Mi történhetett a benzinnel?

Oldal 1 / 4Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

pszihopata
A méregdrága marketingbenzin nem jó a motornak, hisz fel sem tûnik neki. Igaz, nem is rossz. Gyakorlatilag tökmindegy. Nem jó nekünk se, hisz nem fogunk mérhetõ teljesítménynövekedést észlelni - legföljebb bedumáljuk magunknak.

Marad ugye a forgalmazó, aki gyakorlatilag a semmiért vesz ki literenként további 5-10-15 forintot a zsebünkbõl. Hacsak az a tudat nem ér ennyit, hogy valami exkluzív dolgot, valami különlegeset, valami mást vásároltunk. Nem csak benzint.

Melltartó és elõgyujtás.

a magyarok úgy tanulnak meg repülni hogy el akarnak esni és nem sikerül

bardocz
porlasztódik,robban,kifugódik,semmi érdekes😄
Mostanában nem rörténik semmi a benzinnel.

Intel E8400(8*450)MHz + Noctua NH-U12P, ASUS P5K PRO, 4*1GB DDRII 1066MHz, Sapphire HD4850 512MB, Chieftec 450W, 5.1 Házimozi hang, 50\" Plasma TV monitor 2*1,5 TB WD Black Raid0, 64 GB Crucial M4

TCelica
mi is tankoltunk már 5 lizykó helyett 7-et ...
mindig több fér bele, az 5l egy bizonyos csikig 5l 😊

TCelica
én értem 😊

Mondom, hogy le kell mérni. Egyébként meg a kutasok is köztudott, hogy a pisztollyal játszanak. Ugyanis a pisztoly folyamatos kiakasztott állapotában pontos csak (a tûréshatáron belül). Ha csak óvatosan csöpögteted a benyát akkor bizony brutális eltérések lehetnek. Ezért nem hagyom sose, hogy a kutas tankoljon. Ezt egy kagylóson dolgozó gyerekkori barátomtól tudom. Azóta lehet, hogy volt változás, de ha Õ hazudik akkor én is.

\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD

[HUN]FaTaL
Hát nemtom ismerõsömnek ment már bele 5les kannába 8.1 liter is azt már nehezen hiszem el azért...

http://goo.gl/gd6Zi5

pszihopata
Ha 22 litert tudsz tölteni a 20-as kannába,még nem biztos hogy a kútfej számlálója a rossz.-nem érthetõ?

TCelica
Miért átverés ha többet tudsz tankolni?????
Ezt nem értsem ...

Brolly28
ez történt

Az élet semmi, csak egy árnykép, a gyengék menedéke, ami persze nem védheti meg őket. \"Az ember nem hal meg olyas valamiért,amiben ő maga nem hisz\" - A.H. Heil Sogron! ๏̯͡๏)

pszihopata
Egyetértek a 20 literes fémkannába simán belefér 22 liter,ez még nem jelenti azt hogy átvertek.

light00
más az, ha hülységet irok, és ha jot irok, csak nem fejtem ki, igy nem érted meg. A kettöt nem illik keverni.

Na oszt vótá fönn szombaton?! Heil Sogron!

pszihopata
Látom hirtelen megvilágosultál a szikrával kapcsolatban.Bámulatos!Ennek fényében tényleg visszaolvashatnád magad,minthogy 147-es irónikus és roppant szorakoztató szösszeneteden dolgozol.

Ja és a Tesco az asszem az Esso-t bízta meg forrásnak. Ugyanúgy ahogy a tesco gazdaságos termékek is menõ termékek csak üzleti fogásként a saját matricájukat tetetik rá. Ettõl még a minõség hagyhat kivánnivalót maga után.

\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD

A vizet amúg is szinte a legnehezebb felforralni. (f@szé avval tanultunk meg fõzni...)
Létezik egy díj a gázszolg.-nál a minõségi eltérések kompenzálására. De amúgy valóban van eltérés. Régebben vörösesebb volt a lángja. Az ukrán határ környékérõl is erõsebb benyát lehet jó helyen venni. Különös érdekessége, hogy az is vörösesebb és jobban húz.

Ez téves. A térfogata direkt nagyobbra van tervezve az összeszívás miatt. Teszteld le a kézikannát konyhai kimérõvel.

light00
Most néztem hogy mit mondtál, amit este irtam, arra nem tudom, hogy voltam képes. Tényleg, ennyi hülyeséget összehordani, hogy ne vegyek figyelembe egy változot sem, és ne törödjek az eröhatásokkal, ez nem rám vall :|
ennyire nem szoktam hanyagul dobálozni.
le kéne szoknom az éjféli forumozásrol, mert egyszer tényleg szivni fogok vele. Minél többet olvasok, annál többnél veszem észre, a hszeimnek se füle, se farka. Egyszerüen nem értem, mi ütött belém tegnap. megyek sirni.

light00
1. nem kardoskodtam
2. nem mondtam hogy elkövettél bármit is. szövegértés egyes, leülhetsz 😄
irtam, hogy poénnak szántam, a hasonlatot értsd. Az meg hogy az napra léptél le, nem derült ki az irásodbol.
3. Én se nézek be a "hogyan csináljunk egy karfiolbol és egy fél velöscsontbol tévét?" topikba, mert fingom sincs rola, hogy müködik a tévé.
4. Én is utánanéztem, fél-rokoni kapcsolatnál, és ismerös autoszerelönél, és egyértelmüen állitották, ha dizelbe benzint tolsz, az autod kb addig élt.

ha érdekel: a szikra igen, több, mert elektromos kisülést okoz, a nyers energiának köszönhetöen a levegö részecskéit ionizálja, és ezt az energiát képes fölvenni a benzin, mert ezt az energiát önmagában (a molekula magának) höenergiává alakitja át (az energiaminimum elvének értelmében), ami egy szinten képes felszakitani a kötéseit, igy képes meggyulladni a szikrátol. Valami mégis csak maradt bennem fizikábol 😊

pszihopata
Ja szóval melkövettem valamit!Ha gondosan fürkészitek a keresõket az említett témákban /persze ha nem túl nagy fáradság/rájöhettek,hogy amiket leírtam azok úgy vannak.Amiket itt összehord néhány ember holott fingja sincs a dologról,az elképesztõ,te sem vagy kivétel.Az én szemere maximum a durva stílusomat vethetitek,csak olyan dologról írtam amihez értek.Az hogy nem érted meg,hogy a szikra miben több mint a magas hõmérséklet,no comment.' a szikrának nincs hömérséklete,"-hamár idézel légyszives csak olyat amit én leírtam!Ezt én hol írtam?Azt hogy lelépek arra a napra értettem.Nem akarok magamról írni,de muszály megjegyeznem hogy ma egy cb 750-et fogok összerakni,vezérléssel mindennel együt,elfogadom ha valaki nem ért egyet azzal amit írok,de legalább legyen lövése a témához.Érdekes hogy PHEEL és SADIST és én próbállak gyõzködni hogy hülyeségeket írsz,te meg kardoskodsz.BARDOCZ dizel elméletét meg inkább felejtsük el,az alap jó volt de a vége?

light00

a régi sablonbol indult ki, hogy ha tettes tesz valamit, a kiváncsiság elöbb-utobb ugyis visszahajtja ugyanoda, mert ember.
ÉS:
Te irtad, hogy elhagyod a topikot, nem jössz ide vissza többet. És lám, itt vagy.

pszihopata
Ezt hogy érted?Ki a tettes,és mi a tett?

light00
a tettes visszatér a szinhelyre<#idiota>

SötétBarom
<#idiota>

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

pszihopata
/Walaki/D Lair-nem tudom te mit keresel itt,mikor képtelen lennél felfogni bármit is ebbõl az egészbõl.Ha csak azért jöttél hogy belémköss,húzz el innen sürgõsen,tunningold a smartodat,van még mit rajta!Pozólj vele az autómániában,neked az jobban áll!

light00
15-20 m/s :|
johát....én hagyományos számokra gondoltam...a sokszázra. nem gondoltam volna, ennyire lefojtja, sry

Pheel
"Mondjuk pont millisecundumokra jön ki az eltérés, igy annyira nem hinném, hogy számit"

Számoljunk csak!

A normál égés a motorokban 15-20 m/s sebességgel történik. Forrás

Legyen 20 m/s, hogy neked kedvezzünk! Egy dugattyú gyertyától legtávolabbi pontja mondjuk 5 cm. 20 méter másodpercenként. Azaz 20 ezredméter ezredmásodpercenként. 1 ezredméter az 1 milliméter. 20 milliméter az 2 centiméter. Nos, azt hiszem, hogy igencsak számit...
light00
Nem ott, hanem nem ég el az égéstérben, hanem a kipufogon távozik. Addig lenne ideje elégni. Habár most hogy igy átgondolom a sok más amin átmegy, talán mégse kéne ott égnie<#idiota>

light00
sssz...és a...akkor annyi mint... és....szoval...
számolgasson a hohér késö este. Sok ezernél, igy hogy mondod, talán számit, de valszeg csak kitalálták ezt jol. Vagy talán mégse.
Mondjuk pont millisecundumokra jön ki az eltérés, igy annyira nem hinném, hogy számit.

Pheel
😊
Pheel
"Mondjuk még mindig gondolkozom, hogy ha valamit meggyujtasz, miért nem ég el"
Pedig egyszerû. Gondolkodj el az égési sebesség (kösz Sadist!) és az égéshez rendelkezésre álló igen rövid idõ összefüggésérõl!

"mert nem kap elég oxigént az égéshez"
A mai modern ECU-k igen pontosan számolják ki a hengerbe juttatott levegõ (részben oxigén) tömegébõl, hogy mekkora mennyiségû üzemanyaggal lehet a legteljesebb égést elérni az elõzõ bekezdés feltételei szerint. Erre a mérésre a légtömegmérõ szolgál. Tekintve, hogy az oxidáló anyag mennyisége alapján adagolják az éghetõ anyagot, így - egy rendesen beállított elektronikát és jól mûködõ légtömegmérõt feltételezve - teljesen elképzelhetetlen, hogy "nem kap elég oxigént az égéshez".
Sadist
Na, nem refresheltem és Pheel beelõzött 😄

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Sadist
És szerinted több ezres fordulatnál azok a millisecundumok nem számítanak?

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

light00
Sejtésed igen helytálló, és köszi a linket 😉
Mondjuk még mindig gondolkozom, hogy ha valamit meggyujtasz, miért nem ég el (nehogy megint a madzaggal gyertek 😄), de talán mert nem kap elég oxigént az égéshez...

Pheel
"olyan kis térben, olyan kis mennyiségnél millisecundum eltérések vannak"
Egy átlagos 6000 rpm-en forgó fõtengelyû motornak minden fordulatra 10 ezredmásodperc (millisec) jut. Ezt gyakorlatilag bármely ma forgalomban lévõ (kapható) autómotor abszolválja. Persze léteznek 18000 rpm-esek is. Pontosan ezek az ezredmásodpercek meghatározóak.
Pheel
Igaz, nem tökéletesen, hanem teljesen. Elírtam. Ahol dolgoznak, ott hullik a forgács.
A kép hõtérkép. Mivel a hengerben lévõ keveréknek - ideális esetben - kizárólag a harmadik ütemben van lehetõsége elégni, így ebben az erõsen korlátozott idõben kell a lehetõ legTELJESEBBEN elégnie. Ez ugye nem sikerült a képen látható keveréknek. Minél melegebb a folt, annál jobban sikerült meggyulladnia az azt a részt kitöltõ keveréknek. Minél hidegebb, annál inkább maradt el az égés, és kerül ki az elégetlen üzemanyag a hengerbõl.
Léteznek már ennek az el nem égett üzemanyagnak az újbóli hengerbe juttatására és újbóli elégetésére módszerek. Nem tudom, hogy az EGR szelep mond-e neked valamit, bár sejtem, hogy nem sokat.
EGR Valve
light00
ne szoszerint értsétek, drága fiaim
olyan kis térben, olyan kis mennyiségnél millisecundum eltérések vannak. Rosszul irtam, vagy rosszul értelmeztétek, a TNt-nél meg pláne millisecundum eltérések vannak 😄
Amugy a göz égési sebessgée rohadt nagy enélkül is.

Sadist
Gyújts meg egy 10 centi hosszú madzagot az egyik végén, aztán próbáld ki úgy, hogy 1 centinként gyújtod meg.

"Mellesleg mindenhol egyszerre gyullad be minden, nem tudsz percenként robbantgatni egy zsák tnt részleteit 😄"

Ahogy Pheel is írta, ez így nem igaz. A gyúlékony anyagoknak van egy égési sebessége, ami nem épp fénysebesség közeli, így ha a benzin-levegõ keverékkel teli henger egyik felét begyújtod, akkor a másik fele nem fog azonnal meggyulladni.

light00
érdekes, hogy nem ég el a benzin. Kiváncsi lennék, mért nem.
És más az, hogy tökéletesen illetve teljesen ég-e el.
ja, és ha lennélszives leirni, mit látunk a képen. Ha hötérkép, nem tudom, miért kapcsolodik ehhez, ha más, akkor ha lennél oly szives...

[Walaki]D`Lair
senki nem kért meg rá...szevasz...

MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi&#8482; HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu

Pheel
Nem árt tisztázni a dolgot...
Pheel
"Mellesleg mindenhol egyszerre gyullad be minden, nem tudsz percenként robbantgatni egy zsák tnt részleteit 😄"

Ez egy elég nagy tévedés. Egyes gyártók éppen azért alkalmaznak többgyertyás hengereket (Alfa Romeo Twinspark, bár anno 1913-ban találták ki, újabban Honda és Mercedes), mert így sokkal jobban szavatolható, hogy a hengerben lévõ keverék majdnem tökéletesen ég el, és viszonylag kevés hajtóanyag távozik a negyedik ütem során a kipufogó szelep(ek)en keresztül. Az utóbbi idõben próbálkoznak programozott befecskendezéssel, ami a gyertyától távolabbi részekre szegényebb keveréket juttat, ezzel is csökkentve az el nem égett hajtóanyag arányát.
Kép: hõtérkép robbanás közben felülrõl. A piros a gyertya közelében van, a kék attól legtávolabb.
light00
Egy kérdés: én nem ugyanezt irtam le, mint te, majdnemhogy szorol szora?<#idiota>

light00
talán kellemesebb mint áram alá helyezni<#idiota>
de szirka-szikra. az elektromos energiát höenergiaként veszi föl. ÉS kész is a hömérséklet!

Pheel
Kopogásnál annyi történik, hogy a megkívántnál alacsonyabb oktánszámú üzemanyag még a sûrítési ciklusban - nem bírván elviselni a magasabb nyomást - a nyomás hatására spontán módon, szikra nélkül berobban. Mivel nem irányított folyamatról van szó, és korábban következik be a szükségesnél, ezért kifejezetten nagy és egyben káros erõhatásoknak teszi ki a mozgó részeket, különösen a dugattyút és a fõtengelyt.
Az elõírtnál magasabb oktánszámú üzemanyag használata nem okoz kopogást, bár nem is segít a motor mûködésében.
Az okulni vágyóknak ajánlom még a motor kompressziós értéke és az üzemanyag kompressziótûrése egymással való arányosságának tanulmányozását! 😊
Sadist
Azért te is jó fej vagy, hogy az apró izzó fémdarabkákat hasonlítod egy elektromos kisüléshez 😄

Mondjuk ez a "szikrának nincs hõmérséklete" tényleg hülyeség.

light00
Ha a szikrának nincs hömérséklete, légy szives állj egy körfürész szikraesöjébe csupasz testtel. Megnézzük mennyire leszel rá immunis.

pszihopata
Sziasztok!Feladom!Faszom tanítgasson itt bárkit!

pszihopata
Ez megint nem igaz.A kopogásos égéskor apró robbanások ezrei történnek,ezért kell a szikra.

light00
pedig este mindenkinek alacsonyabb, mert fáradt 😄
szedj nyugtatot 😛

CoD23
hááát van ez íggy <#crazya><#banplz>

Gigabyte EP35-DS4,Intel E8400,OCZ 2GB 800mhz,Corsair HX520W,ASUS HD 4850 512MB,AeroCool AeroEngine II

Oldal 1 / 4Következő →