Rune Factory - DS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Okosan és ügyesen kell megoldani😊
Igazából nem értem mi a probléma,van a menü hogy mit csináljon csatlakozzon hozzád,visszatérjen az erdõbe vagy melózzon(harvest crop asszem) rákatt a harvest cropra és kimegy leszedni a cuccot. Bár az egyik szörnynél nincs ilyen menü,de amit az elsõ barlangban szereztem monstert annál ott van.
és dolgozik is, hogy csináltad?

kisgabo
lvl 12. ird ám le a trükköket.. 😊 hogy dolgoznak a nyûvesek? locsol?

nekem már nem hajlandó 3 kockát, hiába nyomom...

Sikerült reggel befognom munkára a monstert(aminek a Töki nevet adtam).
Hányadik szinten vagy Gabo? Mert én 11-12levelen csináltam meg az elsõ barlangot,azzal az olcsó karddal voltam és rögtön nekimentem a gépezetnek ami adja a szörnyeket.
kisgabo
ja, a locsoló kanna már nekem is leesett, 3 fõd, aztán ha upgrédeled 6..9...

2. barlang az betyár, az elsõvel izzadok.

Cézé,te aztán jól nyomod😊 Én még mindig a 2. barlangot nyomom,meg volt tojás fesztivál,de nem nyertem meg.
Nem tudom hogy tudtátok-e,ha a "b"-t hosszan nyomjátok akkor a kardból egy hullám jön ki,ami jól leszívja a monster hp-ját,meg a locsoló kannánál egyszerre 3földet locsol meg.
kisgabo
na, a doki 3 gyógynövénybõl és 400 pénzbõl kavarja ki a HP növelõ szert, pont az üres üvegbe... tehát max 1 adag lehet nálunk ebbõl.

Nem hiszem. Kb 1 hete napi 10-12 órát megy a ds 😊

kisgabo
durva, 1 hetes játék lenne?

Na legyõzve az 5. barlang is. Már csak 3? van hátra.
Meg van szép piros kétszemélyes ágyam is 😊

A dokinál tudsz venni. 150 HP-t visz fel. Ha majd lesz nagy házad ott meg lehet majd csinálni gyógyfüvekbõl, 300 HP-t visz fel.

kisgabo
van egy üveg edényem, de gyógyitó italkát hogyan?

Kellene ha lenne üres flaska mivel abba lehetne gyógyító ital készíteni, de csak 1 van. Mire levered az összes szörnyet arra meg elfáradsz 😊

kisgabo
ez nagyon durva, ennek a töredékét jártam be... akkor kell bõven HP javitó szereket vinni..

Miután leverted az elsõ barlangban (Carmite)a bost, kell kapálnod 50 parcellát, majd a polgármester ad belépõt.

Itt a fõmaki at elsõ barlangban.
De elötte le kell verned az összes szörnygyártó gépet 😊

Ezüst van az összes barlangban csak keresgélj.

kisgabo
oh, 2. barlanghoz ki ad pass-t?

cz, elsõ barlangban van iron, és brond, de hol van ezüst? egyébként az elsõ barlang fõmonszterét nem találom...

Egy 800 aranyért vett kard a fejlesztések után most már 30000-t ér 😊
Dõl a lé 😊

Rosetta nevezetû csaj ad kaszát.
Én még barlangban nem ültettem,nálam mégcsak tavasz van. Most a 2. barlangot fedezem fel.
Csak az epret próbáltuk.
A monstereket viszont még mindig nem sikerül munkára birni, pedig már van valami pamacs féle is amivel simogatni kell, meg már a barátságunk is 5-ös szintû 😊

kisgabo
ahha, csak az eper marad meg a barlangban? kukorica pl nem.. 😊

vennék monster farmot, ha lenne fa, és pénz..

A szabadba nekünk sincs semmi, ott csak fát vágunk. Az elsõ barlangban van 4 db 3*9-es parcella tele eperrel és minden nap öntözni kell, jól jövedelmez.

Külön csirke ol nincsen hanem a Camus-nál lehet venni mostrer farmot, abba megy bele minden befogott állat.

kisgabo
igen, de ahhoz fa és sok zsozsó kell... nekem a nyár pl katasztrófa, 2* hazavágta a vihar a veteményt, bevétel alig... a barlangban ültetett növény másnapra eltûnik... szal eddig csõd. 😊

kaszát nem találok, csirke lakor nemtom hogy kellene építeni.

Egy tipp: Igyekezzetek a házat minél elöbb fejleszteni mert lesz utána saját kovács és ötvös mûhely valamint lehet varázsitalokat kotyvasztani.
Minél több barlang meglesz annál több kacatot lehet begyüjteni, de sajnos kicsi lesz a hátizsákunk. Ekkor jön majd jól a nagyabb ház mert Ivantól lehet polcot is venni amire sok csekmetnek hitt tárgy ráfér, ezek meg kellennek a fejlesztésekhez 😊

kisgabo
bakker, de tolod... de honnan van kaszád? pajtát épitettél már?

Ha ültetsz fûmagot lesz szénád ami kaszálás után hozzáadódik a kajához.
Ha meg veszel akkor a kis ablakon bedobod és akkor is hozzáadódik.
A cuccaid közt meg tudod nézni: FEED

A szörnyeket hogy kell etetni? Mert vettem nekik kaját,és nem tudom odaadni nekik.Valahogy az ól bal oldalán levõ cuccra kell rakni,de onnan folyton eltûnik.
Ha kis ágakra csaptok a baltával akkor 1 egység fát kaptok, a tuskóra asszem 12 ütés kell és 10 fát ad ami egybõl megy a fészerbe 😊

A szörnyekhez kell a Friendship Gloves (barátság kesztyû?) amit a Carmite barlang megnyitása után Tabatha fog odaadni. Menj egy szörnyhöz és a kesztyû legyen nálad amivel megfogod?

Fogtunk már birkát meg tyúkot is 😊

kisgabo
ez jó kérdés, én se tudom hogy gyûlik a fa... pénz is kell a szörnyólra.

egyébként, hogy foghatóak be?

Ma jó pár órát nyomultam a játékkal,sikerült is legyõznöm az elsõ barlang fõellenségét,de mákom volt mert csak 6HP-m maradt. Most meg fát gyûjtök hogy megépüljön a szörnyeknek az ól vagy micsoda,mert csak így lehet megszelídíteni õket.
Ha a gallyakat szétvégom baltával akkor már automatikusan "wood" lesz belõle és bekerül a fészerbe?
zola2000
Hát leszedtem a játékot, elkezdtem, és elég jónak tûnik, de egyenlõre a louminus arcot tervezem végignyomni, és majd utána állok neki ennek, ha addig nem jön közbe valami más. (Ehh, a warezkártya átka xD)

A

kisgabo
fúj... este 7-ig?

ne fürgyé le!!!<#banplz>
nem érek rá fürödni mert kell a fa meg a pénz 😊

kisgabo
passz, de fent a fürdõ 10 kreditért helyrerakja a HP-t

Hogy tudom a monstereket munkára fogni?

Na leszedtem én is a játékot,mégcsak belenéztem,majd holnap jobban nekiállok.
kisgabo
melyek a gondok?

dehogynem, csak vannak problémáim vele 😊

kisgabo
senki nem tolja? nesze, animal crossing halott topik 2.

KILLER2
Ja, a grafja, az nagyon szép.

Töltsük le az internetet!

kisgabo
de, harvest moon alap, némi +kaland elemmel/ekkel meghintve.

azért az elsõ harvest se rossz, de nekem a régi gba volt a nyerõ.

grafikailag viszont ez az eltalált, imádom a DS-t.

KILLER2
Ilyeneket még nem is találtam. Elsõre tényelg jó. Bár ez nem valami folytatása a Harvest Moonnak? Mondjuk azon még nem játszottam, pont most aakrtam elkezdeni, de ha már itt volt ez, inkább ezt választottam. Nagyon eltalálták a sok lehetõséget benne.

kisgabo
kezdetnek nagyon is jó ez. majd a faq átolvasása jót tesz, mert pl csirkeól építés, ló elkapás elég meredek feladat igy vaktában. pl.

Ez a real time dolog tényleg poén lenne benne,majd talán a 2. részben.
KILLER2
Ja. Amúgy jó ez a játék, csak nekem azért hiányzik belõle jó pár ACs vonás. Ez meg az AC együtt. Az lenne a jó. Jól eltalálták benne, hogy sok a lehetõség, csak sestleg a pézn jöhetne kicsit könnyebben, meg ott az a nagyon idegesítõ hiba, hogy ha az érintõn bejelölöm neki, hogy mondjuk szedjen vel valamit, akkor azt csak alulról tudja. Meg nekem a horgászás sem tetszik, hogy csak bedobod, azt lesz valami. Ebbe is úgy kellett volna, mint az ACben. Meg a real time hiányzik neke belõle és ez az RP izé se az igazi. Amúgy a többi jó benne.

kisgabo
az elv biztos, csak a feladat, lehetõség nem.

KILLER2
Csak kíváncsi voltam. De gondolom kb olyan, mint az ACben. Majd egyszer meglesem.

kisgabo
1 hetes a játék, én pl a lényegét se tudom. nem korai még?

próbáld ki.