Jelképek
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Római mozaik:
Buddhista templomon:
Bihar állam címere (India)
Szláv kerestény elõtti címer
Görög sisak (ókor)
Japán
Irán, ie. 1.század
És még látható a keltáknál, közel-keletieknél, távol-keletieknél, északon, nyugaton, stb..
Nem azért élek, hogy megfeleljek a te elvárásaidnak és te sem azért jöttél a világra, hogy a kedvem szerint élj...
Nem azért élek, hogy megfeleljek a te elvárásaidnak és te sem azért jöttél a világra, hogy a kedvem szerint élj...
És ez?
A többi itt , de magyarázatot még senki nem tudott adni.
A portál címe: Világbiztonság.hu

A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
Most akkor minden 5 águ csillag rögtön vörös csillag is? Akkor mit szoltok az msn-es csillaghoz (*), sõt most látom ez is az *.Azért tul sok dolgot belemagyarázni fölösleges zerintem.
És miért hívjuk mi csillagnak ezt a formát?
Az emberiség nagy tragédiája, hogy a hazugság vált mérvadóvá, a gondolkodókat pedig konteó hívöknek titulálták.
Alkoholista AZ, aki annyit iszik, mint MI, csak ellenszenves!
Az hogy a jelképek mögött nagyon sok titok lappang, még nem jelenti azt hogy csak összeesküvések vannak a háttérben! Gondolok én itt az olyan egyszerû dolgokra mint az esztétika.
A csillag például egy nagyon egyszerû de igen szép geometriai forma. ha már ennyi mindent a "nyakába varrtak" (világhatalom etc...) mért ne lehetne a szovjetek jelképe, csak vörös színben(vörös: a forradalom színe) Talán valami ilyesmi járt a bolsevik dizájner fejébe amikor megalkotta a vöröscsillagot.
A mûholdfelvételen meg én is meglepõdtem egy kicsit. Viszont itt se szabad kizárnunk azt, hogy az építész, tegyük fel vicces akart lenni, vagy fogadásból csinálta ilyennek, vagy valami belsõ kielégülést okoz neki hogy minden arra szálló repülõ szvasztikát lát majd a magasból.
Ha komolyan akarunk ezzel a témával foglakozni, nem lenne szabad figyelmen kívül hagynunk a komolytalanságot.
Sokan hangoztatják ugyan ezt az érvrendszert az Árpád-sávossal szemben is, ezen én akkor is nevetek.
A nyilasok zászlajának alapja is az volt, nyilvánvaló hogy Szálasi Ferenc egy, a dicsõ multra utaló magyar jelképet akart felhasználni a saját zászlajának elkészítésekor. Ez egy bevett szokás, a trikolór is hátteréül szolgált a vörös csillagnak, még se rohanunk ki ellene, akár kik is lengetik.
De én úgy látom, hogy sok esetben a jelkép lényege az, hogy ne legyen felismerhetõ, vagy csak egy bizonyos réteg/csoport számára.
Vannak olyan nehezen felismerhetõ, vagy nehezen megtalálható jelek (például mûholdas képekrõl lehet csak látni), melyek nem a nagyközönség számára készültek, de egyértelmû jelekbõl felismerhetõ, hogy valakinek készültek, tehát nem a véletlen mûvei.
Szerintem ilyen a #31-es hozzászólásomban említett horogkereszt is,
és a sokak által kielemzett Washington (D.C. Downtown) településszerkezet is.
Egyébként ez utóbbit én is észrevettem Google Map barangolásaim során és készülõben van róla egy poszter felbontású elemzés. (Erre még kell kb. egy hét munka, de be fogom linkelni.) Nagyon elgondolkodtató, hogy kik és mi célból készítenek ekkora méretû és ilyen összetettségû (valószínûleg szimbolikus jelentéstartalommal bíró) mintázatot.
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
Amúgy ha körülnézek a szobámba, nem sok háromszöget látok. Kint már többet..
Lehet, hogy van benne valami, hisz a pentagramma ahhoz elég egyszerû, hogy eltérõ korokban más-más emberek különállóan is "felfedezzék" ugyanazt a jelképet. Talán ezért van az, hogy akár távoli kontinenseken közel ugyanazt a jelképrendszert használják...
Ennél a pentagrammás dolognál viszont már kötöttebbek a határok és gyorsan kiütközik, ha nem stimmel a magyarázat.
Persze a pentagramma felfogható úgy is, hogy háromszögekbõl összerakott sokszög, de azért valljuk be, hogy elég összetett objektum ahhoz, hogy bármit bele lehessen magyarázni.
Most meg azt nézegetem, hogy az egyiptomi hieroglifákban szereplõ csillag jel pont olyan szögeket zár be, mint a pentagramma csúcsaiból a középpontba húzott vonalak.
Inkább mutatom:
Ez a csillag az alvilág (vagy a halál birodalma) jele volt.
Itt van róla pár szó...
Amúgy ezt a pentagonos dolgot kicsit erõltetetnek tartom, nem feltétlenül kell, egy ötszög alaprajz miatt összezavarni a komikkal. Ezt az öt földrész dumát énis hallottam, de ezt hülyeségnek tartom. Talán tényleg van köze a pentagrammához, de azt még a sumérok is favvolták, szóval nincs új a nap alatt.
Ez meg a tervezõasztal praktikussága. :-)

Viszont ha megnézed alaposabban a #41-ben lévõ képet, akkor egy érdekes, egyedi módját lehet látni a pentagramma-pentagramm kapcsolatnak. Méghozzá azt, hogy a pentagon épületegyüttesének közepén lévõ üres tér széleit adó pentagon (ötszög) köré rajzolt pentagramma ugyanazt az arányt adja, mint a szobor tetején lévõ pentagonba rajzolt pentagramma.
Tudom, zavarosan hangzik, de ez bizony nagyon érdekes egybeesés, és egyáltalán nem magától értetõdõ.
(Készítek még egy montázst, amin jobban kijön, amit mutatni szerettem volna, mert így leírva elég kusza.)
Ha csak a praktikusságra alapoznák az épületek tervezését, akkor is bõven maradna olyan, amibe bele lehet magyarázni ilyeneket.
Ettõl még lehet benne valami, nem kell elvetni a feltételezést.