Ismerd fel képről az épületet

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

valaki?
igen

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

Fort Saint-Jean (Marseille)
birdo
Az építtetõje azt nyilatkozta, hogy az õsi japán építészeti stílusa miatt esett a választása ennek a felhõkarcolónak a terveire.

A valóság az, ami akkor sem tűnik el, ha már nem hiszünk benne.

egyszerü

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

georgesmatyas
bingó!

A halat horoggal, az ostobát szavakkal fogják. Autodesk Inventor Spezialist, CAD/CAM/CIM/PLC

Tejarat bank Teherán

georgesmatyas

A halat horoggal, az ostobát szavakkal fogják. Autodesk Inventor Spezialist, CAD/CAM/CIM/PLC

és én megint rengeteget "tanultam" az olvasgatásból... képet nem raktok?
Oké, köszi.

„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

annyira jó volt a két torony, karcsúsította manhattant, megadta a karakterét, meg az arányait, így meg egy szétterjeszkedett szar. Nem is fotózzák már azokból a szögekbõl, ahonnan a WTC-vel. Amúgy ez azért is érdekes, mert így Lower Manhattan már nem annyira fotogén, a városnak újra kell teremtenie magát a mitikus értelemben, mert a pont a szimbolikus városközpont szûnt meg. Most újra az Empire State Bulidinggel ,ami kicsit visszalépés, viszont jól felelget a retrokultuszra, a gazdasági válságra (a'32-es válság szimbóluma volt az "Empty State Buliding")illetve a városmítosz történeti részét is hangsúlyozza. Amire amúgy a WTC is alkalmas lesz, ha kialakul a városmítoszban betöltött jelentése.
georgesmatyas
Építsenek valami újat/nagyot, asszt annyi.

hát pedig én választhattam volna, akkor inkább a Taipei 101 dõljön össze, mint a WTC. Most milyen szarul néz már ki Manhattan. Egyszerûen le van fejezve 😞
georgesmatyas
A WTC a Taipei 101-hez képest nagyon gyenge szerkezetileg 😄, a lyuk amit a gépek ütöttek rajtuk gyakorlatilag összeroppantotta szerkezetet a saját súlya alatt, mert a maradék acélnak megváltozott a rugalmassági határa pl az égõ kerozintól.
A WTC acélszerkezetét a Paccar csoport gyártotta. Akkoriban felsõ kategóriás acélminõségbõl és gyártási technológiával készült.
A Taipei 101 sokkal korszerûbb anyagokból és technológiával készült. Eleve az, hogy földrengésre kell méretezni egy felhõkarcolót, megkövetel egy extrém szerkezetet.

nem azt mondtam, hogy el van gettósodva. Fõleg mint Detroit. Hanem hogy az atmoszférába nagyon betalált Gotham city, és ez a torony pontosan Gotham citybe épült. Ahol a piszokból kinõ egy fényes de sötét valami és uralkodik. <#bee1>
*volna, vagy...

&#8222;Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

Kibír egy gépet? A WTC is kibírta, vagy felrobbantották?

georgesmatyas
Azt ugye tudod, hogy a Taipei 101-be van a világ 2. leggyorsabb (1. burj Dub) és hogy valami kettõs szerkezet van, egy repülõt simán kibír, ha becsapódik Asszem 8,5 földrengés is csak kisebb károkat tud benne okozni.

Trumpf sztem is nagyon jól sikerült (Wilson Towerrel van 1-2 hasonlósága). Nappal Windycity sztem egyáltalán nem nyomasztó. Nincs annyira elgettósodva, mint NewYork vagy Detroit.

szerintem valami japán vagy ázsiai cucc
az lehet, de szar. Nekem a shanghai-i meg a hongkongi példányok jobban bejönnek
nekem tetszik, mert láttam egy képet, ahogy benne van a környezetében és szerintem fõnyeremény. Gotham City hangulata van. És a Batman-filmekben Chicago volt Gotham City. És a város mint ismeretes más szálon is kötõdik a sötét bûnös nagyváros mítoszhoz. Piszkos épületek között áll, és látszik rajta a kíméletlen égbe törés, meg hogy egy más világ, és közben meg mégis sötét. Szóval nekem tetszik 😛
georgesmatyas
szádra vigyázz 😄. Taipei 101 az egyik legeredetibb felhõkarcoló 😊

georgesmatyas

na ez is ronda 😊
aha biztos. Amúgy tudtad, hogy az arabok az európai reneszánsz modorát favorizálják? Vagyis ez már egy valami és nem egy "ízléstelenek"
nem arra gondolok
georgesmatyas
A Taipei 101-et az milyen technikával építették?
Anno furcsa volt az a rettenetes masszív "lift" az oldalán. (egyik személyes kedvencem. A John Hancook Center után a 2.)

georgesmatyas
Az igaz, de mi profik vagyunk nem ülünk fel akárminek 😄

David2
ebbõl a szögbõl hasonlít rá

Das Schlimmste ist, wenn das Bier alle ist!

georgesmatyas
na valaki?

georgesmatyas
Ez a chicagói Trumpf Hotel amit beraktam 😄DD<#rolleyes><#banplz><#banplz>

David2
igen, mi megmondjuk a tutit

Mr. Griff: Burj Dubai is megérne egy misét. Kétségtelenül bravúros mûszaki megoldásokkal épült, tömegét az aerodinamika miatt kapta, ami végsõ soron nem is rossz. C120as beton kellett 500 m magasságba felszivattyúzni, közbe csúszózsaluval haladtak felfelé, azért nem kis teljesítmény. Ugyanakkor a belsõ terei jól reprezentálják az épület lényét, az arabok ízléstelensége és esztelen pazarlása.

georgesmatyas
OFF:

Errõl az épületrõl mi a véleményetek? (nem feladvány 😊

georgesmatyas
bocs hogy kihúztam feketével a legalját, de túl sok volt a felirat és mi nem csalunk 😄

ja, az alja tényleg szar.
ó igen, mert a BME-n megtanítják az egyetlen és helyes esztétikai mértéket. Szerintem nem borzadály.
georgesmatyas
nem én terveztem 😄DD
de az a topic lényege, hogy megfejtsék, hogy mi ez az épület 😊

David2
mi ez a borzadály? <#csodalk> úgy néz ki, mint egy túlméretezett e gerenda

georgesmatyas
Egy egyszerû:

köszi, hogy pótoltál.... ide nem rak senki képet?
bocsi Magne nevében is... ezt nem ide szánta..😊

<#csodalk> mi van Afrikában?
nem... annyit segítek, hogy Afrikában van.😊
valaki? 😊 senki? miért nem?
Kengo Kuma M2 nevû épülete? a felírat alapján Tokióban van. de ha az is átadom.
David2
epic<#idiota>

szerintem átadom, mert nem szeretnék minden helyen én lenni..😊
<#eljen>

az Ír Parlament épülete Dublinban