Lopás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
I want to be a mighty pirate ever!
Na, de nem akarok mártírkodni. Egyszerûen csak végzem a munkám.
Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
Sajnos azonban nem minden vezetõ beosztású ember gondolkodik úgy mint én.
Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro
Bementem abba a kis szobába erre elkezdi, hogy "Na akkor most mi legyen?". Én persze csak néztem. Õ meg kifejtette, hogy loptam és mit...(11-12 évesen tök valószínû...)
Aztán átnézett 1-2 dolgot és elengedett... 3-as vagy 4-es voltam...<#zavart2>#zavart2>Tök megilyedtem. Ráadásul még a fagyim is elolvadt.<#szomoru1>#szomoru1><#action>#action>
Ez gyakorlatilag lefogást, extrém esetekben megkötözést is jelenthet.
Viszont ez sem támadás, hiszen nem a fizikai bántalmazás a cél.
(Persze ez csak a papírforma, az életben mindenkét oldal talál valamit utólag, ami az õ igazát bizonyítja)
A szívatásra csak akkor hivatkozhatsz, ha már bizonyíthatóan többször szálltak rád teljesen feleslegesen.
Ilyenkor tegyél panaszt a feletteseiknél.
Azt meg senki sem fogja elhinni neked, hogy ártatlanul elfutottál, mert megalázottnak érezted magad.
Ez max. a cigóknál mûködik, mint a rasszista lap kijátszása.
Nem a súly nehéz, hanem te vagy gyökér! Táguló világegyetemben élünk. Minden Chuck Norris el?l menekül.
Egyrészt azért, mert a kapu jelzése alapján lopás alapos gyanújába keveredtél és a joguk van a rendõrség kiérkezéséig visszatartani téged akár testi kényszer alkalmazásával is.
Másrészt nem támadnak, hanem visszatartanak.
A legegyszerûbb, ha belemész az átvizsgálásba.
Meg aztán komolyan leállnál pofozkodni a biztonságiakkal?
Téged visznek be az õrsre a fakabátok.
Nem a súly nehéz, hanem te vagy gyökér! Táguló világegyetemben élünk. Minden Chuck Norris el?l menekül.
we all follow the arsenal over land and sea... we all follow the arsenal on to victory!
Intel E8400(8*450)MHz + Noctua NH-U12P, ASUS P5K PRO, 4*1GB DDRII 1066MHz, Sapphire HD4850 512MB, Chieftec 450W, 5.1 Házimozi hang, 50\" Plasma TV monitor 2*1,5 TB WD Black Raid0, 64 GB Crucial M4
a T-nek a kára nem térült meg,mert te kifújtál a sprébõl, de visszatetted, nem fizetted ki stb... hivatalosan vesztett az értékébõl... Jegyzõ visszaír a T-nek háthogyne...
Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...
̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊
Pl a BKV ellenõr sem tartóztathat fel téged SOHA! Ha sérti a személyi szbadságodat, akkor õ bûncselekményt követ el.
Hogy a gyakorlat más mint az elmélet azt nemtom, de egy engem feltartóztató jegyellenõr valszeg szabadságvesztést kap, de minimum kirúgják.
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
Elég vicces lenne ha ez a törvény tényleg így mûködne a gyakorlatban mert az azt jelentené hogy akármelyik boltból kisétálhatok büntetlenül 10e alatti cuccal pl a napi bevásárlást megjátszhatnám teljesen ingyen hiszen ha lebukom, 10e alatt senki sem érhet hozzám és mire a rendõr odaérne addigra simán elsétálok.
Egyébként azok a kamerák nem olyan beszarós fajták. Ha meg nincs felvétel gyakorlatilag észre sem vesszük, mivel nem az õr mellett fogják eltenni a cuccost.
A bizonyíthatóságnál meg a lopással gyanúsítottról beszéltem hogy õ nem tud semmit bizonyítani, igaz hogy a helyiség be van kamerázva viszont simán mondhatják a biztonságiak hogy beszart a video és nincs felvétel.
Nem motozunk! Ahogy fifi (nagum) is írta, a motozás kiterjed a testüregekre is, mi max ruházatot vizsgálunk át. Van egy fémkeresõnk, meg egy speciális keresõnk, ami kimutatja az áruházi védelemmel ellátott dolgokat. Megkérjük hogy adja elõ a dolgot, ha megteszi (az esetek 99%-ában együttmüködõek) akkor ennyi, ha nem akkor majd a rendõrök megoldják a dolgot. Egyébként "bármire" meg lehet õket kérni (persze normális kereteken belül), de sem ruhába, sem táskába (csomagba) nem nyúlhatunk bele. Különben ott a kamera a detektívhelységben, és bármikor visszanézhetõ a dolog, tehát nem bizonyíthatatlan, egyik oldalról sem az állítás.
haxoror: Nem teszi meg a motozást a gyakorlatban sem. A fõnök pontosan tisztában van vele hogy a saját seggével is játszik, így nem éri meg. Tisztában kell lennie hogy mikor mi a joga különben nem is dolgozhat(na). A töke tényleg tele van vele, éppen azért adja át a inkább a rendõröknek, nem bírkózik vele.
http://atwwebmaker.tx.hu/
Megkérhet rá és te nemet mondhatsz, akkor joga van ott tartani mint bûncselekménnyel (lopással) gyanusíthatót és rendõrt hív, ennél többet nem tehet.
Nem turkálhat a táskádban, nem taperolhatja át a ruházatodat.
Persze a gyakorlatban viszont megteszi mert
- ezt mondta a fõnöke és ha nem csinálja akkor kirúgják
- fogalma sincs hogy mihez van ill nincs joga
- tele a töke a tolvajokkal és leszarja hogy mivan
amit veled csinálnak az ruházatátvizsgálás...
Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...
http://atwwebmaker.tx.hu/
Desigo: Az elkövetõt visszatarthatja a rendörség megérkezéséig, ez a törvény. Hogy miért? Gondolkozz el rajta mi lenne ha még ez a jogunk sem lenne! Akkor minek lennénk? Volna értelme egyáltalán az õrségnek?
Amúgy szerintem 2 túrórudi meg 1 axe spré miatt nem kell fosni nem hiszem hogy bármi komolyabb baj történhetne, inkább azért csinálták hogy tanulj belõle és ne lopj többet.
Szerintem lopni undorító, sohasem fordult meg a fejemben hogy bármit elvegyek ami nem az enyém, még akkorsem hogyha esetleg õ sem tisztességes módon szerezte...
http://goo.gl/gd6Zi5