - mit gondolsz egyesével írja?
az EOS-1D mark III még butálisabb a 11mp alatt készített 110 képpel - szerinted mit csinál a gép? megvárja míg kiírodik...
hát nem...

\"Nicholas Sarkozy, pourquoi ton pére a foi la Hongrie?\"

Olyan optika nincs amelynél CA és SA nincs. Csak a mértéke a jobb optikáknál kisebb.
És te fényképezõgépvásárlásnál a 3100 Ft-ot veszed figyelembe nem azt amit a gép tud? Mert némelyik Fuji gép pld kategóriájában a legjobb.
Nézz szét itt az SG Digicam részlegében!
Vannak olyan cikkek, amik végig veszik az alapokat.

Elõször is olyan, hogy FZ60-as, nincs. (Legalább is én még hivatalos oldalon sehol nem láttam infot róla...)
Tény, hogy digi gépeknél van némi késleltetés az expo gomb és a kép elkészülte között, de ha valaki megtanulja a gépet használni, ez nagy mértékben csökkenthetõ. Amikor lenyomod az expo gombot, a gép fókuszál és fényt mér. Namost, ha manuális módban használod a gépet, manuális fókuszálással, esetleg igénybe veszed az AE és a fókusz rögzítésének lehetõségét, akkor az expohoz szükséges idõ jelentõsen lecsökkenhet. Ráadásul ott a sorozat felvétel lehetõsége is, ami gyorsan mozgó téma esetén is esélyt ad arra, hogy legalább egy-két kép jól fog sikerülni.
Az utóbbi idõben a gyártók egyre inkább lefaragnak ebbõl a késleltetésbõl. Persze ha ennél gyorsabb mûködést szeretnél, akkor DSLR gépet kell venni.

Canon lencséknél is van kromatikus és szférikus aberráció. Kompakt gépekre egyszerûen nem raknak L-es obikat, szóval csodát nem szabad várni.

Berber
Számlával tudom bizonyítani, hogy a Hyspeed xD 7000,- Ft volt, és hyspeed Sd 3900,- ért azonos méretben már kapható. Az xD Olympus, az SD-sem gagyi, most nem jut eszembe.

Nem vitatkozom, csak igazam van. (Dunning-Kruger)

Berber
Igen a motor lassú, de a memória kártyára történõ átvitelis pont olyan hosszú! min 3 kép/sec tudott a Chinonom is. A másik nem elhanyagolható tényezõ, hogy akkor lassú amikor már elkészült a fotó. <#vigyor2> Az analog gépek elõnye a képminõségen kívûl, (amit én is vitatok) az a felvétel gomb lenyomása utáni azonnali reakció. Egy ugró, repülõ, szaladó dolgot nem lehet úgy fotózni, hogy 1 mp-vel elõre kell tudni, hogy mi, hol, mikor FOG! történni. Az analóggal lehet ritmusban maradni.

Az SD kártya azért jobb, mert sokkal szélesebb körben terjed mint az xD, a Cf, MD, vagy még az MS is. Nem akarom hosszasan magyarázni, vegyünk egy példát: VHS-BETA.
Ugyan azt a SD kártyát használom a Fényképezõgépbe, telefonba, videóba, diktafonba, MP3-ba stb. Lehet szõrözni, jhogy de az xD is olyan mert az Olympus diktafon, stb. Hagyjuk. Durván: Az SD a Clatronic diktafonba is jó. <#zavart1>

Röviden: Még nem találtam meg életem digitális kameráját, amivel most küzdök abban tisztelem a Leica-objekívet (amit itt sokan nem tudnak mi is az), és azt hogy kis vacak létére olyat tud amit a többi sok mp-s gép nem. Ha lessz gépem csak olyan lessz ami régi objektív gyártótól került ki, és a ccdt sem ma kezdte csinálni. (Nikon, Canon, Olympus, Hasselblad, Minolta....Panasonic)

mikike
nem értek hozzá 😞

A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth

Amúgy meg gépet nem azért vesz az ember mert a kártya 3000 Ft-al olcsóbb hanem a tudásáért.
Ez nem igaz. Még akkor se ha a különbözõ sebességû SD kártyák ára eltér.
Elfelejtesz több lényeges dolgot mikor a filmes gépekkel hasonlítod össze az elektronikus gépeket. Pld a filmes gépnél villámgyorsan tudsz felvételt csinálni? Nem igaz. A filmet vagy motorral, vagy kézzel továbbítani kell, az tudod milyen hosszú idõ.Minden elektronikus gép a felvételt a kártyára írja, ezalatt nem lehet felvételt csinálni még a DSLR-el se.
Berber
Megnéztem a fotót, kíváló. Szép szinek, nagy felbontás stb. Amit nem értek az a széleknél a kromatikus aberráció, (vörös szivárvány) leginkább lencse miatt szokott lenni, de egy canon lencse nem csinál ilyet!

Berber
Bocsi, még én se jönnék rá a link elérhetõségére, hát ide írom: A képek eredeti méretben.A képek eredeti méretben.

Berber
Nagyon szeretnék egy FZ50-est, vagy 60-ast, de erre most nincs pénzem. Ami meggátolna adott helyzetben, ha a kezemben a gép a lenyomás után 1/2-ed ill. 1 másodpercet késne. 30 éve fotózok. Volt zenitem, chinonom olympusom stb. filmesben. Nekem ezek a gépek lassuak. Nem tudok dinamikus mozgásfotót csinálni!!!! Ekkora elõre tartással nincs esély elkapni a pillanatot. Amirõl írtam az az, amit az sg egyszer ,már feszegetett a megapixelekkel. Nem lesznek tölük jobbak a gépek.

Berber
A fiam xD kártyájáért két SD-t vehettem volna. Tényleg egy árban vannak! <#vigyor3>

Berber
A képek teljes méretben megtekinthetõkk a kép alatti linkeken... <#beka2>

http://www.steves-digicams.com/2006_reviews/s3is/samples/IMG_0021.JPG - ez a Canon s3 - hogy legyen teljesebb az abra.
nézzétek meg a 18X zoomolt képen, a fehér ruhás ember eltakarja az arcát, talán látta a fotóst? 😊

Tesztkepek - www.steves-digicams.com - ha nem veszed eszre egybol a kulonbseget akkor addig nezegeted amig raall a szemed. Meg van 3 oldal de azoknal csak a leiras tetszik - www.dpreview.com - www.dcresource.com - www.pixinfo.com (es persze a www.sg.hu)
Szintén elégedett FZ2 tulaj. Mikor vettem, már akkor égõnek számított,
hogy "csak" 2MP, aztán rá egy évre már nem is gyártott senki gépet ilyen felbontással. Engem nem zavart, inkább a Leica objektívre mentem rá,
mint a nagyobb képméretre. Megérte (a képeid magukért beszélnek).
Amúgy személy szerint a Panasonictól várnám
az Ultra-Zoom kategóriát leigázó gépet, és meg is tudnák csinálni,
ha mondjuk egy FZ30 vázba 4 MP-es érzekelõt raknának,
persze a lapkaméret maradna, csak a pixelek mérete nõne meg.
Persze ilyen nem lesz, helyette kapunk 8 MP-es "hááát, kicsit zajos" bridge masinákat, amikkel mindenki kiváló festõmûvésszé válik az újabban beállítható ISO 3200 és tsai mellett.
persze, ha a támogatottságot nem nézed...
mikike
no de mégis mi alapján lehetne dönteni az újak közül?

Pana fz7 es Fuji s6500fd tesztkepek eredeti meretben. Szerintem a Fuji jobbat keszit. Csak az xd kartyat kene cserelni, de lehet h igy is megveszem. http://www.steves-digicams.com/2006_reviews/fz7/samples/p1000017.jpg http://www.steves-digicams.com/2007_reviews/s6000fd/samples/DSCF0042.JPG Egy gepen a legfontosabb az erzekelo es a lencse, a tobbi mar megbocsajthato ha gyengebb - start ido, exponalasi ido, LCD, EVF, speci akku., focus hunting, stb... (film 640x480 - 30 fps).
mikike
fényképeket szeretnék csinálni

Möci
A tudásodnak megfelelõt, amit várhatóan ki tudsz használni! Lehetõleg olyan tudáskülönbséggel válassz gépet, amit meg tudsz tanulni, mielõtt tönkremenne, elavulna a géped. (persze balesetek mindíg történhetnek, de most nem erre gondolok)
Pénzkidobás is olyan gépet választani, amit nem tudsz kihasználni.
Ha adott pénzmennyiségbõl kell gazdálkodnod, akkor talán érdemesebb a megbízhatóságot választani, és nem a sok-sok géprebelezsúfolt "marketinget".

Szeretem az extrém sportokat, mert közben rengeteg új barátot ismerek meg: mentősöket, balesetiseket, gyógytornászokat és kedves embereket, akik kihívták a mentőket!!!

Úbazze ennyi hülyeséget...
Ezt a gépet a dobozon feltûntetett feliratok adják el meg a kisgyerekek rajongása. Az optikája kivétel nélkül az összes teszt alapján egy nulla, a képzaj és a kimosása miatt a részletgazdagság kb. 3 megapixel. A színei nagyon gázak, a pirossal erõs gondja van még RAW-nál is. Mi kell még? Aszondja szar optika, szar képminõség, szuper dizájn, mindezt 100e fölött.
A Samsung Pro815 sem egy hibátlan darab, de jobbat nagyítok a Pro815 ekv. 432mm-es képébõl, mint ennek az 504-esébõl. Vahon miért?
szacsi
aha

:-O http://www.ashes.hu O-:

Olyat, ami teljesíti az elvárásaidat és amit meg tudsz fizetni...

Elõbb azt kellene eldönteni, hogy mire szeretnéd használni a fotómasinát. Mit szeretnél fotózni, mi a célod a képek készítésével és mit szeretnél tenni a kész képekkel?
Ha erre tudsz válaszolni, akkor meg kell nézni, hogy melyik gép az, ami leginkább megfelel erre a célra. Melyik az, amihez a legkevesebb kompromisszum kell és amit a leginkább ki tudsz használni.

mikike
most akkor milyen gépet érdemes venni?

Semmivel se rosszabb mint bármelyik típus.
Azt írják az olvasóknál hogy van olyan kártya amivel nem bír. Nem típust nem olvas csak egyes kártyákat.
Az 5500-asnak órisi sikere volt majdnem két évig gyártották eladott darab rengeteg, az 5600 ehhez képest semi.
DoctorJohnson
igen, ez kemény lol 😊

...::S.T.A.L.K.E.R 4ever::...

DoctorJohnson
miért is az xD a legjobb kártya?

...::S.T.A.L.K.E.R 4ever::...

Nyugi, én sem az xD-t szidom, szerintem a legjobb memóriakártya.
Csak azt mondtam, hogy a régebbi, betû nélküli típusokat meg tudja ölni 1-1 rossz kártyaolvasó.
De az újabb típusoknak már az se árt nagyon.
szacsi
egy 480 pixeles képrõl aztán meglehet ám állapítani, hogy milyen a képminõség...
ha az oly képeit ekkorára kicsinyíted, akkor az is lesz ilyen éles... :|

szacsi
az 5600 szted bukás lett? :|
lol

Nem mennek tömegével tönkre az XD-k. Nekem három SD kártya közül egy olvasóban az egyik teljesen kiakasztotta a gépet, ehhez mit szólsz? Mégse mondhatom hogy az SD-k rosszak. Egy másik kártyaolvasóban mindhárom szépen megy.
Régebbi fajta xD ment nekem már tönkre.
Van egy kártyaolvasóm, és az az én gépemre dugva mostanában fagyasztja a fél gépet, ha xD-t rakok bele, és gyorsan írok/olvasok vele.
Olyasmi, mintha kevés áramot kapna, ami azért érdekes, mert egy 450-es Chietec Delta tápom van, a régi gépemben meg valami szar 200-as, és azzal nincs ilyen gond. Igaz az USB 1.1-et tud csak, a kártyaolvasó, meg az új gépem meg 2.0-át is.

Szóval történt egyszer egy ilyen fagyás, és a 128-as xD-mnek annyi lett, sehogy nem bírtam életre kelteni.

Most egy 512-es Type M van, azzal is volt más sokszor ilyen fagyás, de az nem ment tönkre, csak minden törlõdött róla, és a fényképezõ formázás funkciója mindig rendbe hozta.

Persze mióta tudom, hogy nem egy egyszeri hiba volt ez a kártyaolvasómmal, azóta nem kockáztatok vele.
A panasonicok rettentõen zajosodnak már iso 100 felett. Ez a gép nagyon frankó, iso800-ig nem vészes a zaj. De túl drága, ha enyi pénzem lenne, inkább egy belépõ szintû tükörreflexes.

Azért, mert a Panája nem azt eszik, és ugyabár az a császár gép.
Amúgy Olympust többet nem veszek, tényleg romlik a gépek képminõsége a felbontással arányban. Amúgy meg az egyik sajátnál letört az akksitartó fül mûanyag pöcke, emiatt nem akad be, kiesnek az akksik. A gép maga tökéletes, minden igényemet kielégítené, csak éppen nem tudom árammal ellátni. Valaki anno megspórolt 2 fillért a gyártásnál. Egyébként szériahibája a gépnek. Olympusék 30000 forint leszurkolásáért kicserélték volna. Az egész gép nem ért annyit, cseréltem. Karácsony környékén egyszerûen nem voltak versenképesek az Oly gépei képminõség terén (azért a Panákat még így is tönkreverték képzajt tekintve), így maradt egy másik márka, amibe belemennek az XD kártyáim.

XD kártyákról: szállt már el XD kártyám 2 évesen, egyszercsak nem volt tovább olvasható.
AtomHeart
Gyonyoruek a kepek! <#worship>

YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos

Az xD kártyák meghibásodási aránya a legkisebb az összes kártyák közül.Megbízható stabil perifériák, mi akkor velük a nagy baj? Mellesleg az áruk se sokkal magasabb most már, akkor miért nem jók?
Az hogy valami újabb az nem garancia arra hogy jobb.A fényképezõgépeknél igen nagy százalékban van ilyen.Nem azt csinálják hogy a régi gép hibáit elhagyják javítanak rajta hanem sokszor új még nagyobb hibákat csinálnak. A Fuji 5500-as óriási sikerû gép volt az 5600-asnál nem javítottak a kevés hibás megoldáson hanem rosszabbakat csináltak, szabályos bukás lett.A Canon A 80-ig nagyon jól sikerült gépek voltak a háromszámjegyûek nem olyan jók némelyik egészen pocsék.
mikike
akkor mi a tanulság?
ami új, az rossz?

Berber
Itt egy ellenfényes fotó a Panasoniktól.:
Vagy egy sokszínû:

Egy zoomosnak ilyennek kellene lenni (nem makró!):

A képek a Panasonic DMC-FZ2 géppel készültek.

Berber
Az a zoomos fotó kegyetlen hooka. Alapból törölném, de így jár az aki nappal "szemben" fotóz. Nekem nem tetszenek annyira a színei. Valami ilyesmi a fiamé is....

Berber
Apropó, xD kártyás gépet kerülném. Szerintem az SD lessz az igazi.

Berber
Egyszer régen olvastam itt egy cikket a megapixelekrõl... most nem szedeném elõ... szóval, nekem van egy Panasonic FZ2 sokéves gépem. Mindössze 2 mp. A képek amiket készítek vele szerintem kiválóak, a 12x zom mindenért kárpótol. Kíváló a ccd, ragyogó szépek a képek, vannak szinek. Szeretem is, csak tetü lassú. Hirtelen, pillanat fotóü nem létezik, Nincs manuális fókusz, sem zoom. Régi gép. Aztán a fiam kért egy kompaktot. Kapott egy idei 6mp Olympust. Tompák a szinei, még tetübb, a képek minõsége csak erõs jól megvilágított helyeken az igazi. Viszont a képek mérete brutális. Ha leveszem a méretet, a minõsége romlik!!!! Állandóan az iszonysok kacat fotó letárolásával küzdök, mert törölni sajnálom, kicsinyíteni nincs idegem... Néha készül egy-egy jó kép is. Szerintem egy gépen az objektív a leg fontosabb. Aztán a képfeldolgozó rendszer, ezután jön talán a manuális állíthatóság, majd a rajt készség (a bekapcsoláskori, és az elsütéskori késedelem). A legvégsõ a megabájtok száma ami inkább ront mint javít ha nincs egy hozzávaló igazi géped (EOS stb.)
Ezen a gépen a 18x kíváló. Az optika jó. Azthiszem már csak a "rajtkészségén" mulna hogy megvenném e.

Ez Fehérvár 😄

Amúgy nekem egy SP-500UZ van.