Vodafone internet

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

T-home ADSL lesz 😄

Fabio Capello
Épp el akarok adni egy korlátlan T-s mobilnetet, érdekel? 😄

Petka
És merre tovább?

már csak 22 nap és lejár a hûség 😄 szép nap lesz

Gery85
Mert õk mindenben az elsõk akarnak lenni, a 3gnél is így volt és a korlátlan csomagnál is,míg a többi szolgáltató kivárt.
De lehet,hogy akarnak bõvíteni is...ha elterjed

Ezt a modemet még nem is láttam. De nem értem mi a logika ebben hogy ha egyszer 6 giga után lekorlátoz (legalábbis nekem, mert még mindig Internet szabadon díjcsomagom van)akkor miért épít ki ilyen hálózatot. Mert gondolom nem kevés pénzbe kerül egy ilyen rendszer beüzemeltetése, és azt is gondolom hogy idõvel egyre nagyobb lefedettsége lesz, tehát további költségek várhatóak. Vagy akkor legalább emelné meg a letölthetõ adatmennyiséget, ha már ilyen "szuper" hálózata lesz.
Gery85
Van hozzá modem,de ilyen korlátok mellett nem hiszem,hogy sokan fogják használni.

K4505ös

link

Azért hogy minél hamarabb elérd a korlátozást, de arról egy szó sem esik, hogy modem is lenne hozzá...

"Elõfizetõink igénye mind adatmennyiség, mind letöltési sebesség tekintetében folyamatosan nõ, ennek kielégítését segíti a forradalmi 21 megabites mobil sávszélesség bevezetése."

No comment...
Gery85
Na, csodafon megcsinálta a 21mbitet budapest korzóján, csak tudnám minek?

cikk

Elég nagy káosz lehet a voda adatbázisában, ha nem tudják megmondani hogy mikor van számlazárás...
Elõre is elnézést, hogy hosszú lett!

Egy 5GB-os internetes opciót kértem, a Vitamax kártyámhoz. (Van 30 napod arra, hogy elhasználd az adott adatmennyiséget.)

2009.12.23. volt az aktiválás dátuma.

Mivel a végén jártam a "ciklusnak", ezért érdeklõdtem az ügyfélszolgálaton (jan. 22.), hogy is állok a lejárattal. Nagy nehezen kiderült, hogy még az adott idõszakot használom, de ha nem töltöm fel a kártyám, akkor meg fog szakadni a szolgáltatás, s csak a feltöltés után aktiválódik újra.
16 óra 4 perckor feltöltöttem a kártyám, hogy ne szakadjon meg a net egy pillanatra sem.
Majd este kíváncsiságból küldtem, egy sms-t a 171-re, hogy megtudjam, mekkora is az adatforgalmam.
Nagy meglepetésemre, egy olyan sms jött, mely szerint 2010.01.21-es zárással az adatforgalmam 233 MB !!!
Vagyis egy hónap alatt forgalmaztam ezt a bõdületes mennyiséget.
Ez persze baromság, mert -saját tipp szerint is- több gigányi adat volt a forgalmam!

Eljövén a szombat, újfent felhívám a kedvenc szolgáltatóm, hogy akkor "ez mi ez"

Kiderült, ill. nem derült ki, mert a kedves hölgy azt sem tudta megmondani, hogy egyáltalán melyik idõszakot használom éppen abban a pillanatban! (Ilyenkor szoktam megkérdezni, hogy a Pannon-t, vagy a Té-t hívjam? Õk esetleg megmondják?)
Majd visszahívnak - mondá a hölgy.

Elragadott a kíváncsiság heve, és -nem sajnálván 45 Ft-ot- ismét "adatforgalomkérõ" sms-t eresztettem az éterbe.
Ekkor valami 2260 MB-ról érkezett értesítés.
Újra próbálkoztam, hogy ugyan derítsék már ki, hogy ez mely idõszak forgalma, és hogy jött ki!?
De NEM TUDTÁK még mindig megmondani, hogy abban a pillanatban, mely idõszak ketyeg.

És eljövén a vasárnap:
171 - sms - válasz: 3853 MB forgalom!!!
(Ami azért érdekes, mert péntektõl, minden csatlakozásomkor felírtam, az adott csatlakozás alatti forgalmam. És a szombaton kapott (2260), valamint a vasárnap kapott (3853) infó közötti különbség fedte is azt az adatmennyiséget, amit szombaton, kb. déltõl forgalmaztam!

Ekkor újabb telefon: Csak annyit kérdeztem, hogy mikor kezdõdött az ÚJ idõszak???
Megelepetésemre választ is kaptam: Szombaton reggel 8.15-kor indult az új csomag!

De: Minden egyes beszélgetés alkalmával felhívták a figyelmem arra, hogy az sms-ek "CSAK TÁJÉKOZTATÓ JELLEGÛEK"!!!

Amikor értetlenkedtem, hogy egy sms, ami úgy fejezõdik be: " Az Ön által forgalmazott, utoljára feldolgozott adat dátuma: xxxx xx xx", és te az adatkérést az x nap utáni napon tetted, akkor az sms, miért nem a valós adatokat tartalmazza???

Hiszen akkor (az x+1. napon), az x napon lezárt adatmennyiséged MÁR NEM VÁLTOZHAT!!! (bocsi, ha komplikált)

Változatlanul azt mantrázták, hogy az sms-ek "csak tájékoztató jellegûek".

Megkerestem:

Vodafone ÁSZF (idézet):
"...9.4.1. Vezeték nélküli internet szolgáltatás...
...Az adatforgalmuk mennyiségérõl az Elõre Fizetõ Elõfizetõk a 171-es számra küldött SMS-ben, míg
az Utólag Fizetõ Elõfizetõk a 1751-es szám felhívásával vagy a 1751-es számra küldött SMS-ben
kérhetnek tájékoztatást..."

Valamint, 1. melléklet:
"... Elszámolás...
...171-es (GPRS WAP és GPRS Internet adatforgalomról információkérés) számra küldött sms-ek díja: bruttó 45 Ft..."

Ezeknél sehol nem látom, hogy a szóban forgó sms, nem fogja a valóságot fedni, hanem CSAK "tájékoztató jellegû"!

Tehát: Miért is fizet bárki egy olyan szolgáltatásért, mely -a voda szerint is- egyáltalán nem a valóságot tükrözi???

Ezeken túl érdekesnek találom, hogy: Ha egy adott pillanatban telefonálok és arról érdeklõdöm, hogy egy aktív szolgáltatás, amit számláznak is, az ugyan mikor kezdõdött??? És erre nem tudnak válaszolni?

Ja:
És nem... nem a 45 Ft-ok fájnak konkrétan...
ezekrõl a netbookok ról mit lehet tudni?
asiagyuri
Voda oldaláról Win 7-re vonatkozóan:

" A Vodafone-tól vásárolt USB stick (K3520, K3565, K3710, K3765), adat kártya (E630, E870), illetve USB modem (E220, E272) Windows 7 operációs rendszer mellett is használható. A következõ hibajelenségek fordulhatnak elõ:

* csak olyan számítógépre telepítse az eszközt amin egyéb HSDPA eszköz illesztõ programjai nem találhatóak, illetve az eszköz installálása elõtt az egyéb HSDPA eszközöket csatoló programjait távolítsa el a géprõl
* az eszköz elsõ csatalakozásakor az automatikus installáció indulása körülbelül egy percet vesz igénybe (kérjük, hogy ez alatt ne húzza ki az eszközt a gépbõl, várja meg az automatikus installálás kezdetét
* az eszköz installálása után ki kell húzni az eszközt a számítógépbõl és néhány másodperc elteltével visszadugni
* 'sleep' illetve 'standby' módból visszatérve hibás hibaüzenet jelenhet meg. A hibaüzenetet figyelmen kívül lehet hagyni."

És itt van a frissítések: E220

Ha rám halgatsz, Ne Win 7 alatt végezd el a frissítéseket! Inkább haver vagy más XP-t futtató rendszeren csináld! A leírás elején írja is ezt...

asiagyuri
Próbád másik USB-be is, esetleg bedugva hagyod, és úgy újraindítod a gépet. Ha semmi, akkor a Vodafone oldalán fentvan a firmware, és szoftver, amivel tökéletesen megy Windows 7-en is. Ott lesz a leírás is, hogy hogyan kell frissíteni ha nemtudod. Utána már jólesz. Anyám gépén is Win 7-van, az onnan leszedett frissítésekkel, és tökéletesen mûködik...

Szasztok!!

Az lenne a problémám hogy felraktam a windows 7-et de a modememet e220 csak cd ként ismeri fel. Hiába telepítem nem ismeri be hogy modem ezért nem tudom használni. Tudnátok segíteni hogy mit tegyek vele?? A vodafone oldaláról fent van a legfrissebb driver. Nektek megy win7-en??

Na közbe rájöttem, mi volt a baj. Én most 5 giga felett járok, de még nem értem el a 6 gigát, tehát csúcsidõbe van korlát, csúcsidõn kívül még fullon megy 6 gigáig. Ugye csúcsidõ minden hétköznap 18:00-23:00-ig van, hétvégén meg úgy vettem észre hogy 12:00-23:00-ig. Na most úgy jártam hogy pénteken, kb. 4 körül csatlakoztam és este 6-kor visszavette a sebességet 64 kbit/s-ra. Annyit kellett csinálni hogy bontani kellett a kapcsolatot és utána újracsatlakozni, utána már ment 150 kbit/s-al. Érdekes eddig ilyen sose volt. De ha már eleve csúcsidõbe csatlakozok akkor egybõl megvan a 150 kbit/s.
Na úgy látszik helyrejött, mármint az elõírt minimum megvan:

Nem tudom mi volt vele, lehet valami karbantartás, vagy hasonló. Mindegy, már ennek is örülök, mert aki a kicsit nem becsüli... <#idiota>
Íme a korlátozott sebességem:

Ehhez nincs mit hozzáfûzni... Valaki légyszíves nézze már meg aki le van korlátozva hogy milyen a sebesség. (persze ha van egyáltalán valaki aki még szenved ezzel a szarral)
Hát igen ez tényleg nagy dolog xDDDDD

asiagyuri
Úristen. Az utolsó hozzászólás tavaly érkezett. hahahhahahahhahahaa

csak úgy... <#vigyor>
Nem kell azon állítgatni semmit, anélkül is tökéletesen megy.
Nekem 7.2 mbittel megy, de Budapesten. Nézd meg a beállításokat, Egyedi APN-nel, DNS1, DNS2, 3G kizárólag. Ha ezek nincsenek beállítva, akkor csak alapon (GPRS) megy, az pedig nagyon lassú. Október 14-nél vannak a beállítás értékek. <#vigyor2>
Merida ezt a letöltési sebességet hogy csináltad?
Nekem a voda nem nagyon megy 1,5 mbit fölé letöltésben.
Pannon meg T-Mobil az meg duplája, 3x-osa, Kecskeméten.

Nekem eddig mindig pontosak voltak, 26-án már full sebesség volt mindig.
asiagyuri
Nálam volt. 14.-e helyett, 1-2 nap csúszás volt. Változó. Volt hogy 2 nap után jött vissza, és volt hogy másnap nap közepén bontás után.

Na magához tért <#vigyor>
25-én van számlazárásom. Ehhez képest még mindig le vagyok korlátozva:

Olvastam lejjebb hogy másnak is volt már csúszás, kíváncsi vagyok mikor adják vissza a sebességet.
No comment:
http://index.hu/tech/2009/11/19/hazugsag_a_korlatlan_mobilinternet/<#boxer>
Üdv,régebben olvasgattam a témáról, és ezt találtam:

"Net megosztás recept USB-HSDPA modemmel több gépre.

Hozzávalók:

Mobilnet elõfizetés (én voda korlátlant használok de a beállítás szolgáltatófüggetlen)
USB modem
Host gép (én erre egy õsrégi dell laptopot fogtam be, de már épül a server, alap felállásban érdemes arra a gépre dugni a modemet ami a legtöbbet van bekapcsolva)
DSL Router
Kliens gépek (izlés szerinti mennyiségben)

Azok a gépek legyenek csatlakoztatva a routerhez amelyeken szeretnénk netet. A DHCP legyen bekapcsolva a routeren, a kiosztási tartomány pedig el kell tolni de ha valami oknál fogva, fix IP-kel üzemeltetjük, akkor a 192.168.0.1 legyen szabad! (figyelem a routerek elõszeretettel osztják ezt az IP-t maguknak!)

A Host gépen miután a modemet telepítettük, és meggyõzõdtünk arról hogy megy, a szolgáltató programjában (pl vodafone VNC) tiltsuk le az automatikus indulást (úgyis ócskák és csak bekavarnak). Ha szeretnénk hogy a gép boot után autómatikusan felmásszon a netre, használjuk a (nemröhög!) cFos connect progit Kattints ide

Mostmár hogy megy a net és a szolgáltató progiját is kilõttük lépjünk be a host gép (xp-s géprõl írom) controlpanel / network connections / VNC light (más szolgáltatónál a szolgáltató dasbord program neve) felett jobb gomb / properties / advanced / osszuk meg a hálózatnak a netet (figyeljünk hogy arra a hálózati eszközre osszuk ami a routerre csatlakozik)

Ezzel a host gépen végeztünk is...

A fõzõcske ezzel még azért nem ér véget mert a kliens gépeket is konfigurálni kell (mindegyiket).

Kliens gépen (xp-s géprõl írom) controlpanel / network connections / az a hálózati eszköz ami a routerhez csatlakozik / jobb gomb properties / general / TCPIP / properties / adjunk IP-t a router tartományából (minden gépnél mást) katt a subnet mask mezõbe (magától kitölti) ezután default gateway és adjuk meg a 192.168.0.1 IP-t ezután alul prefered DNS server IP 192.168.0.1 OK és készen vagyunk (esetleg egy reset a rend kedvéért)
"

Még nem volt rá alkalmam hogy teszteljem,de remélem menni fog!
Sziasztok!

Remélem nem rossz helyre írok. Koliban vagyok és most már haveromnak is lett laptopja, így szeretném megosztani a mobilnetet, ez egy vodafone mobilnet, huawei E220 usbs modem van. Egyik gépen Vista van, másikon win7.Próbáltam úgy megosztani hogy összekötöttem a két laptopot utp kábellel amelyikben az usb modem van annak ip cime 192.168.0.1,maszk 255.255.255.0, másik gépen ip cím 192.168.0.2,maszk 255.255.255.0 , és átjáró a 192.168.0.1.A vmclite beállításnál bekapcsoltam h megoszthatom másokkal az internetet. És sajnos mégsem lett net a másik gépen. Próbáltam adhoc kapcsolattal létrehoztam egy halozat1et amelyikben van az usbs modem, wep titkosítás 5 betûs jelszó, csatlakoztam erre,másik gépen ugyanígy létrehoz csatlakozik és net megint nincs rajta, pedig engedélyeztem a megosztást más felhasználóknak az internetet. A segítséget elõre is köszönöm.

Üdv
atila4
Arra is hivatkozhatsz,hogy nem vagy megelégedve ezzel a korlátozással. Én is erre hivatkoztam még anno és felbontották 😊 még pénzt is kaptam vissza xDD ( Az utolsó hónapot vissza adták) 😄

ASUS M2N-E SLI, AMD X2 3800+(2,5Ghz),EVGA 8800 GTS(320mb), 2 GB,Samsung 500GB/Samsung 160GB, Windows 7 http://gameronline.freeblog.hu/....http://atila4.xtreemhost.com

Olvass vissza 2-3 oldalt, le van írva részletesen, más is bontotta kötbér fizetése nélkül nemrégen ugyanezt a csomagot, ha neki sikerült, neked miért ne sikerülne? <#vigyor0>
Te 2008 augusztus 8-a elõtt kötöttél,így tuti hogy elengedik a kötbért. Olvass vissza egy kicsit, le van írva minden.
Igen? És hogy? Mire hivatkozva?
Ugyan már!

A mai napig fel lehet bontani ingyen. 😊
Sehogy. 1.5 éve volt már.

Sziasztok!
Internet Szabadon elõfizetésem van 2008.06.23-án kötöttem és szeretném felbontani. Van rá lehetõség, hogy felbontsam kötbér fizetés nélkül?
Köszi, akkor még a napokba fel is rakom 😄

Igen, megy rendesen.
Win 7-en próbálta valaki a vodanetet??

Én sem értem mi köze ennek a Vodafone internethez...

Már megint a lopott interneteddel jössz? Nem értem, hogy nem sül le a pofádról a bõr. Komolyan mondom.

vohanyi
Ugyanez az ingyen wifi-n:

- - - Ha egyszer sok pénzem lesz, veszek egy tavat, és elnevezem Fárasznak. Ez lesz a Fárasztó - - - \" Soha ne harcolj disznókkal! Koszos leszel, és a disznók élvezni fogják!\"

vohanyi
Most lett újra húzva a gép,SP2-re,SP3-at kihagyom,kíváncsiságból kipróbáltam IE-vel:flash playert rárakta magának->pingtest-rendben.
Ezenkívûl még a NetFramework3 van a gépen.
IE-vel:

- - - Ha egyszer sok pénzem lesz, veszek egy tavat, és elnevezem Fárasznak. Ez lesz a Fárasztó - - - \" Soha ne harcolj disznókkal! Koszos leszel, és a disznók élvezni fogják!\"

Nem tölt ez le semmit,de mind1 fogjuk rá hogy még béta 😄

vohanyi
Ha jól emlékszem a szövegre klikk,és letölti a neki megfelelõt.

vohanyi
Pedig a szöveg a kép alján is javat hiányol!!!
"Pingtest net uses Java for packet loss testing, and you moght be prompted to approve our applet after starting a test"
"Pingtest net arra használja Javát, hogy csomagvesztést tesztel, és te ... hogy hagyd jóvá a beágyazott java-alkalmazásunkat miután elindítottál egy tesztet."
Hiányzik a "Java Plug-in"-a böngészõbõl!

Amúgy nekem is pont ugyanez a probléma van. Nem hiszem hogy a Java miatt nem jó.
Próbáltam firefoxal is meg Iexplorerrel és mind ezt írja ki. Javából meg a legfrissebb van fent 😄