Vodafone internet
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
De lehet,hogy akarnak bõvíteni is...ha elterjed
"Elõfizetõink igénye mind adatmennyiség, mind letöltési sebesség tekintetében folyamatosan nõ, ennek kielégítését segíti a forradalmi 21 megabites mobil sávszélesség bevezetése."
No comment...
Egy 5GB-os internetes opciót kértem, a Vitamax kártyámhoz. (Van 30 napod arra, hogy elhasználd az adott adatmennyiséget.)
2009.12.23. volt az aktiválás dátuma.
Mivel a végén jártam a "ciklusnak", ezért érdeklõdtem az ügyfélszolgálaton (jan. 22.), hogy is állok a lejárattal. Nagy nehezen kiderült, hogy még az adott idõszakot használom, de ha nem töltöm fel a kártyám, akkor meg fog szakadni a szolgáltatás, s csak a feltöltés után aktiválódik újra.
16 óra 4 perckor feltöltöttem a kártyám, hogy ne szakadjon meg a net egy pillanatra sem.
Majd este kíváncsiságból küldtem, egy sms-t a 171-re, hogy megtudjam, mekkora is az adatforgalmam.
Nagy meglepetésemre, egy olyan sms jött, mely szerint 2010.01.21-es zárással az adatforgalmam 233 MB !!!
Vagyis egy hónap alatt forgalmaztam ezt a bõdületes mennyiséget.
Ez persze baromság, mert -saját tipp szerint is- több gigányi adat volt a forgalmam!
Eljövén a szombat, újfent felhívám a kedvenc szolgáltatóm, hogy akkor "ez mi ez"
Kiderült, ill. nem derült ki, mert a kedves hölgy azt sem tudta megmondani, hogy egyáltalán melyik idõszakot használom éppen abban a pillanatban! (Ilyenkor szoktam megkérdezni, hogy a Pannon-t, vagy a Té-t hívjam? Õk esetleg megmondják?)
Majd visszahívnak - mondá a hölgy.
Elragadott a kíváncsiság heve, és -nem sajnálván 45 Ft-ot- ismét "adatforgalomkérõ" sms-t eresztettem az éterbe.
Ekkor valami 2260 MB-ról érkezett értesítés.
Újra próbálkoztam, hogy ugyan derítsék már ki, hogy ez mely idõszak forgalma, és hogy jött ki!?
De NEM TUDTÁK még mindig megmondani, hogy abban a pillanatban, mely idõszak ketyeg.
És eljövén a vasárnap:
171 - sms - válasz: 3853 MB forgalom!!!
(Ami azért érdekes, mert péntektõl, minden csatlakozásomkor felírtam, az adott csatlakozás alatti forgalmam. És a szombaton kapott (2260), valamint a vasárnap kapott (3853) infó közötti különbség fedte is azt az adatmennyiséget, amit szombaton, kb. déltõl forgalmaztam!
Ekkor újabb telefon: Csak annyit kérdeztem, hogy mikor kezdõdött az ÚJ idõszak???
Megelepetésemre választ is kaptam: Szombaton reggel 8.15-kor indult az új csomag!
De: Minden egyes beszélgetés alkalmával felhívták a figyelmem arra, hogy az sms-ek "CSAK TÁJÉKOZTATÓ JELLEGÛEK"!!!
Amikor értetlenkedtem, hogy egy sms, ami úgy fejezõdik be: " Az Ön által forgalmazott, utoljára feldolgozott adat dátuma: xxxx xx xx", és te az adatkérést az x nap utáni napon tetted, akkor az sms, miért nem a valós adatokat tartalmazza???
Hiszen akkor (az x+1. napon), az x napon lezárt adatmennyiséged MÁR NEM VÁLTOZHAT!!! (bocsi, ha komplikált)
Változatlanul azt mantrázták, hogy az sms-ek "csak tájékoztató jellegûek".
Megkerestem:
Vodafone ÁSZF (idézet):
"...9.4.1. Vezeték nélküli internet szolgáltatás...
...Az adatforgalmuk mennyiségérõl az Elõre Fizetõ Elõfizetõk a 171-es számra küldött SMS-ben, míg
az Utólag Fizetõ Elõfizetõk a 1751-es szám felhívásával vagy a 1751-es számra küldött SMS-ben
kérhetnek tájékoztatást..."
Valamint, 1. melléklet:
"... Elszámolás...
...171-es (GPRS WAP és GPRS Internet adatforgalomról információkérés) számra küldött sms-ek díja: bruttó 45 Ft..."
Ezeknél sehol nem látom, hogy a szóban forgó sms, nem fogja a valóságot fedni, hanem CSAK "tájékoztató jellegû"!
Tehát: Miért is fizet bárki egy olyan szolgáltatásért, mely -a voda szerint is- egyáltalán nem a valóságot tükrözi???
Ezeken túl érdekesnek találom, hogy: Ha egy adott pillanatban telefonálok és arról érdeklõdöm, hogy egy aktív szolgáltatás, amit számláznak is, az ugyan mikor kezdõdött??? És erre nem tudnak válaszolni?
Ja:
És nem... nem a 45 Ft-ok fájnak konkrétan...
" A Vodafone-tól vásárolt USB stick (K3520, K3565, K3710, K3765), adat kártya (E630, E870), illetve USB modem (E220, E272) Windows 7 operációs rendszer mellett is használható. A következõ hibajelenségek fordulhatnak elõ:
* csak olyan számítógépre telepítse az eszközt amin egyéb HSDPA eszköz illesztõ programjai nem találhatóak, illetve az eszköz installálása elõtt az egyéb HSDPA eszközöket csatoló programjait távolítsa el a géprõl
* az eszköz elsõ csatalakozásakor az automatikus installáció indulása körülbelül egy percet vesz igénybe (kérjük, hogy ez alatt ne húzza ki az eszközt a gépbõl, várja meg az automatikus installálás kezdetét
* az eszköz installálása után ki kell húzni az eszközt a számítógépbõl és néhány másodperc elteltével visszadugni
* 'sleep' illetve 'standby' módból visszatérve hibás hibaüzenet jelenhet meg. A hibaüzenetet figyelmen kívül lehet hagyni."
És itt van a frissítések: E220
Ha rám halgatsz, Ne Win 7 alatt végezd el a frissítéseket! Inkább haver vagy más XP-t futtató rendszeren csináld! A leírás elején írja is ezt...
Az lenne a problémám hogy felraktam a windows 7-et de a modememet e220 csak cd ként ismeri fel. Hiába telepítem nem ismeri be hogy modem ezért nem tudom használni. Tudnátok segíteni hogy mit tegyek vele?? A vodafone oldaláról fent van a legfrissebb driver. Nektek megy win7-en??
Nekem a voda nem nagyon megy 1,5 mbit fölé letöltésben.
Pannon meg T-Mobil az meg duplája, 3x-osa, Kecskeméten.
http://index.hu/tech/2009/11/19/hazugsag_a_korlatlan_mobilinternet/<#boxer>#boxer>
"Net megosztás recept USB-HSDPA modemmel több gépre.
Hozzávalók:
Mobilnet elõfizetés (én voda korlátlant használok de a beállítás szolgáltatófüggetlen)
USB modem
Host gép (én erre egy õsrégi dell laptopot fogtam be, de már épül a server, alap felállásban érdemes arra a gépre dugni a modemet ami a legtöbbet van bekapcsolva)
DSL Router
Kliens gépek (izlés szerinti mennyiségben)
Azok a gépek legyenek csatlakoztatva a routerhez amelyeken szeretnénk netet. A DHCP legyen bekapcsolva a routeren, a kiosztási tartomány pedig el kell tolni de ha valami oknál fogva, fix IP-kel üzemeltetjük, akkor a 192.168.0.1 legyen szabad! (figyelem a routerek elõszeretettel osztják ezt az IP-t maguknak!)
A Host gépen miután a modemet telepítettük, és meggyõzõdtünk arról hogy megy, a szolgáltató programjában (pl vodafone VNC) tiltsuk le az automatikus indulást (úgyis ócskák és csak bekavarnak). Ha szeretnénk hogy a gép boot után autómatikusan felmásszon a netre, használjuk a (nemröhög!) cFos connect progit Kattints ide
Mostmár hogy megy a net és a szolgáltató progiját is kilõttük lépjünk be a host gép (xp-s géprõl írom) controlpanel / network connections / VNC light (más szolgáltatónál a szolgáltató dasbord program neve) felett jobb gomb / properties / advanced / osszuk meg a hálózatnak a netet (figyeljünk hogy arra a hálózati eszközre osszuk ami a routerre csatlakozik)
Ezzel a host gépen végeztünk is...
A fõzõcske ezzel még azért nem ér véget mert a kliens gépeket is konfigurálni kell (mindegyiket).
Kliens gépen (xp-s géprõl írom) controlpanel / network connections / az a hálózati eszköz ami a routerhez csatlakozik / jobb gomb properties / general / TCPIP / properties / adjunk IP-t a router tartományából (minden gépnél mást) katt a subnet mask mezõbe (magától kitölti) ezután default gateway és adjuk meg a 192.168.0.1 IP-t ezután alul prefered DNS server IP 192.168.0.1 OK és készen vagyunk (esetleg egy reset a rend kedvéért)
"
Még nem volt rá alkalmam hogy teszteljem,de remélem menni fog!
Remélem nem rossz helyre írok. Koliban vagyok és most már haveromnak is lett laptopja, így szeretném megosztani a mobilnetet, ez egy vodafone mobilnet, huawei E220 usbs modem van. Egyik gépen Vista van, másikon win7.Próbáltam úgy megosztani hogy összekötöttem a két laptopot utp kábellel amelyikben az usb modem van annak ip cime 192.168.0.1,maszk 255.255.255.0, másik gépen ip cím 192.168.0.2,maszk 255.255.255.0 , és átjáró a 192.168.0.1.A vmclite beállításnál bekapcsoltam h megoszthatom másokkal az internetet. És sajnos mégsem lett net a másik gépen. Próbáltam adhoc kapcsolattal létrehoztam egy halozat1et amelyikben van az usbs modem, wep titkosítás 5 betûs jelszó, csatlakoztam erre,másik gépen ugyanígy létrehoz csatlakozik és net megint nincs rajta, pedig engedélyeztem a megosztást más felhasználóknak az internetet. A segítséget elõre is köszönöm.
Üdv
ASUS M2N-E SLI, AMD X2 3800+(2,5Ghz),EVGA 8800 GTS(320mb), 2 GB,Samsung 500GB/Samsung 160GB, Windows 7 http://gameronline.freeblog.hu/....http://atila4.xtreemhost.com
Te 2008 augusztus 8-a elõtt kötöttél,így tuti hogy elengedik a kötbért. Olvass vissza egy kicsit, le van írva minden.
Internet Szabadon elõfizetésem van 2008.06.23-án kötöttem és szeretném felbontani. Van rá lehetõség, hogy felbontsam kötbér fizetés nélkül?

- - - Ha egyszer sok pénzem lesz, veszek egy tavat, és elnevezem Fárasznak. Ez lesz a Fárasztó - - - \" Soha ne harcolj disznókkal! Koszos leszel, és a disznók élvezni fogják!\"
Ezenkívûl még a NetFramework3 van a gépen.
IE-vel:

- - - Ha egyszer sok pénzem lesz, veszek egy tavat, és elnevezem Fárasznak. Ez lesz a Fárasztó - - - \" Soha ne harcolj disznókkal! Koszos leszel, és a disznók élvezni fogják!\"
"Pingtest net uses Java for packet loss testing, and you moght be prompted to approve our applet after starting a test"
"Pingtest net arra használja Javát, hogy csomagvesztést tesztel, és te ... hogy hagyd jóvá a beágyazott java-alkalmazásunkat miután elindítottál egy tesztet."
Hiányzik a "Java Plug-in"-a böngészõbõl!