Terry Pratchett - Discworld

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nem, nem ismerem ezt a sorozatot, pontosan miről is szól?

Appvalley TutuApp Tweakbox
Utoljára szerkesztette: venawov, 2021.12.08. 13:40:45
Shiwo
én nézem, bár még nem értem a végére.. megfogtok kövezni, de könyvben nem olvastam, így összehasonlítási alapom nincs.. nem rossz, de a korábbi filmek tán valamivel jobbak voltak... A'Tuin-t se mutatták még (vagy csak épp lemaradtam róla), szóval ha nem tudnám, hogy Korongvilág, azt hihetném, valami random fantasy

RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../

Teppik Amon
Nézi valaki az őrséges sorozatot?
imdb

Teppik Amon, Dzsel-völgy, Piramisok

Teppik Amon
látványilag jó lesz, de..nagyon átcsaptunk polkorrektbe :o
Várjuk mindenesetre! A videó alatt a hozzászólások mindent visznek :D
Köszi az infót

PetruZ
Ilyen lesz a The Watch "adaptáció". Igen, az ott Vimes, Sybill, Ventari, Carrot, és a többiek...
Teppik Amon
Kicsit leült a topik.
Megjelent a Fantasztikus Mauriciusz

Shiwo
haver a minap hívta fel a figyelmemet arra a tényre, hogy megfelelõ helyekrõl letölthetõ A Postamester film változata

lehet páran már tisztában voltatok vele, de gondoltam megemlítem...

Lacee
igen, azt én is :)

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

magus
amit hianyoltam meg a bolt, ami mindig mashol tunik fel, asszem volt egy ilyen

Teppik Amon
fúú ami hiányzott az a víziszonyos mágusok akik a hajót röptették :D Könyvbe tökjól le volt írva a mechanizmus..de itt nem voltak :\

Shiwo
detto így vagyok vele

magus
nekem tetszett, bár nem tudom miben tértek el a könyvtõl, mert már nagyon rég olvastam, de sztem jó lett

gz8
De ez teknõs és rigó is egyszerre, így lehet akár szügye is :DD

Amúgy kösz a terminus technicust :))

Mi haszna a hatalomnak, ha nem gyakoroljátok? Ha egy férfi nem mutat elég tiszteletet irántatok, akkor annyit se hagytok a rohadt kocsmájából, hogy gesztenyét pirítson rajta, értve? GEÕÕ

Aquir
azaz a teknõs plastronján hogy pontosan fogalmazzunk:)

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Sephi
AHAH :D

C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"

gz8
szügyén :)

Mi haszna a hatalomnak, ha nem gyakoroljátok? Ha egy férfi nem mutat elég tiszteletet irántatok, akkor annyit se hagytok a rohadt kocsmájából, hogy gesztenyét pirítson rajta, értve? GEÕÕ

Dzsini
Eurázsia a hasán van?

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

gz8
Ha a világ rigó lenne:

gz8
Pratchett Alzheimer-kóros <#sir>

Sephi
Ugyertem egy kis torpet beleraknak a nagy dobozva es az mozgassa vagy valami ilyesmi...

C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"

Shiwo
jah, hát ha belegondolunk, hogy artu füttyögése se gépi, hanem amennyire én tom, a benne lévõ törpe függyög..

Sephi
R2D2 stilus a borond.
A librarian meg hang esetleg egy embert beoltoztetnek :D

Shiwo
passz... majd meglássuk..

Cuchulainn
Külön szerzõdtettek valakit, aki nagyon kifejezõen tudja mondani, hogy Uúúúk? :D
Mondjuk a Könyvtárosnál elképzelhetõ ez a gollamos dolog de a Poggyászt végképp nem értem...

Sooner or later all our games turn into Calvinball...

Shiwo
nem lehet, hogy a hangja ? vagy õk "eljátszák" és a helyükre meg bedigitalizálják amit kell.. (gollamot is eljátszotta vki a gyûrûk urába, utólag dolgozták át géppel..)

Cuchulainn
Szerintem nagyon jó az Erik (meg a Mort is) nekem a Bûbájos bajok (Sourcery) nem jött be.
Ellenben annyi kérdésem lenne, hogy:

Richard da Costa ... The Luggage
Nicholas Tennant ... Head Librarian

Ezeket most hogyan? Egyikük növeszt még pár száz lábat a másik meg átoperáltatja a lábán a hüvelykujját és megfürdik a hajnövesztõkrémben? :)

Sooner or later all our games turn into Calvinball...

Shiwo
pedig beteg az is nagyon :)

Mortot meg pótold, az megint állat :P

Sephi
Mort kimaradt... az Eric meg egyaltalan nem teccet...

Dzsini
Rincewind runs away in:
The Colour of Magic.
The Light Fantastic.
Mort.
Sourcery.
Eric.
Interesting Times.
The Last Continent.
The Last Hero.

forrás: L-space Web - az egyik legszéleskörûbb Korongvilág-oldal (regényleírások, szereplõk, térképek...)

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Sephi
Kerdezem :

Szoval azok a konyvek ahol Rincewind szerepel a kovetkezok :

Colour Of Magic
Light Fantastic
Sourcery
Interesting Times
The Last Continent
The Last Hero

Nemde? Van mashol ahol szerepel?

gz8
Most olyan hangon, akár ólomtömbök koppanása a grániton, azt mondja:
– IGEN.

<#hawaii>

Shiwo
nyah leszedtem a Hogfather-t..megnézni még nem volt idõm, csak belepislantottam....örömmel láttam, hogy a Halál a magyar feliratban is csupa nagybetüvel beszél :P

Lacee
40 vagy 67 azért nem mindegy...
én sem 20 év körülire saccoltam, hanem kb olyannak, mint a játékokban vagy a Paul Kidby-féle grafikákon is ábrázolják, olyan 40 körüli fószerként. na de õ?

(õ alakította Albertet is)

más: több könyvnél megéri az Amazonról rendelni, bár nem kevés a postaköltség de a paperback könyvek 5-10 dollár körül mennek.

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

magus
hu, jó rég olvastam a könyvet, de emlékszem, hogy nagyon tetszett, várjuk szeretettel a filmet : )

Dzsini
senki nem tudja, hogy hány évesen lesz tanonc egy "varászlo" - meg azt sem, hogy Rincewind hány éve kallódik az egyetemen - viszont iszik alkoholt, álmodozik nõkrõl, és elég komoly dolgokat is mûvel (Interesting Times, stb.) - lehet akár 40-50 éves is... amúgy igen, ez a film a CoM és a Light Fantastic összevonása lesz.

angol nyelvû könyveket én hazai könyvesboltokbanban veszem, vagy ha épp jár kint ismerõs angliában akkor kérek 1-2t (ha van pénzem).

Aquir
na ez tök jó, várom:)

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Sephi
Te , ezen en is leragadtam. Miert nem szerzodtetik le magat Eric Idle-t? Tokeletes lenne!

Lacee
hopp, most nézem hogy a Rincewindet játszó David Jason már majdnem 70 éves? a Colour of Magicben még nem kezdõ tanonc?

Pár éve nem néztem, de régen egy csomó itthoni boltban meg lehetett venni az angol verziókat. Mint másik topikban írtam vicces módon még olcsóbbak is voltak (puhafedeles), mint a magyar verziók. Ha jól emlékszem 4-5 darab után éri csak meg a postaköltség ...

ON: Jól értettem a szereplõkbõl, meg pl. a druidák emlegetésébõl, hogy ez a film a Mágia színe és a Mágia fénye összevonva? (Pl. Cohen a barbár, vagy a Duida "rendszergazdák" is a második könyvbe voltak.)

Sephi
Ok megnezem!

Amugy nem tudod honnan tudnam megrendelni a konyveket angolul? Egy megbizhato oldal ahol lehet kartyaval is fizetni?

Dzsini
azért ezt a Sky csinálja - angolföldön elég jól ismert Pratchett mester világa, és tudják, mirõl szól ez a világ, ezért is kezdtek be a Hogfatherrel és lett akkora siker. Én egy Mort-ot (nagy kedvenc) látnék legszívesebben, meg örültem volna, ha a Wyrd Sisters és a Soul Music után a Reaper Man-t is megcsinálják rajzfilmben... a Soul Music végén van Reaper Man trailer... kb. 10 éve nincs belõle semmi.

Sephi: nézd meg a Hogfathert ha hozzáférsz, nagyon élvezetes úgy is, ha nem olvastad a könyvet - hû az eredetihez az átirat.

Lacee
egyetértünk, szerintem is elég lightos bármelyik késõbbihez képest. de hát "ki a kicsit nem becsüli"... :)
csak nehogy emiatt bukjon. mondjuk bevezetésnek teljesen jó, szerintem a sorozatot nem ismerõk azért kapkodhatták a fejüket a hogfatheren, itt talán megismerkedhetnek a világgal

Dzsini
már rajzfilmben beszélt nyomtatott nagybetûvel, tökéletesen megy neki :)

A Hogfather film tényleg nagyon jó lett, várom én is a Colour of Magic-et (bár a sztori nem egy nagy durranás, ez meg a Light Fantastic nagyon kilógnak a sorból....)

Shiwo
Christopher Lee ... The Voice of Death

nyeheheheheheeee... bár még neki is nehéz lesz csupa nagybetüvel beszélni :P

Sephi
Azt nem lattam , mert sajnos nem sikerult elolvasnom meg a konyvet :D

Lacee
nagyon jó hír!
nekem már a karácsonyi film is tetszett, amit a Hogfatherbõl csináltak. nagyon kiváncsi leszek!

Sephi
Na kerem alasan. Lassan 15 eve varok erre a pillanatra. A legnagyobb csodalkozasomra viszont , ez a film nem egy nagy Hollywood-i studio finasza allat van hanem a Sky sorozataihoz tartozik.

Igen draga Korongvilag rajongok...

IME :

THE COLOUR OF MAGIC

Nem kell megijedni mert TV -es film , ezek sokszor 100x jobban sikerulnek mint a Amcsi fajtak.

Itt egy magyar cikk link :

HW - Korongvilag