Mi történhetett a benzinnel?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Marad ugye a forgalmazó, aki gyakorlatilag a semmiért vesz ki literenként további 5-10-15 forintot a zsebünkbõl. Hacsak az a tudat nem ér ennyit, hogy valami exkluzív dolgot, valami különlegeset, valami mást vásároltunk. Nem csak benzint.
Melltartó és elõgyujtás.
a magyarok úgy tanulnak meg repülni hogy el akarnak esni és nem sikerül
Intel E8400(8*450)MHz + Noctua NH-U12P, ASUS P5K PRO, 4*1GB DDRII 1066MHz, Sapphire HD4850 512MB, Chieftec 450W, 5.1 Házimozi hang, 50\" Plasma TV monitor 2*1,5 TB WD Black Raid0, 64 GB Crucial M4
mindig több fér bele, az 5l egy bizonyos csikig 5l 😊
\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD
http://goo.gl/gd6Zi5
Az élet semmi, csak egy árnykép, a gyengék menedéke, ami persze nem védheti meg őket. \"Az ember nem hal meg olyas valamiért,amiben ő maga nem hisz\" - A.H. Heil Sogron! ๏̯͡๏)
Na oszt vótá fönn szombaton?! Heil Sogron!
\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD
Létezik egy díj a gázszolg.-nál a minõségi eltérések kompenzálására. De amúgy valóban van eltérés. Régebben vörösesebb volt a lángja. Az ukrán határ környékérõl is erõsebb benyát lehet jó helyen venni. Különös érdekessége, hogy az is vörösesebb és jobban húz.
ennyire nem szoktam hanyagul dobálozni.
le kéne szoknom az éjféli forumozásrol, mert egyszer tényleg szivni fogok vele. Minél többet olvasok, annál többnél veszem észre, a hszeimnek se füle, se farka. Egyszerüen nem értem, mi ütött belém tegnap. megyek sirni.
2. nem mondtam hogy elkövettél bármit is. szövegértés egyes, leülhetsz 😄
irtam, hogy poénnak szántam, a hasonlatot értsd. Az meg hogy az napra léptél le, nem derült ki az irásodbol.
3. Én se nézek be a "hogyan csináljunk egy karfiolbol és egy fél velöscsontbol tévét?" topikba, mert fingom sincs rola, hogy müködik a tévé.
4. Én is utánanéztem, fél-rokoni kapcsolatnál, és ismerös autoszerelönél, és egyértelmüen állitották, ha dizelbe benzint tolsz, az autod kb addig élt.
ha érdekel: a szikra igen, több, mert elektromos kisülést okoz, a nyers energiának köszönhetöen a levegö részecskéit ionizálja, és ezt az energiát képes fölvenni a benzin, mert ezt az energiát önmagában (a molekula magának) höenergiává alakitja át (az energiaminimum elvének értelmében), ami egy szinten képes felszakitani a kötéseit, igy képes meggyulladni a szikrátol. Valami mégis csak maradt bennem fizikábol 😊
a régi sablonbol indult ki, hogy ha tettes tesz valamit, a kiváncsiság elöbb-utobb ugyis visszahajtja ugyanoda, mert ember.
ÉS:
Te irtad, hogy elhagyod a topikot, nem jössz ide vissza többet. És lám, itt vagy.
ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ
johát....én hagyományos számokra gondoltam...a sokszázra. nem gondoltam volna, ennyire lefojtja, sry
Számoljunk csak!
A normál égés a motorokban 15-20 m/s sebességgel történik. Forrás
Legyen 20 m/s, hogy neked kedvezzünk! Egy dugattyú gyertyától legtávolabbi pontja mondjuk 5 cm. 20 méter másodpercenként. Azaz 20 ezredméter ezredmásodpercenként. 1 ezredméter az 1 milliméter. 20 milliméter az 2 centiméter. Nos, azt hiszem, hogy igencsak számit...
számolgasson a hohér késö este. Sok ezernél, igy hogy mondod, talán számit, de valszeg csak kitalálták ezt jol. Vagy talán mégse.
Mondjuk pont millisecundumokra jön ki az eltérés, igy annyira nem hinném, hogy számit.
Pedig egyszerû. Gondolkodj el az égési sebesség (kösz Sadist!) és az égéshez rendelkezésre álló igen rövid idõ összefüggésérõl!
"mert nem kap elég oxigént az égéshez"
A mai modern ECU-k igen pontosan számolják ki a hengerbe juttatott levegõ (részben oxigén) tömegébõl, hogy mekkora mennyiségû üzemanyaggal lehet a legteljesebb égést elérni az elõzõ bekezdés feltételei szerint. Erre a mérésre a légtömegmérõ szolgál. Tekintve, hogy az oxidáló anyag mennyisége alapján adagolják az éghetõ anyagot, így - egy rendesen beállított elektronikát és jól mûködõ légtömegmérõt feltételezve - teljesen elképzelhetetlen, hogy "nem kap elég oxigént az égéshez".
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
Mondjuk még mindig gondolkozom, hogy ha valamit meggyujtasz, miért nem ég el (nehogy megint a madzaggal gyertek 😄), de talán mert nem kap elég oxigént az égéshez...
Egy átlagos 6000 rpm-en forgó fõtengelyû motornak minden fordulatra 10 ezredmásodperc (millisec) jut. Ezt gyakorlatilag bármely ma forgalomban lévõ (kapható) autómotor abszolválja. Persze léteznek 18000 rpm-esek is. Pontosan ezek az ezredmásodpercek meghatározóak.
A kép hõtérkép. Mivel a hengerben lévõ keveréknek - ideális esetben - kizárólag a harmadik ütemben van lehetõsége elégni, így ebben az erõsen korlátozott idõben kell a lehetõ legTELJESEBBEN elégnie. Ez ugye nem sikerült a képen látható keveréknek. Minél melegebb a folt, annál jobban sikerült meggyulladnia az azt a részt kitöltõ keveréknek. Minél hidegebb, annál inkább maradt el az égés, és kerül ki az elégetlen üzemanyag a hengerbõl.
Léteznek már ennek az el nem égett üzemanyagnak az újbóli hengerbe juttatására és újbóli elégetésére módszerek. Nem tudom, hogy az EGR szelep mond-e neked valamit, bár sejtem, hogy nem sokat.
EGR Valve
olyan kis térben, olyan kis mennyiségnél millisecundum eltérések vannak. Rosszul irtam, vagy rosszul értelmeztétek, a TNt-nél meg pláne millisecundum eltérések vannak 😄
Amugy a göz égési sebessgée rohadt nagy enélkül is.
"Mellesleg mindenhol egyszerre gyullad be minden, nem tudsz percenként robbantgatni egy zsák tnt részleteit 😄"
Ahogy Pheel is írta, ez így nem igaz. A gyúlékony anyagoknak van egy égési sebessége, ami nem épp fénysebesség közeli, így ha a benzin-levegõ keverékkel teli henger egyik felét begyújtod, akkor a másik fele nem fog azonnal meggyulladni.
És más az, hogy tökéletesen illetve teljesen ég-e el.
ja, és ha lennélszives leirni, mit látunk a képen. Ha hötérkép, nem tudom, miért kapcsolodik ehhez, ha más, akkor ha lennél oly szives...
MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi™ HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu
Ez egy elég nagy tévedés. Egyes gyártók éppen azért alkalmaznak többgyertyás hengereket (Alfa Romeo Twinspark, bár anno 1913-ban találták ki, újabban Honda és Mercedes), mert így sokkal jobban szavatolható, hogy a hengerben lévõ keverék majdnem tökéletesen ég el, és viszonylag kevés hajtóanyag távozik a negyedik ütem során a kipufogó szelep(ek)en keresztül. Az utóbbi idõben próbálkoznak programozott befecskendezéssel, ami a gyertyától távolabbi részekre szegényebb keveréket juttat, ezzel is csökkentve az el nem égett hajtóanyag arányát.
Kép: hõtérkép robbanás közben felülrõl. A piros a gyertya közelében van, a kék attól legtávolabb.
de szirka-szikra. az elektromos energiát höenergiaként veszi föl. ÉS kész is a hömérséklet!
Az elõírtnál magasabb oktánszámú üzemanyag használata nem okoz kopogást, bár nem is segít a motor mûködésében.
Az okulni vágyóknak ajánlom még a motor kompressziós értéke és az üzemanyag kompressziótûrése egymással való arányosságának tanulmányozását! 😊
Mondjuk ez a "szikrának nincs hõmérséklete" tényleg hülyeség.
szedj nyugtatot 😛