Robogó Tuning

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

pszihopata
Én javítottam autószerelõ után robogót,aki megfuratta,szimmeringeket,gyertyát,légszûrõt cserélt karburátort tisztított,mégsem lett jó.

A tulaj elhozta hozzám a motort,hogy mindent megcsináltak,és még mindíg nagyon gyenge,max 30.A kipufogó végén egy csavarhúzóval és kalapáccsal levéstem körben a kormot /30 másodperc/ és a motor hibátlan lett.

Az autószerelõ hiába jószándékú,ilyen hiba max a trabanton fordulhatott elõ 15 éve,egyszerûen nem gondolnak rá.A tulaj kifizetett 30000-et csak alkatrészre,én meg azt mondtam 'majd meghívsz egy sörre".

Ugyanez a helyzet a variováltóval is,egyedül a kombájnokon használnak hasonlót,az átlag autószerelõnek sajnos fogalma sincsen hogyan mûködik.
Ugyanúgy kevés a jószándék mint Zoolee esetében is,aki igazából segíteni akar,de az kevés.

A fiatal robogósok többsége elöbb vesz veg minden gagyi tunning cuccot több 10 ezerért,mint hogy rendbeszedesse a legatyásodott robogóját,pedig egy szerelõvel jobban járna anyagilag is.

Az én jogom teljesen gyári 50-es,csak az elektronika lett kicserélve,hogy ne szabályozzon.80-at megy és pont úgy gyorsul mint egy 70-es tunningolt nagytestû,és sosem döglik meg.Egykerekezni így gyári állapotában a legjobb.55 km/h-nál fel tudom venni egykerékre,ezt egy 180-as runnerrel sem tudom megcsinálni,hiába 20 lóerõ.

a magyarok úgy tanulnak meg repülni hogy el akarnak esni és nem sikerül

Hassan B
Igen csóró vagyok képzeld el, és nagyon sajnálom, hogy nem tudok százezreket költeni robogóra, de sajnos ez van...
(egyébként a szerelõ autószerelõ volt és ismerõs, de átom neked már megvan a saját történeted, úgyhogy nem mondom tovább)

][ ВАЗ ][

pszihopata
Ha szerelõnél lett volna,leírtad volna mennyibe került,hiába hazudozol!

Idegeskedhetsz leszarom,mert egy csóró sutyerák vagy aki megérdemli hogy Zoolee-féle mekk-elekek turják a kókány motorját,mert normális szakemberre sajnálod a pénzt.

Honnan a faszomból tudjam,hogy ki szerel Tatán motorokat?Én mondjam meg hova vidd?Tekergesd a levegõcsavart hátha megjavul!

Már azt is megbántam hogy elmondtam mi a baja!

További hosszú szenvedést!

Hassan B
Elcseszettül nem érdekel, hogy elhiszed-e, vagy sem...
Különben meg mi közöd hozzá hogy hol csinálltatom meg...? kérdeztem hogy pontsoan hol kéne, válasz helyett tolod az idóta szöveget.

][ ВАЗ ][

pszihopata
'( volt már egyébként szerelõnél, csak éppen nem tudta összerakni, nekem kellett megcsinállni... ennyit a "minden szerelõröl"...) "

Egy f10-et!Inkább havernál vagy rokonnál nem?Olyan egyszerû,mint a vasgolyó.
Ne akard beadni nekem,hogy egy motorszerelõ darabokban adja vissza a motorodat!Autószerelõnek nem kell értenie hozzá,mert autón nem használnak variomatic váltót,de egy motorszerelõnek aki ebbõl él ez alap dolog.

Egy 18 éves kölyköt bármikor kiosztok,ugyanis 33 éves vagyok és versenyszerûen kajakoztam 15 évig.De ha jólesik nyugodtan röhögj,otthon szabad!

Hassan B
"Ha szembe állnál velem,már kaptál volna két sallert,de ha folytatni akarod hajrá itt mindenki olyan kemény lehet amilyennek képzeli magát."

És ezt pont te mondod? Komolyan mondom röhögnöm kell... XD

Egyébként... gondolom, hogy jobban értesz hozzá mint én, ezért vártam hogy segítesz(ezzel nem is volt baj), esetleg még kérdezhetek is. De látom nálad ez nem így mûködik...
Valaki nem tud valamit, az hülye, maradjon is az... nem?

Sajnos egy fórumon kevés a szakértelem, komunikációs készség sem árt...

][ ВАЗ ][

pszihopata
47-es Hsz-ed egy baromság!De mivel nem értesz hozzá így bõszen emlegeted.A pótlevegõnek ha gázt adsz semmi szerepe nincsen,keverési arányt a síbertûn tudsz állítani,vagy másik fúvókát raksz bele.
Ha egy nyomorult f10-es végre jól megy,akkor nem nyúlunk a karburátorhoz,mert azt is elbasszuk,ami jó.

Itt a nicked mögé bújva meg kibaszott kemény gyerek vagy,de leszarom.Ha szembe állnál velem,már kaptál volna két sallert,de ha folytatni akarod hajrá itt mindenki olyan kemény lehet amilyennek képzeli magát.

Temár megint kevered a sz@rt....

Nem toom mit pofáztál be a 47# hsz re...
Mert ugye te vagy a profi és már látszatra tudod, hogy hogy jó a benzin/levegõ arány, és te csak a körmödel csavarod ki a csavart...
Jóvan, sztem most már kicsit lassíts ...
Alig, hogy regeltél máris orrba-szájba okítassz és kötsz bele mindenkibe.

pszihopata
Nincsmit szívesen segítettem!

pszihopata
Nem értesz hozzá,és tanácsokat adsz!-ez a bajom tudod?

És ha valaki ezt a pofádba vágja az rosszul esik.-ez természetes.

Olyan dologba nem kell beleszólni amihez nem értünk,és akkor nem kerülünk kínos helyzetbe.

'Ez fórum, ahol az emberek MEGTÁRGYALJÁK a dolgaikat, SEGíTENEK a másiknak és esetleg KIJAVíTJÁK a hibáit.! "

-tudod a jószándék kevés,kicsit érteni is illik hozzá,ha nem akarsz kibaszni a másikkal!

/az egykerekezés meg végképp nem ide tartozik,ha megtanulsz,szívesen várom a fotóidat/
.

Hassan B
Akkor örüljél magadnak és tartsd meg a beszólásaidat a barátaidnak...(már neked vannak ilyeneid-ilyen hozzáállásal nem hiszem)
Azt mondtam hogy nem ismerek a környéken robogó szerelõt. Aki ilyen érthetetlen annak én magyarázhatok hogy mi a bajom,faszom magyarázzon a falnak!
( volt már egyébként szerelõnél, csak éppen nem tudta összerakni, nekem kellett megcsinállni... ennyit a "minden szerelõröl"...)

][ ВАЗ ][

Most mi a f@sz bajod van???!!!!!!!
Te vaktába állítod a levegõt???
Am azért mert volt 2 hülye 5 letem attól nam vagyok full hülye hozzá..-.-
Azért mert folvágtál 1 kitámasztót a robogódra és megtanultál pár trükköt amit ha én is gyakorolok biztos meg tudok csinálni ettõl nagyobb vagy és le ugathatsz?
Ez fórum, ahol az emberek MEGTÁRGYALJÁK a dolgaikat, SEGíTENEK a másiknak és esetleg KIJAVíTJÁK a hibáit.!

Jogos!!!

pszihopata
'malaguti szakszervíz "-micsoda?

Bármelyik motorszerelõ,aki látott már robogót,20 perc alatt rendbe teszi!/leírtam hogy jog/

Tudod mit?-akkor maradjon ilyen!Aki ilyen tehetetlen annak én magyarázhatok hogy mi a baja,faszom magyarázzon a falnak!

pszihopata
Ne nézz már hülyének!

'elõ a laposcsavarhúzót, pattanj fel rá,m ki az utcára, állítgass és tesztelj.😊"

Mi van magyarázod a bizonyítványod?

Hassan B
Ok, de nincs olyan szerelõ akire rá merném bízni... malaguti szakszervíz meg szerintem az egész országban is ritka... de ha valaki tud valamit Tata, Tatabánya környékén, az szoljon.

][ ВАЗ ][

Te most mirõl beszélsz????
Azt írtam le, hogy az alapjárati csavar MELLETT !

pszihopata
A gond az,hogy még drágább lesz,ha jóskapista is beletúr.

Kontrasztrugó:2400 ft
kuplungrugó:2000 ft
szíj:3500 ft

Valamelyik kell ezekbõl,de lehet hogy csak a variód borult össze,vagy valaki valamit elkúrt rajta.Egy becsületes szerelõnél meg kell állnia 8000-bõl az egésznek!

Miért a tunning,amiért nyitottad a topicot,30-40 ezernél indul.
Mirõl beszélünk?

Hassan B
Már elvittem volna ha lenne a környéken jó szerelõ... de nem nagyon van... meg pénzem se nagyon van... gondolom ilyesmit nem ingyen csinállnak.

][ ВАЗ ][

pszihopata
Okoska,miért adsz tanácsokat,ha nem értesz hozzá?

A kisebbik csavar,az alapjárati pótlevegõ,semmi szerepe ha már megy a motor!

pszihopata
Ha indul kipörög és van alapjárat felesleges eltekergetni a karburátort.

A hajtásláncod rossz!Már leírtam,de légkulcs nélkül kár nekiállni,és nem árt ha olyan csinálja,aki tudja mit és miért csinál.

A te robogódat nem tuningolni kell,hanem javítani!Vidd szerelõhõz!

Hassan B
Az az aranyszínû a jobb sarkán?
Jah, és egyébként lehet egyáltalán, hogy a karbi miatt nem gyorsul? Mert kb 20km/h -tol már húz rendessen 75-80-ig...

][ ВАЗ ][

Zetorg

tessék.a jobb oldali csavar a levegõé

OKé..Most így én se találok képet róla guglin, szal még be se toom nyilazni péjnt be..-.-

Hassan B
Hát most gyorsan nem tudok, de holnap délután dobhatok egy képet róla....
(amúgy 12-es karbi van benne, ha jól láttam)

][ ВАЗ ][

Akinek ilyen robogója van az elmondhatja, de én mostanság csak honda dio val hülyülök.Ami haveré.😊
Azon toom, hogy van, de ezen nem..
Am valahol az alapjárati csavar mellett...
Am ha köldessz gyorsan képet mogmondom/mondjuk, vagy ha valaki gyorsan megmondja akkor elõ a laposcsavarhúzót, pattanj fel rá,m ki az utcára, állítgass és tesztelj.😊

Hassan B
Könnyen lehet, hogy a karbi nincs jól beállítva, de nem tudom, hogy mit kell rajta ...

][ ВАЗ ][

Nincs elállítódva a karbi?
Mennyi levegõt kap? NEm lehet, hogy sokat-keveset kap?

Hassan B
Szerintem az alacsony fordulat lesz a gond, mert indulásnál olyan hangja van mint ami mindjárt lefullad....

][ ВАЗ ][

Hassan B
Õõõõ... ebböl nem sokat értettem... 😊 De azért nagyjábol leesett.

][ ВАЗ ][

Hassan B
Hát ha lenne pénzem 70-es hengerre, akkor jó lenne... 😊

][ ВАЗ ][

pszihopata
Kontrasztrugó erõsebb kell bele,esetleg erõsebb kuplungrugó.
A gyári dobokra van belõve az erõátvitel,tunning dobokhoz magasabb fordulaton oldó kuplung,és erõsebb kontrasztrugó kell.

A tiédnek tuti hogy a hajtáslánca rossz,vagy túlpörög,vagy túl alacsony fordulaton indul.

A gyári f10-es úgy gyorsul,mint egy jó jog./naná mert ugyanaz a motorja/

Boconadi
Ha pl veszel 70-es tuning hengert, akkor vegyél vele együtt fõtengelyt is!

Ez jo tipp?
Vaxi
😄DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.

Hassan B
"Egyébként én a gyorsuláson akarok javítani..."
Lámpánál olyan lassan tudok elindulni vele hogy az elektromos biciklis nénik legyorsulnak... Gondolom valami nincs jól bellítva( lehet , hogy az ac-m szar) de amég nem tudom mi addig nem akarok újat semmiböl...

][ ВАЗ ][

Sadist
És miért nem elég a 80 km/h? Valahol várják a szerveidet? Vagy mi olyan sürgõs?

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Hassan B
Hát igen van rá sok minden... csak nagyon drágák. Azért köszi... 😊

][ ВАЗ ][

ajem kisa
Találtam neked egy pár dolgot az F-10-hez, klikk a dolgokra, és meglátod az árait...:S
Hátha ad valami 5letet...

Benc16

¸.•\'´¯)¸,ø¤°`bbMaister©`°¤ø,¸(¯`\'•.¸

De ba.dmeg!
Akkora akkor se kell mint amennyit terveznek rá!
Az már túl sok..

OrioN the S
még nem volt olyan motorom ami egylengõkaros lett volna ,de szerintem nem is lesz...

Elvesztem a show útveszt?iben. Soha nem láttok többé tiszta lelketekkel. Tudod, mi múlunk, nem az id?.

pszihopata
Ez az egylengõkaros piaggio futómû,már a régi 150-es Skipperben is kész életveszély!Pedig az csak 100-at tud.

OrioN the S
felszáll

Elvesztem a show útveszt?iben. Soha nem láttok többé tiszta lelketekkel. Tudod, mi múlunk, nem az id?.

pszihopata
Ez pont az afrikám blokkja!140-nél meg leesik az útról?

[Walaki]D`Lair
ú mákkora lágszóró!!!!

MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi™ HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu

Hassan B
Hát igen... ez se rossz. 😊

][ ВАЗ ][

OrioN the S

Hassan B
És akkor mit csinálljak ha tuning nélkül megy 80-at? 😊Csak egy nagyobb (nem sport) kipufogó van rajta...

Egyébként én a gyorsuláson akarok javítani, mert az nem a legjobb...
Igazábol ilyen beállításokra lennék kíváncsi. Mert tudom hogy sok mindennel lehet benne babrálni, de nem nagyon tudom, hogy mivel hogy... 😊

][ ВАЗ ][

Hassan B
Hát mér? Nem mindig az szokott lenni, hogy mindenki küldi a szöveget...? <#vigyor3>

][ &#1042;&#1040;&#1047; ][

Tinman
Egy 50 cc-s robogót egészséges határok között 50 km/h-ról, 70-75km/h-ra lehet feltuningolni. Mondom egészséges!

Lehet egy 50 köbcentisbõl 120-at is kisajtolni, de az a motor NAGYON rövidéletû lesz. Végülis ha van pár komplett pót motorblokk, akkor érdemes tovább tuningolni, amúgy meg nem.

Egyébként meg, ahogy már írták, szórakozz még kicsit vele és gyere a nagyok közé, robi csak arra jó, hogy megtanuld a motorozás alapjait, egyensúlyod fejlõdjön picit stb.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.