Tudományos könyvajánló
← ElőzőOldal 2 / 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A görögöt tényleg Diofantosz-nak hívták????
Ez így szilveszterkor elgondolkodtató :D :D :D
Ez így szilveszterkor elgondolkodtató :D :D :D
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
kiolvastam ACZEL, AMIR D.: A NAGY FERMAT-TÉTEL címû könyvét
ajánlom mindenkinek mert nagyon érdekes a történelmi kronológia, sokat tudhatunk meg belõle korabeli matematikusokról és szórakoztató olvasmány, nem kell hozzá matematikusnak lenni
írás a wikin
ajánlom mindenkinek mert nagyon érdekes a történelmi kronológia, sokat tudhatunk meg belõle korabeli matematikusokról és szórakoztató olvasmány, nem kell hozzá matematikusnak lenni
írás a wikin
ment privi :)
www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"
privátban megírom...
Ez érdekel. Bár van néhány trükk, amit én is alkalmazok, de mégjobb lenne továbbfejleszteni fejszámolási készségeim.
„Ha meg lehetne menteni Magyarországot három aranyforinton, nem hiszem találnék-e három embert, aki ezt a három forintot ide adná”
Na és hol van az online változat? Olvassatok Danikent és Nemerét.
Arthur Benjamin & Michael Shermer: Fejszámolás - Boszorkányos matematikai trükkök könyvvel szemeztem a minap, erre most váratlanul szembejött egy online, digitalizált változata, szóval biztos átfutom...

Hawking-tól szeretnék olvasni, nagy koponya lehet, Discovery-n szoktam hallgatni
Egely egy könyve nekem is itt figyel a polcomon :) nagy csalódás volt, de legalább tudom hogy ilyen is van
Egely egy könyve nekem is itt figyel a polcomon :) nagy csalódás volt, de legalább tudom hogy ilyen is van
:DDD Ahogy megláttam a topikot, jöttem egyböl ajánlani a "káosz egy új...." c. könyvet. Nem gondoltam volna, hogy pont ez lesz az elsõ ajánlás.:P Amúgy nagyon jó köny, én már kétszer elolvastam.
Egy másik alapmû: Stephen W. Hawking - Az idõ rövid története(a brief history of time from the big bang to black holes)
A jelenkor egyik legnagyobb fizikusának tartott lángelme leghíresebb és legnépszerûbb könyve a világegyetem titkairól mesél
Ha létezik olyan kategória, hogy tudományos bestseller, akkor Stephen Hawking ma már klasszikusnak és megkerülhetetlennek számító könyve, Az idõ rövid története feltétlenül kiérdemli a helyet az elsõ tíz legolvasottabb tudományos igényû mû között............
Egy másik alapmû: Stephen W. Hawking - Az idõ rövid története(a brief history of time from the big bang to black holes)
A jelenkor egyik legnagyobb fizikusának tartott lángelme leghíresebb és legnépszerûbb könyve a világegyetem titkairól mesél
Ha létezik olyan kategória, hogy tudományos bestseller, akkor Stephen Hawking ma már klasszikusnak és megkerülhetetlennek számító könyve, Az idõ rövid története feltétlenül kiérdemli a helyet az elsõ tíz legolvasottabb tudományos igényû mû között............
*Posse*T.W.D*
Einstein: A Relativitás elmélete
Vagy valami hasonló a címe. Einstein írta elméletérõl úgy, hogy még
a laikusoknak se okozzon komoly gondot megértése.
Amúgy jó topic!
Egyébként már elõre látom a tudományos vitát, mikor megjönnek az Egely könyvek. De inkább menjen is az elõzõ mondat a süllyesztõbe!
Vagy valami hasonló a címe. Einstein írta elméletérõl úgy, hogy még
a laikusoknak se okozzon komoly gondot megértése.
Amúgy jó topic!
Egyébként már elõre látom a tudományos vitát, mikor megjönnek az Egely könyvek. De inkább menjen is az elõzõ mondat a süllyesztõbe!
„Ha meg lehetne menteni Magyarországot három aranyforinton, nem hiszem találnék-e három embert, aki ezt a három forintot ide adná”
Sziasztok!
Hasznosnak tartom egy könyvajánló topik létrehozását, mert egyes témákban sokszor több könyv is elérhetõ és itt választ kaphatunk hogy melyiket érdemes beszerezni.
Ezenkívül a tudományos fórumrész látogatóit is összehozza, jobban megismerjük kit melyik téma foglalkoztat éppen, melyben van otthon.
Én jelenleg James Gleick - Káosz címû könyvét olvasom.
Olvasmányosan írja le a káosz megismerését tudománytörténeti formában. Laikusok számára jól érthetõen.

Hasznosnak tartom egy könyvajánló topik létrehozását, mert egyes témákban sokszor több könyv is elérhetõ és itt választ kaphatunk hogy melyiket érdemes beszerezni.
Ezenkívül a tudományos fórumrész látogatóit is összehozza, jobban megismerjük kit melyik téma foglalkoztat éppen, melyben van otthon.
Én jelenleg James Gleick - Káosz címû könyvét olvasom.
Olvasmányosan írja le a káosz megismerését tudománytörténeti formában. Laikusok számára jól érthetõen.

← ElőzőOldal 2 / 2