Borravaló
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"Az a baj Ogli-G annyira gengszter mint a tekn?sbékám!\"
Csapolt sört meg nem szabad inni, különben garantált a fejfájás másnap.
Amit nem tudunk az erkölcsök útján megtenni, azt nem szabad a törvények útján megtennünk. A fehér ember nagyon ért a pénzcsináláshoz, csak ahhoz nem ért, hogyan kell elosztani.
Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?
Felszolgálási díj (borravaló) a számlán
Amit nem tudunk az erkölcsök útján megtenni, azt nem szabad a törvények útján megtennünk. A fehér ember nagyon ért a pénzcsináláshoz, csak ahhoz nem ért, hogyan kell elosztani.
Aztán valahogy beleivódott a "normál", mindennapi dolgokba, és onnantól kezdve már szinte alanyi jogon várják el a bizonyos munkákat végzõk a borravalót. Normál esetben, ha elégedett a vendég, akkor 10%-ot szokás adni.
Benzinkúttal kapcsolatosan: miért ne nyúljon a géphez a kutas... tehát a borravaló felejtõs. 😊
Üzletekben minek?
Benzinkúton meg ha odajön és annyira meg akarja tankolni a kocsit akkor tegye, én nem hívtam mert azt énis megtudom csinálni, tehát egy fityinget sem😊
Gyûjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES
Benzinkúton ha segit tankolni akkor adok neki 200ast általában, az még arra is ösztönzi, hogy körbemossa a szélvédõt 😛
szórakozóhelyen soha nem adok, mert átvernek eléggé, nem hogy még fizessek is érte..Mikor azt hiszik részeg vagyok, és 400 forintért ezresbõl 2db kétszázast ad vissza, meg társai.. Na meg amúgy is, ha nem üveget kérsz, ital gyanánt, akkor ugyis keverik valamivel a piát, fõleg a tequilán lehet érezni, amugy is bolti ár felett van, és akkor még vmi vel pancsolják is...
Tescoba nem is fogadják el, ha kerekitek, ugysem teheti zsebre, csak a végén osztják le a dolgozók között a plusz bevételt, de az a pénztárosig már ugysem jut el..
Egyéb kisebb boltokban, ujságárusnál, hölgy eladók elõnyben 😄
.: mobilize.hu :.
én csak ügyes áremelésnek tartom
de vannak országok ahol kötelezõ adni mert a pincér csak abból él étterem nem ad egy fél petákot se neki
\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae
Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?
(tanultunk angolból -.-')
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ
Étteremben szoktam adni kb 10 %-ot.
A buli az szerintem egy külön eset.
Vannak pultosok akik nem várják el,hogy kapjanak de van aki alapból várja a plusz párszáz forintot.Ez eléggé levágós.
Ha nem vagy megelégedve a szolgáltatással akárhol akkor miért adnál?
Bár néha kellemetlen megvárni azt a kis visszajáró aprót.
1, ha a kiszolgáló csávó és bunkó akkor kap mástól
2, ha csaj és még szemrevaló is akkor kap 😄
Az élet semmi, csak egy árnykép, a gyengék menedéke, ami persze nem védheti meg õket. \"Az ember nem hal meg olyas valamiért,amiben õ maga nem hisz\" - A.H. Heil Sogron! ๏̯͡๏)
Haverral összevitáztunk hogy kell-e borravalót adni, szerinte alapból jár, szerintem nem így van.
A konkrét story, hogy egy szórakozóhelyen nem volt lehûtve az üveges sör.
Kérdeztem van-e hûtött, de csak annyit kaptam hogy: Nincs!
Erre nem adtam borravalót (pultnál volt az eset)
Haver szerint minden esetben jár. De ha én nem érzem úgy hogy megfelelõ szolgáltatást kaptam akkor miért adjak?
Volt olyan is hogy a csaj/srác teljesen unott képpel szolgált ki, meg közben elszaladt telefonálni meg ilyenek.
Ilyenkor alapból ugrik nálam a borravaló.
Ha kihozza, akkor minden esetben kénytelen vagyok adni valamennyit.
Postásnak persze adok mindig ha valami csomagot hoz.
Benzínkútnál pedig én tankolok és lemosom a szélvédõt ha kell, ez valahogy olyan dolog amit nem szivesen adok át.
Ti adtok borravalót?