Lopás

Oldal 1 / 8Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

sparrow35
Az is egyértelmû hogy te milyen buta vagy... <#banplz>

I want to be a mighty pirate ever!

Desiderata
találtam két képet a neten
kép1 kép2
egyértelmû hogy valaki lopott valakitõl
Sajnos a "szakma" annyira fel van hígulva, hogy sok minden megtörténik. A baj csak az, hogy az itt is olvasható negatív véleményekkel többek között engem (minket) is azonosítanak akik tényleg komolyan kondolják ezt az egészet.
Na, de nem akarok mártírkodni. Egyszerûen csak végzem a munkám.

Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro

sz4bolcs
<#eljen><#worship> Jó látni, hogy így állsz hozzá.

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

sparrow35
Sajnos...

Biztonsági vezetõ vagyok az áruházunkban és nagyon nem szoktam szeretni azokat a kollégákat, akik nem tudják, vagy nem akarják betartani a törvényeket (legyen az szakmai, vagy erkölcsi, az õrre, vagy a vásárlóra nézve). Rendszeresen írunk teszteket is.
Sajnos azonban nem minden vezetõ beosztású ember gondolkodik úgy mint én.

Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro

sparrow35
Az lehet hogy nálatok úgy megy, de sokat írtak megengedhetetlen hozzáállású biztonsági õrökrõl...

A mindenes
Jah és természetesen nem loptam. <#gonosz1>

A mindenes
Én anno 5-6 éve beugrottam egy fagyiért edzésre menet mert dög meleg volt. Kb. 2 percnél többet nem nagyon voltam bent, de a pénztárnál már várt a biztonsági õr... Kifüzettem a terméket mondta, hogy menjek vele.
Bementem abba a kis szobába erre elkezdi, hogy "Na akkor most mi legyen?". Én persze csak néztem. Õ meg kifejtette, hogy loptam és mit...(11-12 évesen tök valószínû...)
Aztán átnézett 1-2 dolgot és elengedett... 3-as vagy 4-es voltam...<#zavart2>Tök megilyedtem. Ráadásul még a fagyim is elolvadt.<#szomoru1><#action>

Sajnos abszolút nem vagy képben ! Nem odamennek okoskodni meg megmotozni. Nálunk a következõképpen megy a dolog: fickó becsipog, õr odamegy, megkérdezi, mi a helyzet (mivel lehet más áruház csipogója is), ezután ha kell felkíséri a biztonsági helységbe, ott kézi ellenõrzõvel megnézzük. Kb. ennyi! Egyébként a kapu véletlenül nem csipog. Ha mégis csipog, és nem mozdul az õr annak oka van (pl. végig lekövetett a monitoros és tudja hogy nincs nálad semmi, vagy látja hogy olyan terméket fizettél ami ugyan csipog csak a kasszás nem hatástalanította, stb.)

vénfarok
én a suli büféjében loptam egy savanyu cukrot, amikor elfordult a büfés néni...ez büncselekmény?:/ <#idiota><#buck>

sparrow35
Csak az lehet zavarü, meg megalázó ha odajönnek okoskodni, meg kipakolni, megmotozni, érted...

hungary27
nekem volt ilyen megyek ki a boltból és csipog a kapu megálltam nem jött senki és ottthagytam õket de nem loptam semmit.
sparrow35
Mindenesetre biztos nem hagynám magam, ilyenkor elborul az agyam, mondjuk ha látja hogy nem hagyom magam, csak nem olyan hülye hogy nekem essen...

0Fritz0
Nem hagyják, hogy elhagyd a helyszínt. (Illetve akár hazáig is követhet, hogy pl. a címedet átadhassa a zsaruknak)
Ez gyakorlatilag lefogást, extrém esetekben megkötözést is jelenthet.
Viszont ez sem támadás, hiszen nem a fizikai bántalmazás a cél.
(Persze ez csak a papírforma, az életben mindenkét oldal talál valamit utólag, ami az õ igazát bizonyítja)

A szívatásra csak akkor hivatkozhatsz, ha már bizonyíthatóan többször szálltak rád teljesen feleslegesen.
Ilyenkor tegyél panaszt a feletteseiknél.

Azt meg senki sem fogja elhinni neked, hogy ártatlanul elfutottál, mert megalázottnak érezted magad.
Ez max. a cigóknál mûködik, mint a rasszista lap kijátszása.

Nem a súly nehéz, hanem te vagy gyökér! Táguló világegyetemben élünk. Minden Chuck Norris el?l menekül.

sparrow35
Én nem bírom ki az ilyen megalázó helyzeteket, fõleg ha teljesen alaptalanul akarnak szivatni. Mi az h nem támad hanem visszatart, ez hogy néz ki, megfogja a kraomat? Mert akkor sztem húzom hazáig magammal... Mármint ha nem támad akkor nem is tud semmi olyat csinálni amivel visszatartana.

0Fritz0
Ilyen esetben nincs "jogos önvédelem".
Egyrészt azért, mert a kapu jelzése alapján lopás alapos gyanújába keveredtél és a joguk van a rendõrség kiérkezéséig visszatartani téged akár testi kényszer alkalmazásával is.
Másrészt nem támadnak, hanem visszatartanak.

A legegyszerûbb, ha belemész az átvizsgálásba.

Meg aztán komolyan leállnál pofozkodni a biztonságiakkal?
Téged visznek be az õrsre a fakabátok.

Nem a súly nehéz, hanem te vagy gyökér! Táguló világegyetemben élünk. Minden Chuck Norris el?l menekül.

sparrow35
Szevasztok! Olvasgattam a topicot, és érdekelne ha így ok nélkül akarnak elvinni motozni, mert csipog a kapu, vagy mittomén, tehát a lényeg h 100% nem loptam semmit, csak õk hiszik, és mikor felszólítanak akkor mondom h nem megyek, és a kijárat felé indulok, mit tehetnek? Spec nem vagyok az a félõs típus, sem kis darab ember, ha hozzám ér jogom van önvédelemre, nem igaz?

Kaplan
Én körözve vagyok, nem kéne magam a nyílvánosság elõtt felfedni ^^

we all follow the arsenal over land and sea... we all follow the arsenal on to victory!

Én meg dolgozom! <#szomoru1>

SNAKE01
én elbújtam!:DDD

Mindenkit lecsuktak lopásért? Kihalt a topic rendesen.

Intel E8400(8*450)MHz + Noctua NH-U12P, ASUS P5K PRO, 4*1GB DDRII 1066MHz, Sapphire HD4850 512MB, Chieftec 450W, 5.1 Házimozi hang, 50\" Plasma TV monitor 2*1,5 TB WD Black Raid0, 64 GB Crucial M4

fifi
nem-nem

a T-nek a kára nem térült meg,mert te kifújtál a sprébõl, de visszatetted, nem fizetted ki stb... hivatalosan vesztett az értékébõl... Jegyzõ visszaír a T-nek háthogyne...

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

SNAKE01
:)

JoeGunn
Még fel volt háborodva, hogy visszatettem a spré-t, és mégis beírták, hogy elloptam, rongáltam... Pedig csak fújtam egy kicsit, ahogy mindenki szokott. Vissza is írt a tesco-nak a jegyzõ. :)

SNAKE01
ja,hát tudhattad hogy nem fog komoly dolog lenni ebbõl...

JoeGunn
Gyors voltál. :)

SNAKE01
:S

JoeGunn
Megvolt tegnap a "tárgyalás", a jegyzõ rendes volt, megígértem hogy nem lesz több ilyen, szerinte megúszom egy figyelmeztetéssel.

akyyy
tõlem mindig megkérdezték elõre hol szálok le:DDD

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

Tetsuo
Nem tudom honnan idézte Prank, de szó szerint így van. Ezt tanultam én is.
Pl a BKV ellenõr sem tartóztathat fel téged SOHA! Ha sérti a személyi szbadságodat, akkor õ bûncselekményt követ el.
Hogy a gyakorlat más mint az elmélet azt nemtom, de egy engem feltartóztató jegyellenõr valszeg szabadságvesztést kap, de minimum kirúgják.

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

Ez a gyakorlatban úgy néz ki hogy a biztonsági õr vagy akárki más simán lefoghat bárkit aki lopott függetlenül az értéktõl mert egyetlen bíróság sem fogja ezért elítélni.

Elég vicces lenne ha ez a törvény tényleg így mûködne a gyakorlatban mert az azt jelentené hogy akármelyik boltból kisétálhatok büntetlenül 10e alatti cuccal pl a napi bevásárlást megjátszhatnám teljesen ingyen hiszen ha lebukom, 10e alatt senki sem érhet hozzám és mire a rendõr odaérne addigra simán elsétálok.

Ha a biztonságiak átkutatják a tolvaj ruháját és õ késõbb ezért feljelenti õket, én errõl beszélek.

"Csak akkor nézheti meg, illetve pakoltathatja ki a csomagot, ha bizonyossá vált a bûncselekmény elkövetése. (ekkor azonban bármely állampolgár feltartóztathatja) A csomag értelmezése itt: a rendõrség jogállásáról szóló tv. meghatározása, tehát a ruházat is ide tartozik, és még ún, fémkeresõvel sem nézhetik át. DE! Amennyiben a biztonsági õr rosszul méri fel a lopás mértékét, és a másoktól elvett dolog, amelyet jogtalanul akart eltuljdonítani nem éri el a bûncselekmény elkövetésének alsó értékét, azaz tízezer Ft-t (ez alatt ugyanis csak szabálysértésrõl beszélünk), akkor jogtalanul tartóztatja fel, tehát a rendõr megérkezéséig sem teheti! Példa: 8000 Ft-os magnó eltulajdonítását nagyobb összegû eltulajdonításnak hiszi (ekkor esetleg jogi tévedésrõl beszélhetünk), és feltartóztatja a rendõrség megérkezéséig, akkor elköveti a Btk. 175. §. szerinti személyes szabadság megsértést, ami három évi szabadságvesztéssel is büntethetõ..."
Szerinted miért lenne bárkinek is érdekében hogy bárkit is meghurcoltasson? Tudod mennyi nyûg van vele? Papírmunka, fölös stressz, a rendörségre, polgármesteri hivatalba járásról nem is beszélve. Örülünk ha nincs semmi, nem még hogy csináljunk magunknak.
Egyébként azok a kamerák nem olyan beszarós fajták. Ha meg nincs felvétel gyakorlatilag észre sem vesszük, mivel nem az õr mellett fogják eltenni a cuccost.

Nem a motozásra írtam hanem a ruházat átviszgálásra.

A bizonyíthatóságnál meg a lopással gyanúsítottról beszéltem hogy õ nem tud semmit bizonyítani, igaz hogy a helyiség be van kamerázva viszont simán mondhatják a biztonságiak hogy beszart a video és nincs felvétel.

Én szintén csak azt tudom mondani, ami nállunk szokás.
Nem motozunk! Ahogy fifi (nagum) is írta, a motozás kiterjed a testüregekre is, mi max ruházatot vizsgálunk át. Van egy fémkeresõnk, meg egy speciális keresõnk, ami kimutatja az áruházi védelemmel ellátott dolgokat. Megkérjük hogy adja elõ a dolgot, ha megteszi (az esetek 99%-ában együttmüködõek) akkor ennyi, ha nem akkor majd a rendõrök megoldják a dolgot. Egyébként "bármire" meg lehet õket kérni (persze normális kereteken belül), de sem ruhába, sem táskába (csomagba) nem nyúlhatunk bele. Különben ott a kamera a detektívhelységben, és bármikor visszanézhetõ a dolog, tehát nem bizonyíthatatlan, egyik oldalról sem az állítás.
haxoror: Nem teszi meg a motozást a gyakorlatban sem. A fõnök pontosan tisztában van vele hogy a saját seggével is játszik, így nem éri meg. Tisztában kell lennie hogy mikor mi a joga különben nem is dolgozhat(na). A töke tényleg tele van vele, éppen azért adja át a inkább a rendõröknek, nem bírkózik vele.

Nincs sok értelme feljelenteni õket mert te A-t mondasz õk meg B-t és ennyi, bizonyíthatatlan.

dotkom
Reméltem hogy nincs joga. De az nem izgatja õket, hogy utána följelenthetõek? Vagy senki nem foglalkozik ilyenekkel?

http://atwwebmaker.tx.hu/

Nem.

Megkérhet rá és te nemet mondhatsz, akkor joga van ott tartani mint bûncselekménnyel (lopással) gyanusíthatót és rendõrt hív, ennél többet nem tehet.
Nem turkálhat a táskádban, nem taperolhatja át a ruházatodat.

Persze a gyakorlatban viszont megteszi mert
- ezt mondta a fõnöke és ha nem csinálja akkor kirúgják
- fogalma sincs hogy mihez van ill nincs joga
- tele a töke a tolvajokkal és leszarja hogy mivan

dotkom
<#idiota><#fejvakaras>

fifi
a motozás amúgy tudod mi? testüreg vizsgálat...
amit veled csinálnak az ruházatátvizsgálás...

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

dotkom
Es megmotozhatjatok a tolvajt? Vagy le vetkoztethetitek, mint ahogy az a #287-ban volt?

Ez így van! Állampolgári kötelesség!

Akárki visszatarthatja egy bûncselekmény elkövetõjét amíg a rendõrség meg nem érkezik.

Fatal: Ez már nem a mi jogkörünk. Mi elfogjuk az illetõt, és onnantól fogva az áruház dolga hogy tesz-e feljelentést. Mivel mi egy mûszaki áruház vagyunk, ezért nem szokás az hogy mégis kifizetik a dolgokat, így általában feljelentés a vége.

Desigo: Az elkövetõt visszatarthatja a rendörség megérkezéséig, ez a törvény. Hogy miért? Gondolkozz el rajta mi lenne ha még ez a jogunk sem lenne! Akkor minek lennénk? Volna értelme egyáltalán az õrségnek?

desigo
A biztonsági õr miért korlátozhatja a személyi szabadságodat?
[HUN]FaTaL
Aki nem tiltakozik és kifizeti arra nem hívjátok a rendõrséget?

Amúgy szerintem 2 túrórudi meg 1 axe spré miatt nem kell fosni nem hiszem hogy bármi komolyabb baj történhetne, inkább azért csinálták hogy tanulj belõle és ne lopj többet.

Szerintem lopni undorító, sohasem fordult meg a fejemben hogy bármit elvegyek ami nem az enyém, még akkorsem hogyha esetleg õ sem tisztességes módon szerezte...

http://goo.gl/gd6Zi5

+fav

Oldal 1 / 8Következő →