Leállnak az 5 megapixeles gyártósorok
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Amúgy használt D70-et kapsz 18-70-es objektívvel 100-120 ezerért. Igaz csak 6 mega, de DSLR.
Starcraft + Diablo III - esemve
\"The voices are back... Excellent.\"
automata iso módot soha nem használok. iso 100nál sosem kapcsolom feljebb.
Nem minden újabb gép csinál rossz képet, csak érdemes néhány tesztet is végignézni, nem csak a reklámoknak hinni. Ez amúgy a képességeihez képest egy elég olcsó gép, valószínûleg azért , mert olyan is amilyen.
Azt amúgy nem hinném, hogy állvánnyal ne lehetne vele jó éjszakai képeket csinálni. Nem tudom mire kellene annyira odafigyelni. Pár alap dolog van amit be kell állítani éjszaka, aztán ha nem lökdösöd az állványt álatalában hibátlanok lesznek a képek. Ha nem használod az ISO 64 feletti értékeket, nem lesznek annyira zajosak a képek. Szóval az automata ISO módot kapcsold ki...
A zajnak nincs köze az objektív méretéhez
aztán használtam egy kodak 710est és mindenben jobbnak kéne lennie. hááát.. a képei elég zajosak hiába a nagyobb optika, az éjjeli képei csak nagyon nagyon odafigyelve lesznek szépek és hihetetlenül zabálja az aksikat. 4-5 évnyi fejlõdés azt eredményezte, hogy az x20-ashoz hasonló képeket majdnem 50ezer forinttal drágább kategóriában találom.
ennek az irdatlan megapixel mániának az az eredménye, hogy csak zajosabb képek keletkeznek ugyanabban az árkategóriában és a gépek egyre több helyen romolhatnak el..
1981 IBM intel 8088 4.77 MHz 16kbyte ram, 10MB Hdd, 5,25\" floppy drive, Monochrome monitor 83-gombos billentyűzet.
Az van tudod, hogy hiszed vagy sem, a zsebkompaktok olyan 3 megapixelnél több részleett a büdös életben nem fognak kirajzolni, a bridge képek pedig 4-5-nél. Egyszerûen mert az objektív nem képes egy akkora szenzorra többet. Gondolj bele, hogy magában 100 ezer körüli pénzbe kerülõ objektív sem rajzol ki 10 megapixelt egy DSLR szenzorára, mit várunk egy olyan objektívtõl ami gépestõl kerül fele ennyibe és nyomnia kéne minimum 7 millió pontot egy 1/2,5"-ös szenzor pikométeres elemi érzékelõinek kiszolgálására.
láttam már jobb képet is...
http://gaborszantai.co.uk/
1981 IBM intel 8088 4.77 MHz 16kbyte ram, 10MB Hdd, 5,25\" floppy drive, Monochrome monitor 83-gombos billentyűzet.
Én meg biztos vagyok benne, hogy ott rengeteget fognak!
Olcsóbb a megapixel-mániát életbentartani (kb:2 Forintért), mint egy jó obit beletenni (arányában Kb:300 Forintért).
Szeretem az extrém sportokat, mert közben rengeteg új barátot ismerek meg: mentősöket, balesetiseket, gyógytornászokat és kedves embereket, akik kihívták a mentőket!!!
Szeretem az extrém sportokat, mert közben rengeteg új barátot ismerek meg: mentősöket, balesetiseket, gyógytornászokat és kedves embereket, akik kihívták a mentőket!!!
Egyre többen jönnek erre rá szerintem és egyre többen várnak többet, kuporgatnak egy jó belépõ dslr-re amihez fogható a belépõ vagy a középkategóriás kompakt nem lesz soha. Persze csak ha a méret nem számít 😉
Starcraft + Diablo III - esemve
Ezentúl 7 mp szenzorokkal lehet majd olyan képet csinálni, amin van 4mp hasznos képinfó (képzaj - zajcsökkentés)
Minden lehetseges. Csak ami lehetetlen tart tavabb.
Eppen csak a legfontosabbrol nem beszelt,az optikarol.Profi optikaval egy 3 megas geppel,jobb kepet lehet csinalni mint egy atlagos 12 megassal.