125cc
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Gyujtásállítás, töltésmérés, vizesedõ karbi, trabant indexrelé belebuherálás, alapjárat rávarázslás...
Jajj de szép dolgok ezek.
[BF3 0.5K] [FH2 0.5K+1][BF2 133333] [BF2 152K] [BF43 0.2K] [BF43 0.4K] [BF2 155K] Különben kinyomom a szemed, eltöröm a lábad, aztán mehetsz, amerre látsz...
[BF3 0.5K] [FH2 0.5K+1][BF2 133333] [BF2 152K] [BF43 0.2K] [BF43 0.4K] [BF2 155K] Különben kinyomom a szemed, eltöröm a lábad, aztán mehetsz, amerre látsz...
Öröm látni, hogy nem én vagyok az egyetlen "begyepesedett" ember, aki még becsüli a régi technikát 😊
...ami a csövön kifér... \"For those who think Life\'s a joke, consider the Punch line\"
Minden esetre ha nem sportmotorokról van szó, akkor supermotyo-t választanék. Azok közül is az sxv550-et.
Általában 60KM fölötti körök, ebbõl 2-3.
Ebben van erdõ, vagy földút (nagy rész), közút, spec szakasz, külön mért crosszpályás szakasz.
Crossmotor szarrá hegyezve, nulla tartozék, rövid áttétel.
Zárt, rövid, ugratós, gyors fordulós pálya.
Nagyából ez a különbség.
Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.
vagy én vagyok ilyen g*cihülye?
Ez megmosolyogtat.
Teljesen más a két kategória.
Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.
a KTM pedig szerintem a cross-ok királya, nem az enduroké😊
jahm, Hondának az összes motorja ujitva lesz Euro3-as rendszer szerint, igy joval dragabbak is lesznek 😞
az XR már kifutó széria, utánna jönnek a befecskendezõs motorok, ezt irja elõ az uniós szabály :\
Tudtommal a legtöbb 2T krosszmotor üzemórás, de viszont addig úgy mennek mint egy vadállat, nagyon "pirítanak". Egyik ismerõsömnek egy RM125 van, egyszer mentem vele, még másodikban is emelte az elejét, nagyon tetszett 😊.
Szerintem a drz-k csúnyák, de felhivom a figyelmet, hogy ez az én véleményem.
Ott vannak a hondák (cr125, crm, mtx, stb...) amik szépek is mellesleg. Googleban nézegess róla képeket, vagy itt.
Ajánlatom mi lehetne más, mint egy KTM, talán az endurok királya. Ott az EXC, az SX, mind a kettõ jó választás. Amíg mennek úgy mennek ahogyan te akarod, csak gyõzzed láncszettel <#gonosz1>#gonosz1>. Egy a baj velük drágák. De ha már 50-es TZR-re tellett, gondolom nem fog gondot okozni 4-500 forint <#idiota>#idiota>. (Habár az új EXC125 1,4 milla)
Milyen irányba vonzodsz, az erdei vandálkodás, krosszpályázás, avagy supermotozás? Vagy egyik sem?
neked (vagy pl. nagybátyámnak-akié a motor) én elhiszem hogy nem nehéz.
Hajrá Magyarország!
Ha a régi 600-ra gondolsz, ami kézi dekompresszoros, akkor azt viszonylag könnyû berúgni, mert lehet trükközni vele.
Behúzod a dekomp. 2x átpörgeted, majd dekomp. elenged és szép lassan addig nyomod a berugó kart, amíg vissza nem ugrik a dekomp. Ilynekor még egy hangyafasznyit tovább lökdösöd a dugót, majd adsz neki egy határozott rugást. :-)
Nem rugtál még be Honda CR500-at. Régi, kétütemû 500ccm.
Na azt nehéz berúgni bki. Viszont ultrabrutál mi szabadul ki abból a motorból, ha beindul. 90 LE körüli. :-)
ja, meg "szúnyog" rulZ 😄
Everybody repeat after me... We are all individuals. If you're going through hell, keep going.
de több ember tapasztalatait is hallottam vele kapcsolatban. hegyre, túrázni tökéletes, szinte egyetlen hátránya a súlya, de az nagyon.
persze ezzel nem azt akarom mondani hogy ennél már nincs is jobb, de azért ebben az árban ilyen motort kapni, az nem rossz.
Hajrá Magyarország!
azért gondolkodom 50-esben, mert B-s jogsim van, mondjuk ha hegyre megyek oda úgyse nagyon kell. 😄
jelenlegi motorom egy Babetta most tettük rendbe, gyönyörû lett. Ezt sem adnám el semmi pénzért, de ez egy másik kategória 😄DD
az XT600 meg valami brutális, berúgni nekem szinte lehetetlen, ahhoz is gyakorlat kell, meg 150 kiló. de ahol ez nem megy el ... én valami kisebb, könnyebb gépre gondoltam, amit utcán is használhatok, így jutottam a DT50-hez.
Hajrá Magyarország!
\"Minek inni és mászni, ha lehet szívni és szállni?\"
DT teljesen hibátlan utcai enduró, kevéske terep belefér, bár az elsõ telók elég gyengécskék. A Power szelep szinte mindegyiken beszarik, illetve a régebbieken, amin van. Az önindító sem szokta sokáig húzni, de nagyon könnyen berugható. Kicsit talán sokat eszik, bár ebben nem vagyok mérvadó, mert agyon volt fúrva.
4-6 litert evett, + a castrol olaj...
Kényelmes, jól motorozható vas.
Talán kicsit magas lehet sokaknak, elég magas felépítésû, ennek ellenére jól lehetett vele dönteni.
Nekem még hátul dobfékesem volt, de nem volt gond, úgyis az elsõt használod 80%-ban, ami viszont brutál jól fogott...
A DT-rõl milyen tapasztalataid vannak? mondjuk engem inkább a dt50 érdekelne, de hátha.
Hajrá Magyarország!
Mondjuk törzshelyem volt a Nagymezõ u. de fillérekért lehetett kapni hozzá mindent.
Lefújtam mattfekára neoluxal. Igaz, minden tankolás után rá kellett ködölnöm a tanra, mert megoldotta a kifröccsenõ benzin, de leszartam.
Ezeken a vasakon megtanul az ember szerelni, karbantartani az bizos. :-)
Régebben a DT 125 volt a nyerõ utcai enduróban.
Volt DT-m, meg XT-m is, de az XT rettentõ gyenge volt négyütemû révén.
Godolom mostanság jobb a helyzet négyütem terén.
Ha a nyomaték számít, akkor mindenképp négyütem. (lehet egyáltalán még kapni 2 ütemût?)Viszont jóval kisebb teljesítményt fogsz érte kapni.
Annó DT-bõl olyan 20-26 lóerõt lehetett kisajtolni, szemben a 10 lóerõs XT-vel...
Mivel nem találtam ilyen totyikot, gondoltam nyitok egyet, hiszen 50esrõl 125ösre térnék😊
nézegettem sokféle 125öst, köztük Honda XR, Yamaha XT, de ezeket is egyenlõre csak nézegettem, XR-t már élõben is láttam😊
szerintetek? van esetleg aki jártas 125ccmben?