Jelképek

Oldal 1 / 2Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nem egészen, a horogkereszt szinte mindenhol ott van/volt:
Római mozaik:

Buddhista templomon:

Bihar állam címere (India)

Szláv kerestény elõtti címer

Görög sisak (ókor)

Japán

Irán, ie. 1.század

És még látható a keltáknál, közel-keletieknél, távol-keletieknél, északon, nyugaton, stb..
Anaid
És mit jelent, ha pentagrammra rajzolják a keresztet? Egy pentagramm rajta egy kereszttel?

Nem azért élek, hogy megfeleljek a te elvárásaidnak és te sem azért jöttél a világra, hogy a kedvem szerint élj...

a horogkeresztnek semmi köze budhához.a horogkereszt egy õs régi rúnajel.a hallristningar jelei közül való.
fekete mágiát jelent.jeiképe a fordított ötágú csillag.agonoszt jelképezi
az pentagramma.jelentése:védelem, eleme.:föld a wiccák egyik idézõ eleme. van még egy változata a pentákulum. szertartásoknál használják.
az az ördög fazon egy víz köpõ.a tábla meg egy emlék tábla.
boszorkány lap.hu, wicca, vallások lap.hu. probáld meg ezeken megnézni.
a piramis szemmel jelentése:mindent látó szem,és a védelmet,és a hatodik érzéket,isteni erõt,szimbolizálja.amulettként hordva védelmet nyújt.
tényleg jobban teszed ha könyvtárba nézel utána hogy melyik mit szimbolizál.
Anaid
Csak asszociáció volt. Tõlem ennyire futotta.<#rinya>

Nem azért élek, hogy megfeleljek a te elvárásaidnak és te sem azért jöttél a világra, hogy a kedvem szerint élj...

Christiansen
ajaj, ne akard megtudni mi az😄😄d

Anaid
Tuti, hogy nem az, de a másodikról nekem Pandorra szelencéje jutott eszembe,<#confused> bocsika.

kösz

Desiderata
vannak ilyen könyvek, könyvtárakban kéne körbenézned nem a neten
Desiderata
a szögelõ és a körzõ szabadkõmûves jelkép, sokan voltak felsõ körökben, ezért van az 1 dollároson is piramis szemmel
Hello. Szükségem lenne a különbözõ vallások jelképeire. Jelképek, amik magát a vallást jelképezi, mint a kereszt. Sehol nem találtam olyan oldalt, ahol ez kategorikusan fel lenne tüntetve.

Ez vajon miért van a Denveri reptéren?

És ez?

A többi itt , de magyarázatot még senki nem tudott adni.
Engedjétek meg, hogy bemutassak egy portált, mely kiemelkedõ gyûjteményét tartalmazza a különbözõ õsi szimbólum-rendszereknek!
A portál címe: Világbiztonság.hu
Bele lehet magyarázni a tizenkét állatövi ciklust, az idõ kerekének (vagy a sors kerekének) a forgását, és számomra mandalához is hasonlít.
Sziasztok ! arra szeretném megkérdni a tisztelt publikumot... hogy, légyszíves valaki mondja már el nekem hogy a "black sun " jelkép mit is jelent és mien okkult illletve ezotariksu jelentées van... nagyon fontos lenne nekem a válasz.. alõre is köszönöm

Hmm.. érdekes gondolat..

A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce

pTk
Azért hivod csillagnak ezt a formát mivel ha koszos szemüvegen keresztül nézed a csillagokat full ugyanilyen alakja van :p
Most akkor minden 5 águ csillag rögtön vörös csillag is? Akkor mit szoltok az msn-es csillaghoz (*), sõt most látom ez is az *.Azért tul sok dolgot belemagyarázni fölösleges zerintem.

Ha nem vöröscsillag, akkor mi?????

És azon elgondolkodott-e valaki, ( mert én még nem), h az amerikai hadseregnek (is) miért pentagramma a jelképe?
És miért hívjuk mi csillagnak ezt a formát?

ez milyen jelkép szerintetek? nekem a vöröscsillag ugrott be, de azt mondják egyesek hogy nem az

Azért ennél van pontosabb magyarázat is rá. The Black Sun itt a 238-259 oldalon ellehet olvasni, hogy a szél a 4. D alsó rétegeibôl fúj, a hüllôk és a démonok világából.

Az emberiség nagy tragédiája, hogy a hazugság vált mérvadóvá, a gondolkodókat pedig konteó hívöknek titulálták.

Panzerfaust
Na nácifóbok lehet örülni. Egy rejtéllyel kevesebb.

Alkoholista AZ, aki annyit iszik, mint MI, csak ellenszenves!

blendeguz
A neonácik is használják jelképként, de amúgy elég régre vezethetõ vissza a "fekete nap". A hermetizmus (hermetika) jelképrendszerébõl ered. Az alkímiában is találkozhatunk vele. Bár a hermetizmus és alkímia erõsen összefüggõ terület.

tulajdonképpen maga a black sun(fekete nap) minek a jelképe .. vagy honnan ered .. ? ..

Bakutyin
Ez egy nagyon érdekes téma, viszont én egy kis összeesküvés-elmélet szagot érzek. Egy jelképet bárki elkészíthet, független attól hogy mélyrehatóan ismeri-e. Egy szimbólumnak nem csak mögöttes jelentése lehet!
Az hogy a jelképek mögött nagyon sok titok lappang, még nem jelenti azt hogy csak összeesküvések vannak a háttérben! Gondolok én itt az olyan egyszerû dolgokra mint az esztétika.
A csillag például egy nagyon egyszerû de igen szép geometriai forma. ha már ennyi mindent a "nyakába varrtak" (világhatalom etc...) mért ne lehetne a szovjetek jelképe, csak vörös színben(vörös: a forradalom színe) Talán valami ilyesmi járt a bolsevik dizájner fejébe amikor megalkotta a vöröscsillagot.
A mûholdfelvételen meg én is meglepõdtem egy kicsit. Viszont itt se szabad kizárnunk azt, hogy az építész, tegyük fel vicces akart lenni, vagy fogadásból csinálta ilyennek, vagy valami belsõ kielégülést okoz neki hogy minden arra szálló repülõ szvasztikát lát majd a magasból.

Ha komolyan akarunk ezzel a témával foglakozni, nem lenne szabad figyelmen kívül hagynunk a komolytalanságot.

Bakutyin
Szerintem a jelképeket kontextusukban kell nézni. Ha van nekem egy aranyszínû csillagom, egy katonai emlékmûvön, majd lerohanom az országot, az invázíót felszabadításként emlegetem (emlegettetem), majd az említett emlékmûvön lecserélem a márványtáblát "a felszabadító szovjet hadsereg hõsi halált haltjaiért"-ra onnatól kezdve az már nem egy arany csillag, hanem egy vörös csillag. (még akkor is ha az már 100 évvel ezelõtt is ott volt.)
Sokan hangoztatják ugyan ezt az érvrendszert az Árpád-sávossal szemben is, ezen én akkor is nevetek.
A nyilasok zászlajának alapja is az volt, nyilvánvaló hogy Szálasi Ferenc egy, a dicsõ multra utaló magyar jelképet akart felhasználni a saját zászlajának elkészítésekor. Ez egy bevett szokás, a trikolór is hátteréül szolgált a vörös csillagnak, még se rohanunk ki ellene, akár kik is lengetik.

blendeguz
Ha ebbõl a szemszögbõl nézzük, akkor talán nincs is sok értelme a jelképek tanulmányozásának.
De én úgy látom, hogy sok esetben a jelkép lényege az, hogy ne legyen felismerhetõ, vagy csak egy bizonyos réteg/csoport számára.
Vannak olyan nehezen felismerhetõ, vagy nehezen megtalálható jelek (például mûholdas képekrõl lehet csak látni), melyek nem a nagyközönség számára készültek, de egyértelmû jelekbõl felismerhetõ, hogy valakinek készültek, tehát nem a véletlen mûvei.
Szerintem ilyen a #31-es hozzászólásomban említett horogkereszt is,
és a sokak által kielemzett Washington (D.C. Downtown) településszerkezet is.
Egyébként ez utóbbit én is észrevettem Google Map barangolásaim során és készülõben van róla egy poszter felbontású elemzés. (Erre még kell kb. egy hét munka, de be fogom linkelni.) Nagyon elgondolkodtató, hogy kik és mi célból készítenek ekkora méretû és ilyen összetettségû (valószínûleg szimbolikus jelentéstartalommal bíró) mintázatot.

Panzerfaust
PErsze hogy a praktikum egy jelkép lényege, hogy egyszerû legyen, és könynen feliserhetõ. Mert különben inkább konkrét dolgokat rajzolnának, és ne mcsak egy jelkéept.

sz4bolcs
Mert hogy egy háromszög sokkal egyszerûbb, mint egy sokszög, ráadásul egyszerûbb is. -ráadásul egyszerûbb is. :-)

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

sz4bolcs
Úgy mondod, mint ha a szögek száma határozná meg a belemagyarázások számát. 😄 De ha már így, akkor én meg azt mondom, hogy éppen a szögek számának növekedésétõl növekszik a belemagyarázások száma. Mert hogy egy háromszög sokkal egyszerûbb, mint egy sokszög, ráadásul egyszerûbb is.
Amúgy ha körülnézek a szobámba, nem sok háromszöget látok. Kint már többet..

blendeguz
Megintcsak a praktikum...
Lehet, hogy van benne valami, hisz a pentagramma ahhoz elég egyszerû, hogy eltérõ korokban más-más emberek különállóan is "felfedezzék" ugyanazt a jelképet. Talán ezért van az, hogy akár távoli kontinenseken közel ugyanazt a jelképrendszert használják...

blendeguz
Nézd meg ezen az oldalon a lentebb említett hieroglifát a "Star seba" címszónál. Szerintem egyértelmû, hogy ugyanazok a szögei, mint a vöröscsillagnak, ahogy ezt a #49-ben illusztráltam is...

Panzerfaust
Egyszerû matematika, kár túlmisztifikálni. Egy mértanialg pontos jelkép hasznosabb abból a szempontból, hogy könynebb másolni mindenféel felületre, mint egy siam rajzot. Hiszen szerkeszteni könnyebb mint ppontosan lemásolni valamit.

blendeguz
Persze a háromszög. De az már tényleg annyira egyszerû sokszög, hogy túl sok rá a variációs lehetõség, így a belemagyarázási lehetõség is.
Ennél a pentagrammás dolognál viszont már kötöttebbek a határok és gyorsan kiütközik, ha nem stimmel a magyarázat.
Persze a pentagramma felfogható úgy is, hogy háromszögekbõl összerakott sokszög, de azért valljuk be, hogy elég összetett objektum ahhoz, hogy bármit bele lehessen magyarázni.

sz4bolcs
3szög pl. Azt hiszem van pár háromszöges jelkép, amit te is ismersz.

blendeguz
Hát nem egészen... Szerintem nem. Vagyis inkább nem értem, hogy pontosan mire gondolsz. Ha tudsz egyéb ilyen sokszöges párhuzamot, akkor szívesen megnézem.

sz4bolcs
3-4-5-6-7.. bármilyen szögre lehet találni ilyeneket, nem?

blendeguz
Lehet, hogy tényleg kicsit erõltetett. Hagyjuk, beteszem a fiókba. Mindenesetre szerintem érdekes a téma.
Most meg azt nézegetem, hogy az egyiptomi hieroglifákban szereplõ csillag jel pont olyan szögeket zár be, mint a pentagramma csúcsaiból a középpontba húzott vonalak.
Inkább mutatom:

Ez a csillag az alvilág (vagy a halál birodalma) jele volt.
Itt van róla pár szó...

Panzerfaust
A keresztéyn ünnepeket azért ötvözték a pogány ünnepekkel, emrt akkoriban a római birodalomban, azok votlak a menõ dolgok, és egyszerübb votl az embereknek azt modnani, hogymostmár nem oziriszt csipázod, hanem máriát, de végülsi neked tök mindgy hiszen ígyis úgyis virágkarnevál, meg ivászat. Meg könnyebb votl átfesteni pár szentélyt, mint újakat építeni. A biblia meg konkrétan egy egyszerû politikai ütõkártya. A római birodalom fentartása érdekében ollózták össez, hogy új vallást teremtsenek, ami azt mondaj, ami ahhoz kell, hogy megtartsa a birodalom egységét. Számomra ezért hihetetlen, hoy a katolikus egyház, még mindig létezik, sõt valamiylen szinten hatalmi tényezõ. elvégre a biblia egy adott koran volt alkalmazható, mármint mostanába úgytudom nem trend mondjuk a halálrakövezés. Az arabok persze kivételek, de õk építsenek inkább homokvárat.
Amúgy ezt a pentagonos dolgot kicsit erõltetetnek tartom, nem feltétlenül kell, egy ötszög alaprajz miatt összezavarni a komikkal. Ezt az öt földrész dumát énis hallottam, de ezt hülyeségnek tartom. Talán tényleg van köze a pentagrammához, de azt még a sumérok is favvolták, szóval nincs új a nap alatt.

sz4bolcs
gondolom úgy alakították a belsõ részt, hogy megfelezték az oldalakat. Ennél nem lett volna egyszerûbb, ha nagyobb, ha kisebb a belsõ rész.
Ez meg a tervezõasztal praktikussága. :-)

blendeguz
Na elkészült az ígért montázs. Persze ennél precízebb munkát is lehetne végezni valami komolyabb programmal, de ez is megteszi:

blendeguz
Igen, ez nem újdonság.
Viszont ha megnézed alaposabban a #41-ben lévõ képet, akkor egy érdekes, egyedi módját lehet látni a pentagramma-pentagramm kapcsolatnak. Méghozzá azt, hogy a pentagon épületegyüttesének közepén lévõ üres tér széleit adó pentagon (ötszög) köré rajzolt pentagramma ugyanazt az arányt adja, mint a szobor tetején lévõ pentagonba rajzolt pentagramma.
Tudom, zavarosan hangzik, de ez bizony nagyon érdekes egybeesés, és egyáltalán nem magától értetõdõ.
(Készítek még egy montázst, amin jobban kijön, amit mutatni szerettem volna, mert így leírva elég kusza.)

sz4bolcs
Minden szabályos ötszögbe rajzolható pentagram. Ez újdonság?
Ha csak a praktikusságra alapoznák az épületek tervezését, akkor is bõven maradna olyan, amibe bele lehet magyarázni ilyeneket.

Ettõl még lehet benne valami, nem kell elvetni a feltételezést.

Oldal 1 / 2Következő →