Felső holtpont jeladó

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

pszihopata
Nem értem hogy jön az ide,de felõlem olyan kocsiban ülsz bele a gecibe,ami neked jólesik!

a magyarok úgy tanulnak meg repülni hogy el akarnak esni és nem sikerül

clio1616v
De inkább clioban ülök, mint hundáj gecibe 😛

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)

pszihopata
'a csatikat illene évente ellenõrizni legalább"

-Egy renault-on,azt tedd hozzá!<#eplus2>

Vagy nem kéne úgy spórolni a beszállítokkal,persze mikor a dizájnosztáj elviszi a fele lóvét más dolgokra kevés marad.

clio1616v
Nem a jeladó adja meg magát a csatlakozót lehízod és befújsz kontakt sprével.

Nekem a következõ autóm is Renault lesz. 5. éves és ez az elsõ bajom vele, de ez sem a kocsi hibája, a csatikat illene évente ellenõrizni legalább.

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom. &#63743; MacBook Pro (Retina)

SuperCharger
Egyébként top dead center-nek hívják angolul.
Gugli elsõ két találata "top dead center sensor"-ra úgy kezdõdik, hogy
www.renaultforums.co.uk

Úgy látszik, ezekben tényleg gyakran bedöglik. Mindegy, amúgy se vennék francia kocsit. <#idiota>

joebacsi
5 éves Scenicben dettó ugyanez pusztult meg
holnap viszem cseréltetni, csatlakozóval együtt szigorúan 😊
úgynézki szinte minden rönyóban elõjön egy idõ után...

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

pszihopata
Tudod ami francia,és áram folyik benne,az......!

Igaz,ide már a pöcegödör sincs is olyan messze,abban is elromolhat a jeladó!<#eplus2>

plas
khmm... a topic címében, ill. a téma megadásában sehol nincs pontosítva a felsõ holtpont jeladó megnevezése. Én perpill. erre asszociáltam<#nyes>

Fédération Internationale Des Ingénieurs-Conseils L ë t z e b u e r g

pszihopata
Poénnak gyenge!<#fejvakaras>

plas

ûszókapcsoló - felsõ holtpont jeladó

Fédération Internationale Des Ingénieurs-Conseils L ë t z e b u e r g

Ja, csak nagyon sok esetben fhanszoáéknál meg digóknál nem maga a jeladó adja meg magát, hanem a kábel, vagy a csati. Ezért tudja igencsak szopóra venni az embert, mert nem javul meg a jeladó cseréjétõl.
StephenKing
Egyébként nem egy túl drága dolog 5-6ezer körül lehet venni a jobb helyeken a te kocsidhoz.

Ahogy élsz annyit érsz. Hajrá Diósgy?r & Amunt Valencia!!

clio1616v
Akkor tuti ez lesz, jó hogy nem álltam neki a gyújtótrafókat kicserélni.

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom. &#63743; MacBook Pro (Retina)

A felsõ holtponti jeladó a fõtengely állását nézi, és ebbõl számolja a fordulatszámot az ECU. Ha ez a jel nincs meg, nem tud semmit a motorról az ECU (illetve a semmi az túlzás, de lényegében a legfontosabb adatot nem tudja). Nem csoda ha nem indul be.

A fostalicska Tipomban is halt meg egyszer, de persze korántsem jöttünk rá elsõre hogy ez a szar benne. Csak néha megállt, meg néha nem indult el. Aztán mikor már naponta megállt, és ott voltam hogy lelököm az árokba és felgyújtom, akkor kiderült, hogy ennek a jeladónak a kábele volt megtörve... többek között.
clio1616v
Itt külön befecskendezõ szelep van, hengerenként, és még a gyújtótrafóra gondoltam, de most indul elsõre miután kipucoltam az FHP jeladó csatiját.

Akkor ott gyújtás nem volt.
Amúgy azt nem tudom, hogy annál a motortípusnál, ahol külön befecskendezõ van minden hengerhez, (ez vagy a közvetlen, vagy a hengerenkénti, nem tudom melyik a 2 közûl) miért nem oldják azt meg, hogy érzékelné az ECU, hogy ha nem megy az egyik henger, és leállítaná arra a hengerre a befecskendezést. Mert az elégetlen benzin egyrészt káros is a katalizátorra, másrészt meg pazarlás.

Mert úgy tudom eddig nincs olyan autó, amiben ezt megvalósították volna. Pedig szerintem egy jó ötlet, és megvalósítható is.
clio1616v
Meg az üzemanyagellátás.
Nálam az volt hogy a pumpa nyomta az anyagot az indítómotor is ment csak nem akart beindulni.

Nem tudom hol és hogyan érzékeli, de gondolom a gyújtás idõzítése függ tõle.
clio1616v
Natehát akkor a fõtengely állát figyeli?

Fõtengely állásából tudtommal....

clio1616v
De honnét tudja melyik dugyattyú?

Hát gondolom ad egy jelt, amikor a dugattyú a felsõ holtponton van.
clio1616v
Ki mit tud róla?
Cliomban a csatlakozója koszos volt ezért nem indult az autó hidegindításkor.